Поласувати ароматними солодощами люблять всі діти і дорослі. Самими смачними і корисними з них вважаються частування, створені в домашніх умовах. Щоб здивувати сім’ю і гостей незвичайним десертом, можна зробити торт із зефіру – ніжне і ефектне ласощі, приготування якого не вимагає випічки і займе мінімум сил і часу.
Простий торт із зефіру без випічки зі сметаною
Щоб отримати шикарне ласощі, треба купити підходящі продукти в звичайному магазині, а потім, дотримуючись рецептом, приступити до процесу приготування. Вже через півгодини можна буде насолоджуватися результатами своєї праці!
Зефірний торт робиться неймовірно просто, так як він не потребує застосування екзотичних інгредієнтів, теплової обробки і тривалих маніпуляціях під час оформлення.
Необхідні компоненти:
- зефір (білий) – 0,4 кг;
- шоколадна глазур – за бажанням;
- хурма (тверда) – 1 шт.;
- цукор-пісок – 65 г;
- два банана;
- горіхи (волоські) – 100 г;
- щіпка ваніліну;
- сметана (20%) – 0,3 кг
Готуємо:
- Розділити зефір на дві половинки. З них слід вибрати найкрасивіші (8 – 10 шт.) – вони підуть на прикраси торта, а інші розрізати навпіл.
- Щоб зробити крем, необхідно з’єднати сметану з ваніллю і цукром, а потім розтерти з допомогою міксера до утворення щільної маси. Збитий продукт відправити в холодильник на тридцять хвилин.
- Хурму помити і нарізати тонкими часточками, банани очистити і нашаткувати кружечками.
- Після, на великій тарілці розкласти в один шар зефір і змастити його охолодженим кремом.
- Потім покласти скибочки хурми, потім зефір і щедро покрити їх збитою сметаною. Зверху викласти нарізані банани і встановити половинки кондитерських виробів, залишених для оформлення.
- Тепер слід залити торт залишкам і крему і поставити на дві години в холодне приміщення, щоб він добре просочився.
Готове частування рекомендується декорувати глазур’ю з шоколаду і засипати подрібненими горіхами. Подавати торт із зефіру без випічки бажано з гарячим чаєм або чорною кавою.
З додаванням печива
Чудове ласощі, яке підкорить серця навіть найдосвідченіших ласунів – це повітряний десерт з печива, зефіру та сиру. Основу торта можуть становити фруктовий або шоколадний зефір, а крем для нього краще зробити з свіжих вершків середньої жирності.
Необхідні компоненти:
- ванільне печиво – 220 г;
- вершки (30%) – 320 мл;
- зефір (будь-якого кольору) – 0,5 кг;
- молоко – 0,2 л;
- цукор – 85 м;
- сир (м’який) – 180 г;
- свіжі ягоди (полуниця або малина) – 400 г;
- три гілочки м’яти.
Готуємо:
- Печиво просочити молоком і викласти рівним шаром на блюдо квадратне.
- Половинки зефіру відокремити один від одного, потім кожну з них розрізати на два шматочки і помістити на печиво.
- Вершки збити разом з цукром, потім додати сир і кілька зефирных часточок, після чого ретельно розтерти отриманий склад ще раз.
- Потім змастити отриманою масою розкладені продукти.
- Ягоди сполоснути водою, обсушити і викласти на крем з зефіру, вершків та сиру.
- Потім необхідно повторити всі шари, починаючи з печива.
- В кінці залишиться тільки повністю покрити виріб кремом і залишити на 3 – 4 години в холодильнику.
Перед подачею слід прикрасити торт зефирными часточками, ягодами і листочками м’яти. Таке частування буде добре гармоніювати з прохолодним соком або свіжим какао.
Десерт із фруктами
Для сімейного торжества відмінно підійде оригінальний торт із зефіру і стиглих фруктів. Десерт виходить дуже красивим і апетитним, а кожен його шматочок буквально тане в роті, залишаючи приємне, свіже післясмак.
