Якщо ви небайдужі до солодкого і ще не пробували торт Генерал, поспішайте записати рецепт. Це ніжне поєднання м’якого коржа з легким і смачним кремом зможе гідно прикрасити не тільки сімейний вечір на кухні, але і святковий стіл.
Класичний рецепт
Існує кілька варіантів рецепта торта Генерал. Основні компоненти торта залишаються незмінними. Відмінність полягає в інгредієнтах начинок, які кожна господиня вважає за краще для себе. Пропонуємо вашій увазі класичний рецепт торта.
Для коржів:
- борошно — пару стаканів;
- яйця можна 3 шт. (якщо дрібні, то 4 шт.);
- 200 г подрібнених волоських горішків;
- сметана — буде достатньо 1 ст.;
- 2 ст. цукру;
- приблизно півсклянки родзинок;
- 1 ч. л. харчової соди.
Інгредієнти для крему:
- беремо ст. ложку жирного молока;
- пачку (200-250 г) вершкового масла;
- одне велике, або 2 дрібні яйця;
- борошно просіяти, потрібно 1 ст. л.;
- половина склянки цукру-піску.
Почнемо готувати смачний домашній торт:
- Щоб коржі вийшли ніжніше і легшим, поділяємо білки і жовтки.
- Далі збиваємо білки в глибокій ємності. Сюди ж цукор (2 склянки). Перемішувати потрібно до появи густоти. Важливо: для потрібної консистенції білки при збиванні повинні бути холодними.
- Сюди ж додаємо сметану, перемішуємо.
- Після вводимо борошно, соду і збиваємо до однорідності. Отриману суміш ділимо на дві приблизно однакові частини.
- Заздалегідь очищені горіхи подрібнюємо в м’ясорубці. Додаємо їх в одну половину тіста.
- У другу частину тіста вводимо помитий і просушений ізюм. Його, по можливості, бажано взяти двох видів – кислий і солодкий.
- Тісто окремо випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180°. Час випікання – близько 20 хвилин. Визначаємо готовність, проткнувши тісто зубочисткою.
Коржі повинні вийти приємного рум’яного кольору. Їх залишаємо остигати при кімнатній температурі, й беремося за приготування крему.
Для отримання крему:
- Одне яйце збиваємо в піну в каструльці. Вводимо в нього цукор, борошно і молоко.
- Збиваємо до однорідної маси за допомогою міксера.
- Ставимо каструлю на вогонь і нагріваємо до загусла маси. Важливо, постійно помішуючи, щоб не допустити закипання крему.
- Знімаємо з плити і охолоджуємо крем.
- Вершкове масло розм’якшуємо на паровій бані, додаємо в крем і продовжуємо збивати.
- Отриманий крем охолоджуємо.
Кожен корж розрізаємо на частини, і починаємо перемазывать. Коржі з різними начинками слід чергувати. Залишком крему обмазуємо верхівку. Прикрасити тортик можна ягодами, шоколадом, мармеладом, печивом, намистинами і т. д. Тут доречно все, що допускає фантазія.
Класичний рецепт гарний тим, що його можна змінювати. Використовуючи різні начинки і крем, отримуємо видозмінений смачний торт в домашніх умовах. Приємного чаювання в колі родини!
З маком, родзинками і горіхами
Для цього чудесного тортика не знадобляться особливі інгредієнти. Спекти торт можна з продуктів, які є практично у будь-якої господині. А дивовижний смак не залишить байдужим нікого.
Інгредієнти для коржів:
- яйце 1 шт.;
- цукор-пісок – 100 г;
- 100 г борошна;
- 100 г сметани;
- одна ч. л. солі;
- щіпка соди;
- 1 ч. л. оцту;
- по 100 г маку, родзинок, подрібнених горіхів.
Для сметанного крему нам знадобиться:
- склянка сметани;
- 4 ст. л. цукру.
Отже, приготування одного коржа:
- 1 велике яйце змішуємо з 100 г цукру.
- Вводимо 100 г жирної сметани і стільки ж борошна (просіяти).
- Додаємо дрібку солі і соду, погашену оцтом.
- До першого коржику додаємо подрібнений горіх (однієї склянки буде достатньо).
