Торт Червоний оксамит – це яскравий контрастний десерт, який родом із США. Апетитний та дуже гарний торт не дуже складний у приготуванні, але дуже ефектно та гідно виглядає на столі. Варіацій цього десерту досить багато, тому ми ділимося з вами 8 найкращими рецептами торта червоний оксамит з фото покроково. Спробуйте!
Класичний червоний оксамит із кремом чиз
Напрочуд ніжний, але при цьому соковитий і яскравий торт з кремом чиз можна легко приготувати в домашніх умовах. Якщо ви раніше ніколи не збирали торти, то червоний оксамит буде одним із досить простих рецептів, який вийде у вас за дотримання всіх умов рецепту.
Інгредієнти:
на – 8 порції
- Яйце куряче – 4 шт.
- Какао-порошок – 2 ст.л.
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Олія – 400 мл.
- Кефір – 370 мл.
- Сіль – ч.л.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Розпушувач – 3 ч.л.
- Сода харчова – 1 ч.л.
- Харчовий барвник гелевий червоний – 3 ч.л.
- Вершки 33% – 300 мл.
- Сир вершковий – 400 гр.
- Цукрова пудра – 150 гр.
Процес приготування:
Як приготувати торт червоний оксамит в домашніх умовах за класичним рецептом? Яйця вбийте в миску, додайте цукор і почніть збивати суміш інгредієнтів до утворення білої піни. Це займе близько десяти хвилин. Цей етап дуже важливий, тому що з погано збитих яєць не вийде гарного бісквіту.
Потім візьміть кефір кімнатної температури, додайте соду і ретельно перемішайте інгредієнти.
У рідку суміш соди та кефіру додайте червоний барвник, ретельно перемішайте, домагаючись однорідного кольору та рівномірного розподілу барвника. Дозування барвника дуже приблизна; якщо на ваш погляд тісто виходить блідим, додайте ще трохи, досягаючи потрібного кольору.
У яскраву суміш влийте рослинну рафіновану олію, яка не має ніякого запаху та смаку. Важливо брати саме якісну олію, яка своїм смаком не зіпсує готовий десерт.
Борошно, какао-порошок, сіль та розпушувач перемішайте в окремій ємності. Перемішайте сухі складові дуже ретельно, щоб усі інгредієнти були рівномірно розподілені.
Суміш сухих інгредієнтів поступово просійте в ємність з яєчно-цукровою сумішшю, перемішайте, а потім влийте яскраву складову кефіру. Всі ці інгредієнти потрібно ретельно збити за допомогою міксера, щоби все добре перемішалося до повної однорідності.
Візьміть дві роз’ємні форми діаметром 20-22 сантиметри і, розділивши тісто рівно навпіл, розлийте його формами. Дно форм випічки можете застелити пекарським папером.
Форми з бісквітом поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-40 хвилин, перевіряючи готовність бісквіту в кінці приготування за допомогою зубочистки або сірника.
Обидва готові коржі остудіть, а потім розріжте поперек навпіл. Зробити це можна за допомогою нитки.
Для приготування крему охолодіть вершки в холодильнику, а потім ретельно збийте їх за допомогою міксера на повну щільність маси.
У другій ємності з’єднайте вершковий сир і пудру, а потім збийте, як і вершки.
Вершки поступово вводіть у сирну суміш, дбайливо перемішуючи інгредієнти за допомогою лопаточки або ложки, щоб вершки не опали.
Коли всі підготовчі процеси закінчені, настав час приступати до складання торта. На блюдо помістіть перший корж, а потім викладіть частину крему. Поступово розподіліть крем по поверхні коржа лопаткою.
На товстий шар крему помістіть ще один бісквіт і повторіть процес нанесення крему, а потім повторюйте кроки, доки бісквіти не закінчаться.
Верхній шар торта також рясно змастіть кремом, а також змастіть боки торта. Шпателем або ножем розгладьте крем на поверхні та боках торта, щоб він був ідеально гладким.
Торт Червоний оксамит готовий! Далі можете за бажанням прикрасити його будь-яким способом, починаючи з ягід або горіхів і закінчуючи фігурними візерунками за допомогою пекарського мішка та крему.
Смачного!
Покроковий рецепт червоного оксамиту від Енді шефа
Цей рецепт популярного та смачного торта дуже простий, але від цього не менш добрий. Торт виходить гарним, ніжним, апетитним та яскраво прикрашає будь-яке чаювання або святковий стіл. Якщо ви ретельно дотримуєтеся технології приготування даного торта, то результат здивує ваших гостей і принесе море задоволення!
