Пост або сувора дієта – не привід відмовлятися від ароматної випічки. Торт без яєць – чудовий десерт, який викликає захоплення навіть у прихильників класичних бісквітних коржів.
Шоколадний торт без яєць
Для приготування шоколадного десерту достатньо мати під руками:
- 200 г цукру;
- 80 мл соняшникової олії;
- 75 г какао;
- пакетик ванільного цукру;
- 250 г борошна;
- 5 г соди;
- 5 мл оцту;
- щіпку солі;
- 250 мл води;
- глазур з 100 г цукру, 50 мл рослинного масла, 40 мл соєвого молока і 30 г какао.
Спосіб приготування:
- Духова шафа розігрівається до 180 °C.
- У мисці змішуються сухі складові: борошно, цукор, сода, сіль і какао.
- У суху суміш вливаються вода, масло і оцет.
- Вимішується однорідне тісто, з якого півгодини корж випікається в духовці з температурою 180 °C.
- Прикрашається остиглий бісквіт за допомогою шоколадної глазурі.
Проста випічка на кефірі
Торт на кефірі з абрикосовим джемом – чудовий десерт, який стане приємним доповненням до вечірнього чаювання.
Будуть потрібні:
- 400 г борошна;
- 250 мл кефіру;
- 200 г цукру;
- 5 г соди;
- 100 мл соняшникової олії;
- абрикосовий джем.
Хід роботи полягає у виконанні таких маніпуляцій:
- Кефір вливається в миску, в якій злегка підігрівається.
- Далі в нього додаються сода і цукор.
- Коли цукрові кристали розчиняться, отриманий склад вливається тонкою цівкою масло.
- У рідку масу всипається борошно.
- Тісто вимішується до однорідності, після чого виливається у вогнетривку форму.
- Готується випічка 35 хвилин при температурі 180 °C.
- Корж після остигання розрізається на два пласти, з яких нижній змащується абрикосовим джемом.
- Прикрашається солодкий десерт за бажанням.
Морквяний десерт
Морквяний пиріг – популярний десерт в Америці.
Для його приготування знадобляться прості і доступні продукти:
- 300 г морквяного макухи, що залишилося після приготування соку;
- 100 г цукру;
- 200 г борошна;
- 60 мл соняшникової олії;
- ⅓ Лимона;
- по дрібці солі і кориці;
- 120 г волоських горіхів.
Покрокова інструкція приготування:
- Морквяний макуха змішується з цукровим піском і дрібкою солі в глибокій мисці.
- З лимона вичавлюється сік, яким гаситься чайна ложка соди. З-за більш повільного взаємодії сода і сік перемішуються до однорідності, після чого суміш відправляється до морквяної маси.
- Далі вливається соняшникову олію, а потім порційно всипається борошно.
- Замішується тісто, в яке також відправляються кориця і перемелені ядра горіхів.
- Підготовлена маса виливається у вогнетривку форму, яка поміщається в духову шафу, розігрітий до 180 °C.
Торт для алергетиків без молока і яєць
Гіпоалергенний торт готується з:
- 225 г борошна;
- 200 г цукру;
- 30 г какао;
- 70 мл соняшникової олії;
- 15 мл оцту;
- 5 мл ванільного екстракту;
- 250 мл води;
- 5 г соди;
- 85 г чорного шоколаду;
- щіпки солі.
Основні кроки підготовки смачного десерту:
- Духова шафа розігрівається до 180 °C.
- У ємності перемішуються всі сухі складові для тіста.
- В піалі з’єднуються рослинне масло, оцет і ванільна есенція, після чого рідкою сумішшю заливається суха.
- Вимішується однорідне тісто, яке потім вводиться попередньо підготовлена шоколадна стружка.
- Змащена маслом форма заповнюється тестом.
- Випікається пісний десерт 30 хвилин до готовності.
Готуємо «Тірамісу»
«Тірамісу» – відомий десерт італійської кухні, який в домашніх умовах можна легко приготувати без додавання яєць.
