Всі ми звикли до маминих пирогів, а як щодо, порадувати самого близької у житті людини ласощами власного приготування? Слідуючи нескладним рецептами, можна виготовити оригінальні торти, якими будуть захоплюватися. Достатньо мати бажання, а завдяки фантазії, можна оформити торт для мами не гірше, ніж це роблять кондитери!
Гарний торт мамі на день народження
Необхідні інгредієнти:
для торта:
- 25 г вершкового масла;
- 25 г цукру;
- 6 яєць;
- 40 р борошна;
- 1 пакетик розпушувача;
- 2 ст. ложки какао;
- 40 г свіжої або замороженої вишні.
для шоколадної помадки:
- 2 чашки молока;
- пачка пудингу;
- 1 пакетик ванілі;
- 2 ст. ложки цукру;
- 25 г вершкового масла;
- 2 ст. ложки коньяку;
- 2 ст. ложки какао або шоколаду.
Приготування:
- Вимийте і очистіть від кісточок вишню. Змішайте масло з цукром. Не перериваючи процес, вбийте яйця. Продовжуйте збивати.
- Далі додайте борошно і розпушувач, все обережно перемішайте.
- Розділити тісто на дві частини, до однієї додати какао з них, знову перемішати.
- Застеліть пергаментом лист. Першим шаром акуратно виливаємо біле тісто, зверху з какао. Змішувати їх не можна, працюємо обережно.
- Тепер по всьому тесту, злегка втираючи, кладемо вишні.
- Випікати протягом 30 хвилин при 180°C.
- Підготуйте шоколадну помадку. Потрібно зварити пудинг (згідно з вказівками на упаковці) з молоком і цукром. Дайте охолонути. Потім збити його з маслом. Додати для смаку кілька крапель коньяку.
- Остиглий корж викласти на рівну блюдо або підставку для торта, залити шоколадною масою так, щоб він стікав красиво з боків.
У розрізі торт мамі на день народження виглядає чудово, а завдяки поєднанню шоколаду, вишні і коньяку, володіє приголомшливим смаком і ароматом.
На ювілей 50 років
Необхідні інгредієнти:
- печиво — 300 г;
- вершкове масло — 125 г;
- 2 плитки молочного шоколаду;
- 1 плитка чорного шоколаду;
- 600 мл — вершки 36%;
- цукрова пудра — 2 ст. ложки;
- желатин — 2 ст. ложки;
- біла шоколадна стружка.
Приготування:
- Підготуйте роз’ємну форму, застеліть пергаментом дно. Розтопіть одну плитку шоколаду і масло в каструлі, додайте подрібнене печиво і цукрову пудру.
- Заповніть цією масою формочку. Помістіть її в холодильник.
- Замочіть желатин 1/3 частиною склянки холодної кип’яченої води, щоб набухал.
- Розчиніть молочний шоколад на водяній бані, акуратно його змішайте з вершками і набряклим желатином. Охолодіть.
- Дістаньте форму з холодильника, залийте її підготовленим шоколадним кремом. Дайте гарненько застигнути.
- Далі, слід залити розтоплений чорний шоколад, акуратно розрівняти його, обсипати краю білої стружкою.
- По центру торта стружкою викладаємо цифру 50. Відправляємо в холод, щоб пиріг застиг.
На 8 березня
Необхідні інгредієнти:
для тіста:
- білки — 6 шт.;
- цукор — 375 г;
- оцет — 1 ч. ложка;
- крохмаль — 1 ст. ложка;
- мелена кава — 2 ст. ложки;
- щіпка солі.
для крему:
- вершки 35% жирності — 250-300 г;
- цукрова пудра — 1 чашка;
- шоколадний топпінг;
- свіжа полуниця;
- листя м’яти.
Приготування:
- Збити попередньо охолоджені білки з дрібкою солі. Потім додайте цукор, постійно збиваючи.
- Нарешті, всипте крохмаль, і вилийте оцет, обережно перемішайте ложкою.
- На двох аркушах паперу для випічки намалюйте кола діаметром 22 див. Помістіть аркуші паперу на два плоских листа.
- Встановіть духовку в режим конвекції і нагрійте до 180°C.
