Торт червоний оксамит – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Дуже смачний, ніжний і оригінальний торт червоний оксамит обов’язково сподобається навіть початківцям господиня. Цей ефектний десерт можна з легкістю приготувати у себе вдома, подати до святкового столу і порадувати рідних і друзів кулінарною майстерністю. Пропонуємо добірку описів, а також відкриємо кілька секретів приготування смачного крему для десерту і способів оформлення.

Торт «Червоний оксамит» — класичний рецепт

Початковий рецепт складається з наступного списку використаних складових:

  • борошно — 330 гр;
  • цукор — 300 гр;
  • олія слив. — 150 гр;
  • масло пост. — 150 гр;
  • яйця — 3 одиниці;
  • пахта (кефір/молоко+ 1 стіл. л. лимонного соку) — 270 гр;
  • харчової гель барвник червоного відтінку — 2 чайн. л.;
  • какао-порошок (краще гранульований, він більш шоколадний) — 1 стіл. л.;
  • розпушувач — 1 чайн. л.;
  • сода — 1 чайн. л.;
  • сіль — ¼ чайн. л.;
  • ванільний екстракт — орієнтовно кілька крапель.

Покроковий процес підготовки тіста і випікання торта:

  • Якщо не змогли знайти пахту, робимо наступне: молочний продукт вводимо лимонний сік і залишаємо на час.
  • Змішуємо сухі компоненти в глибокій і широкій мисці.
  • Збиваємо за допомогою міксера розм’якшене масло з цукром і сіллю до появи пишноти. Далі вводимо по черзі всі яйця і ваніль, знову опрацьовуємо міксером.
  • До сколотинах або її замінника приєднуємо барвник і розмішуємо масу. До тесту вливаємо пісне масло без запаху.
  • Борошно з іншими сухими компонентами всипаємо в 3 підходу, чергуючи з підфарбованою масою, після кожного разу гарненько збиваємо до однорідності.
  • Випікаємо коржі в застеленій пергаментним папером формі в духовці при 180 град, близько 30 — 40 хвилин.
  • Бісквіт краще готувати напередодні, щоб протримати їх в холодильнику ніч. Але якщо часу немає, то достатньо 2-3-х годин. Так коржі стануть ще соковитіше.
  • На замітку. Щоб масло легко взбивалось, залиште його при кімнатній температурі за годину до використання.

    Як приготувати в мультиварці?

    Торт можна приготувати за допомогою мультиварочной печі. Вона допоможе спекти ніжні і м’які коржики.

    Торт готується в мультиварці з наступних продуктів:

    • борошно — 340 гр;
    • яйця — 3 одиниці;
    • цукор — 300 гр;
    • олія слив. — 200 гр;
    • масло пост. — 120 гр;
    • кефір — 200 гр;
    • какао – 2 стіл. л.;
    • сода і ванілін — по 1 чайн. л.;
    • барвник — 1 стіл. л.;
    • розпушувач — 1,5 чайн. л.

    В першу чергу просіваємо ситом борошно разом з какао, щоб видалити із суміші грудочки, і змішуємо їх з іншими сухими складовими. У кефір вливаємо барвник і ретельно, за допомогою вилки/віночка, розмішуємо.

    Дивіться також:  Банановий крем – 7 рецептів, як зробити смачний і ароматний крем з бананів

    Збиваємо солодку яєчну масу за допомогою віночка. Не припиняючи роботу, поступово вводимо м’яке вершкове масло і вливаємо олію. Всипаємо сухі продукти і розведений у кефірі барвник, ввівши суміш невеликими порціями.

    Виливаємо в мультиварочную ємність отримане тісто, ставимо програму «Випічка» на 1 годину 25 хвилин. Якщо ж бісквіт не пропечеться за цей час, додайте ще хвилин 10 -15. Ще на третину години залишаємо бісквіт на підігріві.

    Ділимо випічку на кілька рівних коржів, прослаиваем їх кремом, прикрашаємо за власним бажанням.

    Червоний оксамит — оригінальний рецепт

    Оригінальний рецепт обов’язково знайде своїх шанувальників серед любителів домашньої випічки.

