ТОП 5 салатів з овочів

Влітку і в спекотні дні багато хто замислюється про схуднення, бажання підтягнути свою фігуру. Крім цього, в літні дні не особливо хочеться харчуватися жирним і смаженим. У зв’язку з цим багато починають вживати легкі овочеві салати, які готуються дуже легко, і виходять навіть у початківців господарок.

Літні овочеві салатики є смачними, корисними та поживними. Під час їх приготування можна проявити фантазію і експериментувати. У них поєднуються різні інгредієнти, і виходить новий, оригінальний смак. А при використанні різних приправ і заправок один салат може змінюватися в смаку.

Салатик з овочів є джерелом вітамінів, і позитивно впливає на здоров’я людини. Завдяки овочевим салатам організм запасається вітамінами і спалює зайві жири.

При готуванні овочевих салатів можна використовувати велику різноманітність овочів. Вони готуються з огірків, помідорів, солодкого перцю, капусти та інших продуктів. Для особливого смаку салату, овочі рекомендується різати однаковими шматочками.

Для легких салатів краще використовувати кукурудзяна або оливкова олія, а майонез прибрати з раціону, оскільки в ньому можуть розмножуватися мікроби і бактерії. Салат з майонезом в літній час довго не зберігатися.

 

Салат з овочів з соусом песто

Час приготування – півгодини.

Порції – 4.

Склад продуктів для салату з овочів з соусом песто:

  • 70 грам кедрових горішків.
  • Часник.
  • 80 мл оливкової олії.
  • 300 грам червоних помідорів.
  • 50 грам листя салату.
  • 80 грам пармезану.
  • 70 грам свіжого зеленого базиліка.
  • 200 грам огірків.
  • 1 солодкий перчик.
  •  

    Приготування салату з овочів з соусом песто

    Щоб приготувати соус песто кедрові горішки обсмажують на сухій сковорідці. Сир нарізаємо на кубики, очищаємо часник, промиваємо базилік і обсушуємо. Всі продукти для соусу подрібнюються за допомогою блендера до однорідної маси. Під час подрібнення до них підливається олія оливкова.

    Дивіться також:  Рецепт смачного пирога з какао

    Потім потрібно промити овочі та листя салату, і добре змішати. Солодкий перець попередньо очищаємо від насіння.

    Салат заправляється приготованим соусом, і перемішується. При сильній густоти соусу, додаємо кілька столових ложок води до нього, і перемішуємо. Прикрашається салат з допомогою кедрових горішків.

    Завдяки соусу песто овочевий салатик робиться неповторним.

     

    Салат з огірків і помідорів з моцарелою

    Час приготування – півгодини.

    Порції – 4.

    Склад продуктів для салату з огірків і помідорів з моцарелою:

  • 3 помідора.
  • 2 огірка.
  • 1 паприка.
  • 1 червоний лук.
  • 12 оливок без кісточок.
  • 2 ст. л. петрушки.
  • 1 ст. л. нарізаного базиліка.
  • 1/3 гуртки оливкової олії.
  • 2 ст. л. червоного винного оцту.
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль.
  • 1/2 ч. л. сушеного орегано.
  • ¼ Ч. л. меленого перцю.
  • 150 грам моцарели.
  • Приготування салату з огірків і помідорів з моцарелою

    Для початку нарізаємо овочі. У глибокій ємності змішуємо огірки з помідорами, зеленим перцем, цибулею, оливками, петрушкою і базиліком.

    Робимо Заправку з оливкової олії, оцту, цукру, солі, орегано і перцю. Інгредієнти добре збиваються з допомогою віночка.

    Салат поливається соусом і ретельно перемішується. Салатницю закриваємо за допомогою харчової плівки і відправляємо її на 15 хвилин у холодне місце. Перед подачею посипаємо салат шматочками моцарели.

     

    Салат з помідорами і спаржею

    Час приготування – півгодини.

    Кількість порцій – 4.

    Склад продуктів для салату з помідорами і спаржею:

  • 2 ст. л. оливкової олії.
  • 1 кг спаржі.
  • 1 ч. л. бальзамічного оцту.
  • 3 помідора.
  • Мед .
  • 120 грам крес-салату.
  • 1 цибуля.
  • Приготування салату з помідорами і спаржею

    Спаржа нарізати на невеликі шматочки і відварюється протягом 7 хвилин. Вода з неї повинна повністю стекти. Цибулю нарізають і заливають невеликою кількістю води, оцтом. До них додається мед. Помідори ріжуться на дві половинки і додаються до інших інгредієнтів. Салатик солиться і перчится. Крес-салат вимивається і сушиться. Томатна суміш розбавляється трьома столовими ложками відвару з спаржі. Салат поливається отриманої заправкою. Страва подається на салатових листі.

    Дивіться також:  Як варити сочевицю – 5 рецептів на гарнір

     

    Овочевий салат з імбирним соусом

    Витрата по часу – 45 хв.

    Кількість порцій – 4.

    Склад продуктів для овочевого салату з імбирним соусом:

  • Часник .
  • 3 лимона.
  • 1 перець солодкий.
  • 1 буряк.
  • 1 морквина.
  • ¼ Головки савойської капусти.
  • Половина огірка.
  • Імбир.
  • 1 ст. л. меду.
  • Половина склянки подрібненого арахісу.
  • Половина склянки паростків соєвих бобів.
  • 1 ч. л. цукру.
  • 6 ст. л. оливкової олії.
  • Приготування овочевого салату з імбирним соусом

    Для приготування імбирного соусу лимонна цедра знімається дрібної теркою. Очищені лимони розрізаються навпіл, і з них сік віджимається. У ємності змішуються сік, лимонна цедра, цукор, мед, імбир, подрібнений часник. Всі інгредієнти протираються з допомогою сита. Отримана маса збивається, і заливається невеликою кількістю оливкової олії. Овочі змішуються, укладаються в салатницю і заправляють соусом. Прикрасити салат можна з допомогою горіхів.

     

    Легкий італійський салатик

    Витрата по часу – 20 хв.

    Кількість порцій – 4.

    Склад продуктів для легкого італійського салату:

  • Часник – 1 дол.
  • 1 булка італійського хліба або подрібненого багета.
  • 150 грам нарізаних помідорів.
  • 130 грам нарізаних огірків.
  • 150 грам нарізаного ріпчастої цибулі.
  • 80 грам нарізаного базиліка.
  • 2 гілочки нарізаного свіжого чебрецю.
  • 60 мл оливкової олії.
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту.
  • Приготування легкого італійського салату

    Часточка часнику натирається в ємність. Хліб нарізати на невеликі шматочки. Він повинен бути з хрусткою скоринкою. При відсутності такого, звичайний хліб підсушуємо за допомогою мікрохвильової печі або для духовки. У підготовленій посудині змішується хліб з помідорами, огірками, цибулею, червоним цибулею, базиліком і чебрецем. Інгредієнти заливаються оливковою олією і оцтом, перемішуються. Готовий салат можна подавати до столу.

    Прокрутка до верху