- Викладіть на кожен деко тісто і поставте в духовку. Через 5 хвилин знизити температуру до 130 градусів, коржі сушити до стану меренги протягом години.
- Підготуйте крем. Збийте вершки з цукром до пишної маси. Можна взяти збиті вершки вже готові, тоді цей крок слід пропустити.
- Вийнявши коржі з духовки. Акуратно укладіть один на блюдо, покрийте його вершками, посипте ложкою кави.
- Зверху другий корж, його теж потрібно змастити. Висипте весь інший кави і прикрасьте торт на 8 березня шматочками полуниці.
Напередодні весняного свята не завжди можна купити свіжу полуницю, прикрасьте торт будь-якими фруктами або ягодами.
Торт «Єдиної мами на світі»
Необхідні інгредієнти:
для тіста:
- 4,5 склянки борошна;
- 25 г маргарину;
- 4 ст. ложки йогурту;
- 6 жовтків;
- 2 ч. ложки розпушувача;
- трохи молока, якщо пиріг занадто сухий.
для безе:
- 6 білків;
- 1 ст. цукру.
додатково:
- баночка джему (смородина, малина або вишня);
- обсмажені горіхи.
Приготування:
- З продуктів для тіста замішуємо основу для торта. Розділимо його на дві частини, тому що це будуть два коржа. Частина від цього тесту покласти в морозильник, щоб воно подстыло.
- Корж викладаємо на лист, обмазуємо його джемом. Покриваємо верх тертим з морозилки тестом.
- Випікаємо до напівготовності, потім зверху кладемо збиті в піну білки з цукром. Розрівнювати безе не потрібно, залиште на поверхні нерівності.
- Випікати в духовці при температурі 200°C до утворення на безе скоринки.
- Вийняти торт єдиної мами на світі, посипати його горіхами, можна полити шоколадним топінгом або джемом.
На пятидесятипятилетние
Необхідні інгредієнти:
- 3 склянки борошна;
- 125 г маргарину або масла;
- 6 жовтків;
- 3 ч. ложки розпушувача;
- 1 склянка вершків;
- 1/2 склянки цукрової пудри.
в рожевий крем:
- 6 білків;
- 6 ст. ложок цукру;
- вишня.
для пудингу:
- 2 ложки вершкового сиру;
- 2,5 склянки молока;
- 3 ст. ложки цукру;
- 125 р олії;
- загущувач.
Приготування:
- Маргарин перетерти з борошном, додати інші інгредієнти і вимісити тісто. Помістити в холод. Після охолодження розділіть тісто на 6 рівних частин.
- Випікайте коржі з охолодженого тіста, діставайте його з холодильника за необхідності.
- Збийте білки з цукром, додайте трохи вишні, щоб крем зафарбувався в рожевий колір.
- Нагрійте молоко з цукром, додайте в гарячу масу замочений загусник. Злегка остудіть, змішайте з рештою для пудингу інгредієнтами.
- На підставку для торта викладіть перший корж, змастіть його пудингом, дати охолонути в холодильнику.
- Наступний корж змащуємо вершками, кладемо поверх вишню і накриваємо черговим коржем.
- Чергуємо коржі, оформляємо кремом верх, прикрашаємо вишнею і посипаємо цукровою пудрою до подачі.
Десерт «З любов’ю, для мами»
Необхідні інгредієнти:
- 1 пакет шоколадного пудингу;
- 1 ст. ложка арахісового масла;
- 750 мл молока;
- 3 ст. ложки цукру;
- 1 пакет вишневого желе.
для прикраси:
- свіжі фрукти або ягоди;
- шоколадна посипання.
Приготування:
- Приготувати желе у відповідності з рецептом, зазначеним на упаковці. Залиште остигати.
- Розлити на дно прозорих склянок або креманок. Поставити в холод, щоб застигло.
- Зварити пудинг на молоці з цукром, як написано на пакеті. Додати в нього арахісову пасту. Накрити фольгою, нехай остигає.
- На застиглий шар желе викласти пудинг, розрівняти його ложкою, добре остудити.
- Дістати десерт з холодильника, прикрасити фруктами і шоколадної посипкою.
