Торт Ідеал – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Медові торти – один з найбільш частих видів випічки, зустрічається в домашній кулінарії. Серед них почесне місце займає торт ідеал. Популярність десерту легко з’ясовна. З доступного набору продуктів виходить страва, гідне ресторану.

Класичний рецепт

Склад інгредієнтів:

  • 2 пакування вершкового масла 200 г (додатково буде потрібно 50 г маргарину в тісто);
  • 3 яйця;
  • 1 ст. ложка меду;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 банку згущеного молока;
  • розпушувач або гашене оцтом сода;
  • трохи солі;
  • 2 склянки борошна.

Для приготування коржів можна використовувати маргарин. Однак для крему підійде лише 100% вершкове масло без додавання будь-яких рослинних замінників.

Спосіб приготування:

  • Класична рецептура, що розповідає, як приготувати торт, рекомендує використовувати парову лазню. У ній слід розпарити трохи збиті яйця, цукор і вершкове масло.
  • В розтоплену масу ввести мед, посолити за смаком і погасити содою. Протримати на пару близько 10 хвилин, постійно помішуючи суміш, щоб вона не пригоріла.
  • Ввести до складу вказаної кількості борошна і додатково прогріти ще 5 хвилин.
  • Як тільки дозволить температура, розділити парове тісто на 6 частин і викласти їх на присипану борошном поверхню. Всі шість частин повинні бути однакового розміру.
  • З кожної частини за допомогою качалки сформувати корж і випікати його в духовій шафі близько 10 хвилин при температурі 150 градусів.
  • Збити згущене молоко з вершковим маслом. Це дозволить отримати крем.
  • Испекшимся дати коржам охолонути і зробити їм рівні краї, обрізавши ножем по формі тарілки.
  • Кожен пласт змастити кремом і залишити при кімнатній температурі, щоб коржі стали м’якшими і придбали насичений смак.
  • Декорувати торт за допомогою шоколаду, ягід, кокосової стружки або будь-яких інших доступних компонентів.

З волоськими горіхами

Класичний рецепт десерту можна урізноманітнити, ввівши до складу нові компоненти. Цікавим варіантом, що добре зарекомендували себе серед домогосподарок, є торт ідеал з волоськими горіхами.

Склад інгредієнтів:

  • 1 банка згущеного молока (його попередньо необхідно зварити);
  • 200 г очищених горіхів;
  • 1 лимон;
  • 4 яйця;
  • ванілін на кінчику ножа;
  • 50 мл рому;
  • 70 г меду;
  • 230 г борошна;
  • щіпка харчової соди;
  • упаковка масла, приготованого з коров’ячих вершків;
  • 250 г цукру.

Спиртне зі складу рецепту можна виключити. Тоді торт зможуть є діти.

В цілях зниження собівартості торта можна волоські горіхи замінити арахісом.

Спосіб приготування:

  • За допомогою міксера з’єднати в єдину масу яйця з медом, цукром і спиртним.
  • Горіхи перемолоти в крихту і розділити двоє.
  • Додати до яєчної суміші половину горіхової крихти і соду з ваніліном.
  • Частинами просіяти в подготавливаемое тісто необхідну кількість борошна і добре розмішати.
  • За допомогою рознімної форми спекти з отриманого складу 3 коржа. Попередньо посуд для випікання необхідно змастити маслом і вистелити пекарської папером. Приблизні параметри випікання становлять 20 хвилин і 180 градусів.
  • Окремо збити варене згущене молоко з маслом і другою порцією горіхів. Додатково можна додати перемелену блендером м’якоть лимона.
  • Вирівняні і остиглі коржі рясно промазати масляним кремом. Також їм необхідно покрити верх і бічну частину торта.
  • Прикрасити какао або шоколадною стружкою.
Дивіться також:  Капустяний пиріг – 8 швидких рецептів для ледачих

Готуємо по-грузинськи

Склад інгредієнтів:

  • 1 неповний стакан борошна;
  • 3 яйця;
  • 3 ч. ложки коньяку;
  • по 150 г цукрової пудри і звичайного цукру;
  • 2 ст. ложки окропу;
  • розпушувач;
  • 2 стандартні упаковки масла;
  • 8 ст. ложок розчинної кави;
  • 150 г перемелених горіхів (в ідеалі волоських).

Спосіб приготування:

  • Розчинити в окропі половину норми кави.
  • З’єднати з цукром половину масла і поступово ввести в суміш яйця.
  • Просіяти в склад борошно з додаванням розпушувача.
  • Вилити в змішуються компоненти кави, висипати половину горіхів і замісити основу майбутнього торта.
  • З отриманого тіста спекти в духовці 2 однакових коржа і дати їм час для охолодження.
  • Просочити коржі коньяком.
  • Окремо приготувати в 2 ст. ложках води залишився кави, потім остудити.
  • Масло з’єднати за допомогою міксера з пудрою і кави. Додати інші горіхи.
  • Остиглі коржі промазати з усіх боків кремом і залишити торт на кілька годин для просочення.

