Не кожен досвідчений кулінар вирішиться приготувати вдома торт. Уява відразу малює гори коржів, хмари крему і обпалюючий жар від духовки, — заняття на цілий день, а то й кілька. Добре, що хтось здогадався робити торти з вже готових продуктів, які легко купити в магазині по сусідству. Про одному з цих тортів ми і розповімо.
З назви очевидно, що основою для цього десерту стануть пряники, а ще сметана. Це головні та незмінні компоненти. Всі інші інгредієнти, наприклад, банани, горіхи, згущене молоко, зефір і щось на ваш смак додається за бажанням і в різних комбінаціях. Ми поділимося з вами відразу декількома рецептами з смачними добавками.
Пряниковий торт зі згущеним молоком
Нам знадобиться:
- Пряники – ½ кг;
- Згущене молоко – 1 банка;
- Молоко – 40 мл;
- Цукор – 50 г;
- Вершкове масло – 300г;
- Горіхи (опціонально) – 100 г;
- Какао-порошок – 50 р.
Для крему:
- У мисці збийте до пишної піни згущене молоко і 200 грам вершкового масла кімнатної температури.
Для глазурі:
- У сотейник налийте молоко, покладіть масло, какао і цукор. На повільному вогні доведіть до слабкого кипіння, не забуваючи періодично помішувати.
- При перших ознаках кипіння, зніміть сотейник з плити і залиште в стороні остуджуватися.
Збірка торта:
- Пряники потрібно розрізати на два плоских кружечки. Складіть у формі кола на великій тарілці. Як тільки виклали ряд, покрийте його кремом і починайте наступний. Продовжуйте чергувати шари поки не закінчаться пряники, вони повинні стати завершальним шаром.
- За бажанням шари можна просипати горішками, які ви любите.
- Тепер час глазурі. Перевірте початку вона густіти. Якщо ні, дайте їй постояти ще трохи.
- Тонкою цівкою повільно починайте поливати торт глазур’ю.
- За бажанням прикрасьте торт горіхами, ягодами або тертим шоколадом.
Рецепт приготування торта зі сметаною і бананми
Нам знадобиться:
- Пряники (будь-які) – ½ кг;
- Сметана – 400 мл;
- Цукрова пудра – ½ склянки;
- Банани – 2 великих;
- Присипка для прикраси.
Для крему:
- У мисці змішайте сметану і цукрову пудру, перемішайте. Якщо цукрової пудри не виявилося під рукою, то використовуйте звичайний цукор. Змішайте його зі сметаною і залиште на 15 хвилин. Після пару хвилин збийте міксером до повного розчинення кристалів цукру.
Для начинки:
- Чистимо банани, потім ріжемо тонкими кружечками.
- Пряники розрізати на 2-3 частини, залежно від початкової товщини.
Збірка:
- Підготуйте круглу тарілку і починайте збирати торт.
- Вмочайте пряники в сметанний крем з обох сторін і починайте викладати перший шар.
- Потім шар бананів.
- Чергуючи шари, викладіть останній з пряників.
- Зверху викладіть залишився крем і рівномірно розподіліть його по торту.
- Прикрасьте кондитерської присипкою.
Торт з пряників і сметани готовий, залишилося тільки дати йому пару годин як слід просочитися в холодильнику.
Готуємо пряниковий торт з зефіром
Нам знадобиться:
- Пряники (бажано медові) – ½ кг;
- Зефір – 5 шт;
- Сметана – 250 мл;
- Вершкове масло – 300 г;
- Какао – 2 ст. ложки;
- Вершки 20% — 50 мл;
- Цукор і ваніль – за смаком.
Для основи:
- Поріжте зефір і пряники кубиками 1*1 див. В мисці ретельно все перемішайте. У цьому рецепті не варто використовувати пряники з різними начинками, беріть звичайні з будь-яким смаком.
Для крему:
- Змішайте сметану, вершки, цукор, масло і какао. Додайте щіпку ваніліну.
- Збийте все в блендері до однорідності. Можна надати крему більше пишності, якщо додатково збити його міксером пару хвилин.
- Розділіть крем на дві рівні частини.
Збірка:
- Половину крему влийте в суміш з пряників і зефіру. Обережно перемішайте, щоб пряники не кришилися.
- Перекиньте миску з основою на плоску тарілку і сформуйте гірку, звужується до верху.
- Залишився крем вилийте зверху і з допомогою кондитерського лопатки розрівняйте.
- Приберіть його в холодильник на пару годин, а краще на ніч. За цей час основа добре просочиться і стане соковитою.
Торт без випічки з зефіром і сметанним кремом виходить повітряним і так і тане в роті.
Торт з шоколадних пряників з сирним кремом
Нам знадобиться:
- Шоколадний пряники – ½ кг;
- Сметана 25 % – 200 мл;
- Сир – 350 г;
- Цукор – ½ склянки;
- Банани – 2 середніх.
Для крему і начинки:
- Сир розімніть виделкою в кашоподібний пюре. Додайте сметану і збийте в бледере або стаціонарному міксері пару хвилин.
- Банани очистіть і поріжте на гуртки середньої товщини.
Для основи:
- Поріжте шоколадні пряники на тонкі коржі.
Збірка:
- Вистеліть глибоку миску (чим глибше буде миска, тим вище вийде десерт) харчовою плівкою.
- Умочуючи пряники в крем починайте викладати перший шар.
- Чергуйте пряники з бананами.
- Коли викладіть останній пряниковий шар, переверніть миску догори дном на плоску тарілку і зніміть плівку.
- Залишилося тільки обмазати торт з пряників і бананів залишилися сирним кремом і покласти на кілька годин в холодильник.
Корисні поради та хитрості
Як ви вже могли переконатися, торт з пряників дуже простий у приготуванні. Він не вимагає дорогих продуктів або складних технік приготування. Є ще кілька секретів, які допоможуть вам не тільки оптимізувати процес готування, але і дозволять поекспериментувати зі смаком.
- Якщо пряники попалися несвіжі і підсохлі, приготуйте трохи більше крему і залиште десерт на ніч у холодильнику.
- Свіжий торт важко нарізати, тому що шари ще не зчепилися і не стали єдиним цілим. П’ять годин – ідеальний час, яке тортик повинен провести в холодильнику.
- В наших рецептах брали участь тільки банани, але насправді діапазон фруктів, які будуть доречні величезний. Спробуйте зробити начинку з цитрусових, ківі, винограду без кісточок, стиглої дині. Те ж саме стосується і горіхів.
- Крему потрібно час, щоб охолонути. Не варто поспішати і покривати фрукти гарячим. По-перше, торт втратить свіжий смак, по-друге, фрукти потемніють і торт втратить зовнішній вигляд при нарізці.
- Якщо залишити торт в холодильнику на дванадцять годин, ніхто не здогадається, що основою десерту послужили пряники. Після грунтовної просочення, їх смак нагадує бісквіт.