Думаєте, який десерт приготувати на день народження дитини або до домашнього чаювання? Зробіть торт черепаха. На столі він виглядає дуже гарно, а його шматочки просто тануть у роті.
Торт черепаха – класичний рецепт в духовці
Вам знадобиться:
- какао порошок – 90 гр.;
- сіль – дві щіпки;
- борошно пшеничне – 0,26 кг;
- яйця – 6 шт.;
- ванілін за смаком;
- цукровий пісок – 480 гр.;
- сода – 10 гр.;
- масло вершкове – 0,3 кг;
- розпушувач – 12 гр.;
- сметана – 0,6 л.
Класичний рецепт торта покроково:
- Розливаємо сирі білки і жовтки в різні миски. Білки відразу закриваємо в холодильнику.
- У посуд з жовтками насипаємо 160 грамів цукру. Перемелюємо інгредієнти міксером.
- У холодні білки насипаємо сіль. Збиваємо суміш вручну, поступово насипаючи ще 160 грамів цукру. Коли білки перетворяться в білу піну, переливаємо їх до жовтків.
- Погасимо 10 грамів соди оцтом. Висипаємо її в яєчну масу разом з розпушувачем і просіяним борошном.
- Все перемішуємо, і виходить ніжне м’яке тісто.
- Накриваємо деко пекарської папером.
- Вбираємо тісто в кондитерський шприц і видавлюємо на деко у формі невеликих кружечків. Їх має бути багато.
- Залишаєте між тестом відстань, так як при випіканні воно збільшиться в розмірі.
- Прогріваємо духовку до температури 200 градусів.
- Готуємо коржі 7 хвилин. Виймаємо їх, даємо охолонути.
- Розтоплюємо в мікрохвильовці масло до рідкого стану.
- З’єднуємо його з 160 грамів цукрового піску, ваніліном і 500 грамами сметани. Суміш обробляємо міксером.
- Десять буханців відкладаємо в сторону. Залишилися коржі мачає в крем і формуємо з них тіло черепахи.
- Залишилися кремом обмазуємо верхівку і стінки майбутнього торта.
- Для шоколадної глазурі змішаємо залишився цукор, сметану, масло, щіпку солі і какао.
- Ставимо масу на плиту і кип’ятити 2 хвилини.
- Відразу ж покриваємо глазур’ю «панцир» торта.
- З решти коржів робимо ніжки і голову. Торт черепаха зі сметаною готовий.
Простий варіант приготування на сковороді
Такий варіант ласощі готується набагато швидше і простіше. Займає трохи більше часу, ніж випікання млинців.
Список продуктів:
- шоколадні плитки – 200 гр.;
- три курячих яйця;
- сметана – 200 гр.;
- цукровий пісок – 150 гр.;
- борошно вищого сорту – 130 гр.;
- шматок масла – 75 гр.
Готуємо торт на сковороді:
- Змішуємо в мисці сирі яйця і цукровий пісок. Збовтуємо суміш до однорідного стану.
- Потихеньку насипаємо борошно і робимо тісто. Його консистенція подібна з консистенцією тесту для оладок.
- Сковороду змащуємо дещицею масла і випікаємо звичайні оладки.
- Доводь до стану крему шоколадні плитки і шматок вершкового масла в мікрохвильовці або на водяній бані.
- Виливаємо ці продукти в сметану, перемішуємо.
- Остиглі оладки накладаємо один на одного гіркою, створюючи форму черепашки.
- Сметанним кремом можна промазати кожен коржик або тільки верх торта.
- Відставимо убік 8-10 оладок. З них робимо голову і лапки. Або використовуйте для цієї мети кругле вівсяне печиво.
Смарагдова черепаха – з ківі
Дуже гарний, літній, яскравий тортик буде чудово виглядати на святковому столі.
Компоненти рецепту:
- яйце – 3 шт.;
- цукор ванільний – 12 гр.;
- одна банка згущеного молока;
- сода – 10 гр.;
- борошно – 0,5 кг;
- цукор білий – 160 гр.;
- молоко – 0,5 л.
Як приготувати торт черепаха з ківі:
- Виливаємо в каструлю молоко, насипаємо 50 грамів борошна і розбиваємо два курячих яйця.
- Перемішуємо і висипаємо обидва види цукру.
- Збиваємо суміш з допомогою віночка і готуємо на плиті.
- Коли рідина стане густою, викладаємо в каструлю вершкове масло.
- Приступаємо до приготування коржів. В іншу каструлю вилити всю згущене молоко і залишився сире яйце. До них висипаємо борошно і додаємо соду, погашену в оцті.
- Робимо тісто і поділяємо його на 8 часточок.
- Кожну з них розкачуємо на стільниці і протикаємо виделкою по всій поверхні тіста.
- Випікаємо коржі на деко з пергаментів. Температура духовки – 180 градусів. Час – близько 10 хвилин. Готове тісто чи ні, ви можете дізнатися за допомогою зубочистки.
- Обрізаємо рум’яні коржі в рівний коло і формуємо з них тіло черепашки.
- Ківі очистити від шкірки і ріжемо кружальцями. Формуємо з їх допомогою панцир черепашки.
