Торт Хвилинка на сковороді – 6 швидких і смачних рецептів

Для господарок, які хочуть порадувати солодким свою сім’ю, відсутність духовки тепер не стане перешкодою. Дивно простий у приготуванні торт «Хвилинка» на сковороді по одному з старих, перевірених часом кулінарних рецептів, обов’язково припаде до смаку.

Торт «Хвилинка» на сковороді зі згущеним молоком

Торт «Хвилинка» зі згущеним молоком готувати дуже легко. На смак він схожий на листковий десерт з духовки. Важко повірити в те, що випечені коржі на сковороді.


Для тіста знадобляться такі продукти:

  • борошно – 2,5 ст.;
  • згущене молоко – 1 б.;
  • яйце;
  • розпушувач.

На крем:

  • олія -1 п.;
  • яйця – 2 шт.;
  • ваніль;
  • молоко – 3 ст.;
  • цукор – 0,3 кг;
  • борошно – 80 г;
  • крихта печива і горіхи.

Покрокове опис приготування:

  • Змішують в мисці 300 мл згущеного молока і 1 яйце.
  • З’єднують з борошном у два етапи – половину просівають в миску. Потім тісто викладають на стіл, і додають решту борошна і 1 ч. л. розпушувача.
  • Після замісу отримують досить туге тісто.
  • Формують з нього «ковбаску».
  • Нарізають на потрібну кількість частин.
  • Катають тонкі круглі коржі.
  • Печуть на сухій гарячій сковорідці з двох сторін.
  • Для крему з’єднують яйця, ваніль, цукор і борошно.
  • Поступово вливають молоко.
  • Варять до густоти при безперервному розмішуванні.
  • Остиглий крем змішують з маслом.
  • Промащують холодні коржі.
  • Зверху і з боків обсипають подрібненої крихтою печива, змішаної з волоськими горіхами.


Торт просочується в холодильнику 4-6 годин.

З вареним згущеним молоком

Варене згущене молоко в рецепті додають в тісто, завдяки чому воно набуває цікавий карамельний смак і красивий колір.

Для приготування коржів беруть такі інгредієнти:

  • згущене молоко варене;
  • борошно;
  • яйце;
  • розпушувач.

Для заварного крему:

  • яйця – 2 шт.;
  • молоко – 0,5 л;
  • цукор – 120 г;
  • ванілін;
  • борошно;
  • волоський горіх для прикраси.


Опис приготування:

  • Для заварного крему в молоко додають яйця, ваніль, цукор.
  • Невелика кількостей молока відливають, розмішують в ньому 60 г борошна.
  • Інше молоко нагрівають, коли почне закипати, вливають борошняну суміш.
  • Варять крем до густого стану на повільному вогні, не припиняючи помішувати, щоб не пригорів.
  • У готовий трохи остиглий крем додають 200 г вершкового масла.
  • Для тіста змішують 350 мл вареного згущеного молока, 1 яйце, 1 ч. л. розпушувача і 350 г борошна.
  • Додають ще 100 р борошна, вимішують на столі руками.
  • Роблять джгут, ділять її на 8 частин, і розкачують коржики на столі, присипаному борошном.
  • Печуть на сухій сковороді по 1,5 хвилини на середньому вогні.
  • Коржі промащують заварним кремом (по 2 ст. л. на кожен корж).
  • Зверху торт присипають подрібненими волоськими горіхами.
Дивіться також:  Булочки з родзинками – 8 дуже смачних рецептів

Залишають просочуватися на 2 години.

Млинцеве ласощі

Млинці – це традиційне російське ласощі, з них навіть можна приготувати торт.

Для цього знадобляться такі інгредієнти

На млинці:

  • борошно – 300 г;
  • молоко – 500 г;
  • щіпка солі;
  • яйця – 5 шт.;
  • вода – 100 мл;
  • ваніль;
  • вершково-кавовий лікер – 50 мл;
  • масло вершкове (топлене) – 75 р.


На крем:

  • цукор – 200 г;
  • вода – 70 мл;
  • білки сирих яєць – 5 шт.;
  • масло вершкове – 250 р.;
  • ванільний цукор – 1 ч. л.;
  • вершково-кавовий лікер – 50 мл;
  • вершковий сир – 200 р.

Покрокове приготування:

  • У борошно вливають молоко.
  • Збивають окремо яйця, додають в тісто з ваніллю і лікером.
  • В кінці вливають воду і розтоплене масло.
  • Смажать тонкі млинці.
  • Готують заварне безе з білків і сиропу.
  • Додають до безе ваніль, лікер, масло і вершковий сир. Збивають.
  • Крем перекладають в кондитерський мішок і наносять на кожен млинець по спіралі, розрівнюють ножем.
  • Боки торта обсипають смаженою подрібненим фундуком, верх залишається білим.


Зверху ласощі прикрашають свіжою полуницею або будь-якими іншими фруктами за своїм бажанням.

Медовий торт «Хвилинка» на сковороді

Спекти «Медовик» на сковороді – посильне завдання для вмілого кулінара.

Для тіста знадобиться:

  • мед – 60 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • цукрова пудра – 1,5 ст.;
  • борошно – 1-1,5 кг;
  • масло вершкове – 180 г;
  • розпушувач – 10 г + сода 1 ч. л.

