Смачний домашній торт – це завжди радість. Пропонуємо класичний рецепт торта «Черепаха» і його варіації. Ці рецепти не заберуть багато часу і клопоту, а в результаті здивуються домочадці майстерності кулінара, що завжди приємно.
Класичний торт «Черепаха» в духовці
Основа:
- цукор – 2 склянки;
- борошно – 2 склянки;
- яйця – 6 штук;
- сода;
- оцет.
Крем:
- сметана – 750 г;
- цукор – 250 г;
- шоколад – плитка.
Як робити:
- Збити білки зі склянкою цукру.
- В іншому посуді збити жовтки з такою ж кількістю цукру.
- З’єднати збиті жовтки і білки.
- Соду погасити оцтом і влити туди ж.
- Всипати борошно. Все перемішати до густоватого тесту.
- За допомогою ложки сформувати невеликі коржі і спекти їх.
- Змішати сметану і цукор.
- На плоскому посуді зробити гірку з коржів, зверху змастити кремом.
- Розтопити шоколад, полити торт.
Простий варіант частування на сковороді
Цей рецепт зі сметаною виходить неймовірно ніжним і соковитим, а його приготування не займе багато часу.
Необхідні продукти:
- 3 яйця;
- склянка борошна;
- 160 г цукру;
- 200 г сметани;
- 2 плитки шоколаду;
- 80 г вершкового масла.
Спосіб приготування:
- Збити цукор з яйцями до однорідної маси. Насипати борошно і замісити тісто. По консистенції – як для оладок. Щоб майбутні коржі вийшли пишними можна додати щіпку розпушувача.
- Змастити сковорідку олією і спекти оладки з отриманої маси.
- На водяній бані розтопити плитку шоколаду і масло. Доповнити сметаною. Це буде крем для торта.
- Оладки скласти гіркою і зверху полити кремом. За бажанням (щоб торт був соковитіше) можна промащувати кожен коржик.
Смарагдова черепаха з ківі
Такий торт може стати прекрасною альтернативою покупному десерту на будь яке свято. Він не тільки смачний, він дуже апетитно і яскраво виглядає.
Тісто:
- згущене молоко – 1 банка;
- яйце – 1 шт.;
- сода – 1 чайна ложка (гашене оцтом);
- борошно — 480 р.
Крем:
- яйця – 2 шт.;
- борошно – 2 столові ложки;
- цукор – 1 склянка;
- молоко – 0,5 л;
- вершкове масло – 200 г;
- ванільний цукор – упаковка.
Для прикраси:
- кілька ківі.
Як готувати:
- Спочатку зробимо крем, так як приготування коржів не займає багато часу. У глибокий посуд налити молоко, розбити яйця, всипати борошно, звичайний і ванільний цукор. Всі добре збити за допомогою віночка або міксера. Поставити на плиту на мінімальний вогонь. Постійно помішувати. Прибрати з плити, коли маса загусне. Додати масло, знову перемішати.
- Робимо коржі. У мисці з’єднати згущене молоко з яйцем. Перемішати. Влити гашену соду, порційно підсипати муку. Коли тісто стане настільки густим, що його складно буде заважати ложкою – перекласти на стіл і домесить руками. Тісто має бути м’яким і еластичним.
- Розділити тестову масу на 8 однакових шматочків. Розкачати Корж і пару разів проколоти виделкою.
- На розігрітій сковороді на середньому вогні випікати коржики. Кожному вистачить по 1,5 хвилини на одній стороні.
- Після того, як всі коржі готові, взяти тарілку. І за шаблоном тарілки обрізати коржі. Обрізані частини знадобляться для прикраси десерту.
- Скласти гіркою і змастити кремом.
- Обсипати торт рештою обрізки від коржів.
- Кружальцями ківі прикрасити десерт.
Зі згущеним молоком
Цей рецепт торта «Черепаха» зі згущеним молоком припаде до смаку справжнім ласунам.
З чого будемо робити:
- 4 великі курячі яйця;
- 190 г пшеничного борошна;
- 170 г згущеного молока;
- 1 столова ложка порошку какао;
- 1 столова ложка вершкового масла.
Приготування:
- Яйця з цукром збити до пишної маси.
- Всипати борошно і соду (попередньо погасити оцтом). Гарненько збити. Тісто має бути не густим і пишним.
- Деко змастити олією. За допомогою чайної ложки викласти коржі. Пекти при 180 градусах до зарум’янювання.