- Ніжки можна зробити за допомогою очищених бананів, а голову – з половинки лимона. Торт смарагдова черепаха готовий.
Без випічки: з пряників і печива
У цьому рецепті не потрібно включати ні духовку, ні плиту. Все робиться дуже просто і швидко.
Список продуктів:
- цукор – 80 гр.;
- три банана;
- ванілін – щіпка;
- сметана – 500 мл;
- пряники темного кольору – 500 гр.
Покрокова інструкція:
- Кожен пряник розрізаємо вздовж на три пластинки.
- Очищені банани шаткуємо кружечками.
- В миску зі сметаною насипаємо ванілін і цукор. Віночком заважаємо масу, поки цукровий пісок повністю не розчиниться.
- Потім кожен шар пряника сметаною суміші і викладаємо з них гірку у вигляді черепахи.
- Залишилася сметаною заливаємо ласощі зверху.
- Якщо ви хочете додатково прикрасити тортик, то можна посипати тертий шоколад або зробити глазур.
- Закриваємо ласощі в холодильнику на годину, щоб крем вбрався в пряники.
Основний компонент можна замінити печивом різного виду.
З заварним кремом
Що потрібно взяти:
Для тіста:
- борошно – 200 гр.;
- какао порошок – 30 гр.;
- цукровий пісок – 0,35 кг;
- сода в оцті – 10 гр.;
- яйце – 5 шт.
Для крему:
- цукор – 0.25 кг;
- ванілін за смаком;
- яйце – 2 шт.;
- вершкове масло – 180 гр.;
- молоко – 0,5 л.
Алгоритм дій:
- Наш десерт буде шоколадним. Спочатку приймемось за тісто. Вилийте в простору миску яйця і збовтайте їх віночком.
- Насипте до них подрібнену на ситі борошно, сухе какао, цукор і соду. Сформуйте тісто шоколадного кольору.
- Великою ложкою викладіть тісто на деко, застелений пекарської папером.
- Випікайте в розігрітій до температури 180 градусів духовці 10 хвилин.
- Тепер займемося кремом. В окремий посуд розбийте курячі яйця, влийте до них молоко.
- Перемішайте масу віночком. Миску ставимо на повільний вогонь і варимо молочну суміш, постійно помішуючи ложкою.
- Найголовніше-не допустити згортання жовтка. Коли консистенція крему стане густий, додайте вершкове масло.
- В отриманий крем вмочаємо маленькі коржі і збираємо з них гірку у формі панцира черепахи.
- Обливаємо його зверху розтопленим шоколадом. Можна посипати подрібнені горіхи.
Зі згущеним молоком
Інгредієнти для тіста:
- сода – 11 гр.;
- оцет – 5 мл;
- яйце – 4 шт.;
- цукровий пісок – 120 гр.;
- борошно пшеничне – 180 гр.
Продукти для крему:
- згущене молоко – 150 мл;
- сметана – 0,2 кг.
Інгредієнти для глазурі:
- какао порошкове – 15 гр.;
- шоколад – 20 гр.;
- цукровий пісок – 50 гр.;
- шматочок масла – 15 гр.;
- сметана – 20 гр.
Як приготувати торт черепаха зі згущеним молоком:
- Починаємо з тіста. Збивайте сирі яйця віночків до тих пір, поки не утворюється піна.
- Насипте туди цукор, просіяне борошно. Перемішайте продукти.
- Влийте в соду оцет. Суміш перекладіть в тісто, ще раз все перемішайте.
- Деко застеліть пергаментів для випікання.
- На нього виливаємо тісто у формі оладок. Готуємо їх при 180 градусах 15 хвилин.
- Поки коржі остигають, зробимо крем. З’єднайте згущене молоко і сметану.
- Для глазурі в мікрохвильовці розм’якшуємо вершкове масло. Висипаємо до нього цукор і какао, додаємо сметану.
- Варимо суміш до повного розчинення цукрового піску.
- З оладок формуємо торт, умочуючи кожен з коржів в крем.
- Зверху десерт поливаємо глазур’ю. Залишаємо для просочення на 3 години.
Торт на кефірі
Якщо ви не любитель занадто солодких десертів, спробуйте зробити печево на кефірі.
Компоненти рецепту:
- борошно біла – 390 гр.;
- сметана – 80 гр.;
- гашена оцтом сода – 12 гр.;
- йогурт – 1 л;
- яйце – 6 шт.;
- какао – 45 гр.;
- кефір – 100 мл;
- цукор – 160 гр.;
- масло вершкове – 120 гр.
Покрокова інструкція:
- З’єднуємо сирі білки і жовтки яєць, молоко, соду і борошно. Замішуємо тісто, як на млинці.
- Столовою ложкою викладаємо тісто на розігріту сковороду і обсмажуємо.
- Для просочення змішуємо кефір і йогурт.
- Кожен млинець мачає в кефірну суміш і викладаємо гірку за формою черепашачого тіла.
- Залишити в сторону два млинчика. З них формуємо голову і дві лапки.
- У каструльку зі сметаною насипаємо какао і цукор.
- Варимо суміш на малій потужності вогню до тих пір, поки вона не загусне.
- Заливаємо глазур’ю панцир торта черепахи. Ніжне ласощі з насиченим смаком готово.