Торт «Естерхазі» – це популярний десерт, який вражає своїм яскравим смаком та приємним ароматом, перед яким неможливо встояти навіть тим, хто повністю відмовився від споживання цукрового піску. Звичайно, на приготування такого частування, кулінару доведеться витратити чимало часу і забруднети жодну тарілку, однак, підсумковий результат виразно вартий цього. Адже як може бути не смачним поєднання таких інгредієнтів, як горіхи та шоколад? І якщо раніше ви ніколи не дегустували такий тортик, то ця стаття безперечно для вас!
Класичний торт «Естерхазі» в домашніх умовах
Класичний торт «Естерхазі» в домашніх умовах може приготувати абсолютно кожен, особливо при чіткому дотриманні нашого детального покрокового рецепту, в якому до кожного кроку прикріплено фото. Побалуйте себе вишуканим частуванням та отримайте гастрономічну насолоду!
Інгредієнти:
на – 8 порції
- Білки – 6 шт.
- Фундук – 200 гр.
- Цукор-пісок – 130 гр.
- Борошно – 15 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Олія вершкове – 200 гр.
- Варене згущене молоко – 120 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл.
- Жовток – 2 шт.
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Борошно – 20 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Білий шоколад – 100 гр.
- Вершки – 4 ст.л.
- Желатин – 2 гр.
- Темний шоколад – 30 гр.
- Мигдалеві пелюстки – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати класичний торт “Естерхазі” в домашніх умовах? Фундук висипаємо на лист в один шар і підсушуємо в духовці при 200 градусах до потріскування оболонки і потемніння (5-8 хвилин).
З горіхів видаляємо лушпиння, висипаємо в чашу блендера.
Відправляємо сіль і борошно – пробиваємо до отримання крихти.
Яєчні білки збиваємо до стійких піків, повільно підсипаючи пісок.
Акуратно втручаємо горіхи в повітряну масу, працюючи лопаткою зверху вниз.
На 4 аркушах пекарського паперу малюємо по два кола діаметрів 20 сантиметрів (зручно обводити тарілку), викладаємо масу рівномірним шаром.
Випікаємо заготовки від 15 до 25 хвилин при 160 градусах.
Коржі остуджуємо та перевертаємо, знімаємо пергамент.
Готуємо крем: у чашу викладаємо жовтки, два види цукру, борошно, підливаємо трохи молока та активно перемішуємо віночком.
Молоко, що залишилося, нагріваємо в сотейнику до гарячого стану, переливаємо до маси з жовтків при безперервному помішуванні. Заварну основу повертаємо в жароміцну ємність і уварюємо до загусання. Даємо час охолонути.
М’яке вершкове масло збиваємо добела міксером.
Невеликими порціями вводимо олію в холодний крем, щоразу ретельно перемішуючи.
Слідом додаємо варене згущене молоко.
Наносимо крем на кожен корж, укладаємо один на одного і всю ніч прибираємо в холодильну камеру.
Для глазурі на водяній бані розтоплюємо шоколад і тонким струменем вводимо вершки, також додаємо набряклий желатин – перемішуємо і охолоджуємо.
Покриваємо торт.
Відразу ж поливаємо торт розтопленим чорним шоколадом, малюючи спіраль. Далі зубочисткою проводимо 8 ліній від середини до країв.
Бічні частини десерту посипаємо мигдальними пелюстками.
Нарізаємо частування порційними шматочками та подаємо до столу.
Класичний торт “Естерхазі” в домашніх умовах готовий! Смачного!
«Естерхазі» з волоськими горіхами
«Естерхазі» з волоськими горіхами – це справжній рай для ласунів, оскільки до складу такого тортика входить все найсмачніше. Наприклад, для приготування бісквітів нам знадобляться горішки, а для ситного і неймовірно апетитного крему – варене згущене молоко. Пальчики оближеш!
Час приготування – 14 год. 45 хв.
Час приготування – 1 год. 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
Для коржів та крему:
- Горіхи грецькі – 200 гр.
- Пудра цукрова – 180 гр.
- Кориця мелена – ч.л.
- Яйця – 4 шт.
