ТОП 5 пісних рецептів | Швидко і Смачно

Традиційно пісні страви готуються без використання м’яса, жиру, яєць, молока і молочних продуктів. За Церковним Уставом у піст треба міняти своє меню майже кожен день. Приміром, у зазначені дні можна вживати навіть рибу, для деяких днів підходить сира їжа, а для інших – варена і т. д. І сьогодні ми пропонуємо вам подивитися на нашу добірку “ТОП 5 пісних рецептів” ♥. Отже, поїхали!

 

Пісний суп з печериць

 

Час приготування – годину.

Порції – 8 шт.

 

Склад продуктів для пісного супу з печериць:

  • 300 грам шампіньйонів.
  • Цибуля – 3 шт.
  • 50 мл олії соняшникової.
  • Борошно – 3 ст. л..
  • Морква – 50 гр.
  • Картопля – 150 гр.
  • 5 горошин перцю.
  • Часник – 1 зуб.
  • Половина год .л. орегано.
  • Сіль, чорний перець і паприка.
  • Приготування пісного супу з печериць

    Моркву треба нарізати кружечками, цибулю очистити. У каструлю налийте холодну воду, покладіть підготовлені овочі, кілька лаврових листочків і перець горошком. Бульйон потрібно варити близько півгодини.

    Картоплю нарізаємо на кубики і відправляємо в бульйон на 20 хвилин. З печериць робимо часточки, а цибулю дрібно нарізаємо. На розігріту сковорідку виливаємо олію, викладаємо грибочки і цибулю. Приправте орегано, паприкою і перцем. Грибочки з цибулею необхідно обсмажити протягом п’яти хвилин.

    Візьміть окрему суху сковорідку і обсмажте на ньому борошно до золотистого відтінку. Додаємо в бульйон цибулю, печериці і борошно. Чекаємо 15 хвилин і знімаємо каструлю з плити. Додаємо сіль за смаком і видавлений часник. За допомогою блендера робимо суп-пюре. Для прикраси можна використовувати свіжу зелень.

    Човники з баклажанів з начинкою з овочів

     

    Час приготування – годину.

    Порції – 6 шт.

    Дивіться також:  Смачні рецепти з Мівіни з фото

     

    Склад продуктів для човників з баклажанів з начинкою з овочів:

  • Баклажани – 3 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • 6 ст. л. сухарів.
  • Сіль, перець і зелень.
  •  

    Приготування човників з баклажанів з начинкою з овочів

    Спочатку баклажани потрібно помити, обсушити і розрізати навпіл. Потім їх треба посипати сіллю і залишити на пару хвилин. З допомогою ножа приберіть зайву сіль з баклажанів і відправте їх у розігріту духовку на 20 хвилин.

    Приготування начинки. Знизу помідорів потрібно зробити надріз хрестиком, обшпарити їх за допомогою окропу і видалити шкірку. Потім нарізаємо їх на кубики і тушкуємо в сковорідці декілька хвилин. З баклажанів вирізаємо м’якоть, подрібнюємо її і відправляємо до помідорів. Начинка солиться, приправляється спеціями, зеленню і часником, і перемішується.

    Фаршируємо баклажани приготовленої начинкою і посипаємо сухарями. Для кінцевого результату баклажани потрібно запекти під грилем протягом 4 хвилин.

    Спекотне вегетаріанське в горщиках

     

    Час приготування – 45 хвилин.

    Кількість порцій – 2.

     

    Склад продуктів для вегетаріанського жаркого в горщиках:

  • П’ять картоплин.
  • Один баклажан.
  • Половина склянки води.
  • 1 ст. л. масла вершкового.
  • Одна чашка зелені.
  • 1 ч. л. каррі.
  • Половина ч. л. базиліка.
  • Мелений імбир – половинка ч. л.
  • Сіль і перець.
  • Приготування вегетаріанської жаркого в горщиках

    Баклажан необхідно нарізати пластинками, і залишити їх у солоній воді на 10 хвилин. Потім їх потрібно добре промити, нарізати на кубики і обсмажити на сковороді пару хвилин.

    Картоплю нарізати на невеликі кубики, приправляється і солиться. Горщики потрібно добре змастити олією.

    По черзі додаємо овочі в горщики, щоб вийшли шари, і заливаємо його ¼ склянки води. Горщики повинні запікатися в духовці приблизно півгодини, яка попередньо нагрівається до 200 градусів. Страва подається в гарячому вигляді, можна навіть у горщиках.

    Дивіться також:  Сиропи Монін (Monin): склад, асортимент французьких фруктових сиропів

    Пісний грибний салат

     

    Час приготування – 20 хвилин.

    Кількість порцій – 2.

     

    Склад продуктів для пісного грибного салату:

  • Шпинат – 1 пучок.
  • 8 печериць.
  • Одна синя цибулина.
  • Декілька ст. л. кедрових горіхів.
  • 4 ст. л. оливкової олії.
  • Сіль і перець.
  • Приготування пісного грибного салату

    Для початку промиваємо та нарізаємо на пластини грибочки. Якщо ви впевнені в свіжості грибів, то можете готувати з сирих грибів. Також їх можна обсмажити на невеликому вогні з однією столовою ложкою олії. Смажаться вони до випаровування рідини.

    Цибулю треба очистити і нарізати на тонкі півкільця. Шпинат промити і просушити. Великі листи порвіть на шматки.

    На красиве блюдо викладіть шпинат, зверху додайте обсмажені гриби і нарізану цибулю. Зверху розподіліть кедрові горішки. Заправте салат оливковою олією, сіллю і перцем.

    Рецепт пісного лепешняку

     

    Час приготування – дві години.

    Кількість порцій – 6.

     

    Склад продуктів для пісного лепешняку:

  • Один стакан манної крупи.
  • Один стакан води.
  • Половина склянки рафінованої олії.
  • 100 грам борошна.
  • Половина склянки цукру.
  • Щіпка ванільного цукру.
  • Три ст. л. какао.
  • Половина склянки волоських горішків.
  • Половина склянки родзинок.
  • Як приготувати пісний манник

    Для початку в ємності змішується манка з цукром і ванільним цукром. Заливаємо суміш водою і добре перемішуємо. Вона повинна настоятися протягом півтори години для набухання манки.

    Потім до інгредієнтів додається масло, і все перемішується віночком. Додаємо просіяне борошно і какао, і знову заважаємо. У тесті не повинні перебувати грудочки. Воно має бути як рідка сметана.

    Тісто посипається подрібненими горішками та родзинками, і перемішується. Викладаємо тісто у форму. Духовку розігріваємо до 180 градусів, і відправляє тісто на 60 хвилин. Страву можна прикрасити за допомогою цукрової пудри.

    Дивіться також:  Як правильно варити рис для суші
    Прокрутка до верху