Існує три основних способи приготування кальмарів для салатів – варіння цілої туші, варіння нарізаних на смужки кальмарів, використання сирих кальмарів. Вони володіють нейтральним смаком, тому їх можна комбінувати з різними продуктами. Заправляти салати з кальмарів можна різними соусами і заправками. Спецій повинно бути в міру. Для приготування салатів з кальмарів можна використовувати не тільки свіжі морепродукти. Консервовані та копчені кальмари також роблять смак салатів чудовим.
Салат з кальмарів, свіжих огірків і кедрових горішків
Час приготування – 45 хвилин.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для салату з кальмарів, свіжих огірків і кедрових горішків:
Приготування салату з кальмарів, свіжих огірків і кедрових горішків
Попередньо потрібно відварити куряче філе. Перед варінням воду потрібно посолити і довести до кипіння. Для смачного і ароматного м’яса додайте у воду кілька лаврових листочків, запашний перець, цибулю і петрушку. Відварене м’ясо остудіть і наріжте у вигляді соломки. На бульйоні можна зварити дієтичний супчик або кашу.
Для варіння кальмарів закип’ятіть воду і відправте їх у неї на 2 хвилини. Покладіть зварені тушки кальмарів на друшляк для стікання зайвої рідини. Потім наріжте їх у вигляді соломки.
Свіжі огірочки також нарізаємо у вигляді соломки, попередньо помивши і висушивши. При жорсткій або гіркою шкірці, видаліть її. Свіжа петрушка дрібно нарізається з допомогою ножа. Пара гілочок залишається на прикрасу салату.
Змішайте в мисці кальмари з вареною курятиною, свіжими огірками і подрібненою зеленню. Посипте інгредієнти кедровими горішками, які можна обсмажити для більшого аромату. Салат заправляється майонезом, і за бажанням солиться. Ще раз добре перемішується. Подавати в салатнику, попередньо прикрасивши свіжою зеленню.
Салат з кальмарів, овочів і копченого сиру
Час приготування – 15 хвилин.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для салату з кальмарів, овочів і копченого сиру:
Приготування салату з кальмарів, овочів і копченого сиру
Кальмари очищаємо, промиваємо і за допомогою рушника прибираємо зайву вологу. Копчений сир натирається з допомогою великої терки.
З помідорів необхідно зняти шкіру. Для цього зробіть внизу помідорів невеликі хрестоподібні надрізи, опустіть їх в окріп на хвилинку і відразу охолодіть з допомогою води з льодом.
Листочки петрушки потрібно дрібно нарізати. Часник необхідно подрібнити з допомогою ножа або маленької терки. З декількох помідорів необхідно зробити пюре за допомогою блендера або дрібної терки. Подрібнена петрушка змішується з часником і помідорами, заправляється лимонним соком, солиться і перчится, і добре перемішується.
Перець і кабачок нарізаємо на великі шматочки. Кальмари і овочі обсмажуються на сковороді гриль, змазаній оливковою олією, до придбання золотистого відтінку. Інгредієнти солимо і перчимо за смаком.
Овочі кладуть у глибоке блюдо, поливається соусом з петрушки з часником і томатами. На овочі викладаються кальмари, половинки помідорів черрі. Всі інгредієнти посипаються тертим сиром і поливаються оливковою олією.
Морський салат з кальмарів і сьомги
Час приготування – 45 хвилин.
Кількість порцій – 2.
Склад продуктів для морського салату з кальмарів і сьомги:
Приготування морського салату з кальмарів і сьомги
Кальмари потрібно обшпарити з допомогою окропу, очистити і порізати у вигляді соломки. Сковорідка змащується олією, і на неї викладаються кальмари. Їх треба гасити кілька хвилин на слабкому вогні. Прибираємо кальмари в сторону, щоб вони охололи.
Яблуко також нарізається у вигляді соломки, попередньо воно повинно бути очищене від шкірки. Соломку з яблука скроплюємо соком лимона. Огірки очищаються від шкірки і насіння, нарізати у вигляді соломки, і додаються до яблучкам. З сьомги нарізаємо тонку соломку і додаємо до інших інгредієнтів. В кінці додаємо кальмари.
Для приготування заправки плавлений сир змішуємо з майонезом і збиваємо за допомогою віночка. Заливаємо салат соусом і перемішуємо. Прикрасою можуть стати ікра і часточка лимона.
Листковий салат з кальмарів, грибів і сирної заправки
Час приготування – півгодини.
Кількість порцій – 2.
Склад продуктів для листкового салату з кальмарів, грибів і сирної заправки:
Приготування листкового салату з кальмарів, грибів і сирної заправки
Заправка робиться з сметани, кисломолочного сиру і дрібно нарубаної зелені. В неї потрібно додати сіль, перець і перемішати.
Грибочки обсмажують до золотистого відтінку. Курячий білок нарізати невеликими шматочками, а жовток дрібно натирається на тертці.
Салат викладається шарами. Кожен шар змащується заправкою. Перший шар складається з салату айсберга, другий – з кальмарів, третій – з грибів, четвертий – з кисломолочного сиру, п’ятий – з дайкона, шостий – з білків, сьомий – з російського сиру. Зверху салат поливається соусом і присипається жовтком. Робимо з огірків квіточки, і прикрашаємо ними салат.
Теплий салат з кальмарів і тофу
Час приготування – 15 хвилин.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для теплого салату з кальмарів і тофу:
Приготування теплого салату з кальмарів і тофу
З помідора, огірка та капусти робимо гарну нарізку і розподіляємо на тарілці. Сковорідку потрібно змастити оливковою олією, і під час розігріву покласти в неї перець чилі, попередньо нарізаний на дрібні шматочки.
Тофу необхідно нарізати на квадратики і обсмажити разом з перцем до золотистого відтінку. Кальмар нарізається на кільця і обсмажується на сковорідці протягом декількох хвилин.
Овочі зверху посипаємо кальмарами і тофу. Додаємо до інгредієнтів нарізаний зелений лук. В якості заправки використовуйте соєвий соус.