Зробіть дитяче свято яскравим і незабутнім. Для цього можна замовити у кондитерів дивовижний торт. Але для будь-якої дитини буде набагато приємніше побачити на святковому столі десерт, приготований руками мами. Пропонуємо випекти кондитерський шедевр — торт черепашка. Завдяки запропонованим, докладним варіантів приготування, будь-яка мама легко впорається з поставленим завданням.
Торт «Черепашка» — класичний рецепт в духовці
Такий десерт викликає у дітей цілий ураган позитивних емоцій не тільки виглядом, але і смаком.
Інгредієнти:
- яйце – 6 шт.;
- какао – 2 ст. ложки;
- борошно – 2 гуртки;
- цукор – 1 склянка;
- кондитерська посипання;
- сода – 1 ч. ложка гашеної.
Крем:
- вершкове масло – 110 г;
- згущене молоко – 200 г;
- сметана – 850 мл
Глазур:
- молоко – 3 ст. ложки;
- цукор – 3 ст. ложки;
- вершкове масло – 55 г;
- какао – 3 ст. ложки.
Приготування:
- Поставити на розігрів духову піч. Заздалегідь дістаньте масло з холодильника. Його склад повинен розм’якнути.
- Збити яйця. Використовуйте міксер. Повинна вийти пишна піна. Насипати цукор. Збивати до повного розчинення. Насипати какао змішане з борошном. Додати соду. Збити.
- Промазати маслом деко. Взяти чайну ложку і вилити у форму тісто маленькими оладками. Відправити в духову піч на сім хвилин. Повторювати процес поки тісто не закінчиться.
- Відкласти в сторону шість готових заготовок. Це будуть лапи, хвіст і голова.
- Збити м’яке масло і насипати цукор. Влити сметану і збити крем.
- Занурити коржик в крем і помістити на блюдо. Викласти гіркою, таким чином, щоб за формою вийшов черепашачий панцир.
- Промазати з одного боку відстрочені заготовки і викласти на місця де повинні бути лапки, голова і хвостик. Промазати залишками крему панцир.
- Розтопити масло. Влити молоко, і насипати цукор. Додати какао. Варити постійно перемішуючи віночком до загустіння маси.
- Залити отриманою глазур’ю панцир. Намалювати очі черепашку. Кондитерської посипкою виділити квадратики на панцирі.
Простий варіант приготування на сковороді
Це самий простий і неймовірно швидкий варіант приготування оригінального ласощі, яким можна порадувати дітей на сніданок.
Інгредієнти:
- сметана – 220 мл;
- яйце – 3 шт.;
- вівсяне печиво – 6 шт.;
- оливкова олія;
- вершкове масло – 75 г;
- борошно – 1 склянка;
- сметана – 200 мл;
- шоколад – 210 г;
- цукор – 150 р.
Приготування:
- В цукор влити яйця і збити. Насипати борошно і вимісити тісто.
- Промазати оливковою олією сковорідку. Випікаємо оладки. Якщо хочете, щоб заготовки вийшли більш пишними, то можна в тісто додати розпушувач.
- Викладати оладки гіркою у вигляді панцира, промазуючи шари сметаною.
- Розтопити в НВЧ-печі вершкове масло з шоколадом і промазати оладки.
- З печива викласти голову, хвіст і лапи.
Смарагдова черепашка з ківі
Пропонуємо приготувати вітамінну черепаху з ківі. Вийде смішний зелений тортик, який підніме настрій і принесе задоволення смаковими якостями.
Інгредієнти:
- ківі – 950 г;
- йогурт;
- желе з ківі — пакетик;
- полуниця – 550 г;
- цукрова пудра – 120 г;
- абрикоси – 550 г;
- білий шоколад – плитка;
- желатин – 2 пачки.
Інгредієнти:
- Приготувати згідно до інструкції на упаковці желе. Розчинити і охолодити желатин, потім змішати з йогуртом.
- Полуницю нарізати і помістити у форму. Вилити желейну масу. Посипати цукровою пудрою. Прибрати на годину в холодильник. Нарізати абрикоси і викласти на полуницю. Залити йогуртом. Присипати пудрою і прибрати на годину в холодильник.
- Нарізати кільцями ківі і викласти на поверхню заготовки – вийде панцир. З половинок ківі викласти в лапки, хвостик і голову.
- Розтопити в мікрохвильовці шоколадку і намалювати на поверхні ківі деталі.
Як приготувати зі згущеним молоком?
Дуже швидко можна приготувати оригінальний десерт, який підійде для сімейного торжества.
Інгредієнти:
- сметана – 210 мл;
- цукор – 130 г;
- яйце – 4 шт.;
- згущене молоко – 160 мл;
- сода – 1 ч. ложка гашеної;
- борошно – 180 р.
Глазур:
- цукор – 2 ст. ложки;
- вершкове масло – 1 ст. ложка;
- чорний шоколад – 25 г;
- какао – 1 ст. ложка;
- сметана – 1 ст. ложка.
Приготування:
- Збити яйце до пишного стану. Насипати цукор, продовжуючи збивати до повного розчинення кристалів.
