Торт Чародійка – 7 покрокових рецептів смачного домашнього торта

Ласунам, що стежать за своєю фігурою, доведеться за смаком торт «Чародійка», який відрізняється низькою калорійністю, в порівнянні з іншими видами подібних десертів. Поява цього кондитерського виробу йде коріннями в радянську епоху, але зустріти його в магазинах можна і сьогодні. Проте приготований своїми руками десерт буде ще смачніше і апетитніше.

Торт «Чародійка» – рецепт по ГОСТу СРСР

Десерт з ніжною основою і легким кремом готується з:

  • склянки в/з борошна;
  • 450 г цукру;
  • 6 яєць;
  • ½ Упаковки пекарського порошку;
  • 2 склянок нехолодного молока;
  • ½ Пакування вершкового масла 200 г;
  • 50 г сметани;
  • повної ложки какао.

Спосіб втілення рецепта в життя:

  • На початку готується кремоподібна мастило шляхом збивання 2 яйця зі склянкою цукру і п’ятою частиною борошна до зникнення цукрових кристалів.
  • Яєчно-цукрова суміш заливається теплим молоком, після чого маса з додаванням ¼ пачки масла нудиться на плиті, поки останній не розтопиться.
  • У глибокому посуді для приготування тіста яйця, що залишилися, розтираються з другим склянкою цукру. Після його розчинення додається суміш борошна з розпушувачем.
  • Замішане тісто виливається у вогнетривку форму, яка на 35 хвилин ставиться в духовку з температурою 180 °C.
  • Після готовності випечений бісквіт ділиться навпіл. Кожна частина присмачується кремом.
  • У невеликій ємності до кипіння доводяться сметана і залишилася цукровий пісок. До них всипається какао і поступово додається друга половина олії.
  • Приготовленої однорідної покривається глазур’ю верхній бісквітний коло.

Готуємо в мультиварці

Якщо духовка вийшла з ладу або занадто жарко, щоб її включати, це ще не привід відмовлятися від випічки.

Смачне кондитерський виріб можна створити за допомогою мультиварки.

Потрібно нескладний продуктовий набір.

  • 4 холодних яйця;
  • пів-упаковки пекарського порошку;
  • 220 г звичайного білого;
  • 200 г в/з борошна.

У крем підуть:

  • стакан теплого молока;
  • 40 г у/з борошна;
  • 1 яйце;
  • півсклянки білого цукру;
  • шматочок жирного масла;
  • ванільний цукор.

В глазур використовуємо:

  • 50 мл молока;
  • стільки ж масла;
  • 30 г порошку какао;
  • 50 г пудри з цукру.

Торт «Чародійка» в мультиварці готується наступним чином:

  • Основа для майбутнього коржа готується із збитої яєчно-цукрової маси і доданої порційно борошняної суміші з розпушувачем. Заготівля-основа випікається 1 годину на програмі «Випічка» в заздалегідь промасленим чашу мультиварки.
  • Витягнута і остуженная бісквітна основа десерту ділиться на 3 частини, які промащуються кремом.
  • Для приготування останнього яйце, цукровий пісок, ванілін і борошно забиваються, після чого з’єднуються з молоком.
  • Маса ставиться на повільний вогонь у металевій посудині, куди після загустіння вмісту додається шматочок масла.
  • Верх і боки торта змащуються глазур’ю, заздалегідь підготовленої з молока, пудри і какао, до яких після закипання додано масло.

З маскарпоне

Додавання італійського вершкового сиру в рецептуру торта дозволяє за чашкою чаю насолодитися дивовижним кондитерським виробом з делікатними смаковими нотками.

Для тіста потрібно:

  • 4 яйця;
  • ½ Упаковки пекарського порошку;
  • 220 г цукрового піску;
  • 200 г борошна.

Для створення крему:

  • 200 мл молока;
  • 40 р борошна;
  • 1 яйце;
  • 100 г цукру
  • 200 р «Маскорпоне»;

Глазур готується з:

  • 100 г цукру;
  • 30 г какао;
  • 50 мл молока;
  • шматочки вершкового масла.

Спосіб підготовки:

  • З яєць, цукру, просіяного борошна і розпушувача готується суміш з однорідною структурою, яка виливається у форму для випікання.
  • У духовку відправляється майбутній корж (він буде після випікання поділений навпіл) на 35 хвилин.
  • Для створення крему всі вищевказані складові, виключаючи сир, перемішати в мисці і ставлять на плиту, де на слабкому вогні доводять до кипіння.
  • Злегка остигнула основа крему збивається з вершковим сиром.
  • Бісквітні кола змащуються одержаним складом, формуючи торт.
  • Верхній корж поливається глазур’ю, заздалегідь підготовленої за стандартною схемою.

Торт «Чародійка» від Ірини Хлебниковой

Ірина Хлєбнікова пропонує свій рецепт смачного десерту, для виконання якого знадобляться цілком доступні продукти.