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 340 гр.
- Цукровий пісок – 300 грн.
- Какао-порошок – 1 ст.
- Сіль (дрібна) – ч.л.
- Розпушувач для тесту – 5 гр.
- Сода харчова – 3 грн.
- Куряче яйце – 3 шт.
- Олія – 300 гр.
- Кефір чи пахта – 280 грн.
- Барвник червоний гелевий – 2 ст. л.
Для крему:
- Вершкове масло – 100 гр.
- Цукрова пудра – 100 грн.
- Екстракт ванілі – щіпка
- Сир сирний – 300 гр.
Процес приготування:
1. Для початку з’єднайте всі сипкі інгредієнти в окремій ємності. Цукор, сіль, какао, розпушувач, соду і борошно, що просіює, ретельно перемішайте, щоб інгредієнти добре перемішалися.
2. Вбийте в миску з сухими інгредієнтами три курячі яйця, а також влийте олію без запаху і смаку. Все це ретельно перемішайте.
3. В останню чергу додайте в тісто кефір або пахту, які можна легко замінити сумішшю вершків та сметани. Також не забудьте про червоний харчовий барвник на основі гелю. Всі ці інгредієнти розмішайте та збийте міксером.
4. Готовому тесту дайте відпочити близько десяти хвилин, щоб сода встигла зреагувати з кефіром чи іншою кисломолочною добавкою. У цей час підготуйте форми для бісквіту.
5. Форму для випічки, а точніше форми, акуратно змастіть вершковим маслом і рівномірно розподіліть по них тісто. Можете взяти дві форми по 18 сантиметрів або три по 16 або ще якісь, як вам подобається.
6. Коржі випікайте протягом 30-40 хвилин, перевіряючи їхню готовність по шпажці. Коли вона суха, одразу діставайте бісквіт і остуджуйте. Зрештою зберіть їх усі під плівку в холодильник години на дві, не менше.
7. Краї коржів можете обрізати круглою формою або ножем, роблячи їх абсолютно рівними та однаковими. Після цього приступайте до збирання торта.
8. Поки остигали ваші коржі в холодильнику, потрібно приготувати крем для торта. Вершковий крем доречно підійде для цього прекрасного виробу. Для приготування крему потрібно буде взяти холодну вершкову олію і порубати її ножем.
9. Потім додайте|добавляйте| до олії цукрову пудру і збивайте інгредієнти до утворення пишної однорідної маси.
10. У суміш додайте ванільний екстракт, а потім почніть вмішувати сир сирний крем. Крем повинен вийти пишний та білий.
11. Для того, щоб зібрати торт, покладіть на блюдо перший бісквіт і нанесіть на нього шар крему. Потім покладіть другий і знову нанесіть крем. Так повторюйте доти, доки крем не закінчиться. Верхній шар розрівняйте та прикрасьте візерунками або ягодами.
Торт Червоний оксамит від Юлії Висоцької
Відомий кулінар Юлія Висоцька має свій перевірений та якісний рецепт торта «Червоний оксамит», який точно вийде у вас за дотримання технології. Обов’язково спробуйте цей рецепт, який високо оцінили кулінари з усіх куточків світу.
Інгредієнти:
- Какао-порошок – 1 ст. з гіркою
- Борошно пшеничне – 340 гр.
- Цукровий пісок – 300 грн.
- Розпушувач для тесту – 2 ч. л.
- Сіль дрібна – ч.л.
- Сода харчова – 1 год.
- Олія рослинна рафінована – 300 гр.
- Курячі яйця – 3 шт.
- Барвник червоний – 2 ч.л.
- Вершки 35% – 150 гр.
- Сметана 20% – 150 грн.
- Улюблений білий крем
Процес приготування:
1. Для початку з’єднайте у будь-якій зручній мисці всі сипучі інгредієнти для тесту. Це сіль, цукровий пісок, борошно вищого ґатунку, розпушувач, какао-порошок та харчова сода. Всі ці складові акуратно перемішайте та розподіліть між собою рівномірно.
2. Вбийте в тісто курячі яйця і долийте олію, яка не має ні запаху, ні смаку. Ретельно збийте це за допомогою міксера. Вершки і сметану змішайте і додайте|добавляйте| в тісто в самому кінці, а потім збийте все ще раз.
3. Не забудьте додати рідкий харчовий барвник у такій кількості, щоб тісто забарвилося дуже яскравий і насичений червоний колір.
4. Візьміть форму для випікання та встеліть її пекарським папером. Потім змастіть папір вершковим маслом і злегка присипте це борошном. Тісто розділіть на кілька рівних частин і одну з них вилийте у форму для випікання.
