Щоб порадувати чоловіка подібним ласощами, потрібно всього кілька інгредієнтів і знання секрету його приготування. У збірці зібрані самі прості рецепти, які дозволять приготувати смачний торт для чоловіка навіть зовсім юної дружині. Немає нічого неможливого, достатньо мати трохи терпіння. Результат обов’язково буде гідним!
Торт чоловікові на день народження
Торт розрахований на 6 осіб. Складається він з бісквіту, желе та креми. Час приготування – 60 хв. Виглядає десерт і зовні дуже апетитно, а в розрізі просто зводить з розуму!
Необхідні інгредієнти бісквіт:
- 3 яйця;
- 3 – 4 ст. л. цукру;
- 0,5 ст. просіяного борошна;
- 2 ст. л. крохмалю;
- 1,5 ст. л. какао;
- 1/3 ч. л. розпушувача.
Приготування крему потребуватиме таких продуктів:
- 500 мл. вершків;
- 6 ст. л. цукрової пудри;
- 5 ст. л. какао;
- 5 ч. л. желатину.
Для створення желе візьміть пакетик готового сипучого складу з ароматом лісових фруктів.
Приготування тіста:
- У мисці перемішайте все борошно, додайте крохмаль, порошок какао і пекарський порошок.
- Збийте білки в жорстку піну з пудрою, додайте в масу жовтки.
- Всі продукти, білки і сухі інгредієнти обережно перемішайте.
- Випікайте солодкий презент 25 хвилин на середній потужності духовки.
Приготування желе:
- Розчиніть желе згідно інструкції.
- Розділіть його на дві частини і залиште, щоб охололи.
Приготування крему:
- Збийте вершки з цукром. Потім додайте какао і обережно перемішайте.
- Замочіть желатин в невеликій кількості питної води.
- Далі розчиніть його у водяній бані.
- Налийте отриманий склад у вершки і акуратно перемішайте.
Щоб десерт вийшов пишним і при цьому не розсипався, після формування кожного шару потрібно ставити в холод. Збирати його краще в рознімної кільці або іншої подібної форми.
- На шар бісквіта покласти крем і вилити остигле желе. Потім дайте заготівлі час, щоб застигнути.
- Наступний шар формують так само і охолоджують в холодильнику.
- Верхній корж залишилося змастити кремом і посипати темним шоколадом.
З-за застигання шару желе, приготування цього торта займає якийсь час, але ці «жертви» будуть гідно винагороджені приємним здивуванням дружина.
Готуємо у вигляді цифри на ювілей
Рецепт підійде для будь-яких цифр, при складанні торта їх вирізують за заздалегідь підготовленим трафаретом. Залишки тесту поміщають в духовку, підсушують і готують крихту, яку оформляють боки випічки. Кількість інгредієнтів за цим рецептом розраховане на одну цифру. Відповідно, якщо потрібно приготувати торт на ювілей 30 років, необхідно спекти дві цифри: 3 і 0.
Необхідні інгредієнти для коржів:
- 120 г чорного шоколаду;
- 220 мл вершків або молока;
- пачка спреду масла;
- два неповних склянки цукру;
- стільки ж просіяного борошна;
- 4 яйця;
- склянка натурального йогурту;
- 45 г какао;
- 1 ½ ч. л. пекарського порошку.
Крем потребує використання таких компонентів:
- пів-літри свіжого молока;
- 3 ст. л. крохмалю;
- 3 – 4 ст. л. какао-порошку;
- 4 – 5 ст. л. цукрової пудри;
- третина плитки чорного шоколаду;
- пачка не самого жирного масла.
Прикрашати ласощі будемо розтопленим білим шоколадом. Достатньо однієї плитки.
Процес приготування:
- Нагрійте на вогні молоко, додайте масло, цукор і поступово введіть порошок какао. При низькій температурі помішуйте, поки інгредієнти не з’єднаються. Повинна утворитися однорідна маса (не кип’ятіть).
- Додайте нарізаний шоколад і перемішайте, поки не розчиниться. Відкладіть склад і злегка остудіть.
- У глибокому посуді збийте охолоджені яйця, додайте йогурт і залийте злегка охолодженим шоколадом. Все перемішайте. В другу миску просійте борошно з розпушувачем, сіллю і содою.
- До сухих інгредієнтів додайте рідкі продукти – повинна вийти однорідна маса.
- Розділіть тісто на чотири частини, кожну з яких випікайте одну за одною до готовності.
Випічку залишилося остудити. А тим часом можна приготувати крем і прикраси для торта.
Приготування крему:
- Змішати борошно з невеликою кількістю молока. Решту молока закип’ятити. Налити змішане з борошном молоко в каструлю і кип’ятити деякий час, щоб вийшла маса з консистенцією пудингу. Після, зняти її з вогню і дати охолонути.
- Поломайте шоколад і розчиніть його в мікрохвильовці або на водяній бані.
- Масло кімнатної температури розімніть і змішайте з пудрою і порошком какао. З’єднайте продукти, весь час помішуючи. Коли інгредієнти добре змішаються, додайте шоколад. Крем потрібно буде до використання тримати в холодильнику.
Збірка торта:
- За допомогою трафаретів за розміром коржа вирізують ножем цифри.
- Промащують їх кремом. Останнього повинно вийти 3 – 4 шари.
- Верх прикрашають приготовленої глазур’ю.
- Бока оформляють заготовленої заздалегідь крихтою.
На 23 лютого
Необхідні інгредієнти для тіста:
- 85 р масла;
- 100 г темного шоколаду;
- 1/2 ст. молока;
- 2 яйця;
- 3/4 ст. цукру;
- 1 ст. борошна;
- 1 ч. л. розпушувача.