Торт «Чоловічий ідеал»

Любителі солодкого зустрічаються і серед сильної половини людства. Одним з їхніх улюблених десертів вважається торт чоловічий ідеал.

Склад інгредієнтів:

  • 4 яйця;
  • упаковка ванільного цукру;
  • 4 ст. ложки меду;
  • 3 склянки борошна;
  • по 1 ч. ложці соди і столового оцту;
  • жменя очищених горіхів (в бюджетному варіанті можна використовувати арахіс, плюс 100 г для крему);
  • 1,5 склянки цукру (плюс 2 ч. ложки для просочення);
  • 50 мл коньяку;
  • 1 банку згущеного молока;
  • 1 невелика чашка дуже міцної кави;
  • 200 г вершкового масла;
  • по 50 г натертого шоколаду та горіхів для декору.

Спосіб приготування:

  • Яйця з’єднати з солодкими компонентами до утворення єдиної структури.
  • Туди ж просіяти борошно, додати погашену оцтом соду і горіхову крихту. Замісити із змішаних компонентів тісто.
  • Отримане тісто розділити на дві однакові частини і окремо випекти кожен корж в духовці. Параметри випікання складають 40 хвилин і 180 градусів.
  • Готовність коржів перевіряти за технологією бісквітної випічки – за допомогою довгої сірники або зубочистки.
  • Готові і злегка остиглі коржі додатково розрізаємо на 2 частини.
  • Злегка підігріти вершкове масло, вилити до нього згущене молоко і збити міксером. Ввести в крем горіхову крихту і відправити в холод на 10 хвилин.
  • Змішати каву з коньяком і просочити цим коржі торта.
  • Кожен остиглий корж з усіх боків рясно змастити кремом і викласти їх один на одного рівною стопкою.
  • Верх декорувати натертим шоколадом і арахісом.
  • Готовий торт поставити чоловічий ідеал в холодильник на 2 години.

Медове ласощі

Склад інгредієнтів:

  • 1 ч. ложка гашеної оцтом соди;
  • 3 склянки борошна (може знадобитися трохи менше);
  • 3 курячих яйця (плюс ще одне для крему);
  • 1 ст. ложка меду;
  • 50 г маргарину;
  • 200 г вершкового масла;
  • маленький пакетик ванільного цукру;
  • 250 г цукру (додатково знадобиться стільки ж цукру для крему);
  • ½ Склянки молока.
Дивіться також:  Пончики – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Спосіб приготування:

  • Розчинити на пару збиті яйця, мед, маргарин і цукор.
  • Ввести соду і пропарити 10 хвилин.
  • Додати 2/3 борошна і прогріти ще 5 хвилин, не забуваючи періодично помішувати складу;
  • Зняти з водяної бані і тут же ввести решту борошна і замісити остаточний склад тіста.
  • Розкачати 6 коржів – основ майбутнього торта. Вони можуть бути будь однакової форми (коло, квадрат, трикутник тощо).
  • Випікати кожен корж окремо, поки він не підрум’яниться.
  • За допомогою міксера з’єднати яйця з цукром до зникнення кристалів. Влити зазначену у складі норму молока і змішати.
  • Помістити на слабкий вогонь і довести до виникнення бульбашок, час від часу помішуючи. Потім охолодити.
  • В окремому посуді збити розм’якшене вершкове масло і поступово додати холодну яєчну суміш, не припиняючи роботу міксера. За бажанням можна додати ванілін.
  • Остиглим коржам надати рівну форму. Залишилися після цього процесу обрізки не викидати, а дрібно накришити.
  • Кожен корж промазати з усіх боків кремом і скласти стопкою. Особливо ретельно необхідно змастити боки вироби, інакше торт по краях буде сухуватий, оскільки більша частина крему неминуче стікається в центральну частину.
  • Верх торта прикрасити залишилася після обрізки крихтою.

Покроковий рецепт від Енді Шефа

Відомі кулінарні гуру не припиняють спроб внести зміни в класичний рецепт торта «Ідеал». Одним з підсумків цього став рецепт торта з додаванням моркви від Енді Шефа. Готувати десерт краще напередодні, т. к. тесту необхідно час для настоювання.

Склад інгредієнтів:

  • 275 г моркви;
  • 400 г цукру;
  • 4 яйця;
  • 340 г борошна;
  • 245 г рослинної олії;
  • щіпка соди;
  • 1 ч. ложка мускатного горіха;
  • 80 г горіхів плюс 50 г цукру для приготування горіхової карамелі;
  • 150 г груші плюс 50 г цукру для створення наповнювача торта;
  • 3 апельсина плюс 40 г цукру для цедрового наповнювача;
  • 1,5 ч. ложки кориці.