Необхідні компоненти:
- два персика;
- велика груша;
- цукор білий – 40 г;
- ківі – 3 шт.;
- вершки (35%) – 0,7 л;
- зефір (крем-брюле) – 0,65 кг
Готуємо:
- Налити вершки в об’ємну чашу і гарненько збити разом з цукровим піском.
- Грушу і персики помити, видалити з них кісточки, а ківі очистити від шкірки. Потім нарізати фрукти акуратними шматочками.
- Зефір порізати тонкими слайсами, а кілька штук залишити цілими – вони знадобляться для оформлення.
- Тепер потрібно сформувати торт з підготовлених інгредієнтів. Для цього дно великого страви слід промазати збитими вершками.
- Потім на крем по черзі викласти шари з зефіру та фруктів, просочуючи кожен з них кремом.
- В кінці рясно змастити десерт вершковою масою, потім красиво розкласти на його поверхні зефірні половинки і фруктові шматочки.
Свіжому ласощів дати відстоятися протягом 5 – 6 годин, а потім можна подати до столу. Його рекомендується вживати охолодженим, з чашкою теплого молока або зеленим чаєм.
Торт із зефіру зі згущеним молоком
Ще один нескладний рецепт домашнього десерту – це ніжний торт на основі зефіру з додаванням арахісу і згущеного молока. Завдяки вдало підібраним продуктів, частування має чудовий смак, спокусливий аромат і дуже привабливий вигляд.
Необхідні компоненти:
- банку згущеного молока;
- кавове печиво – 160 г;
- пачка масла вершкового;
- арахіс – 80 р.
Готуємо:
- У глибокий посуд покласти м’яке масло і згущене молоко налити. Потім збити продукти міксером до густоти.
- Печиво покласти в целофановий пакет і подрібнити за допомогою качалки.
- Горіхи поламати на маленькі шматочки.
- Розділити зефір на дві половинки.
- Поставити на піднос кондитерське кільце, покласти всередину нього зефір і змастити його товстим шаром крему.
- Потім повторити процедуру і рясно засипати торт горіховою крихтою.
- Після, відправити виріб на вісім годин в холодильник.
Застиглий десерт звільнити від кільця, порізати на порції і пригостити всіх присутніх. Чудове частування підніме настрій і зарядить позитивними емоціями на цілий день.
Ласощі з маршмеллоу без випічки
Цей торт сподобається всім без винятку, а готується він настільки легко, що з ним впорається навіть дитина. Родзинка цього частування в тому, що для нього потрібно використовувати маршмеллоу – м’який, солодкий зефір невеликого розміру, який допоможе надати страві неповторний смак.
Необхідні компоненти:
- сметана – 0,2 кг;
- маршмеллоу – 400 г;
- пудра з цукру – 60 г;
- сирна маса (солодкий з родзинками) – 500 г;
- печиво – 0,3 кг;
- сік половини лимона.
Готуємо:
- Печиво ретельно розтовкти в великій тарілці. Потім додати до нього розтоплене вершкове масло (0,2 кг) і перемішати.
- Отриману масу перелити у форму із знімними боками і ретельно вирівняти верхній шар.
- Заготівлю поставити в прохолодне місце на двадцять хвилин для застигання.
- Сирну масу помістити в блендер і збити зі сметаною.
- Викласти в тарілку маршмеллоу, потім їх в мікрохвильовці розтопити і додати разом з соком лимона в розтерту масу.
- Сполучені продукти ретельно збити, щоб вийшов пишний і смачний крем з зефіру та сиру. Після чого рівномірно розподілити його по поверхні і боків торта.
- Потім відправити виріб знову на холод, щоб воно просотувалася протягом чотирьох годин.
Залишилося прикрасити торт зефіром і посипати його цукровою пудрою.
Подавати десерт потрібно в поєднанні з гарячими напоями.
