Ласунам, що стежать за своєю фігурою, доведеться за смаком торт «Чародійка», який відрізняється низькою калорійністю, в порівнянні з іншими видами подібних десертів. Поява цього кондитерського виробу йде коріннями в радянську епоху, але зустріти його в магазинах можна і сьогодні. Проте приготований своїми руками десерт буде ще смачніше і апетитніше.
Торт «Чародійка» – рецепт по ГОСТу СРСР
Десерт з ніжною основою і легким кремом готується з:
- склянки в/з борошна;
- 450 г цукру;
- 6 яєць;
- ½ Упаковки пекарського порошку;
- 2 склянок нехолодного молока;
- ½ Пакування вершкового масла 200 г;
- 50 г сметани;
- повної ложки какао.
Спосіб втілення рецепта в життя:
- На початку готується кремоподібна мастило шляхом збивання 2 яйця зі склянкою цукру і п’ятою частиною борошна до зникнення цукрових кристалів.
- Яєчно-цукрова суміш заливається теплим молоком, після чого маса з додаванням ¼ пачки масла нудиться на плиті, поки останній не розтопиться.
- У глибокому посуді для приготування тіста яйця, що залишилися, розтираються з другим склянкою цукру. Після його розчинення додається суміш борошна з розпушувачем.
- Замішане тісто виливається у вогнетривку форму, яка на 35 хвилин ставиться в духовку з температурою 180 °C.
- Після готовності випечений бісквіт ділиться навпіл. Кожна частина присмачується кремом.
- У невеликій ємності до кипіння доводяться сметана і залишилася цукровий пісок. До них всипається какао і поступово додається друга половина олії.
- Приготовленої однорідної покривається глазур’ю верхній бісквітний коло.
Готуємо в мультиварці
Якщо духовка вийшла з ладу або занадто жарко, щоб її включати, це ще не привід відмовлятися від випічки.
Смачне кондитерський виріб можна створити за допомогою мультиварки.
Потрібно нескладний продуктовий набір.
- 4 холодних яйця;
- пів-упаковки пекарського порошку;
- 220 г звичайного білого;
- 200 г в/з борошна.
У крем підуть:
- стакан теплого молока;
- 40 г у/з борошна;
- 1 яйце;
- півсклянки білого цукру;
- шматочок жирного масла;
- ванільний цукор.
В глазур використовуємо:
- 50 мл молока;
- стільки ж масла;
- 30 г порошку какао;
- 50 г пудри з цукру.
Торт «Чародійка» в мультиварці готується наступним чином:
- Основа для майбутнього коржа готується із збитої яєчно-цукрової маси і доданої порційно борошняної суміші з розпушувачем. Заготівля-основа випікається 1 годину на програмі «Випічка» в заздалегідь промасленим чашу мультиварки.
- Витягнута і остуженная бісквітна основа десерту ділиться на 3 частини, які промащуються кремом.
- Для приготування останнього яйце, цукровий пісок, ванілін і борошно забиваються, після чого з’єднуються з молоком.
- Маса ставиться на повільний вогонь у металевій посудині, куди після загустіння вмісту додається шматочок масла.
- Верх і боки торта змащуються глазур’ю, заздалегідь підготовленої з молока, пудри і какао, до яких після закипання додано масло.
З маскарпоне
Додавання італійського вершкового сиру в рецептуру торта дозволяє за чашкою чаю насолодитися дивовижним кондитерським виробом з делікатними смаковими нотками.
Для тіста потрібно:
- 4 яйця;
- ½ Упаковки пекарського порошку;
- 220 г цукрового піску;
- 200 г борошна.
Для створення крему:
- 200 мл молока;
- 40 р борошна;
- 1 яйце;
- 100 г цукру
- 200 р «Маскорпоне»;
Глазур готується з:
- 100 г цукру;
- 30 г какао;
- 50 мл молока;
- шматочки вершкового масла.
Спосіб підготовки:
- З яєць, цукру, просіяного борошна і розпушувача готується суміш з однорідною структурою, яка виливається у форму для випікання.
- У духовку відправляється майбутній корж (він буде після випікання поділений навпіл) на 35 хвилин.
- Для створення крему всі вищевказані складові, виключаючи сир, перемішати в мисці і ставлять на плиту, де на слабкому вогні доводять до кипіння.
- Злегка остигнула основа крему збивається з вершковим сиром.
- Бісквітні кола змащуються одержаним складом, формуючи торт.
- Верхній корж поливається глазур’ю, заздалегідь підготовленої за стандартною схемою.
Торт «Чародійка» від Ірини Хлебниковой
Ірина Хлєбнікова пропонує свій рецепт смачного десерту, для виконання якого знадобляться цілком доступні продукти.
Для бісквіта:
- по 120 г борошна і цукру;
- 4 яйця;
Приготування крему вимагає наявності:
- 300 мл молока;
- яйця;
- 80 г цукру;
- у 3 рази меншої кількості борошна;
- шматочки вершкового масла;
- 150 мл вершків;
- щіпки солі:
- 20 р цукрової пудри.