Спосіб приготування:

  • Змішати сухі компоненти торта (борошно з содою і спеціями).
  • Збити за допомогою міксера рослинне масло з цукром. Для поліпшення смакових якостей рекомендовано половину норми цукру замінити коричневим сортом. Час збивання має становити близько 3,5 хвилин.
  • Поступово ввести до складу всі яйця.
  • Додати підготовлену суху суміш і замісити складу.
  • Окремо моркву натерти, віджати її від зайвого соку і ввести в тісто.
  • Сирі горіхи обсмажити на сковороді (якщо вони спочатку були нежареными).
  • Змішати з цукром і поставити на повільний вогонь плавитися. Тримати їх там до тих пір, поки горіхи не покриються блискучою глазур’ю. Після цього можна викласти їх на силіконову форму для застигання.
  • Очищену грушу нарізати дрібними кубиками, засипати цукром і трохи проварити на вогні. При необхідності можна додати 1 ст. ложку води або вина. Проварити фрукт хвилину і відкинути на друшляк.
  • З апельсинів пластами зняти цедру за допомогою овочечистки. Нарізати смужками цедру і тричі прокип’ятити, щоразу зливаючи воду. Це дозволить прибрати гіркоту. З 1 апельсина вичавити сік, який необхідно вилити в цедру, перемішану з цукром. Проварити масу пару хвилин і злити непотрібну вологу через сито. Після цього нарізати соломку на шматочки довжиною 2 див.
  • Ввести в морквяне тісто цедру, груші та горіхи (кілька зерен залишити дл прикраси). Тут же масу розливають по 3 однаковим форм і ставимо в нагріту духовку. Параметри випікання складають 35 хвилин – 1 годину, температура 155 градусів. Необхідно врахувати, що під час випікання тісто сильно піднімається, тому не можна, щоб форми були заповнені більш ніж на половину.
  • Готові коржі вийняти з духовки, дати їм 5 хвилин настоятися, після чого загорнути їх в харчову плівку. Прибрати на ніч у холод.
  • Після цього з коржів зрізати виступаючі верхівки і змастити з усіх боків класичним торта кремом «Ідеал». Укласти коржі стопкою.
  • Декорувати горіхами і шоколадними фігурками.
Дивіться також:  Тісто для оладок – 7 рецептів

Торт «Жіночий ідеал» з вишнею

Склад інгредієнтів:

  • 0,5 кг вишні;
  • коньяк;
  • 6 білків і 12 жовтків;
  • 200 г вершкового масла;
  • 200 г какао;
  • по 6 ст. ложок цукру і борошна;
  • ½ Склянки цукру + 1 ст. ложка для крему;
  • ½ Склянки молока;
  • невелика упаковка ванільного цукру.

Спосіб приготування:

  • Мінімум за добу до початку готування вишні очистити від кісточок і залити коньяком. Накрити ємність кришкою і поставити в холод.
  • Збити теплі білки з дрібкою солі до густої піни. Додати 3 ст. ложки цукру.
  • Окремо збити жовтки, після чого продовжити працювати міксером, ввівши 3 ст. ложки цукру.
  • Поєднати силіконової лопаткою білки і жовтки, просіяти до них борошно з какао. Акуратно змішати.
  • Влити тісто в жароміцний посуд, застелене пергаментом. Діаметр форми може бути 0т 20 до 24 див. Пекти до готовності.
  • Для крему збити жовтки з ложкою цукру і ваніллю. Влити тепле молоко, просіяти ст. ложку борошна і какао.
  • Варити крем на пару до загустіння. Дати йому стати кімнатної температури.
  • Вийняти бісквіт, перевернути на грати і трохи придавити. Дати охолонути.
  • Збити масло з цукром до однорідності і з’єднати з заварним кремом.
  • З бісквіта зрізати здутий верх. Вийняти м’якоть з бісквіту. Утворилася крихту подрібнити.
  • Відправити крихту в крем.
  • З вишні злити рідину і дати постояти в ситі для підсихання. Виливати її не потрібно, вона знадобиться для просочення.
  • Всипати в 100 мл вишневого коньяку 3 ст. ложки цукру.
  • Додати вишню крем з бісквітом.
  • Коржі трохи просочити спиртової просоченням. Перекласти начинку на нижній шар бісквіта. Накрити промазаної кремом верхівкою і розрівняти верх торта руками.
  • Поставити торт в холод на 4 – 5 годин. Декорувати шоколадною помадкою. Торт жіночий ідеал з вишнею готовий.

Варіантів приготування торта «Ідеал» багато і майже всі вони кардинально відрізняються компонентами складу. Однак незмінним залишається одне – непередаваний смак заварного крему в поєднанні з бісквітом.

Прокрутка до верху