Що робити, якщо через 3 години приїдуть гості, а торта немає? Бігти в магазин, щоб виставити на столі кулінарний шедевр з безліччю консервантів, барвників і шкідливих речовин, на які може бути алергія? Краще приготуйте смачний і корисний чізкейк з чорницею. Його можна приготувати за 2 з половиною години. Ось що вам знадобиться для його приготування.
Необхідні інгредієнти
Рецепт розрахований на 8 порцій. Щоб його приготувати, вам знадобиться:
- 200 грам розсипчастого цукрового печива;
- 100 грам вершкового масла, краще натурального сільського, так як воно додасть коржу приємний вершковий смак;
- 200 грам свіжої або замороженої чорниці (не плутати з лохиною – чорниця дрібна чорна ягода з насиченим смаком, лохина – велика синя з водянистою м’якоттю і тонкою солодкуватим ароматом);
- 500 грам сиру без грудочок, дуже м’якого і ніжного;
- 500 грам сметани, краще магазинної тому що вона менш жирна і легше збивається;
- 400 грам піскового цукру;
- 250 грам рідких вершків;
- Дві великі ложки желатину.
Приготування
Печиво потрібно посікти на дрібну крихту так, щоб воно по консистенції стало схожим на панірувальні сухарі. Потім збиваємо їх з вершковим маслом до однорідної маси, після чого кладемо на деко і ставимо в холодильник, щоб корж застиг. Тримати його потрібно приблизно 30 хвилин.
Поки корж застигає, приступаємо до приготування крему. Сир розтираємо з цукром, потім знову збиваємо до утворення однорідної маси без цукрового піску і грудочок.
Потім чорницю розморожуємо і подрібнюємо в блендері на високій швидкості. Сирну масу ділимо на 2 частини, одна повинна бути трохи більше другий. В меншу додаємо чорницю і розмішуємо.
Розчиняємо Желатин у воді до набухання. Вершки ставимо на вогонь, нагріваємо, але не до ступеня кип’ятіння. Вливаємо в них желатин і ретельно перемішуємо. Тепер масу треба розділити на 2 рівні частини і змішати з сирним і чорничним кремом.
Потім дістаємо корж з холодильника, кладемо по боках круглий кільцевої бортик для випічки і починаємо поступово викладати крем, починаючи з середини. В кінці приготування він буде виглядати шарами, дуже красиво. Щоб вийшли гарні смужки, як на малюнку, потрібно точно в середину коржа класти по 4 ложки сирного шару і чорничного, поки крем не закінчиться. В результаті у вас вийде смугастий торт з шарами бузкового та білого кольору. Паличкою можна надати смужкам красиву форму, щоб торт виглядав більш естетично.
Ставимо чізкейк в холодильник до повного застигання. На це в середньому йде від півгодини до години, залежно від щільності і якості желатину. Коли торт захолоне, знімаємо кільцевої бортик і подаємо на стіл. За бажанням можна прикрасити його білим шоколадом, шоколадною крихтою, чорницею або листочками м’яти.
З чим подавати чорничний чізкейк
Він добре поєднується з гарячим чорним чаєм з лимоном. Але в холодну погоду для того щоб швидше зігрітися, його подають з гарячим шоколадом, какао з молоком або з латте. Влітку він дуже добре поєднується з м’ятними фрешами і лимонадом з лаймом, створюючи відчуття прохолоди після спекотного дня. Деякі господині подають до нього натуральний лимонад домашнього приготування, яблучний сік або брусничний морс.
Але не варто подавати до нього кава з морозивом і великою кількістю вершків (це занадто жирно) і чай з молоком. А також будь-молочний коктейль або морозиво. Це буде дуже жирно.
Калорійність і корисні властивості
На 100 грам чізкейку проходиться:
- 300 калорій;
- Білків 7 грам;
- Жирів 13 грам;
- Вуглеводів 29 грам.
У поєднанні з прохолодними напоями калорійність порції трохи зменшується, з гарячими, навпаки, збільшується. Так що шматочок чізкейку з апельсиновим соком не зашкодить вашій фігурі.