Торт ” Чорний принц – 8 рецептів приготування

Щоб підняти настрій і підсолодити життя, коли за вікном туман, вогкість і вогкість, досить приготувати оригінальне кондитерське ласощі. Розглянемо класичний рецепт торта «Чорний принц» і його варіації, які допоможуть досягти поставленої мети.

Класичний торт «Чорний принц»

Оригінальна рецептура передбачає наявність:

  • 3 яєць;
  • 610 г цукру-піску;
  • такої ж кількості борошна;
  • 160 г какао-порошку;
  • ½ Розпушувача в маленькій упаковці;
  • пакетика ваніліну;
  • 150 мл молока;
  • 220 г спреду;
  • 800 г сметани;
  • 25 г згущувача;
  • 150 мл вершків;
  • 1,5 шоколадки.

Хід роботи:

  • У глибокій ємності за допомогою міксера створюється збита суміш з яєць і ½ цукрових кристалів, після чого туди всипається какао, розпушувач, ванілін, вводиться молоко і відправляються шматочки маргарину.
  • Вміст на паровій бані доводиться до кипіння і отставляется.
  • Коли основа тесту охолоне, ємність порційно всипається борошно, тісто вимішується.
  • З еластичної маси готуються 10 коржів рівного діаметру, які випікаються близько 7 хвилин при 200°C.
  • Сметана збивається з цукром з додаванням згущувача.
  • Кремом змащуються всі тестові пласти, які у вигляді сформованого торта відправляються в холод на 10-12 годин.
  • По закінченні вказаного часу, на плиті з вершків та шоколадних шматочків готується глазур, яка повинна бути однорідною.
  • Отриманою масою поливається пропитавшееся ласощі.

Коли глазур захолоне, торт можна подавати до столу.

Простий рецепт на кефірі

Торт «Чорний принц» на кефірі – це дивовижний кондитерський шедевр з пористої текстурою бісквітного тіста і невагомою кремовою добавкою.

Для виконання потрібні:

  • 250 мл кефіру;
  • 180 г борошна;
  • стільки ж цукрових кристалів;
  • яйце;
  • 30 г какао;
  • пакетик розпушувача;
  • 150 р сметани;
  • 100 г згущеного молока;
  • 15 г згущувача.

Спосіб створення:

  • У великій мисці перемішуються кефір, яйця та цукор-пісок, до яких після розчинення останніх вводиться какао-порошок, розпушувач і борошно.
  • Однорідне тісто переливається у вогнетривку ємність, яка ставиться в гарячу духовку (180 градусів) на 45 хвилин.
  • Бісквіт остуджується і ділиться навпіл.
  • Зі згущеного молока, сметани і згущувача за допомогою міксера створюється крем, яким покривається кожен корж.
Дивіться також:  Йоркширський пудинг – 4 рецепту приготування

Для оформлення можна скористатися шоколадною крихтою в поєднанні з цукровою пудрою, робить декор контрастним.

Зі згущеним молоком

Ласуни, яким подобаються шоколадні ласощі, будуть у захваті від вироби зі згущеним молоком.

Компоненти:

  • 2 яйця;
  • 300 г цукру-піску;
  • 200 г борошна;
  • 150 г какао-порошку;
  • 5 г гашеного оцтом соди;
  • 80 мл молока;
  • 250 г масла вершкового;
  • 200 г сметани;
  • банку вареного згущеного молока.

Схема дій:

  • Яєчна складова збивається з ⅔ цукрових кристалів до міцних піків.
  • У невеликій ємності перебивається сметана з ½ какао, після чого додаються до яєчної маси.
  • Порційно закидається борошно, а потім відправляється сода погашена.
  • З тіста виходять два коржі, які випікаються при 180°C близько 15-20 хвилин.
  • Крем збивається зі згущеного молока і пачки вершкового масла вагою в 200 р.
  • З решти інгредієнтів готується глазур: сотейник з молоком, цукром та какао ставиться на конфорку, де вміст проварюється 3 хвилини і доповнюється шматочком масла.
  • Охолоджена випічка поділяється на 2 половинки, після чого кожна частина покривається кремом.
  • Десерт покривається глазур’ю.

При підготовці тесту можна додати трохи мелених горіхів, що дарує кондитерського виробу особливу пікантність.

Торт «Чорний принц» в мультиварці

З допомогою сучасного кухонного пристрою нехитра, але дуже апетитне ласощі можна створити без будь-яких складнощів.

Необхідні складові:

  • 3 яйця;
  • 300 г цукру-піску;
  • стільки ж борошна;
  • 500 мл кефіру;
  • 5 г гашеного оцтом соди;
  • 30 г какао-порошку;
  • банку вареного згущеного молока;
  • 400 г густої сметани.

Приготування:

  • За стандартною схемою замішується тісто: «пухнасту» яєчно-цукрову масу відправляється кефір, какао-порошок, сода і просеянная борошно.
  • Однорідна маса міститься в змащену жиром ємність кухонного приладу.
  • Останній встановлюється на програму «Випічка» на 70 хвилин.
  • Бісквітна випічка поділяється на 3 нетолстых коржа, які рясно перемазуються кремоподібної масою з перебитих до легкості згущеного молока і сметани.