- Згущене молоко варене – 60 гр.
- Горілка вишнева – 2 ст.
- Молоко – 100мл.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Молоко кокосове – 100мл.
- Олія вершкове – 300 гр.
- Цукор ванільний – 3 ч. л.
Для глазурі, посипання та подачі:
- Шоколад білий – 200 гр.
- Шоколад чорний – 50 гр.
- Вершки 35% – 2 ст.
- Пелюстки мигдальні – 200 гр.
- Фундук – 45 грн.
- Горіхи грецькі – 45 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу підсушуємо пелюстки мигдалю, і фундук на сковороді близько 25 хвилин, лист вистилаємо пергаментом, а яйця акуратно розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. Також попередньо витягаємо вершкове масло з холодильника.
Крок 2. Готуємо тісто: горіхи подрібнюємо за допомогою блендера та з’єднуємо з цукровою пудрою та ароматною корицею. Охолоджені білки збиваємо до піків і поспішаючи поєднуємо з горіховою крихтою, не осаджуючи пишність.
Крок 3. За допомогою кондитерського мішка відсаджуємо тісто, формуючи 6 коржів діаметром 16 сантиметрів. Поверхню припудрюємо цукровою пудрою і готуємо в духовці близько 25 хвилин при температурній позначці 170 градусів. Охолоджуємо та відокремлюємо від пекарського паперу.
Крок 4. Не гаючи часу, переходимо до крему: два види молока збовтуємо міксером і відокремлюємо третину. Більшу частину продовжуємо збивати, додавши 4 жовтки, звичайний і ванільний цукор. Залишки молока виливаємо в сотейник і доводимо до кипіння, зменшивши нагрівання, поступово вливаємо яєчну суміш і тримаємо на вогні до загусання, постійно працюючи віночком. Потім охолоджуємо та прибираємо в холодильник на 60 хвилин. Також збиваємо м’яке вершкове масло зі згущеним молоком і втручаємося в заварну основу, аналогічно надаємо з горілкою.
Крок 5. І поки крем остигає, займемося глазур’ю: розтоплюємо білий шоколад і поєднуємо з вершками. Темний шоколад теж розтоплюємо та переливаємо у кондитерський мішок.
Крок 6. Збираємо частування: коржі змащуємо кремом і збираємо чаркою, зверху виливаємо білу глазур і засікаємо 2 хвилини. Після гірким шоколадом малюємо павутинку і проводимо кілька ліній зубочисткою. Боки також присмачуємо кремом та прикрашаємо мигдальними пелюстками.
Крок 7. Забираємо в холод на 12 годин для просочення, а потім трапезуємо і насолоджуємося. Смачного!
Торт «Естерхазі» з фундуком
Торт «Естерхазі» з фундуком – це вишуканий десерт, який можна запросто приготувати до якогось свята та здивувати членів своєї родини. Можете не сумніватися, що такий торт стане прикрасою вашого столу і всі, хто дегустує, залишаться в захваті!
Час приготування – 4 год.
Час приготування – 40-50 хв.
Порції – 6-8.
Інгредієнти:
- Білки яєчні – 10 шт.
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Фундук – 160 грн.
- Мигдаль – 100 гр.
- Борошно – 3 ст.
- Кориця мелена – 0,5 ч.л.
- Крохмаль картопляний – 20 гр.
- Молоко – 200мл.
- Жовтки яєчні – 2 шт.
- Олія вершкове – 200 гр.
- Пудра цукрова – 200 грн.
- Окріп – 3 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу та власної зручності готуємо все необхідне.
Крок 2. Нам буде потрібно п’ять коржів, відповідно, беремо 5 листів пергаменту і на кожному креслимо коло, діаметр повинен бути однаковим. (У мене 25 см.)
Крок 3. Видаливши лушпиння з горіхів, перетворюємо їх на крихту в чаші блендера або кухонного комбайна.
Крок 4. Холодні яєчні білки збиваємо до піків, додавши трохи солі.
Крок 5. Продовжуючи роботу віночком, висипаємо по столовій ложці цукру. Отже, вводимо всю порцію.
Крок 6. За допомогою ложки змішуємо білки з горіхами, борошном та меленою корицею.