В глазур підуть:
- 100 г темного шоколаду;
- 50 г масла.
Приготування коржів:
- У каструлю покласти нарізане масло і шматочки шоколаду. Нагрівати на мінімальному вогні, постійно помішуючи до тих пір, поки інгредієнти не перетворяться в гладку масу. Відкласти в сторону, додати молоко і ще раз перемішати.
- У мисці збийте яйця з цукром до пухкої маси. Просійте борошно в інший посуд, додайте порошок для випічки і ретельно перемішайте. Додайте збиті яйця і шоколадну масу, змішайте в однорідне тісто.
- Помістіть його у форму і в духовку, де і буде випікатися корж. Готовність перевірте за допомогою палички.
- Після випічки видаліть пиріг з духовки і охолодіть.
Приготування глазурі:
- Покладіть шоколад і нарізане масло в миску.
- Постійно помішуючи, тримати склад на повільному вогні стільки часу, щоб шоколад розплавився.
- Негайно зніміть суміш з вогню і вилити зверху на випічку.
Як бачите, готується торт коханому чоловікові дуже просто.
Прикольний торт чоловікові на день народження
Необхідні продукти:
- 5 яєць;
- 1,5 склянки цукрової пудри;
- 1 склянка борошна;
- 3 – 4 ст. л. ягідного джему;
- 0,5 пачки масла;
- 2,5 ст. л. какао;
- пачка цукерок M&m’s;
- пташка з мастики.
Процес приготування:
- Збити яйця з цукровою пудрою, поступово додати борошно.
- Отримане тісто для бісквіта випікати у формі.
- Корж повинен охолонути, після чого потрібно вибрати частину тіста всередині, щоб утворилося поглиблення.
- Вынутое тісто підсушити в духовій шафі і розтерти його в крихту.
Оформлення торта:
- Збити масло з какао, при бажанні додати цукрову пудру. Помістити крем в кульок, відрізати в ньому куточок. Видавлюючи, оформити поверхню заготовки з тіста імітують гніздо лініями.
- Всередині отвір промазати джемом і дати десерту трохи просочитися. Помістити в «гніздо» різнокольорові цукерки.
- Зверху посадити куплену в магазині або зроблену своїми руками пташку з мастики.
Як зробити красивий десерт з мастики
З дуже простих продуктів за лічені хвилини можна приготувати мастику. З її допомогою легко сформувати сердечка для коханого чоловіка.
Десерт з мастики виручить, коли хочеться побалувати чоловіка, але немає часу на випічку торта.
Необхідні інгредієнти:
- 40 – 50 г зефіру-маршмеллоу;
- цукрова пудра – 1 ст.;
- вода або лимонний сік – 1 ч. л.;
- харчовий барвник.
Процес приготування:
- Підготувати форму для печива «серце», невелику качалку і гладку поверхню. Для цього можна просто накрити частину столу харчовою плівкою.
- Розріжте зефір на шматочки, покладіть їх у миску і розпустіть на водяній бані.
- Додайте воду або лимонний сік. Якщо замість барвника додавати сік ягід або буряка, воду додавати не потрібно.
- Коли мастика стане м’якою, з’єднайте її з цукром і продовжуйте заважати, знявши з вогню. Замішуйте так само, як тісто, поступово додаючи цукор.
- Харчові барвники додають разом з водою, коли розтоплюють зефір.
- Отриманий згусток слід накрити целофаном, після чого брати по шматочку, прикриваючи залишився плівкою, і розкачати на столі.
- З рівного шару мастики вирізати формочкою серця. Дати їм підсохнути.
Мастику можна зберігати в холодильнику кілька днів. Якщо вона упаковані герметично в пакет, то з нею нічого не станеться.
Оригінальні ідеї, як прикрасити торт
Прикраса торта для багатьох господинь здається складною справою. Проте, опанувавши техніку виготовлення шоколадних «листя», ви забудете про покупних тортах. Ваша випічка буде виглядати не гірше, ніж з кондитерської.
Необхідні інгредієнти:
- 50 г білої плитки шоколаду;
- 50 г чорної плитки шоколаду.
Техніка приготування:
- Розтопити окремо шматочки шоколаду. Заздалегідь підготувати листя троянди – їх потрібно вимити і просушити.
- Розтоплений шоколад наносити пензлем на кожен лист тонким шаром.
- Помістити листя в холодильник, щоб солодка глазур застигла.
- Зняти акуратно шоколад з листя. В результаті вийде дуже красиве, оригінальне і смачне прикраса для торта.
В якості прикраси можна використовувати також безліч простих і доступних інгредієнтів. Це може бути мармелад всіх кольорів, форм і смаків. Підійде барвистий маршмеллоу, m&m’s, шматочки шоколаду, ягоди, желе, горіхи… Включіть фантазію!
Оригінальні і зворушливі написи на торт
Зазвичай напис роблять торт шоколадною глазур’ю або розтопленим шоколадом. Для приготування візьміть плитку чорного шоколаду від перевіреного виробника.
Процес приготування:
- Розтопити шоколад в мікрохвильовці або на водяній бані.
- З паперу для випікання згорнути корнетик у вигляді кулька
- Помістити туди розтоплений шоколад або глазур.
- Зробити внизу маленький надріз. Чим тонше він буде, тим акуратніше вийде шрифт.
Поверхня торта повинна бути гладкою, її можна накрити мастикою чи промазати шаром білого крему.
Якщо було вирішено покрити десерт шоколадною глазур’ю, тоді напис роблять шоколадом іншого кольору.
Написи на випічку можуть містити будь-який сенс, наприклад: «коханому чоловікові», «з любов’ю», «від люблячої дружини» або просто «вітаю». Любительки експериментів можуть написати уривки з віршів, крилаті фрази про кохання.