5. Випікати корж протягом 20 хвилин при температурі 170-180 градусів, після чого остудити його, випікати другий корж. Так само зробите з третім коржем.
6. Обов’язково зріжте з готових коржів скоринку з боків, а також з верхівок торта. Коржі розріжте навпіл поперек і приступайте до збирання торта.
7. Викладіть на блюдо один корж і щедро промажте його будь-яким своїм улюбленим кремом – сирним, вершковим або якимось білим кремом. Покладіть наступний корж та повторіть процедуру. Так робіть доти, доки не закінчаться коржі; верхівку та боки торта теж можна змастити кремом і ретельно його розрівняти, щоб торт був гарним та гладким.
8. Готовий виріб повинен настоятися та просочитися у холодильнику протягом не менше п’яти годин.
Смачного!
Рецепт приготування торта Червоний оксамит від Ольги Матвій
Смачний та ніжний торт із вершковим сиром Філадельфія принесе просто масу задоволення вам та вашим гостям. Обов’язково спробуйте торт за цим рецептом та приємно здивуєтеся отриманому результату.
Інгредієнти:
Бісквіт:
- Борошно пшеничне в/с – 340 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Какао-порошок – 1 ст.л.
- Сіль дрібного помелу – ч.л.
- Розпушувач для тесту – 2 ч.л.
- Сода харчова – 0,5 ч.л.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Кефір (жирний) – 1 ст.
- Вершки 33-35% – 80 гр.
- Олія соняшникова рафінована – 300 гр.
- Барвник харчовий червоний – 2-3 ч. л.
Крем:
- Олія вершкове (не менше 82,5%) – 100 гр.
- Пудра цукрова – 100 гр.
- Сир Філадельфія – 350 гр.
Процес приготування:
1. Спочатку потрібно двічі просіяти всі сухі інгредієнти в окрему ємність. До них додайте решту продуктів, які є в списку інгредієнтів для коржів і в останню чергу додайте харчовий барвник на гелевій основі.
2. Тісто потрібно інтенсивно збивати міксером не менше п’яти хвилин, щоб усі інгредієнти добре перемішалися та бісквіт вийшов пишним.
3. Візьміть роз’ємну форму, яка становить 20 сантиметрів у діаметрі та вистеліть її пергаментом. Потім змастіть форму вершковим маслом і присипте форму борошном. Половину тесту вилийте у форму і поставте її в духовку на 180 градусів не більше ніж на півгодини.
4. Коли перший бісквіт буде готовий, покладіть його остигати на решітку і таким чином приготуйте другий бісквіт. У обох бісквітів зріжте боки та верхівки, щоб коржі були повністю рівні. З залишків коржів зробіть крихту для посипання.
5. Олію з цукровою пудрою збийте міксером до пишності та білого кольору суміші. Потім додайте охолоджений вершковий сир Філадельфія в суміш олії та пудри та акуратно перемішайте.
6. 6. Змішуємо збиту олію з охолодженим вершковим сиром.
7. На блюдо покладіть перший корж, нанесіть на нього частину крему та розрівняйте. Притисніть шар і повторіть процедуру. Верхній шар торта теж змастіть кремом, а потім посипте червоною крихтою. Готовий виріб приберіть у холодильник щонайменше на пару годин для просочення.
Рецепт цього дивовижного торта з полуницею доречно підійде до будь-якого свята і помітно прикрасить стіл. Не пошкодуйте свій вільний час і приготуйте цей досить непростий, але дуже смачний десерт.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне в/с – 300 гр.
- Цукровий пісок – 300 грн.
- Кефір – 240 мл.
- Яйця курячі великі – 2 шт.
- Рослинна олія – 30 мл.
- Вершкове масло – 80 гр.
- Розпушувач для тіста – 10 гр.
- Сода харчова – 0,5 ч.л.
- Ванільний цукор – 8 гр.
- Какао – 1 ч.л.
- Червоний харчовий барвник
Крем:
- Вершковий сирний сир – 500 гр.
- Вершки 33% – 250 мл.
- Цукрова пудра – 150 гр.
Просочення з полуниці:
- Полуниця – 0,5 кг.
- Цукор – за смаком
- Крохмаль – 1 ст. л.
Просочення з шоколаду:
- Шоколад темний рубаний – 50 гр.
- Шоколад темний – 30 гр.
- Вершкове масло – 20 гр.
Процес приготування:
1. Вершкове масло кімнатної температури збийте з|із| цукровим піском. Потім додайте туди яйця, кефір та олію, і знову збийте інгредієнти.