Млинцевий торт шоколадний
Необхідні інгредієнти:
- 1,5 склянки борошна;
- 1 стакан води;
- 0,5 склянки молока;
- 2 яйця;
- щіпка солі;
- ложка цукру;
- ложка олії;
- 2 ст. ложки какао;
- плитка чорного шоколаду.
Приготування:
- Відокремте жовтки від білків. Збийте яєчні білки до жорсткої піни.
- Змішайте молоко і воду, додайте яєчні жовтки. При перемішуванні поступово додайте просіяне борошно з какао. Перемішувати до тих пір, поки тісто не буде однорідним, без грудочок.
- Додайте сіль, цукор, масло і білки, все ретельно перемішайте. Дайте тесту для млинців постояти.
- Смажити млинці на розпеченій сковороді при необхідності, змащувати її маслом. Обсмажуйте їх з обох сторін.
- Викладайте кожен млинець один на одного, посипаючи тертим шоколадом. Гарячий млинець дозволить шоколаду розтопитися.
- В кінці розтопити шоколад, що залишився, або приготувати помадку, залити зверху торт, щоб з боків було видно патьоки.
Торт-кошик «Коханій мамі»
Необхідні інгредієнти:
- борошно — 350 г;
- вершки — 125 г;
- цукор — 150 г;
- яйця — 5 шт.;
- розпушувач.
для крему:
- білок — 2 шт.;
- цукор — 250 г;
- збиті вершки — 250 г;
- коричневий барвник харчовий.
додатково:
- полуничний джем — 300 г;
- свіжа полуниця, малина.
Приготування:
- Замісити тісто, додати в нього ваніль. Викласти в круглу форму для запікання. Дно застелити пергаментом або використовувати антипригарні форми.
- Випікати до готовності, дістати і остудити. Розрізати корж на три пласта, робити це краще ниткою або спеціальним пристосуванням.
- Збити білки з цукром і какао. Промазати коржі джемом, зверху викласти шар збитих вершків.
- Верх змастити вершками, а боки оформити у вигляді кошика, збитим білком барвником. Крем потрібно помістити в кондитерський мішок з рельєфною насадкою. Малювати з боків імітацію плетіння корзини.
- Зверху прикрасити полуницями і малиною, вийде святковий торт на ювілей мами у вигляді кошики з ягодами.
Десерт-суфле з персиками
Необхідні інгредієнти:
- 60 г вершкового масла;
- 60 г темного шоколаду;
- ложка цукру;
- 2 яйця;
- 25 г пшеничного борошна;
- персик;
- дві формочки 5х7 див.
Приготування:
- Нагрійте духовку на 180 градусів.
- Розріжте масло на шматки і помістіть в каструлю, додайте шматочки шоколаду і нагрійте. Помішуйте, поки маса не стане однорідною.
- У високій чашці збийте яйця з цукром до твердих піків. Виливайте їх в шоколадну масу.
- В кінці поступово додайте борошно, перемішайте все в гладку масу.
- Заповніть тестом половинки формочки, зверху шматочки персика і знову тісто. Покладіть форми в духовку і запікайте 15 хвилин.
- Дістаньте десерт з духовки і негайно подавайте!
Торт «Паспорт бреше, мамі 18»
Необхідні інгредієнти:
- згущене молоко — 250 мл;
- шоколадне печиво — 550 г;
- ванільний пудинг — 2 упаковки;
- молоко — 1 літр;
- масло — 125 г;
- збиті вершки;
- подрібнені горіхи — 30 г;
- темний шоколад;
- ягоди;
- мастика для прикрас.
Приготування:
- Згущене молоко варити в банку протягом 2 годин, щоб воно стало, як іриска або купити готовий.
- Зваріть ванільний пудинг і отсудите його до потрібного стану.
- На деко розміром 25 х36 см розкласти перший шар печива. Змастіть його ірискою, посипте горіхами, і викладіть шар пудингу. Поверхня розрівняйте.
- Накрийте другим, потім третім шаром печива, промажте ірискою і пудингом, не забуваємо про горіхи.
- Краю і верх змастити пудингом і зарівняти. Дати торту постояти ніч у холодильнику, щоб просочитися.
- Розтопити шоколад, оформити краю.
- По центру торта малюємо розтопленим шоколадом, або вкладаємо літерами з мастики, фразу «паспорт бреше, мамі 18!». Прикрашаємо ягодами.