Торт для мами – 10 кращих рецептів

Всі ми звикли до маминих пирогів, а як щодо, порадувати самого близької у житті людини ласощами власного приготування? Слідуючи нескладним рецептами, можна виготовити оригінальні торти, якими будуть захоплюватися. Достатньо мати бажання, а завдяки фантазії, можна оформити торт для мами не гірше, ніж це роблять кондитери!

Гарний торт мамі на день народження

Необхідні інгредієнти:

для торта:

  • 25 г вершкового масла;
  • 25 г цукру;
  • 6 яєць;
  • 40 р борошна;
  • 1 пакетик розпушувача;
  • 2 ст. ложки какао;
  • 40 г свіжої або замороженої вишні.

для шоколадної помадки:

  • 2 чашки молока;
  • пачка пудингу;
  • 1 пакетик ванілі;
  • 2 ст. ложки цукру;
  • 25 г вершкового масла;
  • 2 ст. ложки коньяку;
  • 2 ст. ложки какао або шоколаду.

Приготування:

  • Вимийте і очистіть від кісточок вишню. Змішайте масло з цукром. Не перериваючи процес, вбийте яйця. Продовжуйте збивати.
  • Далі додайте борошно і розпушувач, все обережно перемішайте.
  • Розділити тісто на дві частини, до однієї додати какао з них, знову перемішати.
  • Застеліть пергаментом лист. Першим шаром акуратно виливаємо біле тісто, зверху з какао. Змішувати їх не можна, працюємо обережно.
  • Тепер по всьому тесту, злегка втираючи, кладемо вишні.
  • Випікати протягом 30 хвилин при 180°C.
  • Підготуйте шоколадну помадку. Потрібно зварити пудинг (згідно з вказівками на упаковці) з молоком і цукром. Дайте охолонути. Потім збити його з маслом. Додати для смаку кілька крапель коньяку.
  • Остиглий корж викласти на рівну блюдо або підставку для торта, залити шоколадною масою так, щоб він стікав красиво з боків.

У розрізі торт мамі на день народження виглядає чудово, а завдяки поєднанню шоколаду, вишні і коньяку, володіє приголомшливим смаком і ароматом.

На ювілей 50 років

Необхідні інгредієнти:

  • печиво — 300 г;
  • вершкове масло — 125 г;
  • 2 плитки молочного шоколаду;
  • 1 плитка чорного шоколаду;
  • 600 мл — вершки 36%;
  • цукрова пудра — 2 ст. ложки;
  • желатин — 2 ст. ложки;
  • біла шоколадна стружка.

Приготування:

  • Підготуйте роз’ємну форму, застеліть пергаментом дно. Розтопіть одну плитку шоколаду і масло в каструлі, додайте подрібнене печиво і цукрову пудру.
  • Заповніть цією масою формочку. Помістіть її в холодильник.
  • Замочіть желатин 1/3 частиною склянки холодної кип’яченої води, щоб набухал.
  • Розчиніть молочний шоколад на водяній бані, акуратно його змішайте з вершками і набряклим желатином. Охолодіть.
  • Дістаньте форму з холодильника, залийте її підготовленим шоколадним кремом. Дайте гарненько застигнути.
  • Далі, слід залити розтоплений чорний шоколад, акуратно розрівняти його, обсипати краю білої стружкою.
  • По центру торта стружкою викладаємо цифру 50. Відправляємо в холод, щоб пиріг застиг.
Дивіться також:  Десерт з гарбуза – 9 рецептів швидких і смачних в домашніх умовах

На 8 березня

Необхідні інгредієнти:

для тіста:

  • білки — 6 шт.;
  • цукор — 375 г;
  • оцет — 1 ч. ложка;
  • крохмаль — 1 ст. ложка;
  • мелена кава — 2 ст. ложки;
  • щіпка солі.

для крему:

  • вершки 35% жирності — 250-300 г;
  • цукрова пудра — 1 чашка;
  • шоколадний топпінг;
  • свіжа полуниця;
  • листя м’яти.