    Тісто готується з наступних продуктів:

    • борошно — 310 гр;
    • какао — 2 стіл. л.;
    • сода — 1 чайн. л.;
    • сіль;
    • олія слив. — 113 гр;
    • цукор — 300 гр;
    • яйця — 2 одиниці;
    • масло пост. — 220 р.;
    • оцет — 1 чайн. л.;
    • ванільний екстракт — 2 ч. л.;
    • пахта — 240 гр;
    • барвник — 35 — 50 р.

    Для крему знадобляться:

    • цукрова пудра — 156 гр;
    • вершковий сир — 0,5 кг;
    • ванільний екстракт – 5 гр;
    • вершки (жирні) — 300 гр.

    Для тіста змішуємо сухі продукти, з’єднуючи до рівномірного однорідного кольору. Розм’якшене масло і цукор опрацьовуємо міксером до сильного освітлення маси і збільшення в розмірах, далі вводимо по черзі яйця. Вливаємо олію і оцет, не перестаючи збивати, додаємо ванільний екстракт і пахту.

    Потім об’єднуємо суху суміш з масляною основою. Додаємо барвник такої концентрації, щоб отримати насичений червоний відтінок.

    Форму для випікання злегка покриваємо маслом і посипаємо борошном. Відправляємо в духову піч випікатися на півгодини при 180 град. Охолоджуємо корж протягом 10-и хвилин, і витягаємо з форми.

    Для крему з’єднуємо пудру з м’яким вершковим сиром, додаємо ваніль і опрацьовуємо до отримання однорідної, гладкою структури. Для цього рекомендується скористатися міксером або занурювальним віночком. Збиваємо охолоджені вершки і акуратно перекладаємо в вершкову суміш, перемішуємо.

    Корж ріжемо уздовж на дві однакові частини. Можна вирівняти верхній корж, зрізавши тонким шаром верхівку. Надалі обрізку можна подрібнити в крихту і використовувати в якості посипання. Обмазуємо коржі готовим кремом, не залишаючи боки без уваги. Прикрашаємо крихтою верх, бічні частини і подаємо до столу.

    Дивіться також:  Лимонний пиріг найсмачніший – 8 рецептів приготування

    Як зробити в домашніх умовах з соком буряка?

    Натуральним барвником для десерту виступає сік буряка.

    Пропонуємо спробувати такий варіант:

    • борошно — 350 гр;
    • цукор — 350 гр;
    • олія слив. — 270 гр;
    • какао — 30 гр;
    • кефір — 150 гр;
    • буряковий сік — 60 г;
    • оцет — 7 гр;
    • розпушувач — 8 гр.

    Поетапне приготування:

  • Цукор збиваємо з маслом кімнатної температури. Змішуємо сухі продукти, просіваючи їх через сито.
  • Натираємо одну буряк на тертці і віджимаємо сік. Змішуємо кефір, оцет і буряковий сік.
  • Перемішуємо всі суміші, починаючи і закінчуючи сухою сумішшю, маса повинна бути однорідною.
  • Вистилаємо 2 форми для випікання (18 -20 см) пергаментним папером. Випікаємо в духовці при 175 град. 40-45 хвилин.
  • Рецепт від Гордона Рамзі

    • борошно — 450 гр;
    • розпушувач — 20 гр;
    • сіль — 5 гр;
    • порошковий барвник (червоний) — 30 гр;
    • какао — 50 гр;
    • олія оливкова (пост.) — 100 гр;
    • цукор — 300 гр;
    • яйця — 3 одиниці;
    • ванілін — 10 г;
    • знежирені вершки — 250 гр;
    • вершковий сир — 250 гр;
    • олія слив. -150 гр;
    • ванілін — 5 гр;
    • цукрова пудра — 200 р.

    Змішуємо сухі продукти в посудині.

    М’яке масло в глибокій мисці поєднуємо з цукром за допомогою міксера. Потім додаємо половину сухої маси і знову опрацьовуємо віночками. Далі вливаємо в отриману заготовку яйця з кефіром і ще раз збиваємо. Після цього додаємо решту суху частину і доводимо тісто до однорідності.

