Традиційно пісні страви готуються без використання м’яса, жиру, яєць, молока і молочних продуктів. За Церковним Уставом у піст треба міняти своє меню майже кожен день. Приміром, у зазначені дні можна вживати навіть рибу, для деяких днів підходить сира їжа, а для інших – варена і т. д. І сьогодні ми пропонуємо вам подивитися на нашу добірку “ТОП 5 пісних рецептів” ♥. Отже, поїхали!
Пісний суп з печериць
Час приготування – годину.
Порції – 8 шт.
Склад продуктів для пісного супу з печериць:
Приготування пісного супу з печериць
Моркву треба нарізати кружечками, цибулю очистити. У каструлю налийте холодну воду, покладіть підготовлені овочі, кілька лаврових листочків і перець горошком. Бульйон потрібно варити близько півгодини.
Картоплю нарізаємо на кубики і відправляємо в бульйон на 20 хвилин. З печериць робимо часточки, а цибулю дрібно нарізаємо. На розігріту сковорідку виливаємо олію, викладаємо грибочки і цибулю. Приправте орегано, паприкою і перцем. Грибочки з цибулею необхідно обсмажити протягом п’яти хвилин.
Візьміть окрему суху сковорідку і обсмажте на ньому борошно до золотистого відтінку. Додаємо в бульйон цибулю, печериці і борошно. Чекаємо 15 хвилин і знімаємо каструлю з плити. Додаємо сіль за смаком і видавлений часник. За допомогою блендера робимо суп-пюре. Для прикраси можна використовувати свіжу зелень.
Човники з баклажанів з начинкою з овочів
Час приготування – годину.
Порції – 6 шт.
Склад продуктів для човників з баклажанів з начинкою з овочів:
Приготування човників з баклажанів з начинкою з овочів
Спочатку баклажани потрібно помити, обсушити і розрізати навпіл. Потім їх треба посипати сіллю і залишити на пару хвилин. З допомогою ножа приберіть зайву сіль з баклажанів і відправте їх у розігріту духовку на 20 хвилин.
Приготування начинки. Знизу помідорів потрібно зробити надріз хрестиком, обшпарити їх за допомогою окропу і видалити шкірку. Потім нарізаємо їх на кубики і тушкуємо в сковорідці декілька хвилин. З баклажанів вирізаємо м’якоть, подрібнюємо її і відправляємо до помідорів. Начинка солиться, приправляється спеціями, зеленню і часником, і перемішується.
Фаршируємо баклажани приготовленої начинкою і посипаємо сухарями. Для кінцевого результату баклажани потрібно запекти під грилем протягом 4 хвилин.
Спекотне вегетаріанське в горщиках
Час приготування – 45 хвилин.
Кількість порцій – 2.
Склад продуктів для вегетаріанського жаркого в горщиках:
Приготування вегетаріанської жаркого в горщиках
Баклажан необхідно нарізати пластинками, і залишити їх у солоній воді на 10 хвилин. Потім їх потрібно добре промити, нарізати на кубики і обсмажити на сковороді пару хвилин.
Картоплю нарізати на невеликі кубики, приправляється і солиться. Горщики потрібно добре змастити олією.
По черзі додаємо овочі в горщики, щоб вийшли шари, і заливаємо його ¼ склянки води. Горщики повинні запікатися в духовці приблизно півгодини, яка попередньо нагрівається до 200 градусів. Страва подається в гарячому вигляді, можна навіть у горщиках.
Пісний грибний салат
Час приготування – 20 хвилин.
Кількість порцій – 2.
Склад продуктів для пісного грибного салату:
Приготування пісного грибного салату
Для початку промиваємо та нарізаємо на пластини грибочки. Якщо ви впевнені в свіжості грибів, то можете готувати з сирих грибів. Також їх можна обсмажити на невеликому вогні з однією столовою ложкою олії. Смажаться вони до випаровування рідини.
Цибулю треба очистити і нарізати на тонкі півкільця. Шпинат промити і просушити. Великі листи порвіть на шматки.
На красиве блюдо викладіть шпинат, зверху додайте обсмажені гриби і нарізану цибулю. Зверху розподіліть кедрові горішки. Заправте салат оливковою олією, сіллю і перцем.
Рецепт пісного лепешняку
Час приготування – дві години.
Кількість порцій – 6.
Склад продуктів для пісного лепешняку:
Як приготувати пісний манник
Для початку в ємності змішується манка з цукром і ванільним цукром. Заливаємо суміш водою і добре перемішуємо. Вона повинна настоятися протягом півтори години для набухання манки.
Потім до інгредієнтів додається масло, і все перемішується віночком. Додаємо просіяне борошно і какао, і знову заважаємо. У тесті не повинні перебувати грудочки. Воно має бути як рідка сметана.
Тісто посипається подрібненими горішками та родзинками, і перемішується. Викладаємо тісто у форму. Духовку розігріваємо до 180 градусів, і відправляє тісто на 60 хвилин. Страву можна прикрасити за допомогою цукрової пудри.