Самий швидкий рецепт
До вечірнього чаювання в колі рідних і друзів можна приготувати солодке частування самим швидким способом. Для нього знадобляться консервовані фрукти, вершки, улюблений сорт зефіру і зовсім трохи вільного часу!
Необхідні компоненти:
- абрикосове варення (з цільними часточками) – 300 г;
- цукровий пісок – 75 г;
- зефір – 8 шт.;
- вершки – 220 мл
Готуємо:
- З вершків і цукру з допомогою міксера приготувати повітряний крем.
- Половинки зефіру роз’єднати і кожну з них порізати кружальцями на три шматочки. Потім викласти їх на блюдо верхівками вниз і гарненько промазати кремом.
- Зверху розподілити абрикосові часточки, покрити їх вершками і покласти зефірну нарізку.
- Після цього перевернути десерт на красивий піднос так, щоб нижня частина з фігурними шматочками виявилася вгорі.
Швидке ласощі готовий. За бажанням, можна посипати шоколадною стружкою, а потім відправити на холод. Через три години десерт порізати трикутниками і подати до столу.
Торт із зефіру з заварним кремом
Частування з заварним кремом володіє дивовижним смаком і має чудовий зовнішній вигляд, тому зможе прикрасити стіл на будь-якому святі. Для його приготування не знадобиться духовка, а всі потрібні інгредієнти знайдуться на кухні в будь-якої господарки.
Необхідні компоненти:
- зефір «Шармель» – 1,2 кг;
- три яйця;
- печиво пісочне – 12 шт.;
- цукор – 240 г;
- молоко (2,5%) – 0,25 л;
- маленький лимон;
- пачка масла вершкового.
Готуємо:
- Печиво пропустити через м’ясорубку і висипати в глибоку миску.
- Натерти на дрібній тертці лимонну цедру.
- Яйця розбити в тарілку і інтенсивно збовтати їх віночком разом з цукром і молоком.
- Потім до збитої маси додати розтерте печиво і перемішати.
- Солодку суміш помістити в жароміцний посуд, поставити на плиту і варити при слабкому кипінні, поки вона не загусне.
- Зварений складу остудити, потім з’єднати з цедрою лимона, вершковим маслом і добре збити міксером.
- Зефір порізати кружальцями і викласти на блюдо шарами, кожен з яких повинен бути покритий заварним кремом.
Перед вживанням ласощів потрібно настоятися не менше семи годин.
Десерт буде особливо смачним і красивим, якщо його посипати кокосовою стружкою.
Технологія приготування від Лайми Вайкуле
Про цей цікавий рецепт відомо завдяки Лаймі Вайкуле – вона розповіла про нього в одній з кулінарних передач. Зефірний торт, приготований таким способом, має повітряну консистенцію і просто приголомшливий смак.
Необхідні компоненти:
- жирні вершки – 0,23 л;
- зефір – 0,35 кг;
- горіхи (будь-які) – 70 г;
- цукор – 60 г;
- полуниця – 130 г;
- авокадо – 2 шт.;
- гіркий шоколад – 75 р.
Готуємо:
- З цукру і вершків приготувати пишний крем.
- Полуницю сполоснути проточною водою. Авокадо очистити і нашаткувати невеликими скибочками.
- Зефір порізати тонкими пластинами, потім вибрати з них верхівки і залишити для прикраси.
- На плоскому блюді розкласти нарізані вироби і відразу промазати їх кремом.
- Після, покласти полуницю, насипати горішки і покрити все збитими вершками.
- Потім помістити зефір, а зверху нього – авокадо.
- Залити виріб кремом, потім декорувати його верхню частину фігурними половинками кондитерських виробів і шоколадними квадратиками.
Зефірний торт повинен настоятися в прохолодній кімнаті близько трьох годин. Потім його потрібно подати порційно з запашним і міцним чаєм. Приємного апетиту!