2. Всі сипучі інгредієнти, крім какао, додайте в суміш і знову збийте разом. Розділіть тісто на дві рівні частини, в одну з яких додайте какао-порошок та червоний барвник.
3. Одну частину тіста вилийте у форму для випічки, яку потрібно добре змастити вершковим маслом, і відправте заготовку бісквіту в розігріту на 180 градусів духовку. Випічка займе приблизно 25-30 хвилин. Так само приготуйте другу частину тесту в іншій формі для випікання.
4. Зріжте верхівку з коржа з червоним барвником, подрібніть її в крихту для посипання. Далі займіться приготуванням крему. Цукрову пудру, вершковий сир та дуже холодні вершки з’єднайте та збивайте на малій швидкості до отримання пишного крему.
5. Полуницю – свіжу або заморожену – наріжте та з’єднайте з цукром та крохмалем, після чого проваріть суміш на плиті до закипання.
6. Шоколад акуратно розтопіть на водяній бані або скористайтеся мікрохвильовою піччю, додайте олію та проваріть.
7. На тарілку сервіровки викладіть червоний бісквіт, рясно змастіть білим кремом і просочіть його полуничним просоченням з ягодами. Зверху покладіть білий корж, просочений шоколадом та розподіліть залишки білого крему.
8. Перед тим як подавати його на стіл, охолодіть принаймні дві години.
Простий і смачний рецепт торта Червоний оксамит з буряком
У тісто для торта червоний оксамит можна замість барвника додавати буряки. Колір вийде не гірше, а склад торта буде максимально натуральним. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти:
Бісквіт:
- Буряк – 450 гр.
- Борошно – 2,5 ст.
- Розпушувач – 10 гр.
- Сіль – ? ч.л.
- Кориця мелена – 1 ч.л.
- Цукровий пісок – 160 гр.
- Яйце куряче – 3 шт.
- Олія – 150 мл.
- Цукор ванільний – 1 ч.л.
Для крему:
- Вершкове масло – 200 гр.
- Пудра цукрова – 150 грн.
- Апельсинова цедра – від 1 апельсину
- Цукор ванільний – 1 ч.л.
Процес приготування:
1. Для початку вимийте буряки і загорніть їх у харчову фольгу. Покладіть коренеплід у духовку та запікайте при температурі 200 градусів. Готові буряки очистіть від шкірки, а потім наріжте на невеликі шматочки.
2. У блендері збийте буряк, додавши до нього цукровий пісок, олію та курячі яйця. Збивайте ретельно та до однорідності.
3. Борошно, корицю, сіль та розпушувач з’єднайте та перемішайте. Почніть просівати суху суміш у буряково-яєчну суміш. Акуратно та ретельно вимішуйте тісто.
4. Тісто вилийте у форму для випікання та готуйте при 180 градусах протягом 25-30 хвилин. Готовий бісквіт остудіть і розріжте впоперек на три частини.
5. Ванільний цукор, охолоджену олію, цукрову пудру та цедру апельсина ретельно збийте міксером до абсолютної пишності і потім зберіть торт. Для цього змастіть перший корж частиною крему, потім помістіть другий корж, який так само змастіть і третій корж змастіть сумішшю, що залишилася.
6. Боки та верх торта розрівняйте, а потім приберіть конструкцію в холодильник для просочення.
Смачного!
Дуже смачний червоний оксамит з маскарпоне.
Смачний та ніжний торт із ароматним, шовковим сиром маскарпоне – це справжній вишуканий десерт для гурманів. Готується він приблизно так само, як інші варіанти торта. Однак смак цих ласощів надовго запам’ятається вам і вашим гостям.
Інгредієнти:
Бісквіт:
- Борошно пшеничне в/с – 340 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Какао-порошок – 1 ст.л.
- Сіль дрібного помелу – ч.л.
- Розпушувач для тесту – 2 ч.л.
- Сода харчова – 1 ч.л.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Кефір (жирний) – 1 ст.
- Вершки 33-35% – 80 гр.
- Олія соняшникова рафінована – 300 гр.
- Барвник харчовий червоний – 2-3 ч. л.
Крем:
- Олія вершкове (не менше 82,5%) – 100 гр.
- Пудра цукрова – 100 гр.
- Сир маскарпоне – 350 гр.
Процес приготування:
1. Спочатку потрібно ретельно просіяти всі сухі інгредієнти в окрему ємність. До них додайте всі інші продукти, які є в списку інгредієнтів для коржів і в останню чергу додати до складу тіста харчовий барвник на основі гелю.
