Влітку і в спекотні дні багато хто замислюється про схуднення, бажання підтягнути свою фігуру. Крім цього, в літні дні не особливо хочеться харчуватися жирним і смаженим. У зв’язку з цим багато починають вживати легкі овочеві салати, які готуються дуже легко, і виходять навіть у початківців господарок.
Літні овочеві салатики є смачними, корисними та поживними. Під час їх приготування можна проявити фантазію і експериментувати. У них поєднуються різні інгредієнти, і виходить новий, оригінальний смак. А при використанні різних приправ і заправок один салат може змінюватися в смаку.
Салатик з овочів є джерелом вітамінів, і позитивно впливає на здоров’я людини. Завдяки овочевим салатам організм запасається вітамінами і спалює зайві жири.
При готуванні овочевих салатів можна використовувати велику різноманітність овочів. Вони готуються з огірків, помідорів, солодкого перцю, капусти та інших продуктів. Для особливого смаку салату, овочі рекомендується різати однаковими шматочками.
Для легких салатів краще використовувати кукурудзяна або оливкова олія, а майонез прибрати з раціону, оскільки в ньому можуть розмножуватися мікроби і бактерії. Салат з майонезом в літній час довго не зберігатися.
Салат з овочів з соусом песто
Час приготування – півгодини.
Порції – 4.
Склад продуктів для салату з овочів з соусом песто:
Приготування салату з овочів з соусом песто
Щоб приготувати соус песто кедрові горішки обсмажують на сухій сковорідці. Сир нарізаємо на кубики, очищаємо часник, промиваємо базилік і обсушуємо. Всі продукти для соусу подрібнюються за допомогою блендера до однорідної маси. Під час подрібнення до них підливається олія оливкова.
Потім потрібно промити овочі та листя салату, і добре змішати. Солодкий перець попередньо очищаємо від насіння.
Салат заправляється приготованим соусом, і перемішується. При сильній густоти соусу, додаємо кілька столових ложок води до нього, і перемішуємо. Прикрашається салат з допомогою кедрових горішків.
Завдяки соусу песто овочевий салатик робиться неповторним.
Салат з огірків і помідорів з моцарелою
Час приготування – півгодини.
Порції – 4.
Склад продуктів для салату з огірків і помідорів з моцарелою:
Приготування салату з огірків і помідорів з моцарелою
Для початку нарізаємо овочі. У глибокій ємності змішуємо огірки з помідорами, зеленим перцем, цибулею, оливками, петрушкою і базиліком.
Робимо Заправку з оливкової олії, оцту, цукру, солі, орегано і перцю. Інгредієнти добре збиваються з допомогою віночка.
Салат поливається соусом і ретельно перемішується. Салатницю закриваємо за допомогою харчової плівки і відправляємо її на 15 хвилин у холодне місце. Перед подачею посипаємо салат шматочками моцарели.
Салат з помідорами і спаржею
Час приготування – півгодини.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для салату з помідорами і спаржею:
Приготування салату з помідорами і спаржею
Спаржа нарізати на невеликі шматочки і відварюється протягом 7 хвилин. Вода з неї повинна повністю стекти. Цибулю нарізають і заливають невеликою кількістю води, оцтом. До них додається мед. Помідори ріжуться на дві половинки і додаються до інших інгредієнтів. Салатик солиться і перчится. Крес-салат вимивається і сушиться. Томатна суміш розбавляється трьома столовими ложками відвару з спаржі. Салат поливається отриманої заправкою. Страва подається на салатових листі.
Овочевий салат з імбирним соусом
Витрата по часу – 45 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для овочевого салату з імбирним соусом:
Приготування овочевого салату з імбирним соусом
Для приготування імбирного соусу лимонна цедра знімається дрібної теркою. Очищені лимони розрізаються навпіл, і з них сік віджимається. У ємності змішуються сік, лимонна цедра, цукор, мед, імбир, подрібнений часник. Всі інгредієнти протираються з допомогою сита. Отримана маса збивається, і заливається невеликою кількістю оливкової олії. Овочі змішуються, укладаються в салатницю і заправляють соусом. Прикрасити салат можна з допомогою горіхів.
Легкий італійський салатик
Витрата по часу – 20 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для легкого італійського салату:
Приготування легкого італійського салату
Часточка часнику натирається в ємність. Хліб нарізати на невеликі шматочки. Він повинен бути з хрусткою скоринкою. При відсутності такого, звичайний хліб підсушуємо за допомогою мікрохвильової печі або для духовки. У підготовленій посудині змішується хліб з помідорами, огірками, цибулею, червоним цибулею, базиліком і чебрецем. Інгредієнти заливаються оливковою олією і оцтом, перемішуються. Готовий салат можна подавати до столу.