Приготування:

  • Збити попередньо охолоджені білки з дрібкою солі. Потім додайте цукор, постійно збиваючи.
  • Нарешті, всипте крохмаль, і вилийте оцет, обережно перемішайте ложкою.
  • На двох аркушах паперу для випічки намалюйте кола діаметром 22 див. Помістіть аркуші паперу на два плоских листа.
  • Встановіть духовку в режим конвекції і нагрійте до 180°C.
  • Викладіть на кожен деко тісто і поставте в духовку. Через 5 хвилин знизити температуру до 130 градусів, коржі сушити до стану меренги протягом години.
  • Підготуйте крем. Збийте вершки з цукром до пишної маси. Можна взяти збиті вершки вже готові, тоді цей крок слід пропустити.
  • Вийнявши коржі з духовки. Акуратно укладіть один на блюдо, покрийте його вершками, посипте ложкою кави.
  • Зверху другий корж, його теж потрібно змастити. Висипте весь інший кави і прикрасьте торт на 8 березня шматочками полуниці.

Напередодні весняного свята не завжди можна купити свіжу полуницю, прикрасьте торт будь-якими фруктами або ягодами.

Торт «Єдиної мами на світі»

Необхідні інгредієнти:

для тіста:

  • 4,5 склянки борошна;
  • 25 г маргарину;
  • 4 ст. ложки йогурту;
  • 6 жовтків;
  • 2 ч. ложки розпушувача;
  • трохи молока, якщо пиріг занадто сухий.

для безе:

  • 6 білків;
  • 1 ст. цукру.

додатково:

  • баночка джему (смородина, малина або вишня);
  • обсмажені горіхи.

Приготування:

  • З продуктів для тіста замішуємо основу для торта. Розділимо його на дві частини, тому що це будуть два коржа. Частина від цього тесту покласти в морозильник, щоб воно подстыло.
  • Корж викладаємо на лист, обмазуємо його джемом. Покриваємо верх тертим з морозилки тестом.
  • Випікаємо до напівготовності, потім зверху кладемо збиті в піну білки з цукром. Розрівнювати безе не потрібно, залиште на поверхні нерівності.
  • Випікати в духовці при температурі 200°C до утворення на безе скоринки.
  • Вийняти торт єдиної мами на світі, посипати його горіхами, можна полити шоколадним топінгом або джемом.

На пятидесятипятилетние

Необхідні інгредієнти:

  • 3 склянки борошна;
  • 125 г маргарину або масла;
  • 6 жовтків;
  • 3 ч. ложки розпушувача;
  • 1 склянка вершків;
  • 1/2 склянки цукрової пудри.

в рожевий крем:

  • 6 білків;
  • 6 ст. ложок цукру;
  • вишня.
Дивіться також:  Пиріг з фаршем – 8 рецептів приготування в духовці

для пудингу:

  • 2 ложки вершкового сиру;
  • 2,5 склянки молока;
  • 3 ст. ложки цукру;
  • 125 р олії;
  • загущувач.

Приготування:

  • Маргарин перетерти з борошном, додати інші інгредієнти і вимісити тісто. Помістити в холод. Після охолодження розділіть тісто на 6 рівних частин.
  • Випікайте коржі з охолодженого тіста, діставайте його з холодильника за необхідності.
  • Збийте білки з цукром, додайте трохи вишні, щоб крем зафарбувався в рожевий колір.
  • Нагрійте молоко з цукром, додайте в гарячу масу замочений загусник. Злегка остудіть, змішайте з рештою для пудингу інгредієнтами.
  • На підставку для торта викладіть перший корж, змастіть його пудингом, дати охолонути в холодильнику.
  • Наступний корж змащуємо вершками, кладемо поверх вишню і накриваємо черговим коржем.
  • Чергуємо коржі, оформляємо кремом верх, прикрашаємо вишнею і посипаємо цукровою пудрою до подачі.

Десерт «З любов’ю, для мами»

Необхідні інгредієнти:

  • 1 пакет шоколадного пудингу;
  • 1 ст. ложка арахісового масла;
  • 750 мл молока;
  • 3 ст. ложки цукру;
  • 1 пакет вишневого желе.

для прикраси:

  • свіжі фрукти або ягоди;
  • шоколадна посипання.

Приготування:

  • Приготувати желе у відповідності з рецептом, зазначеним на упаковці. Залиште остигати.
  • Розлити на дно прозорих склянок або креманок. Поставити в холод, щоб застигло.
  • Зварити пудинг на молоці з цукром, як написано на пакеті. Додати в нього арахісову пасту. Накрити фольгою, нехай остигає.
  • На застиглий шар желе викласти пудинг, розрівняти його ложкою, добре остудити.
  • Дістати десерт з холодильника, прикрасити фруктами і шоколадної посипкою.