2. Тісто потрібно інтенсивно збивати міксером не менше п’яти хвилин, щоб усі інгредієнти добре перемішалися і бісквіт у результаті вийшов пишним та пружним.
3. Візьміть роз’ємну форму, яка становить 20-22 сантиметрів у діаметрі та вистеліть її пергаментом. Потім змастіть форму вершковим маслом і присипте форму борошном. Половину тесту вилийте у форму і поставте її в духовку на 180 градусів не більше ніж на півгодини.
4. Коли перший бісквіт буде готовий, покладіть його остигати і приготуйте так само другий бісквіт. У обох бісквітів зріжте боки та верхівки, щоб коржі були повністю рівні. З залишків коржів зробіть крихту для посипання.
5. Олію з цукровою пудрою збийте міксером до пишності та білого кольору суміші. Потім додайте охолоджений ніжний сир маскарпоне в суміш олії та пудри та акуратно перемішайте.
6. Змішуємо збиту олію з охолодженим вершковим сиром.
7. На блюдо покладіть перший корж, нанесіть на нього частину крему та розрівняйте. Притисніть шар і повторіть процедуру. Верхній шар торта теж змастіть кремом, а потім посипте червоною крихтою. Готовий виріб приберіть у холодильник щонайменше на пару годин для просочення.
Як приготувати торт Червоний оксамит у мультиварці?
Якщо у вас не дуже якісна духовка, то бісквіт для червоного оксамиту можна готувати в мультиварці. Цей процес не займе у вас багато часу, а бісквіт точно підніметься і вийде пишним та ніжним.
Інгредієнти:
- Яйце куряче – 4 штуки
- Порошок какао – 4 ст.
- Борошно пшеничне в/с – 450 гр.
- Олія – 400 мл.
- Кефір – 370 гр.
- Сіль (дрібного помелу) – ч.л.
- Цукровий пісок – 400 грн.
- Розпушувач для тесту – 2 ½ ч.л.
- Сода харчова – 1,3 ч.л.
- Харчовий фарбник гелевий червоний – 3 ч.л.
- Вершки (35%) – 300 грн.
- Сир вершковий – 400 гр.
- Цукрова пудра – 150 грн.
Процес приготування:
1. Яйця вбийте в миску, додайте цукор і почніть збивати суміш інгредієнтів до утворення щільної білої піни. Це займе близько десяти хвилин. Потім візьміть кефір кімнатної температури, додайте соду і ретельно перемішайте інгредієнти.
2. У рідку суміш соди та кефіру додайте червоний барвник, ретельно перемішайте, домагаючись однорідного кольору та рівномірного розподілу барвника. У яскраву суміш влийте рослинну рафіновану олію, яка не має ніякого запаху.
3. Борошно, какао-порошок, сіль та розпушувач перемішайте в окремій ємності. Перемішайте сухі складові дуже ретельно, щоб усі інгредієнти були рівномірно розподілені.
4. Суміш сухих інгредієнтів просійте в ємність з яєчно-цукровою сумішшю, перемішайте, а потім влийте яскраву складову кефіру. Всі ці інгредієнти потрібно ретельно збити за допомогою міксера, щоби все добре перемішалося до повної однорідності.
5. У чашу мультиварки, попередньо змащену вершковим маслом, вилийте рівно половину тесту і поставте чашу в прилад. Увімкніть режим випікання та готуйте корж до закінчення режиму. Так само зробите з другою половиною тесту.
6. Обидва готові коржі остудіть, а потім розріжте поперек навпіл. Зробити це можна за допомогою нитки.
7. Для приготування крему охолодіть вершки в холодильнику, а потім ретельно збийте їх за допомогою міксера на повну щільність маси. У другій ємності з’єднайте вершковий сир і пудру, а потім збийте, як і вершки. Вершки поступово вводіть у сирну суміш, дбайливо перемішуючи інгредієнти за допомогою лопаточки або ложки, щоб вершки не опали.
8. Коли всі підготовчі процеси будуть закінчені, настав час приступати до складання торта. На блюдо помістіть перший корж, а потім викладіть частину крему. Поступово розподіліть крем по поверхні коржа лопаткою. На товстий шар крему помістіть ще один бісквіт і повторіть процес нанесення крему, а потім повторюйте кроки, доки бісквіти не закінчаться.
9. Верхній шар торта також рясно змастіть кремом, а також змастіть боки торта. Шпателем або ножем розгладьте крем на поверхні та боках торта, щоб він був ідеально гладким.