Всім шанувальникам популярного кокосового батончика рекомендуємо приготувати цей торт «Баунті». Такий десерт буквально тане в роті, а його ніжний крем і чарівний аромат екзотичного горіха приводять у захват. Завдяки прошарку з кокосової стружки і блискучою шоколадної глазурі, за смаком десерт ні в чому не поступається всім відомим батончикам.
Кокосовий торт «Баунті» – класичний рецепт
Ніжні і смачні кокосові батончики «Баунті» підкорили весь світ і надихнули кондитерів приготувати цілий торт з шоколадного бісквіта, кокосового крему і глазурі.
Для бісквіта заздалегідь підготуйте:
- 70 мл молока;
- два яйця;
- 130 г масла;
- 110 г цукрового піску;
- 110 г в/з борошна;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 60 г какао.
Інгредієнти для крему:
- неповний стакан молока;
- півсклянки цукрового піску;
- неповний стакан кокосової стружки м’якоті;
- півпачки масла.
Інгредієнти для глазурі:
- по 60 г білого цукру і порошку какао;
- три ложки молока;
- брусочок масла грам на 50.
У крем ви також можете додати манку, яка зробить його текстуру ніжною та насиченою.
Спосіб приготування:
- Першим кроком потрібно збити яйця з цукром до пишної маси, потім додати масло і ще раз добре все перемішати міксером.
- Борошно з’єднайте з розпушувачем і какао, додати сухі інгредієнти в яєчну суміш і перемішайте.
- Форму застелити пергаментом і вилийте тісто. Запікайте бісквіт 40 хвилин (температура – 190°С).
- Потім основу остудіть і розріжте вздовж.
- У сотейник вилийте молоко, додайте масло і поставте на плиту. Варіть, поки масло не розплавиться, потім висипте підсолоджувач і кокосову стружку. Перемішайте і варіть до загустіння.
- В іншому сотейнику блендером змішайте молоко, масло, какао і цукор, поставте на вогонь і прогрійте інгредієнти.
- Тепер на нижню частину бісквіта нанесіть крем, зверху покладіть другу половину, злегка притисніть, поверхню і боки полити глазур’ю і посипте кокосовою стружкою.
- Перед подачею торт повинен постояти в холоді. Краще залишити його на ніч.
Швидкий рецепт без випічки
Торт «Баунті» без випічки коржів також порадує своєю солодкістю і смаком. Для цього ви можете придбати вже готові бісквіти або звичайне пісочне печиво.
Інгредієнти:
- 320 г печива;
- 210 кокосової стружки;
- 480 мл молока;
- пачка масла;
- пакетик ванільного цукру;
- 130 г звичайного цукру;
- два жовтки;
- по дві ложки крохмалю і борошна.
Спосіб приготування:
- Візьміть два жовтки і половину цукру, збийте до пишної маси. Потім влийте половину молока, введіть крохмаль і борошно і знову перемішайте все міксером.
- Час, що залишився молоко і цукор змішайте і поставте на вогонь. Як тільки молочний напій закипить, додайте раніше приготовлену масу і варіть до тих пір, поки вміст сотейника не стане пудингом.
- Масло збийте і з’єднайте з остившім молочними пудингом, додайте ванільний цукор, стружку і ще раз перемішайте.
- Викладайте на блюдо печиво шарами. Кожен промажте кремом, а останній кремовий шар посипте кокосовою стружкою. Поставте десерт в холод на три години.
Муссовый десерт
Стружка кокоса і сир – це чудове поєднання смаків. А якщо використовувати такий дует у приготуванні торта, то вийде смачний і солодкий муссовый десерт.
Інгредієнти:
- 420 г сиру;
- 120 г борошна;
- 60 г кокосової стружки;
- 160 г цукру;
- 140 г вершкового масла;
- 0,5 ч. л. розпушувача;
- чотири яйця;
- 170 г чорного шоколаду.
Спосіб приготування:
- Для начинки потрібно змішати яйце, сирний продукт і 60 р цукру, а потім сирну масу перемішати з кокосовою стружкою. Якщо начинка вийшла занадто рідкою, додайте трохи крохмалю.
- На водяній бані розтопити масло з шоколадом. Як тільки глазур охолоне, змішати її з цукром і яйцями. Вам залишилося тільки ввести борошно, розпушувач і змішати все до однорідності.
- У форму з пергаментом вилийте половину тіста, потім розподіліть сирну начинку і залийте її рештою тестом. Запікайте торт протягом години (температура – 170°С).
Торт «Баунті» в мультиварці
Якщо ви сумніваєтеся в тому, що можна приготувати торт «Баунті» в мультиварці, то записуйте рецепт і сміливо приступайте до втілення десерту. Вам знадобиться кокосова стружка, можете купити її в пакетиках, а можете взяти цілий кокос і вийняти з нього м’якоть.
Стружка кокоса – продукт сухуватий, тому її краще проварити в молоці з додаванням вершкового масла.
Інгредієнти для тіста:
- три яйця;
- 130 г цукрового піску;
- 90 г борошна;
- дві ложки какао;
- 0,5 ч. л. порошку для випічки.
Інгредієнти для начинки:
- чашка молока;
- півпачки масла;
- 110 г солодкого піску;
- 160 г кокосової стружки.
Інгредієнти для глазурі і просочення:
- 12 ложок вершків (для просочення);
- півчашки молока;
- 60 р масла;
- за чотири ложки какао та солодкого піску.
Спосіб приготування:
- Міксером збийте яйця з цукром і змішайте пишну масу з усіма сипучими інгредієнтами.