Для бісквіта:

  • по 120 г борошна і цукру;
  • 4 яйця;

Приготування крему вимагає наявності:

  • 300 мл молока;
  • яйця;
  • 80 г цукру;
  • у 3 рази меншої кількості борошна;
  • шматочки вершкового масла;
  • 150 мл вершків;
  • щіпки солі:
  • 20 р цукрової пудри.

Для просочення:

  • стопка води;
  • в 2 рази менше коньяку.

Глазур готується з:

  • плитки шоколаду;
  • шматочки вершкового масла.

Черговість дій:

  • Збита яєчно-цукрова маса з’єднується з просіяним борошном.
  • Отримана однорідна суміш випікається в круглій вогнетривкої формі близько 40 хвилин.
  • У цей час робиться основа ніжного крему з яйця, молока цукрових пудри і піску, борошна, солі.
  • Після закипання збитою суміші при постійному помішуванні на повільному вогні вводяться масло і вершки.
  • Остиглим кремом змащуються просочені пласти попередньо розрізаного вздовж бісквіта.
  • У фіналі процесу приготування торт змащується шоколадною глазур’ю.

З черемхового борошна

Черемхова борошно, яка виходить шляхом перемелювання ягід черемхи, надає десерту неповторний мигдально-шоколадний аромат і присмак.

Знайти її у продажу навряд чи комусь вдасться, тому підготувати цей інгредієнт доведеться самостійно.

Щоб насолодитися шматочком настільки незвичайного кондитерського виробу потрібні:

· 100 г пшеничного і в 2 рази менше черемхового борошна;

· 280 г цукру;

· 5 яєць;

· ½ Пакетика розпушувача;

· 200 мл молока;

· 100 г вершкового масла;

· 30 г крохмалю

· 150 г шоколадної глазурі.

У процесі приготування виконуються такі кроки:

1. У збиті 4 яйця зі 180 г цукру всипається суха борошняна суміш з розпушувачем.

2. З однорідного тіста випікається бісквітна основа для торта близько 40 хвилин в духовці при 180 °C.

3. Після того, як охолоне, бісквіт ділиться уздовж навпіл.

4. Нижній коло покривається кремом. Він заздалегідь готується з відвареної і збитою з маслом суміші яйця, молока, крохмалю і цукру, що залишився.

5. Верхній корж покривається шоколадною глазур’ю.

Простий рецепт бісквітного торта
Створити апетитний десерт з бісквітних коржів з повітряним кремом під силу навіть початківцям господиням, якщо мати під руками:

· 200 г борошна;

· 300 г цукрового піску;

· 5 яєць;

· ½ Упаковки пекарського порошку;

· 200 мл молока;

· 100 г вершкового масла;

· 30 г крохмалю

· 150 г шоколадної глазурі.

Алгоритм приготування:

1. 4 білки збиваються до піни, після чого до них вводиться ⅓ частина цукру.

2. Суміш за допомогою міксера повторно збивається дочиста.

3. Жовтки окремо змішуються ще з ⅓ цукрового піску.

4. Після змішування яєчних сумішей і додавання борошна з розпушувачем вимішується однорідне тісто. З нього випікається бісквіт.

5. Остиглий корж ділиться уздовж на пласти.

6. Молоко, цукор, що залишився, яйце і крохмаль змішуються, доводяться до кипіння.

7. Далі в гарячу масу вводиться масло і все збивається для отримання крему.

8. Коржі перемазуються одержаним складом.

9. Верхня частина покривається акуратно і без різких рухів шоколадною глазур’ю.

З заварним кремом
Пропонуємо дуже смачний і одночасно з цим простий у приготуванні десерт. Для його створення потрібно не великий продуктовий набір.

Для бісквітного тіста:

· 6 яєць;

· 300 г борошна;

· в 2 рази менше цукру.

Для заварного крему:

· 4 жовтка;

· 400 мл молока;

· 50 г цукру;

· 30 г борошна;

· 30 мл коньяку.

Для шоколадної глазурі:

· 150 г чорного шоколаду;

· 50 г вершкового масла;

· 50 мл молока.

Послідовність кроків:

1. З яєчно-цукрової суміші і просіяної в неї борошна готується рідке тісто.

2. Через 35 хвилин перебування в духовій шафі, розігрітому до 180 °C, з нього виходить прекрасний бісквіт.

3. Ледве він трохи охолоне, розрізаємо його дбайливо вздовж на 3 частини

4. Потім готується крем для торта «Чародійка» шляхом змішування жовтків з цукром, борошном і коньяком.

5. Молоко підігрівається в мисці, куди вводиться отримана в попередньому кроці суміш.

6. Коли кремова основа вариться, в неї додається вершкове масло.

7. Частини майбутнього кондитерського виробу перемазуються заварним кремом.

8. Верхній бісквітний коло покривається глазур’ю з шоколаду.

Торт «Чародійка» являє собою варіант смачного і досить економного десерту, рецепт якого обов’язково варто взяти на озброєння. Адже його назва повністю виправдовує титул, який набуде після чаювання кожна старанна господиня, не пожаліла часу на таку домашню випічку.

Прокрутка до верху