Торт без яєць – 8 рецептів приготування

Пост або сувора дієта – не привід відмовлятися від ароматної випічки. Торт без яєць – чудовий десерт, який викликає захоплення навіть у прихильників класичних бісквітних коржів.

Шоколадний торт без яєць

Для приготування шоколадного десерту достатньо мати під руками:

  • 200 г цукру;
  • 80 мл соняшникової олії;
  • 75 г какао;
  • пакетик ванільного цукру;
  • 250 г борошна;
  • 5 г соди;
  • 5 мл оцту;
  • щіпку солі;
  • 250 мл води;
  • глазур з 100 г цукру, 50 мл рослинного масла, 40 мл соєвого молока і 30 г какао.

Спосіб приготування:

  • Духова шафа розігрівається до 180 °C.
  • У мисці змішуються сухі складові: борошно, цукор, сода, сіль і какао.
  • У суху суміш вливаються вода, масло і оцет.
  • Вимішується однорідне тісто, з якого півгодини корж випікається в духовці з температурою 180 °C.
  • Прикрашається остиглий бісквіт за допомогою шоколадної глазурі.

Проста випічка на кефірі

Торт на кефірі з абрикосовим джемом – чудовий десерт, який стане приємним доповненням до вечірнього чаювання.

Будуть потрібні:

  • 400 г борошна;
  • 250 мл кефіру;
  • 200 г цукру;
  • 5 г соди;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • абрикосовий джем.

Хід роботи полягає у виконанні таких маніпуляцій:

  • Кефір вливається в миску, в якій злегка підігрівається.
  • Далі в нього додаються сода і цукор.
  • Коли цукрові кристали розчиняться, отриманий склад вливається тонкою цівкою масло.
  • У рідку масу всипається борошно.
  • Тісто вимішується до однорідності, після чого виливається у вогнетривку форму.
  • Готується випічка 35 хвилин при температурі 180 °C.
  • Корж після остигання розрізається на два пласти, з яких нижній змащується абрикосовим джемом.
  • Прикрашається солодкий десерт за бажанням.

Морквяний десерт

Морквяний пиріг – популярний десерт в Америці.

Для його приготування знадобляться прості і доступні продукти:

  • 300 г морквяного макухи, що залишилося після приготування соку;
  • 100 г цукру;
  • 200 г борошна;
  • 60 мл соняшникової олії;
  • ⅓ Лимона;
  • по дрібці солі і кориці;
  • 120 г волоських горіхів.
Дивіться також:  Бездріжджове тісто для пиріжків – 8 рецептів

Покрокова інструкція приготування:

  • Морквяний макуха змішується з цукровим піском і дрібкою солі в глибокій мисці.
  • З лимона вичавлюється сік, яким гаситься чайна ложка соди. З-за більш повільного взаємодії сода і сік перемішуються до однорідності, після чого суміш відправляється до морквяної маси.
  • Далі вливається соняшникову олію, а потім порційно всипається борошно.
  • Замішується тісто, в яке також відправляються кориця і перемелені ядра горіхів.
  • Підготовлена маса виливається у вогнетривку форму, яка поміщається в духову шафу, розігрітий до 180 °C.

Торт для алергетиків без молока і яєць

Гіпоалергенний торт готується з:

  • 225 г борошна;
  • 200 г цукру;
  • 30 г какао;
  • 70 мл соняшникової олії;
  • 15 мл оцту;
  • 5 мл ванільного екстракту;
  • 250 мл води;
  • 5 г соди;
  • 85 г чорного шоколаду;
  • щіпки солі.

Основні кроки підготовки смачного десерту:

  • Духова шафа розігрівається до 180 °C.
  • У ємності перемішуються всі сухі складові для тіста.
  • В піалі з’єднуються рослинне масло, оцет і ванільна есенція, після чого рідкою сумішшю заливається суха.
  • Вимішується однорідне тісто, яке потім вводиться попередньо підготовлена шоколадна стружка.
  • Змащена маслом форма заповнюється тестом.
  • Випікається пісний десерт 30 хвилин до готовності.

Готуємо «Тірамісу»

«Тірамісу» – відомий десерт італійської кухні, який в домашніх умовах можна легко приготувати без додавання яєць.