Крок 7. Наносимо масу пергамент, надаючи потрібну форму.
Крок 8 Випікаємо в духовці протягом 8-9 хвилин при 180 градусах.
Крок 9. Коржі, що остигли, перевертаємо і відокремлюємо від паперу.
Крок 10. Готуємо крем: змішуємо трохи молока з жовтками та крохмалем. В іншій ємності перемішуємо залишки молока зі 100 г цукрового піску – нагріваємо і повільно виливаємо в суміш з жовтків. Отриманий склад на повільному вогні варимо до загусання, помішуючи.
Крок 11. Крем остудити і перемішувати з м’яким вершковим маслом.
Крок 12. Коржі прошаровуємо, залишаючи трохи крему для бортиків.
Крок 13. Поливаємо крем сумішшю з цукрової пудри (200 грам) та окропу, декоруємо на свій смак – насолоджуємося. Смачного!
«Естерхазі» з мигдалем у домашніх умовах
«Естерхазі» з мигдалем у домашніх умовах – це торт, який підкорить кожного і навіть полюбить тих, хто скептично ставиться до солодкого. Приготуйте такий частування до чийогось дня народження, і іменинник ніколи не забуде такого смачного та оригінального привітання!
Час приготування – 6 год.
Час приготування – 1 год.
Порції – 8.
Інгредієнти:
Для коржів:
- Білки яєчні – 250 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Борошно мигдальне – 250 гр.
- Цукрова пудра – для посипання.
Для крему:
- Молоко – 300мл.
- Цукор-пісок – 75 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Жовтки яєчні – 30 гр.
- Борошно – 20 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 15 гр.
- Олія вершкове – 350 гр.
- Мигдальна паста – 60 гр.
Для декору:
- Шоколад білий – 100 гр.
- Вершки жирні – 25 мл.
- Шоколад молочний – 20 грн.
- Пелюстки мигдальні – 60 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Яєчні білки кімнатної температури збиваємо за допомогою міксера на середніх обертах, досягаючи м’яких піків.
Крок 2. Продовжуючи роботу віночків, поступово вводимо цукровий пісок та збиваємо до стабільних піків.
Крок 3. Підсипаємо попередньо просіяне мигдальне борошно і акуратно змішуємо силіконовою лопаткою.
Крок 4. На пергаментному папері малюємо круги (діаметр 18 сантиметрів) та викладаємо білковий склад, формуючи шість коржів однакової товщини.
Крок 5. Напівфабрикати присипаємо цукровою пудрою, чекаємо 10 хвилин і знову припудрюємо – випікаємо 15-20 хвилин при 175 градусах. Гарячі коржі акуратно відокремлюємо від паперу і даємо час охолонути.
Крок 6. ½ частина молока змішуємо з крохмалем, жовтками та борошном.
Крок 7. Другу половину молока кип’ятимо із двома видами цукру.
Крок 8. Тонким струменем виливаємо гаряче молоко в масу з жовтків і сухих інгредієнтів і перемішуємо.
Крок 9. Виливаємо суміш у каструлю і при постійному помішуванні уварюємо до загусання консистенції.
Крок 10. Заварну основу переливаємо в миску і плівкою накриваємо в контакт, повністю остуджуємо.
Крок 11. Охолілий склад перекладаємо в чашу блендера і при постійному збиванні частинами додаємо м’яке вершкове масло.
Крок 12. Підмішуємо мигдальну пасту та розділяємо крем на 7 частин.
Крок 13. На блюдо сервіровки встановлюємо роз’ємне кільце і викладаємо перший корж, змащуємо кремом і, повторюючи маніпуляцію, збираємо торт.
Крок 14. Останній корж викладаємо дном вгору і лише трохи присмачуємо кремом, залишаючи трохи для бортиків.
Крок 15. Знімаємо форму та прибираємо десерт у холодильник на 60 хвилин, далі змащуємо кремом верхівку та краї – остуджуємо ще одну годину.
Крок 16. Не гаючи часу, на водяній бані розтоплюємо білий шоколад із вершками та залишаємо до повного остигання.
