Торт Черепаха – класичний рецепт і 6 варіантів приготування

Смачний домашній торт – це завжди радість. Пропонуємо класичний рецепт торта «Черепаха» і його варіації. Ці рецепти не заберуть багато часу і клопоту, а в результаті здивуються домочадці майстерності кулінара, що завжди приємно.

Класичний торт «Черепаха» в духовці

Основа:

  • цукор – 2 склянки;
  • борошно – 2 склянки;
  • яйця – 6 штук;
  • сода;
  • оцет.

Крем:

  • сметана – 750 г;
  • цукор – 250 г;
  • шоколад – плитка.

Як робити:

  • Збити білки зі склянкою цукру.
  • В іншому посуді збити жовтки з такою ж кількістю цукру.
  • З’єднати збиті жовтки і білки.
  • Соду погасити оцтом і влити туди ж.
  • Всипати борошно. Все перемішати до густоватого тесту.
  • За допомогою ложки сформувати невеликі коржі і спекти їх.
  • Змішати сметану і цукор.
  • На плоскому посуді зробити гірку з коржів, зверху змастити кремом.
  • Розтопити шоколад, полити торт.

Простий варіант частування на сковороді

Цей рецепт зі сметаною виходить неймовірно ніжним і соковитим, а його приготування не займе багато часу.

Необхідні продукти:

  • 3 яйця;
  • склянка борошна;
  • 160 г цукру;
  • 200 г сметани;
  • 2 плитки шоколаду;
  • 80 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Збити цукор з яйцями до однорідної маси. Насипати борошно і замісити тісто. По консистенції – як для оладок. Щоб майбутні коржі вийшли пишними можна додати щіпку розпушувача.
  • Змастити сковорідку олією і спекти оладки з отриманої маси.
  • На водяній бані розтопити плитку шоколаду і масло. Доповнити сметаною. Це буде крем для торта.
  • Оладки скласти гіркою і зверху полити кремом. За бажанням (щоб торт був соковитіше) можна промащувати кожен коржик.

Смарагдова черепаха з ківі

Такий торт може стати прекрасною альтернативою покупному десерту на будь яке свято. Він не тільки смачний, він дуже апетитно і яскраво виглядає.

Тісто:

  • згущене молоко – 1 банка;
  • яйце – 1 шт.;
  • сода – 1 чайна ложка (гашене оцтом);
  • борошно — 480 р.
Дивіться також:  Бісквіт з яблуками – 7 рецептів приготування

Крем:

  • яйця – 2 шт.;
  • борошно – 2 столові ложки;
  • цукор – 1 склянка;
  • молоко – 0,5 л;
  • вершкове масло – 200 г;
  • ванільний цукор – упаковка.

Для прикраси:

  • кілька ківі.

Як готувати:

  • Спочатку зробимо крем, так як приготування коржів не займає багато часу. У глибокий посуд налити молоко, розбити яйця, всипати борошно, звичайний і ванільний цукор. Всі добре збити за допомогою віночка або міксера. Поставити на плиту на мінімальний вогонь. Постійно помішувати. Прибрати з плити, коли маса загусне. Додати масло, знову перемішати.
  • Робимо коржі. У мисці з’єднати згущене молоко з яйцем. Перемішати. Влити гашену соду, порційно підсипати муку. Коли тісто стане настільки густим, що його складно буде заважати ложкою – перекласти на стіл і домесить руками. Тісто має бути м’яким і еластичним.
  • Розділити тестову масу на 8 однакових шматочків. Розкачати Корж і пару разів проколоти виделкою.
  • На розігрітій сковороді на середньому вогні випікати коржики. Кожному вистачить по 1,5 хвилини на одній стороні.
  • Після того, як всі коржі готові, взяти тарілку. І за шаблоном тарілки обрізати коржі. Обрізані частини знадобляться для прикраси десерту.
  • Скласти гіркою і змастити кремом.
  • Обсипати торт рештою обрізки від коржів.
  • Кружальцями ківі прикрасити десерт.

Зі згущеним молоком

Цей рецепт торта «Черепаха» зі згущеним молоком припаде до смаку справжнім ласунам.

З чого будемо робити:

  • 4 великі курячі яйця;
  • 190 г пшеничного борошна;
  • 170 г згущеного молока;
  • 1 столова ложка порошку какао;
  • 1 столова ложка вершкового масла.