Для крему:

  • жирна сметана – 900 г;
  • цукрова пудра – 1 ст.;
  • ваніль.

Покрокове опис:

  • Тісто замішують на водяній бані. Спочатку розтоплюють масло з медом і цукровою пудрою.
  • Окремо збивають яйця, додавши до них розпушувач і соду.
  • Відправляють яєчну масу до меду та олії, перемішують до збільшення об’єму.
  • Всипають частину борошна в гарячу медово-масляну суміш, знімають її з плити.
  • Поступово вводять муку.
  • Тісто скачують у ковбаску, і ділять на декілька частин. Загалом має вийти 20 коржів діаметром 20 см.
  • Шматки тіста для коржів тонко розкочують. Вирізають, приклавши тарілку відповідного розміру. Обрізки тіста запікають в духовці, і кришать для обсипання торта.
  • Печуть на розігрітій сковороді, як млинці, зробивши середній нагрів.
  • Поки остигають готові коржі для торта, роблять крем. Збивають сметану з цукровою пудрою.
  • Рясно промащують всі коржі, боки і верх торта сметанним кремом.
  • Посипають крихтами від подрібнених обрізків.
Дивіться також:  Манник на кефірі з яблуками – 7 покрокових рецептів дуже смачного і пишного


Залишають просочуватися випічку в холодильнику на 5 годин. Роблять візерунок розтопленим шоколадом.

Шоколадний десерт за 5 хвилин

Цей десерт, приготований без духовки, виходить дуже апетитним. Якщо спекти коржі з вечора, промазати їх кремом можна за 5 хвилин.

Для тесту потрібні такі продукти:

  • борошно – 300 г;
  • какао – 1 ст. л.;
  • цукор – 230 г;
  • сіль – щіпка;
  • розпушувач – 5 м;
  • сметана – 250 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • згущене молоко – 0,5 б.

На крем:

  • згущене молоко – 0,5 б.;
  • жовток сирого яйця – 1 шт.;
  • олія – 200 г;
  • борошно – 25 г;
  • молоко – 0,5 ст.


Опис приготування:

  • Замішують тісто з продуктів, зазначених у рецепті. Воно повинно вийти, як густа сметана.
  • Випікають на сковороді, змащеній маслом, на повільному вогні під кришкою.
  • Готові коржі остуджують окремо.
  • Варять заварний крем зі згущеного молока, молока, борошна і жовтка.
  • Збивають вершкове масло, додають в нього остиглий молочний крем.
  • Промащують коржі кремом.

Прикрашають торт за бажанням, і ставлять просочуватися в холодильник.

Готуємо на основі кефіру

Шоколадний торт на основі кефіру виходить дуже соковитим і ніжним. Його можна готувати і на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;
  • борошно – 2 ст.;
  • кефір – 350 мл;
  • цукор – 300 г;
  • какао – 50 г;
  • гаряча вода – 100 мл;
  • вершкове масло – 70 г;
  • негашене сода – 1 ч. л.

Для крему:

  • вершки жирні – 500 мл;
  • шоколад – 200 р.

Покрокове опис, як приготувати торт на сковороді:

  • Починають з виготовлення крему. Для цього нагрівають вершки, додають в них нарізаний шоколад. Залишають на деякий час, щоб він розтанув.
  • Розмішують до отримання однорідної маси.
  • Ставлять в холодильник на 3 години.
  • Тепер можна готувати тісто на коржі. Какао заварюють гарячою водою, так випічка виходить більш шоколадною.
  • Вершкове масло розтоплюють.
  • Підігрівають кефір, щоб його температура була трохи вище кімнатної. Всипають негашене соду.
  • Яйця збивають з цукром. Додають до них какао і розтоплене вершкове масло.
  • Поперемінно додаючи борошно і кефір, замішують негусте, однорідне тісто.
  • Випікають, наливаючи тісто ополоником на суху гарячу сковороду.
  • Печуть на середньому вогні під закритою кришкою з одного боку, поки поверхня тіста не стане сухою.
  • Продовжують готувати крем. Дістають охолоджені вершки з шоколадом з холодильника, збивають міксером близько 3 хвилин.
Дивіться також:  Торт без яєць – 8 рецептів приготування

Промащують остиглі коржі кремом. Вирівнюють боки і поверхню. Залишають просочуватися в холодильнику на 2 години, і всіх кличуть до чаю.

Як гарно оформити та подати торт

Без випічки коржів оформлення торта займає мало часу. Прикрашають готовий торт шоколадною глазур’ю, щоб вона лягла рівніше, змазують верхній корж теплим повидлом. Для глазурі: 100 г шоколаду розтоплюють з 60 г масла.

Зверху на глазур наносять гарний візерунок з білкового заварного крему. Для його приготування знадобиться 2 білка, 120 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

Збивають міксером білки, додають до них лимонну кислоту і цукор, ставлять на водяну баню. Коли крем загусне і буде намотуватися на лопаті міксера, прибирають з плити. Перекладають в кондитерський мішок і відсаджують у вигляді квітів, зірочок, красивих завитків на шоколадну поверхню глазурі.

Прокрутка до верху