- Чашу мультиварки промаслите і вилийте в неї тісто. Виберіть режим «Випічка» і встановіть час на одну годину.
- Готовий бісквіт остудіть і розріжте на два коржі.
- Кокосовий крем для торта ви також можете приготувати в мультиварці. Для цього влийте в миску молоко, покладіть масло і висипте цукор. Увімкніть режим «Гасіння». Як тільки солодкий пісок розчиниться, додайте стружку кокоса і в тому ж режимі варіть крем протягом півгодини.
- Коржі просочити вершками. На один рівномірно нанесіть крем, зверху покладіть інший і злегка притисніть.
- Також в мультиварці готуємо глазур. В чаші з’єднайте всі інгредієнти для глазурі і варіть в режимі «Гасіння», поки маса не стане густою. Полийте нею торт зверху і з боків і залиште на ніч десерт в холоді.
Рецепт від бабусі Емми
Знаменита бабуся Емма пропонує приготувати не торт, а справжні кокосові батончики «Баунті». Багатьом може здатися, що рецепт досить складний, але насправді все виявляється простим і доступним.
Інгредієнти:
- 320 г кокосової стружки;
- 550 г згущеного молока;
- 320 г шоколаду.
Спосіб приготування:
- Першим ділом змішайте стружку екзотичного горіха зі згущеним молоком. Додайте для аромату дві ложечки ванільного цукру.
- Форму застелити пергаментом і вилийте в неї солодку масу. Накрийте плівкою і поставте в морозилку рівно на годину.
- Як тільки начинка стане твердою, звільніть її від паперу й перенесіть на дошку, наріжте на рівні батончики довжиною 6 см і шириною в 2 див.
- Тепер потрібно розтопити шоколад, але непросто розплавити його, а зробити темперирование. І тут все просто. У миску покладіть 200 г подрібненого шоколаду і розтопити його на водяній бані, прогрівання до температури 49 градусів. Потім знімете його і покладіть в отриманий склад нерастопленный залишився шоколад. Перемішуйте, щоб весь шоколад розтанув. Перевірити, чи вдалося досягти потрібного результату, можна так: на фольгу вилийте ложку глазурі, трохи розмажте її і почекайте. Якщо після застигання шоколад став крихким і ламається, значить, ви все зробили правильно.
- Кокосові заготовки опускаємо в шоколад і викладаємо на папір. Потім перекладаємо на блюдо і пригощаємо гостей.
Торт-суфле «Баунті»
Якщо ви шукайте оригінальний рецепт десерту «Баунті», то пропонуємо приготувати торт-суфле. В рецепті знадобиться кокосове молоко, але якщо вам не вдалося знайти його в магазині, то можете приготувати напій самостійно.
- Для цього змішуємо півлітра молока і 200 г кокосової стружки.
- Трохи проварюємо склад і наполягаємо ніч у холодильнику.
- На наступний день суміш потрібно процідити.
Звичайно, це не справжнє молоко кокоса, але за смаком і ароматом дуже схоже.
Інгредієнти для тіста:
- два яйця;
- чотири ложки солодкого піску;
- 1,5 ложки какао;
- 2, 5 ложки борошна;
- пакетик розпушувача і ванільного цукру;
- дві ложки масла рослинного.
Інгредієнти для суфле:
- 320 г маленьких зефирок (маршмеллоу);
- стакан кокосового молока;
- 110 г кокосової стружки;
- 110 г білого шоколаду;
- 480 г сиру «Філадельфія».
Спосіб приготування:
- Перемішайте міксером яйця з ароматним цукром і дрібкою солі. По частинам вводите білий цукор і продовжуйте збивати. Як тільки маса збільшиться в розмірах, введіть борошно з розпушувачем і какао, влийте масло.
- Форму з пергаментом заповніть тестом і запікайте основу 15 хвилин (температура – 200°С).
- Для суфле в сотейник влийте трохи сирого молока, нагрійте, але не кип’ятіть. Підігрітим молоком залийте розламаний шоколад і поставте на 20 секунд в мікрохвильову піч.
- Зефірки змішайте з рештою молоком і поставте на водяну баню. Потримайте, поки маршмеллоу не розчиниться в напої.
- З’єднайте два розтопленим інгредієнта і залиште суміш остигати при кімнатній температурі.
- Сир збийте з кокосовою стружкою і змішайте з солодкою масою з шоколаду і маршмеллоу.
- Остиглий корж покладіть у форму для випічки, зверху вилийте суфле і поставте десерт в холодильник на три години.
- Потім зніміть форму, перенесіть торт на блюдо, прикрасьте готовою глазур’ю з шоколаду і посипте кокосовою стружкою.
Як оригінально прикрасити десерт
Є різні варіанти красиво прикрасити торт, тут все залежить лише від фантазії.
- Можна просто зробити білковий крем, додати в нього різнокольорові харчові барвники і нанести на десерт оригінальні візерунки та квіти.
- Якщо торт призначений для дитячого свята, то можна попрацювати з мастикою і зробити фігурки різних мультяшних героїв.
- Але навіть із звичайною шоколадною глазур’ю і кокосовою стружкою торт виглядає красиво, а головне, апетитно.
Ви можете подати торт цілим або порційно, в розрізі він виглядає ще більш привабливим, завдяки поєднанню темного коржа і білої прошарку.
Кокосовий торт «Баунті» дійсно подарує вам «райська насолода». А тепер ви знаєте всі секрети приготування цього смачного десерту. Це не свято? Виявляється, здобути путівку в рай так легко!