Крок 17. Молочний шоколад викладаємо в мішок кондитерський і занурюємо в окріп, розтоплюємо і охолоджуємо.
Крок 18. Покриваємо торт білою глазур’ю, зверху наносимо молочний шоколад тонким струмком, малюючи спіраль від центру до країв. Після цього зубочисткою проводимо 6-8 ліній від центру до бортиків, між смужками – ще по одній лінії, тільки вже в протилежний бік.
Крок 19. Бо торта обліплюємо підсушеними на сухій сковороді мигдалевими пелюстками. Просочуємо торт протягом ночі у холодильній камері. Приємного чаювання!
Торт «Естерхазі» зі згущеним молоком і лікером
Торт «Естерхазі» зі згущеним молоком та лікером – це частування, придумане на території Австрії сімейством угорського походження. І хоча було це багато років тому, десерт не втрачає своєї актуальності й донині, тому що має приголомшливі смакові характеристики та приємний горіховий аромат.
Час приготування – 1 год. 40 хв.
Час приготування – 30-40 хв.
Порції – 7-8.
Інгредієнти:
Для бісквіту:
- Борошно мигдальне – 180 гр.
- Білки яєчні – 8 шт.
- Борошно пшеничне – 3 ст.л.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Кориця мелена – ½ ч.л.
- Сіль – ч.л.
Для глазурі:
- Шоколад білий – 200 гр.
- Шоколад чорний – 50 гр.
- Вершки 35% – 2 ст.
- Пелюстки мигдальні – до смаку.
Для крему:
- Жовтки яєчні – 4 шт.
- Згущене молоко варене – 60 гр.
- Лікер вишневий – 2 ст.
- Молоко – 100мл.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Молоко кокосове – 100мл.
- Олія вершкове – 300 гр.
- Цукор ванільний – 3 ч. л.
- Джем абрикосовий – 2 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед готуємо коржі: холодні білки збиваємо із сіллю, поступово вводимо цукор і працюємо віночком до отримання гладкої та пишної маси.
Крок 2. Поступово вводимо в повітряну масу два види борошна та мелену корицю, щоразу, добре перемішуючи зверху вниз.
Крок 3. На пекарському папері креслимо кола 24 сантиметри діаметром, лист перевертаємо і промазуємо олією.
Крок 4. На шаблон викладаємо 1/6 тіста та випікаємо в духовці корж при 150 градусах до світло-коричневого відтінку (близько 20 хвилин). Нерівні краї обрізаємо.
Крок 5. І поки коржі остигають, готуємо крем: два види молока змішуємо і 2/3 переливаємо в сотейник, меншу частину збовтуємо зі звичайним і ванільним цукром, а також жовтками. Молоко доводимо до кипіння і тонким струменем вводимо масу з жовтків, постійно помішуючи, варимо до загусання і повністю остудити.
Крок 6. Охолоджену заварну основу поступово з’єднуємо зі збитим розм’якшеним вершковим маслом зі згущеним молоком, а також лікером. Забираємо в холод одну годину.
Крок 7. Формуємо десерт: коржі промазуємо кремом і укладаємо один на одного, останній корж промазуємо джемом, попередньо розігрітим на водяній бані.
Крок 8. Для глазурі розтоплюємо білий шоколад і перемішуємо з вершками, виливаємо на кондитерський виріб.
Крок 9. Розтоплений темний шоколад робимо малюнок, як на фото.
Крок 10. Проводимо лінії зубочисткою, добиваючись павутинки. Боки присипаємо мигдальними пелюстками та прибираємо торт на всю ніч у холодильну камеру для просочення.
Крок 11. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!
Торт «Естерхазі» із праліне
Торт «Естерхазі» з праліне – це частування, яке підкорить вас при першій же дегустації, завдяки своїй багатошаровій текстурі, яка включає приємний хрускіт, ніжність і вершковість з горіховим післясмаком. Здивуємо себе і свою сім’ю справжнім кондитерським витвором мистецтва!
Час приготування – 3 год.
Час приготування – 1 год.
Порції – 8.
Інгредієнти:
Для меренги:
- Білки яєчні – 8 шт.