Для виконання рецепта багатошарової випічки беруться:

  • 200 мл вершків;
  • 500 г сиру «Маскарпоне»;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 16 шт. печиво «Дамські пальчики»;
  • 200 мл натурального кави;
  • ½ Чарки коньяку.

Послідовність дій:

  • В охолоджені вершки всипається цукрова пудра, після чого інгредієнти збиваються до утворення м’яких піків.
  • Сир додається у збиті вершки порціями по 20 – 30 г, які ретельно вимішуються зверху вниз.
  • Коли вийде однорідна маса, в окрему ємність вливається остиглий, але при цьому свіжозаварену каву з коньяком.
  • У кавовому напої печиво швидко мачає так, щоб воно не встигло розм’якнути.
  • Десерт виходить листковим: перший шар виконується з печива, другий – з половини підготовленого крему. Потім шари повторюються.
  • Отриманий десерт відправляється в холод на 4 години.
Дивіться також:  Заварні тістечка – 5 рецептів в домашніх умовах

Як приготувати «Медовик»

Якщо в холодильнику не виявилося яєць, а хочеться поласувати смачним десертом, варто скористатися цікавою варіацією рецепта популярного «Медовика».

Для створення ласощі досить мати:

  • 450 г борошна;
  • 10 г соди;
  • 250 г цукру;
  • 700 мл вершків;
  • 150 г вершкового масла;
  • 50 мл меду.

У процесі підготовки:

  • У мисці перемішати за допомогою міксера 120 г цукру, мед, 90 г сметани і розм’якшене масло.
  • Далі у ємкість, всипати борошно і соду.
  • Міксером замішується пружне тісто, яке потім руками скочується в кулю і відправляється в холодильну камеру.
  • Коли духовка розігріється до 180 °C, з тіста формуються кола товщиною 3 мм, які випікаються в духовці по 5 хвилин кожний.
  • З решти сметани і цукру готується повітряний крем для торта, яким і перемазуються остиглі коржі.
  • Просочується «Медовик» не менше 2 годин, після чого прикрашається крихтою з обрізаного з коржів зайвого тесту.

Торт «Наполеон» без яєць

Щоб почастувати гостей таким смачним тортом, варто трохи «поворожити» над його приготуванням.

Інгредієнти для популярного десерту:

  • 500 г вершкового масла;
  • аналогічну кількість борошна;
  • 200 г цукру;
  • 120 мл холодної води;
  • щіпка солі;
  • 500 мл молока;
  • 250 г цукру.

Основні етапи підготовки:

  • Половина заявленої кількості мерзлого масла треться на тертці і змішується з 450 г борошна.
  • В зазначеному вище обсязі води розчиняються по дрібці солі і цукру.
  • З підготовлених інгредієнтів замішується еластичне тісто, яке поміщається в холод.
  • У цей час готується заварний крем шляхом розведення в гарячому молоці цукру і борошна.
  • Коли молочна маса охолоне, вона змішується з розм’якшеним маслом.
  • З тіста розкочується 5 коржів, які випікаються до рум’яної скоринки при 200 °C. Злегка охолоджені заготовки покриваються заварним кремом.
Дивіться також:  Тісто на кефірі для пиріжків – 6 рецептів

«Мурашник»

Десерт з дитинства, який готується дуже просто, але незмінно виходить дуже смачним.

Склад:

  • 120 мл сметани;
  • 100 г цукру;
  • пачка вершкового масла вагою до 200 г;
  • ½ Кг борошна;
  • щіпка соди;
  • 1 банку вареного згущеного молока.

Черговість дій:

  • Сметана перемішується з содою і цукром.
  • З борошна і 150 г масла готується борошняна крихта. Після додавання в неї сметани замішують м’яке тісто.
  • Еластичний шар відправляється в морозилку.
  • Через 20 хвилин тісто пропускається через м’ясорубку.
  • Отримані «черв’ячки» порційно випікаються, а після остигання змішуються зі збитим кремом, зробленим з залишився вершкового масла і згущеного молока.
  • Формується торт у вигляді «мурашника», який присипається крихтою з невеликої кількості відкладеної випічки.

Існує безліч «смачних» рецептів приготування десертів без яєць. Це дуже радує не тільки під час посту, але й у випадку індивідуальної непереносимості певних продуктів тваринного походження. Тому, немає підстав відмовлятися від ласощів, адже приготувати його так просто!

Прокрутка до верху