Давайте розглянемо ТОП 5 рецептів з какао. ♥
При першому згадуванні про какао уява малює вам чашку гарячого, ароматного і смачного напою, улюблений з дитинства. А, ще з додаванням какао готують масу десертів, веем відомим та популярним з століття в століття.
Какао – продукт, виготовлений з какао – бобів, плодів Шоколадного дерева, вічнозеленої культури Батьківщиною шоколадного дерева є Центральна Америка. Іспанський конкістадор Фернандо Кортес, завойовник Мексики вперше привіз у Європу плоди цієї культури. З 17 століття гарячий шоколад був любимо і подаваем у всіх августійших колекціях Європи, Катерина Велика теж ввела звичку подавати гарячий шоколад у всіх світських прийомах. З тих пір какао – боби міцно увійшли на російські кухні. Що готують із какао зараз? Дізнаємося з цієї статті.
Рецепт №1 Коктейль «Какао – персик»
Коктейль хороший для літніх вечірок.
Інгредієнти для коктейлю:
- персиковий сік – 110 мл,
- персиковий лікер -50 мл,
- цукор – 60 гр.,
- молоко -100 мл,
- сухе розчинного какао – 100 гр.,
- харчовий лід.
Приготування коктейлю
Рецепт №2 Шоколадний крем
Інгредієнти для шоколадного крему:
- цукрова пудра – 100 гр.,
- Какао – порошок – 1 ч. л.,
- вершки жирні – 1 ст.
- желатин – 10 гр.,
- ванілін – 0.5 пакету.,
Приготування шоколадного крему
Крем хороший для тортів, наповнення вафельних трубочок. Можна подати і як самостійне страви до кави. Для цього розкласти його по креманкам і посипати кокосовою стружкою.
Рецепт №3 Шоколадний десерт з коньяком
Інгредієнти для шоколадного десерту з коньяком:
- сир м’який -300 гр.,
- яєчні жовтки – 4 шт.,
- розчинний какао – 25 гр.,
- коньяк – 50 мл,
- желатин – 20 гр.,
- цукор – 80 гр.,
- жирні вершки – 1 ст.,
- шоколадна стружка – 45 гр.
Приготування шоколадного десерту з коньяком.
Рецепт №4 Паска з какао
Ця випічка готується по особливо урочистих православних свят.
Інгредієнти для паски з какао:
- борошно пшеничне вищого сорту – 700 гр.,
- молоко – 50 мл,
- дріжджі – 50 гр.
- яйця – 15 шт.,
- какао – 100 гр.,
- ром – 50 мл,
- сухе вино – 100 мл,
- житні сухарі – 90 гр.,
- мелений кардамон – 2 гр., сіль.
Для обмазки форми:
- масло вершкове -25 гр.
Для посипання паски:
- цукрова пудра – 80 гр.,
- тертий шоколад -30 гр.
Приготування паски з какао
Рецепт №5 Ватрушка з сиру з какао
Ватрушка – старинок російське борошняний виріб з сиром. Випікають ватрушку і в наші дні, люблять її і готують з різними добавками: курагою, родзинками. какао, на кликані чаювання. Випікають цей пиріг, як правило, зі здобного тіста.
Інгредієнти для ватрушки з сиру з какао:
Для тіста:
- борошно пшеничне – 600 гр.,
- яйця -4 шт,
- маргарин – 80 гр.,
- молоко 450 мл,
- олія рослинна -40 гр.,
- дріжджі сухі – 1 пакетик,
- цукор – 3 ст. л.,
- сіль – 1 ч. л.,
Для начинки:
- сир – 699 гр.,
- цукор – 100 гр.,
- сметана – 150 гр.,
- какао -50 гр.,
- яйця – 1 шт.,
- сухий заварний крем – 1 пакет.
Для змащування пирога:
- яйця -1 шт.
Приготування ватрушки з сиру з какао
- Дати пирогу піднятися 10 хвилин, обмазати збитим яйцем і випікати в духовці до рум’яності. Потім пиріг вийняти, остудити і порізати рівними порційними шматочками.