Для просочення:
- стопка води;
- в 2 рази менше коньяку.
Глазур готується з:
- плитки шоколаду;
- шматочки вершкового масла.
Черговість дій:
- Збита яєчно-цукрова маса з’єднується з просіяним борошном.
- Отримана однорідна суміш випікається в круглій вогнетривкої формі близько 40 хвилин.
- У цей час робиться основа ніжного крему з яйця, молока цукрових пудри і піску, борошна, солі.
- Після закипання збитою суміші при постійному помішуванні на повільному вогні вводяться масло і вершки.
- Остиглим кремом змащуються просочені пласти попередньо розрізаного вздовж бісквіта.
- У фіналі процесу приготування торт змащується шоколадною глазур’ю.
З черемхового борошна
Черемхова борошно, яка виходить шляхом перемелювання ягід черемхи, надає десерту неповторний мигдально-шоколадний аромат і присмак.
Знайти її у продажу навряд чи комусь вдасться, тому підготувати цей інгредієнт доведеться самостійно.
Щоб насолодитися шматочком настільки незвичайного кондитерського виробу потрібні:
· 100 г пшеничного і в 2 рази менше черемхового борошна;
· 280 г цукру;
· 5 яєць;
· ½ Пакетика розпушувача;
· 200 мл молока;
· 100 г вершкового масла;
· 30 г крохмалю
· 150 г шоколадної глазурі.
У процесі приготування виконуються такі кроки:
1. У збиті 4 яйця зі 180 г цукру всипається суха борошняна суміш з розпушувачем.
2. З однорідного тіста випікається бісквітна основа для торта близько 40 хвилин в духовці при 180 °C.
3. Після того, як охолоне, бісквіт ділиться уздовж навпіл.
4. Нижній коло покривається кремом. Він заздалегідь готується з відвареної і збитою з маслом суміші яйця, молока, крохмалю і цукру, що залишився.
5. Верхній корж покривається шоколадною глазур’ю.
Простий рецепт бісквітного торта
Створити апетитний десерт з бісквітних коржів з повітряним кремом під силу навіть початківцям господиням, якщо мати під руками:
· 200 г борошна;
· 300 г цукрового піску;
· 5 яєць;
· ½ Упаковки пекарського порошку;
· 200 мл молока;
· 100 г вершкового масла;
· 30 г крохмалю
· 150 г шоколадної глазурі.
Алгоритм приготування:
1. 4 білки збиваються до піни, після чого до них вводиться ⅓ частина цукру.
2. Суміш за допомогою міксера повторно збивається дочиста.
3. Жовтки окремо змішуються ще з ⅓ цукрового піску.
4. Після змішування яєчних сумішей і додавання борошна з розпушувачем вимішується однорідне тісто. З нього випікається бісквіт.
5. Остиглий корж ділиться уздовж на пласти.
6. Молоко, цукор, що залишився, яйце і крохмаль змішуються, доводяться до кипіння.
7. Далі в гарячу масу вводиться масло і все збивається для отримання крему.
8. Коржі перемазуються одержаним складом.
9. Верхня частина покривається акуратно і без різких рухів шоколадною глазур’ю.
З заварним кремом
Пропонуємо дуже смачний і одночасно з цим простий у приготуванні десерт. Для його створення потрібно не великий продуктовий набір.
Для бісквітного тіста:
· 6 яєць;
· 300 г борошна;
· в 2 рази менше цукру.
Для заварного крему:
· 4 жовтка;
· 400 мл молока;
· 50 г цукру;
· 30 г борошна;
· 30 мл коньяку.
Для шоколадної глазурі:
· 150 г чорного шоколаду;
· 50 г вершкового масла;
· 50 мл молока.
Послідовність кроків:
1. З яєчно-цукрової суміші і просіяної в неї борошна готується рідке тісто.
2. Через 35 хвилин перебування в духовій шафі, розігрітому до 180 °C, з нього виходить прекрасний бісквіт.
3. Ледве він трохи охолоне, розрізаємо його дбайливо вздовж на 3 частини
4. Потім готується крем для торта «Чародійка» шляхом змішування жовтків з цукром, борошном і коньяком.
5. Молоко підігрівається в мисці, куди вводиться отримана в попередньому кроці суміш.
6. Коли кремова основа вариться, в неї додається вершкове масло.
7. Частини майбутнього кондитерського виробу перемазуються заварним кремом.
8. Верхній бісквітний коло покривається глазур’ю з шоколаду.
Торт «Чародійка» являє собою варіант смачного і досить економного десерту, рецепт якого обов’язково варто взяти на озброєння. Адже його назва повністю виправдовує титул, який набуде після чаювання кожна старанна господиня, не пожаліла часу на таку домашню випічку.