Приготування:

  • Яйця з цукром збити до пишної маси.
  • Всипати борошно і соду (попередньо погасити оцтом). Гарненько збити. Тісто має бути не густим і пишним.
  • Деко змастити олією. За допомогою чайної ложки викласти коржі. Пекти при 180 градусах до зарум’янювання.
  • Крем робиться дуже просто – треба згущене молоко з’єднати зі сметаною.
  • Всі коржі по черзі вмочити в крем і покласти на блюдо.
  • З коржів сформувати черепашачий панцир. Лапи, голову і хвіст зробити з половинок коржиків.
Дивіться також:  Французькі булочки – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Без випічки з пряників і печива

Легкий і швидкий спосіб порадувати смачним десертом себе і своїх близьких.

Компоненти рецепту:

  • півкіло пряників;
  • півлітра сметани;
  • банани і ківі – по 4 фрукта.

Процес приготування:

  • Пряники порізати на 3 пластини.
  • Ківі – невеликими шматочками, банани – кільцями.
  • Сметану збити за допомогою міксера. Сам торт буде солодкий, тому додавання цукру – індивідуально.
  • Пряники потримати в сметані хвилин 15, щоб вони просочилися і стали м’якими.
  • На блюдо викладаємо шари: пряники, банани, пряники, ківі. Утворилися порожні місця закрити залишками продуктів.
  • Отриману солодку черепаху відправити в холодильник на годину-півтора, щоб десерт добре просочився.
  • Крихтою печива зробіть малюнок на панцирі черепашки.

З заварним кремом

Цей рецепт підібраний спеціально для любителів ніжного заварного крему.

Основа:

  • яєчка – 5 штук;
  • цукор – 400 г;
  • борошно – 200 г;
  • сода;
  • оцет.

Крем:

  • яєчка – 2 штуки;
  • цукор – 260 г;
  • молоко – 0,5 л;
  • ванілін;
  • вершкове масло – 190 р.

Ось, як готувати:

  • Із зазначених компонентів для основи приготувати тісто.
  • Ложкою сформувати коржі на деко. Випікати близько 10 хвилин.
  • Змішати яйця, молоко, ваніль і цукровий пісок. Поставити на плиту, постійно помішувати.
  • Як тільки суміш загусне, додати масло.
  • Заключний етап — коржики по черзі занурювати в крем і формувати на блюді черепаху.

Шоколадний торт «Черепаха»

Шоколадна черепаха за смаковими якостями не поступиться іншим варіантам.

Тісто:

  • шість яєць;
  • 2,5 склянки борошна;
  • 1 чайна ложка соди.

Крем:

  • два яєчка;
  • 200 г вершкового масла;
  • ½ Склянки молока.

Глазур:

  • три чайних ложки какао;
  • 50 г вершкового масла;
  • півсклянки цукру;
  • дві столові ложки молока.

Що треба робити:

Тісто:

  • Збити яйця з цукром.
  • Всипати борошно і добре розмішати.
  • Соду погасити в оцті і влити в масу.
  • Перемішати, тісто готове.
Дивіться також:  Варення з айви часточками – 7 смачних рецептів приготування

Крем:

  • Збити яйця з цукром.
  • Залити молоко.
  • Поставити на вогонь, довести до кипіння (постійно помішувати), відсудити.
  • Додати м’яке масло і збити міксером.

Глазур:

  • З’єднати всі компоненти глазурі. Поставити на плиту і варити до того моменту, поки розчиниться цукор.

Покрокове приготування:

  • Духовку розігріти до 180 градусів. Деко промаслить, і з допомогою маленької ложки викладати на нього маленькі коржики. Тримати деко всередині до зарум’янювання коржів – це займе не більше 15 хвилин.
  • Готові коржі занурити в крем і скласти черепашку.
  • Після формування черепахи полити глазур’ю з шоколаду.

Як красиво прикрасити десерт: ідеї

Торт «Черепаха» можна прикрасити по-різному. Якщо хочете, скористайтесь традиційним варіантом – глазур’ю зробіть на панцирі черепахи сітку.

Можна спробувати щось нове, пропонуємо свіжі ідеї:

  • Можна взяти крихти печива і зробити візерунки на десерт.
  • Просто облийте готовий кондитерський виріб топленим шоколадом – і черепаха стане коричневого кольору.
  • Лапки, хвіст і голову зробіть з обрізків коржиків або вівсяного печива.
  • Якщо посипати торт подрібненими горішками, блюдо придбає родзинку.
  • Дуже поширеним варіантом прикраси десерту є фрукти. Для смарагдовою черепахи зазвичай використовують ківі. За бажанням можна взяти будь-які фрукти або навіть ягоди.

Оскільки торт «Черепаха» не вимагає особливих умінь, то до його приготування можна підключити маленьких дітей. Будьте впевнені, діткам сподобається таке заняття. Фантазуйте і експериментуйте!

Прокрутка до верху