Для цього ласощів багато крему не буває, тому можна не бояться збільшувати його кількість.

Дивіться також:  Пишні оладки з кабачків – 6 рецептів

Десерт з варенням

Проста рецептура десерту ніяк не відбивається на вишуканості смаку кондитерського виробу, для створення якого беруться:

  • 200 мл кефіру;
  • 10 г соди;
  • яйце;
  • 150 г цукру;
  • 200 г темного варення;
  • 400 г борошна;
  • по 200 г сметани і згущеного молока;
  • ½ Плитки шоколаду.

Основні кроки виконання:

  • У миску з кефіром всипається сода.
  • Коли через 5 хвилин пройде реакція, всипається цукор, забиваються яйця і викладається варення.
  • Після перемішування вмісту всипається борошно.
  • Тісто виливається у вогнетривку форму, яка на 40 хвилин відправляється в духовку, розігріту до 180°C.
  • З сметани і згущеного молока міксером готується повітряний крем, яким покривається розділений на три пласта бісквіт.

За традицією для прикраси ласощі використовується трохи шоколаду.

Готуємо на сметані

Торт «Чорний принц» на сметані виходить неймовірно «шоколадним», якщо підготувати:

  • яйце;
  • 260 г цукру;
  • 200 г борошна;
  • 100 г какао;
  • 3 г соди;
  • шматочок вершкового масла;
  • 250 р сметани;
  • ½ Шоколадки.

Послідовність дій:

  • У мисці спочатку змішуються з 200 г борошна і цукру, ½ какао, сода, після чого в суху суміш додаються ⅔ сметани, яйце і трохи попередньо розтопленого вершкового масла.
  • Тісто вимішується і відправляється у вогнетривку форму, в якій випікається близько 40 хвилин в гарячій духовій шафі (180°).
  • У металевій мисці змішуються залишилися какао, сметана, цукор.
  • Ємність відправляється на вогонь, де вміст проварюється близько 5 хвилин.
  • Готовий корж ділиться на три частини, кожна з яких присмачується теплим кремом.
  • Зібраний десерт просочується близько 2 годин і подається до столу.

Перед подачею десерт слід прикрасити шоколадною стружкою.

Незвичайне ласощі з безе

Якщо класичний рецепт здається занадто простим, то його можна трохи вдосконалити.

Для виконання цієї варіації необхідні:

  • 3 яйця;
  • 300 г цукрових кристалів;
  • 250 р сметани;
  • 200 г борошняної маси;
  • 30 г какао;
  • по 5 г соди і солі;
  • 200 г вершкового масла;
  • банку вареного згущеного молока;
  • ½ Банки звичайного згущеного молока.
Дивіться також:  Муссовий торт – 12 рецептів приготування

Поетапне створення:

  • З 1 яйця і 2 жовтків, ⅔ цукру-піску, сметанного продукту, соди, борошна і какао-порошку створюється однорідна маса для бісквіта, який печеться в розігрітій до 180°C духовці не більше 40 хвилин.
  • Остиглий корж ділиться на 2 частини.
  • Білки, що залишилися спочатку до стійкої піни за допомогою міксера готуються з сіллю, а потім з цукровими кристалами до щільної білої маси.
  • Основа безе розподіляється за формою, де випікався корж, і вирушає подсушиваться 30 хвилин при 170°C.
  • З шматочків масла і двох видів згущеного молока готується повітряний крем.
  • Збирається виріб в наступному порядку: бісквіт, крем, безе, крем, бісквіт, крем.

Для кращої просочення неординарне ласощі варто відправити в холод на всю ніч.

З вишнею

Перед тим як приготувати торт «Чорний принц» згідно з цією рецептурою, слід обзавестися:

  • 3 яйцями;
  • 600 г цукрових кристалів;
  • 150 г какао-порошку;
  • 150 мл молока;
  • 220 г маргарину;
  • 600 г борошна;
  • пакетиком розпушувача;
  • 200 г свіжозаморожених вишень;
  • 800 мл сметани;
  • 20-30 р згущувача.

Готується десерт наступним чином:

  • Яйця перебиваються з половиною цукру.
  • В яєчний складу вливається тепле молоко і втручається маргаринова стружка.
  • Вміст миски доводиться на пару до кипіння, після чого у ємкість, всипати борошно і розпушувач.
  • Замішується пружне тісто, з якого повинно вийде 10 кіл відповідної ємності для випічки діаметра.
  • Випікання при 200°C відводиться не більше 7 хвилин.
  • З цукрових кристалів, що залишилися, сметани і згущувача робиться крем.
  • Вишні розморожуються і відкидається на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
  • З одного коржа створюється крихта, а решта збираються стопкою.
  • Кожен шар покривається кремом, по якому розподіляється трохи вишень.
  • Прикрашається торт бісквітної крихтою і відправляється в холод на 10 годин.

Занадто багато вишень викладати не варто: вони повинні лише надавати смаком легку пікантність.

Торт «Чорний принц» – відмінний спосіб порадувати близьких смачним десертом, при цьому не витрачаючи багато сил і часу.

Прокрутка до верху