Млинцевий торт шоколадний

Необхідні інгредієнти:

  • 1,5 склянки борошна;
  • 1 стакан води;
  • 0,5 склянки молока;
  • 2 яйця;
  • щіпка солі;
  • ложка цукру;
  • ложка олії;
  • 2 ст. ложки какао;
  • плитка чорного шоколаду.

Приготування:

  • Відокремте жовтки від білків. Збийте яєчні білки до жорсткої піни.
  • Змішайте молоко і воду, додайте яєчні жовтки. При перемішуванні поступово додайте просіяне борошно з какао. Перемішувати до тих пір, поки тісто не буде однорідним, без грудочок.
  • Додайте сіль, цукор, масло і білки, все ретельно перемішайте. Дайте тесту для млинців постояти.
  • Смажити млинці на розпеченій сковороді при необхідності, змащувати її маслом. Обсмажуйте їх з обох сторін.
  • Викладайте кожен млинець один на одного, посипаючи тертим шоколадом. Гарячий млинець дозволить шоколаду розтопитися.
  • В кінці розтопити шоколад, що залишився, або приготувати помадку, залити зверху торт, щоб з боків було видно патьоки.

Торт-кошик «Коханій мамі»

Необхідні інгредієнти:

  • борошно — 350 г;
  • вершки — 125 г;
  • цукор — 150 г;
  • яйця — 5 шт.;
  • розпушувач.
Дивіться також:  Сирний крем – 7 рецептів приготування

для крему:

  • білок — 2 шт.;
  • цукор — 250 г;
  • збиті вершки — 250 г;
  • коричневий барвник харчовий.

додатково:

  • полуничний джем — 300 г;
  • свіжа полуниця, малина.

Приготування:

  • Замісити тісто, додати в нього ваніль. Викласти в круглу форму для запікання. Дно застелити пергаментом або використовувати антипригарні форми.
  • Випікати до готовності, дістати і остудити. Розрізати корж на три пласта, робити це краще ниткою або спеціальним пристосуванням.
  • Збити білки з цукром і какао. Промазати коржі джемом, зверху викласти шар збитих вершків.
  • Верх змастити вершками, а боки оформити у вигляді кошика, збитим білком барвником. Крем потрібно помістити в кондитерський мішок з рельєфною насадкою. Малювати з боків імітацію плетіння корзини.
  • Зверху прикрасити полуницями і малиною, вийде святковий торт на ювілей мами у вигляді кошики з ягодами.

Десерт-суфле з персиками

Необхідні інгредієнти:

  • 60 г вершкового масла;
  • 60 г темного шоколаду;
  • ложка цукру;
  • 2 яйця;
  • 25 г пшеничного борошна;
  • персик;
  • дві формочки 5х7 див.

Приготування:

  • Нагрійте духовку на 180 градусів.
  • Розріжте масло на шматки і помістіть в каструлю, додайте шматочки шоколаду і нагрійте. Помішуйте, поки маса не стане однорідною.
  • У високій чашці збийте яйця з цукром до твердих піків. Виливайте їх в шоколадну масу.
  • В кінці поступово додайте борошно, перемішайте все в гладку масу.
  • Заповніть тестом половинки формочки, зверху шматочки персика і знову тісто. Покладіть форми в духовку і запікайте 15 хвилин.
  • Дістаньте десерт з духовки і негайно подавайте!

Торт «Паспорт бреше, мамі 18»

Необхідні інгредієнти:

  • згущене молоко — 250 мл;
  • шоколадне печиво — 550 г;
  • ванільний пудинг — 2 упаковки;
  • молоко — 1 літр;
  • масло — 125 г;
  • збиті вершки;
  • подрібнені горіхи — 30 г;
  • темний шоколад;
  • ягоди;
  • мастика для прикрас.

Приготування:

  • Згущене молоко варити в банку протягом 2 годин, щоб воно стало, як іриска або купити готовий.
  • Зваріть ванільний пудинг і отсудите його до потрібного стану.
  • На деко розміром 25 х36 см розкласти перший шар печива. Змастіть його ірискою, посипте горіхами, і викладіть шар пудингу. Поверхня розрівняйте.
  • Накрийте другим, потім третім шаром печива, промажте ірискою і пудингом, не забуваємо про горіхи.
  • Краю і верх змастити пудингом і зарівняти. Дати торту постояти ніч у холодильнику, щоб просочитися.
  • Розтопити шоколад, оформити краю.
  • По центру торта малюємо розтопленим шоколадом, або вкладаємо літерами з мастики, фразу «паспорт бреше, мамі 18!». Прикрашаємо ягодами.
Прокрутка до верху