ТОП-5 рецептів з какао

Давайте розглянемо ТОП 5 рецептів з какао. ♥

 

При першому згадуванні про какао уява малює вам чашку гарячого, ароматного і смачного напою, улюблений з дитинства. А, ще з додаванням какао готують масу десертів, веем відомим та популярним з століття в століття.

Какао – продукт, виготовлений з какао – бобів, плодів Шоколадного дерева, вічнозеленої культури Батьківщиною шоколадного дерева є Центральна Америка. Іспанський конкістадор Фернандо Кортес, завойовник Мексики вперше привіз у Європу плоди цієї культури. З 17 століття гарячий шоколад був любимо і подаваем у всіх августійших колекціях Європи, Катерина Велика теж ввела звичку подавати гарячий шоколад у всіх світських прийомах. З тих пір какао – боби міцно увійшли на російські кухні. Що готують із какао зараз? Дізнаємося з цієї статті.

 

Рецепт №1 Коктейль «Какао – персик»

Коктейль хороший для літніх вечірок.

Інгредієнти для коктейлю:

  • персиковий сік – 110 мл,
  • персиковий лікер -50 мл,
  • цукор – 60 гр.,
  • молоко -100 мл,
  • сухе розчинного какао – 100 гр.,
  • харчовий лід.

Приготування коктейлю

  • Персики промити, розламати навпіл і віджати соковижималкою сік.
  • Змішати розчинний какао з персиковим соком, додати ликери холодне кип’ячене молоко. Суміш добре збити міксером.
  • Розлити коктейль по келихах і в кожен покласти кілька шматочків льоду.
  •  

    Рецепт №2 Шоколадний крем

     

    Інгредієнти для шоколадного крему:

    • цукрова пудра – 100 гр.,
    • Какао – порошок – 1 ч. л.,
    • вершки жирні – 1 ст.
    • желатин – 10 гр.,
    • ванілін – 0.5 пакету.,

    Приготування шоколадного крему

  • Вершки вилити в миску, поставити у велику посуд з льодом і збивати міксером до утворення міцної піни. А. ще простіше, купити готові збиті вершки в балончиках у будь-якому супермаркеті.
  • Цукровий піну розмішати з какао і всипати у збиті вершки, трохи збити міксером.
  • Желатин розчинити в теплій воді, як написано в інструкції на упаковці. Не перестаючи збивати крем, влити в нього тонкою цівкою желатин.
  • Готовий крем поставити ненадовго в холодильник.
  • Дивіться також:  Готуємо шоколадно-горіховий пиріг брауні

    Крем хороший для тортів, наповнення вафельних трубочок. Можна подати і як самостійне страви до кави. Для цього розкласти його по креманкам і посипати кокосовою стружкою.

     

    Рецепт №3 Шоколадний десерт з коньяком

     

    Інгредієнти для шоколадного десерту з коньяком:

    • сир м’який -300 гр.,
    • яєчні жовтки – 4 шт.,
    • розчинний какао – 25 гр.,
    • коньяк – 50 мл,
    • желатин – 20 гр.,
    • цукор – 80 гр.,
    • жирні вершки – 1 ст.,
    • шоколадна стружка – 45 гр.

    Приготування шоколадного десерту з коньяком.

  • М’який сир, можна використовувати плавлені сири, дуже добре працює в цьому десерті сир «Віола»,гарненько розтерти з теплими яєчними жовтками.
  • Какао розчинити в коньяку і з’єднати з сиром і жовтками.
  • Желатин, заздалегідь замочений у холодній воді і розтопити на маленькому вогні з цукром. Додати желатин в сирно – жовткову масу.
  • Жирні вершки збити міксером до утворення піни і акуратно ввести в десерт.
  • Десерт перемішати, розкласти по порційних вазам, посипати шоколадною стружкою, охолодити 2 години в холодильнику і подати до столу.
  •  

    Рецепт №4 Паска з какао

     

    Ця випічка готується по особливо урочистих православних свят.