- Цукор-пісок – 240 гр.
- Горіхи очищені (асорті) – 200 гр.
- Пудра цукрова – 20 гр.
Для крему:
- Молоко – 200мл.
- Вершки 33% – 150 мл.
- Жовтки яєчні – 6 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.
- Олія вершкове – 250 гр.
Для пралині:
- Фундук – 60 грн.
- Цукор-пісок – 60 гр.
Для декору:
- Шоколад білий – 180 гр.
- Шоколад чорний – 90 гр.
- Вершки 33% – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця промиваємо та акуратно розбиваємо, відокремлюючи жовтки від білків.
Крок 2. На повільній швидкості міксера збиваємо білки, поступово збільшуючи оберти, висипаємо половину цукру – збиваємо близько 2 хвилин.
Крок 3. Паралельно підсушуємо горіхи на сухій сковорідці.
Крок 4. Перемелюємо горіхове асорті в крихту.
Крок 5. У білкову масу підсипаємо залишки цукрового піску і знову збиваємо.
Крок 6. Домагаємось стабільних піків.
Крок 7. Об’єднуємо меренгу та горішки, зберігаючи повітряну текстуру.
Крок 8. За допомогою кондитерського мішка відсаджуємо 4 коржі рівного діаметра на силіконовий килимок, щедро посипаємо цукровою пудрою і забираємо в гарячу духовку: 25 хвилин при 160-170 градусах.
Крок 9. Переходимо до крему: у піалу відправляємо крохмаль, жовтки та цукор – розмішуємо міксером.
Крок 10. У сотейник виливаємо вершки та молоко – доводимо до кипіння.
Крок 11. Активно працюючи віночком, перемішуємо масу із жовтків із гарячою молочною сумішшю.
Крок 12. Повертаємо масу у вогнетривку ємність і при постійному помішуванні, томимо на середньому полум’ї до загусання консистенції.
Крок 13. Як правило, процес займає близько 10 хвилин.
Крок 14. Займемося пралиною: у сотейник висипаємо цукровий пісок та нагріваємо.
Крок 15. У момент, коли цукор набув карамельного відтінку – додаємо горіхи та ретельно перемішуємо.
Крок 16. Отриману масу викладаємо на фольгу і даємо охолонути.
Крок 17. Пробиваємо фундук у карамелі до консистенції пасти.
Крок 18. Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером до зміни кольору.
Крок 19. В об’ємній мисці з’єднуємо пралину, вершкове масло та заварну основу.
Крок 20. Корж, що остигнув, кладемо на плоску страву і покриваємо кремом. Подібним чином збираємо кондитерський виріб та прибираємо у холод на 2 години.
Крок 21. Після закінчення часу окремо один від одного розтоплюємо два види шоколаду. У білий шоколад підмішуємо вершки та приступаємо до декору.
Крок 22. Переливаючи білу глазур на поверхню торта, темним шоколадом малюємо «равлик» (див. фото).
Крок 23. Зубочисткою проводимо смуги і відправляємо ласощі в холодильну камеру ще на 30-60 хвилин.
Крок 24. Приємного чаювання!
Торт «Естерхазі» з арахісом
Торт «Естерхазі» з арахісом – це буйство смаків та ароматів, зібраних у єдиному десерті, що підкорив увесь світ! Насолоджуйтеся дивовижним поєднанням лісових горіхів, згущеного молока та ніжного безе. Приготувавши такий торт лише одного разу своїми руками, ви назавжди забудете дорогу до кондитерських!
Час приготування – 4 год.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
Для коржів:
- Білки – 5 шт.
- Арахіс – 1 ст.
- Цукор-пісок – ¾ ст.
Для заварного крему:
- Жовток – 1 шт.
- Цукор-пісок – 80 гр. + 1 ст.
- Молоко – 100мл.
- Крохмаль – 1 ст.л.
- Борошно – 1 ст.
- Ванілін – за смаком.
Для олійного крему:
- Олія вершкове 82,5% – 150 гр.
- Молоко згущене варене – 150 гр.
- Мигдальна стружка – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Горіхи підсушуємо в духовці чи сковороді і подрібнюємо в чаші блендера.