- Додати борошно. Розмішати.
- Промазати деко. Взяти чайну ложку і викласти на відстані кола. Відправити на чверть години в гарячий духовий шафа (180 Градусів).
- Дістати. Остудити і зняти з дека. Випекти нову порцію.
- У сметану влити згущене молоко. Перемішати. В отриманий крем вмочати заготовки і викладати у формі панцира. Викласти голову, лапи і хвіст.
- Розтопити шоколад з вершковим маслом. Насипати цукор. Додати сметану з какао. Постійно перемішуючи зварити густу глазур. Вмочити силіконову пензлик і промазати панцир. Намалювати очі.
- Згущеним молоком або сметаною промальовувати на панцирі деталі.
Готуємо без випічки з пряників і печива
Варіант, коли не треба випікати. Скориставшись готовим печивом, зможете приготувати чудовий десерт, заощадивши час і сили.
Інгредієнти:
- згущене молоко – 1 банка;
- печиво – 550 г;
- вершкове масло – 160 г;
- пряники – 200 р.
Приготування:
- Збити вершкове масло на високих оборотах міксера. Маса повинна стати білою. Тонким струменем влити згущене молоко. Збити.
- Викладати у вигляді гірки печиво, при цьому змащуючи кожен шар кремом.
- На поверхні готового панцира викласти пряники. Зробити голову, лапи і хвіст з розрізаних пряників. Намалювати очі згущеним молоком.
Сметанний торт «Черепашка»
Корисне проведення часу з дітьми. Приготування торта – захоплююче і цікаве заняття, яке допоможе розвинути дитячу уяву.
Інгредієнти:
- яйце – 6 шт.;
- какао – 5 ст. ложок для глазурі;
- цукор – 2 гуртки;
- цукор – 6 ст. ложок для глазурі;
- борошно – 2 гуртки;
- сода – 1 ч. ложка гашеної;
- вершкове масло – 160 г для глазурі;
- вершкове масло – 310 г для крему;
- сметана – 1,5 гуртки для крему;
- цукор – 1,5 гуртки для крему.
Приготування:
- В цукор влити яйце і збити. Насипати борошно з содою. Збити.
- Застелити пергаментом деко і ложкою викласти кружечки з тіста. Відправити запікатися на чверть години в духову шафу. Режим 180 градусів.
- Збити вершкове масло. Насипати цукор і влити сметану. Збити.
- Викладати заготовки у вигляді панцира промазуючи шари кремом.
- В какао насипати цукор і додати вершкове масло. Проварити і промазати поверхню торта.
- Панцир прикрасити павутинкою сметани. Відправити просочуватися в холодильник.
Рецепт приготування з заварним кремом
Швидкий варіант торта з простим кремом.
Інгредієнти:
- вівсяне печиво – 750 г;
- вершкове масло – 210 г;
- печиво горішок 6 шт.;
- яйце – 2 шт.;
- ваніль;
- борошно – 2 ст. ложки;
- молоко – 520 мл;
- цукор – 1 склянка.
Приготування:
- В молоко насипати цукор, ваніль і борошно. Влити перемішані яйця. Збити і варити, поки маса не загусне. Додати вершкове масло і перемішати.
- Викладати печиво гіркою промазуючи остившім кремом.
- З горішків зробити голову, лапки і хвостик.
Шоколадна черепашка
Ласощі принесе задоволення дітям і дорослим. Десерт виходить ароматним, оригінальним, добре наповнений.
Інгредієнти:
- згущене молоко варене – банку;
- шоколадне печиво – 750 г;
- шоколад – 2 плитки;
- сметана – 550 г;
- цукор — 35 г;
- какао – 6 ст. ложок.
Приготування:
- У сметану насипати какао. Додати цукор і викласти згущене молоко. Збити.
- Викладати печиво, змащуючи кожен шар кремом. За формою повинен вийти панцир.
- Розтопити в НВЧ-печі шоколадку і промазати панцир. З печива викласти мордочку, лапи і хвіст.
Десерт з бісквітних коржів
Смачний бісквітний торт, виходить ніжним і ідеально просоченим.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 210 г для крему;
- борошно – 1,5 гуртки;
- кондитерська посипання;
- цукор – 1,5 гуртки;
- яйце – 4 шт.;
- маргарин – 100 г;
- печиво – 4 шт.;
- сметана – 2 гуртки для крему;
- какао – 3 ч. ложки;
- шоколад – 2 плитки;
- цукор – 1 склянка для крему;
- розпушувач – 1 ч. ложка.
Приготування:
- У борошно насипати цукор і розпушувач. Додати какао і перемішати. Влити яйця і розтоплений маргарин. Збити.
- Випекти три маленьких коржа. Один нарізати на шматочки.
- Змішати продукти для крему збити.
- Перший корж промазати кремом. Нарізані шматочки змішати з половиною залишився крему і викласти на перший корж. Промазати кремом і накрити коржем.
- З печива сформувати голову, лапи і хвіст.
- Розтопити шоколад, промазати панцир.