- Крем робиться дуже просто – треба згущене молоко з’єднати зі сметаною.
- Всі коржі по черзі вмочити в крем і покласти на блюдо.
- З коржів сформувати черепашачий панцир. Лапи, голову і хвіст зробити з половинок коржиків.
Без випічки з пряників і печива
Легкий і швидкий спосіб порадувати смачним десертом себе і своїх близьких.
Компоненти рецепту:
- півкіло пряників;
- півлітра сметани;
- банани і ківі – по 4 фрукта.
Процес приготування:
- Пряники порізати на 3 пластини.
- Ківі – невеликими шматочками, банани – кільцями.
- Сметану збити за допомогою міксера. Сам торт буде солодкий, тому додавання цукру – індивідуально.
- Пряники потримати в сметані хвилин 15, щоб вони просочилися і стали м’якими.
- На блюдо викладаємо шари: пряники, банани, пряники, ківі. Утворилися порожні місця закрити залишками продуктів.
- Отриману солодку черепаху відправити в холодильник на годину-півтора, щоб десерт добре просочився.
- Крихтою печива зробіть малюнок на панцирі черепашки.
З заварним кремом
Цей рецепт підібраний спеціально для любителів ніжного заварного крему.
Основа:
- яєчка – 5 штук;
- цукор – 400 г;
- борошно – 200 г;
- сода;
- оцет.
Крем:
- яєчка – 2 штуки;
- цукор – 260 г;
- молоко – 0,5 л;
- ванілін;
- вершкове масло – 190 р.
Ось, як готувати:
- Із зазначених компонентів для основи приготувати тісто.
- Ложкою сформувати коржі на деко. Випікати близько 10 хвилин.
- Змішати яйця, молоко, ваніль і цукровий пісок. Поставити на плиту, постійно помішувати.
- Як тільки суміш загусне, додати масло.
- Заключний етап — коржики по черзі занурювати в крем і формувати на блюді черепаху.
Шоколадний торт «Черепаха»
Шоколадна черепаха за смаковими якостями не поступиться іншим варіантам.
Тісто:
- шість яєць;
- 2,5 склянки борошна;
- 1 чайна ложка соди.
Крем:
- два яєчка;
- 200 г вершкового масла;
- ½ Склянки молока.
Глазур:
- три чайних ложки какао;
- 50 г вершкового масла;
- півсклянки цукру;
- дві столові ложки молока.
Що треба робити:
Тісто:
- Збити яйця з цукром.
- Всипати борошно і добре розмішати.
- Соду погасити в оцті і влити в масу.
- Перемішати, тісто готове.
Крем:
- Збити яйця з цукром.
- Залити молоко.
- Поставити на вогонь, довести до кипіння (постійно помішувати), відсудити.
- Додати м’яке масло і збити міксером.
Глазур:
- З’єднати всі компоненти глазурі. Поставити на плиту і варити до того моменту, поки розчиниться цукор.
Покрокове приготування:
- Духовку розігріти до 180 градусів. Деко промаслить, і з допомогою маленької ложки викладати на нього маленькі коржики. Тримати деко всередині до зарум’янювання коржів – це займе не більше 15 хвилин.
- Готові коржі занурити в крем і скласти черепашку.
- Після формування черепахи полити глазур’ю з шоколаду.
Як красиво прикрасити десерт: ідеї
Торт «Черепаха» можна прикрасити по-різному. Якщо хочете, скористайтесь традиційним варіантом – глазур’ю зробіть на панцирі черепахи сітку.
Можна спробувати щось нове, пропонуємо свіжі ідеї:
- Можна взяти крихти печива і зробити візерунки на десерт.
- Просто облийте готовий кондитерський виріб топленим шоколадом – і черепаха стане коричневого кольору.
- Лапки, хвіст і голову зробіть з обрізків коржиків або вівсяного печива.
- Якщо посипати торт подрібненими горішками, блюдо придбає родзинку.
- Дуже поширеним варіантом прикраси десерту є фрукти. Для смарагдовою черепахи зазвичай використовують ківі. За бажанням можна взяти будь-які фрукти або навіть ягоди.
Оскільки торт «Черепаха» не вимагає особливих умінь, то до його приготування можна підключити маленьких дітей. Будьте впевнені, діткам сподобається таке заняття. Фантазуйте і експериментуйте!