    Випікаємо в застеленій формі при температурі 180 С до готовності коржа, яку можна перевірити зубочисткою або шпажкою.

    Для крему збиваємо на мінімальній швидкості м’який сир і тепле масло, далі додаємо ванілін разом з цукровою пудрою, при цьому поступово збільшуючи швидкість обертів. Готовність консистенції крему визначається так: структура повинна бути щільною, але в той же час наповненим повітрям, легкою.

    Розрізати бісквіт на коржі, рекомендується зрізати тонкий шар бісквіта для подальшого використання в якості прикраси. Обмазуємо шари, боки і посипаємо червоної крихтою.

    На замітку. Торт можна прикрасити сезонними ягодами або фруктами, злегка покривши їх топленим шоколадом (білим або чорним). Також в якості прикраси можна використовувати солодощі — драже, мармелад, сухофрукти.

    Торт Червоний оксамит від Енді Шефа

    Муссовый торт від Енді Шефа має деяку популярність, як і інші види десертів цього кулінара.

    Дивіться також:  Марципан – що це? 5 рецептів приготування марципана в домашніх умовах

    Заздалегідь потрібно підготувати продукти у такій кількості:

    • борошно — 340 гр;
    • цукор-300 гр;
    • какао — 1 стіл. л.;
    • сіль — ¼ чайн. л.;
    • розпушувач — 2 чайн. л.;
    • сода — 1 чайн. л.;
    • яйця — 3 одиниці;
    • масло пост. — 300 гр;
    • пахта (кефір) — 280 гр;
    • барвник — 2 чайн. л.

    У ємності з’єднуємо ложечкою сухі складові. Далі до них же вводимо яйця, олію. В кінці вводимо пахту або кефір разом з барвником. Добре все розмішайте і залишіть у бік на десять хвилин, щоб почалося взаємодія соди і кисломолочного продукту.

    Покриваємо форму(16 – 20 см) тонким шаром масла, на денце простилаем промаслений пергамент. Перелити тісто у форму і ставимо випікатися при 170 град. протягом третини години. Періодично потрібно перевіряти готовність випічки за допомогою шпажки.

    Далі бісквіт розрізаємо на коржі і прослаиваем їх вершковим кремом. Бока також можна покрити кремом, вирівнюючи лопаткою.

    На замітку. Під час оформлення торта в крем можна додати шматочки консервованих фруктів або ягід. Цей прийом зробить десерт більш соковитим, освіжаючим, легким і приємним на смак.

    Як прикрасити торт?

    Після приготування основи і крему виникає питання — як прикрасити торт червоний оксамит? Готовий десерт з рівною охолодженою поверхнею можна оформити за бажанням.

    Традиційно поверхню торта обсипають червоної бісквітної крихтою, але можна доповнити красивими акцентами в центрі або по окантовці, використовуючи крем кондитерський мішок з різними насадками.

    В іншому випадку можна обсипати крихтою не всю поверхню, а тільки боки або окантовку, додати різні візерунки за допомогою кондитерського мішка і кольорових кремів або топленого шоколаду.

     

    Якщо в арсеналі є полуниця, то вона відмінно доповнить оформлення.

    Ще один варіант прикраси торта — білу основу посипати зверху червоною крихтою, а навколо з допомогою кондитерського мішка посадити квіти.

    Кілька варіантів крему для торта

  • Традиційним кремом для торта червоний оксамит є вершковий. Його рецепт простий, складається з трьох компонентів: вершкового сиру, вершків і цукрової пудри. Все збивається і прикрашається торт.
  • Можна запропонувати інший варіант, від цього торт буде не менш смачним. Якщо під рукою немає вершків, їх можна замінити вершковим маслом.
  • Або версія: вершкове масло і суміш «Фростинг ванільний» С. Пудовъ. Ця суміш є основою для будь-якого крему, добре тримає форму, тому його можна сміливо використовувати для прикраси десерту.
  • Прокрутка до верху