Для виконання рецепта багатошарової випічки беруться:
- 200 мл вершків;
- 500 г сиру «Маскарпоне»;
- 100 г цукрової пудри;
- 16 шт. печиво «Дамські пальчики»;
- 200 мл натурального кави;
- ½ Чарки коньяку.
Послідовність дій:
- В охолоджені вершки всипається цукрова пудра, після чого інгредієнти збиваються до утворення м’яких піків.
- Сир додається у збиті вершки порціями по 20 – 30 г, які ретельно вимішуються зверху вниз.
- Коли вийде однорідна маса, в окрему ємність вливається остиглий, але при цьому свіжозаварену каву з коньяком.
- У кавовому напої печиво швидко мачає так, щоб воно не встигло розм’якнути.
- Десерт виходить листковим: перший шар виконується з печива, другий – з половини підготовленого крему. Потім шари повторюються.
- Отриманий десерт відправляється в холод на 4 години.
Як приготувати «Медовик»
Якщо в холодильнику не виявилося яєць, а хочеться поласувати смачним десертом, варто скористатися цікавою варіацією рецепта популярного «Медовика».
Для створення ласощі досить мати:
- 450 г борошна;
- 10 г соди;
- 250 г цукру;
- 700 мл вершків;
- 150 г вершкового масла;
- 50 мл меду.
У процесі підготовки:
- У мисці перемішати за допомогою міксера 120 г цукру, мед, 90 г сметани і розм’якшене масло.
- Далі у ємкість, всипати борошно і соду.
- Міксером замішується пружне тісто, яке потім руками скочується в кулю і відправляється в холодильну камеру.
- Коли духовка розігріється до 180 °C, з тіста формуються кола товщиною 3 мм, які випікаються в духовці по 5 хвилин кожний.
- З решти сметани і цукру готується повітряний крем для торта, яким і перемазуються остиглі коржі.
- Просочується «Медовик» не менше 2 годин, після чого прикрашається крихтою з обрізаного з коржів зайвого тесту.
Торт «Наполеон» без яєць
Щоб почастувати гостей таким смачним тортом, варто трохи «поворожити» над його приготуванням.
Інгредієнти для популярного десерту:
- 500 г вершкового масла;
- аналогічну кількість борошна;
- 200 г цукру;
- 120 мл холодної води;
- щіпка солі;
- 500 мл молока;
- 250 г цукру.
Основні етапи підготовки:
- Половина заявленої кількості мерзлого масла треться на тертці і змішується з 450 г борошна.
- В зазначеному вище обсязі води розчиняються по дрібці солі і цукру.
- З підготовлених інгредієнтів замішується еластичне тісто, яке поміщається в холод.
- У цей час готується заварний крем шляхом розведення в гарячому молоці цукру і борошна.
- Коли молочна маса охолоне, вона змішується з розм’якшеним маслом.
- З тіста розкочується 5 коржів, які випікаються до рум’яної скоринки при 200 °C. Злегка охолоджені заготовки покриваються заварним кремом.
«Мурашник»
Десерт з дитинства, який готується дуже просто, але незмінно виходить дуже смачним.
Склад:
- 120 мл сметани;
- 100 г цукру;
- пачка вершкового масла вагою до 200 г;
- ½ Кг борошна;
- щіпка соди;
- 1 банку вареного згущеного молока.
Черговість дій:
- Сметана перемішується з содою і цукром.
- З борошна і 150 г масла готується борошняна крихта. Після додавання в неї сметани замішують м’яке тісто.
- Еластичний шар відправляється в морозилку.
- Через 20 хвилин тісто пропускається через м’ясорубку.
- Отримані «черв’ячки» порційно випікаються, а після остигання змішуються зі збитим кремом, зробленим з залишився вершкового масла і згущеного молока.
- Формується торт у вигляді «мурашника», який присипається крихтою з невеликої кількості відкладеної випічки.
Існує безліч «смачних» рецептів приготування десертів без яєць. Це дуже радує не тільки під час посту, але й у випадку індивідуальної непереносимості певних продуктів тваринного походження. Тому, немає підстав відмовлятися від ласощів, адже приготувати його так просто!