    Інгредієнти для паски з какао:

    • борошно пшеничне вищого сорту – 700 гр.,
    • молоко – 50 мл,
    • дріжджі – 50 гр.
    • яйця – 15 шт.,
    • какао – 100 гр.,
    • ром – 50 мл,
    • сухе вино – 100 мл,
    • житні сухарі – 90 гр.,
    • мелений кардамон – 2 гр., сіль.

    Для обмазки форми:

    • масло вершкове -25 гр.

    Для посипання паски:

    • цукрова пудра – 80 гр.,
    • тертий шоколад -30 гр.

    Приготування паски з какао

  • Паска готується опарним способом. В емальовану каструлю покласти шматочками дріжджі розчинити в молоці і додати половину, передбаченої рецептурою борошна. Поставити в тепле місце, недоступне протягам, накривши кухонним рушником для бродіння.
  • Ром, червоне вино, розтерті з цукром яєчні жовтки, мелені житні сухарі, прянощі енергійно перемішати, покласти в збільшене в об’ємі опару і знову залишити для бродіння.
  • До выбродившему тесту додати збиті ячние білки, сіль і борошно. Потримати ще тісто близько години, потім випікати паску.
  • Метод випічки паски. Форму для паски обмазати маслом і викласти тісто, заповнивши форму на третину об’єму форми. Коли об’єм тіста збільшиться удвічі, то можна ставити його в духовку і випікати до готовності. Ступінь готовності паски можна судити з безодні або зубочистці. Якщо проткнувши тісто, вони будуть сухими, то паска готова.
  • Пропечений паска остудити, викласти на блюдо і прикрасити цукровою пудрою і тертим шоколадом.
  • Дивіться також:  Як посмажити рибу – покроковий рецепт з фото

    Рецепт №5 Ватрушка з сиру з какао

     

     

    Ватрушка – старинок російське борошняний виріб з сиром. Випікають ватрушку і в наші дні, люблять її і готують з різними добавками: курагою, родзинками. какао, на кликані чаювання. Випікають цей пиріг, як правило, зі здобного тіста.

    Інгредієнти для ватрушки з сиру з какао:

    Для тіста:

    • борошно пшеничне – 600 гр.,
    • яйця -4 шт,
    • маргарин – 80 гр.,
    • молоко 450 мл,
    • олія рослинна -40 гр.,
    • дріжджі сухі – 1 пакетик,
    • цукор – 3 ст. л.,
    • сіль – 1 ч. л.,

    Для начинки:

    • сир – 699 гр.,
    • цукор – 100 гр.,
    • сметана – 150 гр.,
    • какао -50 гр.,
    • яйця – 1 шт.,
    • сухий заварний крем – 1 пакет.

    Для змащування пирога:

    • яйця -1 шт.

    Приготування ватрушки з сиру з какао

  • Для початку поставити здобне тісто, з інгредієнтів, зазначених у рецепті. Витримати його близько 2 годин, а потім перейти і формування ватрушки.
  • Приготування начинки. Сир пропустити через сито, покласти в нього цукор, сметану, ванілін, яйце і какао – порошок. Перемішати Начинку.
  • На прямокутний деко, змащене маслом, викласти розкачаний шар тіста. На тесті розкласти сирну начинку, посипати сухим заварним кремом, який можна купити в будь-якому гастрономі, це додасть виробу тонкий смак і не дасть начинці розтектися, оформити бортики тіста, прибрати зайве. Із залишків тіста можна зробити красиву решеточку – прикраса. Якщо не хочете решеточку, то можна з маргарину, борошна і цукру зробити кондитерську крихту і посипати нею поверхню ватрушки..
    • Дати пирогу піднятися 10 хвилин, обмазати збитим яйцем і випікати в духовці до рум’яності. Потім пиріг вийняти, остудити і порізати рівними порційними шматочками.
    Дивіться також:  Капустяний пиріг для ледачих, рецепт з фото
    Прокрутка до верху