Крок 2. Білки збиваємо в легку пінку і продовжуючи збивання порціями всипаємо цукровий пісок. У стабільні піки висипаємо горіхову крихту та акуратно перемішуємо.
Крок 3. На аркуші пергаменту окреслюємо круги діаметром 22-24 сантиметри і перевертаємо папір.
Крок 4. Викладаючи масу тонким шаром на пекарський папір, формуючи 6 коржів.
Крок 5. Випікаємо коржі в духовці протягом півгодини (150 градусів), остуджуємо та знімаємо з пергаменту.
Крок 6. Для приготування заварного крему розтираємо жовток зі столовою ложкою цукру, борошном та крохмалем. Залишки цукру поєднуємо з молоком і доводимо до кипіння. 2-3 ложки гарячої суміші втручаємо в жовткову суміш, після чого переливаємо склад в кипляче молоко і постійно помішуючи, уварюємо до загусання. Після остигання, додаємо в основу збите вершкове масло зі згущеним молоком.
Крок 7. Коржі присмачуємо кремом і укладаємо стопкою, промазуємо бортики і прибираємо торт в холодильник на 2 години.
Крок 8. Для декору окремо розтоплюємо білий та темний шоколад, до кожного виду додаємо трохи вершків. Білу глазур розрівнюємо по поверхні, а темною наносимо спіраль і дерев’яною шпажкою проводимо лінії від центру до країв і навпаки.
Крок 9. Боки прикрашаємо мигдальними пелюстками та відправляємо десерт у холод для просочення та стабілізації. Смачного!
Домашній торт «Естерхазі» з мигдальним борошном
Домашній торт «Естерхазі» з мигдальним борошном готується з додаванням заварного крему та насиченого абрикосового джему, завдяки чому, на свій смак виходить просто чудовим і не схожим ні на що інше. Це повинен спробувати абсолютно кожен!
Час приготування – 9 год. 30 хв.
Час приготування – 90 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
Для коржів та крему:
- Борошно мигдальне – 200 гр.
- Білки яєчні – 8 шт.
- Пудра цукрова – 2 ст.
- Молоко – 1,5 ст.
- Цукор-пісок – ½ ст.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст.
- Жовтки яєчні – 3 шт.
- Олія вершкове – 200 гр.
- Згущене молоко – 80 гр.
Для глазурі:
- Шоколад білий – 100 гр.
- Шоколад чорний – 30 гр.
- Джем абрикосовий – 75 гр.
- Пелюстки мигдальні – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу відокремлюємо білки від жовтків, просіюємо борошно. Складові креми витягаємо з холодильника заздалегідь, розігріваємо духовку до позначки в 170 градусів.
Крок 2. На малих оборотах міксера збиваємо білки, починаємо всипати цукор і поступово збільшуємо швидкість, перетворюючи компоненти на стабільні піки. Лопаткою акуратно втручаємо муку в кілька етапів.
Крок 3. Тісто перекладаємо в кондитерський мішок і відсаджуємо 5 коржів однакового діаметру (22 см.), випікаємо протягом 15-20 хвилин. Повністю остуджуємо.
Крок 4. Для приготування крему в сотейнику перемішуємо крохмаль, жовтки та цукор. В іншій ємності прогріваємо молоко до гарячого стану і тонким струменем виливаємо до суміші з жовтків, постійно помішуючи. Склад доводимо до кипіння і викладаємо в миску, накриваємо плівкою в контакт і даємо охолонути.
Крок 5. Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером разом із згущеним молоком і додаємо в заварну основу, домагаючись однорідної консистенції.
Крок 6. Для збирання торта кожен корж, крім останнього, покриваємо кремом. Останній промазуємо джемом – укладаємо в стопку.
Крок 7. Для прикраси розтоплюємо білий шоколад і виливаємо на поверхню, розтопленим темним шоколадом малюємо спіраль і за допомогою зубочистки проводимо лінії, утворюючи павутинку.
Крок 8. Бортики «обліплюємо» мигдалевими пелюстками. Просочуємо в холодильнику не менше 4 годин. Готуйте та отримуйте задоволення!