- По друге тісто – мак (100 грам), і родзинки (також 100 грам) – третє. Оскільки коржів у нашого торта три, то і продукти слід помножити втричі.
- Виливаємо за формами і ставимо в заздалегідь приготовлену духовку (розігріти до 180°).
- Коржі будуть готові через 20 хвилин. Подстывшие ділимо їх на дві частини і перемазываем.
- Крем підійде будь-який: масляний, сметанний, заварний, згущене молоко, збита з маслом.
- У даному рецепті пропонуємо приготувати сметанний крем. Для нього беремо 4 столові ложки цукру і один стакан сметани. Для простоти приготування просто збиваємо продукти.
Готового десерту дати час просочитися.
Смачний торт «Генерал» від бабусі Емми
Свіжа, пахуча і неймовірно смачна домашня випічка радує нюх і піднімає настрій всіх членів сім’ї.
Ще одним цікавим варіантом є рецепт торта Генерал від бабусі Емми. Щоб приготувати торт, основні продукти залишаються тими ж, що і в класичному варіанті.
Для коржів:
- 2 склянки борошна;
- 3-4 яйця;
- склянка сметани;
- 2 склянки цукру;
- 1 ч. л. соди.
А ось для начинки коржів бабуся Емма пропонує взяти:
- волоський горіх (100 г);
- чорнослив (стакан);
- родзинки (100 г буде достатньо).
Щоб отримати смачний крем, автор використовує:
- півлітра вершків (охолоджених);
- цукрову пудру – 1 ст.
Приготування:
- Збиваємо яйця з цукром в густу масу.
- Вводимо сметану, акуратно перемішуємо.
- Додаємо борошно, соду і збиваємо до однорідності.
- Ділимо тісто на 3 частини, в кожну додаємо інгредієнти начинки (горіхи, родзинки, чорнослив) і випікаємо близько 20 хвилин при 180 градусах.
- Компоненти крему збиваються до отримання густоти.
- Готові коржі бабуся Емма розрізає, ретельно обмазує кремом і дає просочитися в холодильнику.
Як спекти в мультиварці
Торт Генерал печеться зі всілякими начинками і кремами. Для тіста беремо ті ж інгредієнти, що і для попередніх рецептів, вибираючи оптимальні для свого смаку і гаманця. Щасливі власниці розумної техніки будуть раді спрощеним варіантом рецепта торта Генерал.
Для коржів знадобиться:
- 2 ст. борошна;
- цукор-пісок – 2 ст.;
- 3 яйця;
- склянка сметани;
- ч. л. соди;
- улюблена начинка (родзинки, горіхи, мак, какао).
Крем можна використовувати різний: масляний, сметанний, збити масло зі згущеним молоком. Цей торт буде хороший з будь-якої з них.
Для сметанного крему:
- склянка сметани;
- 3 столові ложки цукру.
Покроковий рецепт:
- Яйця збиваємо разом з цукром, додаємо сметану і просіяне борошно, перемішуємо в однорідну масу. Воно не повинно бути дуже густим (густота, як на оладки).
- Тісто ділимо на 3 рівні частини. У кожну з них підмішуємо свою начинку. Наприклад, какао, мак і волоські горішки.
- Поміщаємо по черзі кожне отримане тісто в чашу мультиварки і випікаємо згідно інструкції вашої помічниці. У кожній мультиварки це різний час, в середньому 30 хв.
- Остиглі коржі ділимо на дві половинки і перемазываем кремом.
Перемазанному торту слід дати час просочитися.
Смачно! Пальчики оближеш!
Домашній торт з заварним кремом
Тут більш детально розглянемо, як зробити смачний заварний крем.
Продукти:
- взяти кілька яєць (двох вистачить);
- один стакан цукру;
- 200 г розм’якшеного вершкового масла;
- манка – можна 3 або 4 ст. ложки;
- 1 ст. молока.
Рецепт покроково:
- Спочатку потрібно збити цукор з яйцями.
- Далі повільно вливаємо молоко, поступово додаємо манку.
- Суміш ставимо на плиту. Коли закипить – зменшуємо нагрівання і варимо, постійно перемішуючи.
- Коли крем вже не гарячий, додаємо масло (м’яке) і збиваємо за допомогою міксера до однорідності.
Крем готовий. Насолоджуйтеся неперевершеним смаком всією родиною!