Торт Колібрі – 7 рецептів дивно смачного і гарного торта

Як правило, торт асоціюється з бісквітними або заварними коржами з тіста, просоченими кремом. Торт «Колібрі» помітно відрізняється від всіх інших десертів, оскільки його основу складають фруктові коржі, просочені класичним кремом з вершкового сиру. А введене до складу рослинна олія дозволяє отримати пористу структуру основи, за рахунок чого випічка виходить легкою і повітряної.

Класичний рецепт

Склад інгредієнтів:

  • 170 г шоколадної глазурі, приготовленої з вершків, масла і шоколадної плитки в співвідношенні 2:1:3;
  • 600 г вершкового крему, що складається з 200 г вершків, 100 г цукрового піску і 300 г м’якого сиру (Маскарпоне);
  • 1 стиглий банан;
  • 3 великих яйця;
  • 2 склянки борошна;
  • 350 г цукрового піску;
  • по щіпці кориці і харчової соди;
  • 180 г максимально очищеного олії;
  • 250 г ананасів (краще взяти консервовані).

Алгоритм приготування:

  • Просипати через сито весь заявлений обсяг борошна з содою і корицею, після чого досипати цукор.
  • Банан перетворити в пюре і змішати з дрібними шматочками ананасів. З’єднати фрукти з яйцями і маслом.
  • З’єднати рідкі компоненти з сухими і вимісити тісто без борошняних грудочок.
  • Розділити його на 3 рівні частини і випекти з кожної корж діаметром 22 див. Параметри приготування – 180 градусів 20 хвилин. Готові коржі обернути плівкою і витримати кілька годин у холоді.
  • Збити вершки з цукром. При бажанні можна використовувати продукт з низькою жирністю, тоді в процесі змішування потрібно додати загущувач для вершків.
  • Акуратно перемішуючи лопаткою, ввести до складу вершковий сир.
  • Зібрати торт і викласти його на змащений кремом тарілку (це робиться для того, щоб десерт не ковзав).
  • Промазати виріб з усіх боків залишками крему і прибрати в холодне місце.
  • Приготувати на водяній бані глазур. Коли вона охолоне, покрити нею верх коржів.

Додатково можна декорувати десерт ягодами, після чого відправити його в холод для застигання глазурі мінімум на 3 години.

Десерт від Джеймі Олівера

Склад інгредієнтів:

  • 250 мл будь-якого рослинного масла без запаху;
  • 4 максимально стиглих банана;
  • 2 яйця;
  • 100 г горіхів пекан (50 г – в тісто 50 г – глазур);
  • 350 г борошна;
  • 850 г пудри з цукру (350 г – в тісто, решта – в глазур);
  • 500 мл консервованих ананасів;
  • по 1 ч. л. ванілі та кориці;
  • 150 г размягшего масла;
  • 2 лайма;
  • «ванночка» вершкового сиру.
Дивіться також:  Випічка без яєць – 11 простих рецептів приготування

В приготуванні торта допускається використання свіжого ананаса. Однак у цьому випадку буде потрібно відстежити, щоб у тісті не виявилися занадто великі шматки фрукта.

Алгоритм приготування:

  • Приготувати тісто за класичним рецептом торта «Колібрі» і всипати в нього нарізані горіхи пекан.
  • Розлити отриманий склад за двома промасленим форм діаметром 22 см і відправити в прогріту до 180 градусів духовку. Випікати 40 хвилин.
  • Дати гарячим коржам охолонути і вийняти їх з форм.
  • Щоб приготувати глазур, розтоплене масло збити з солодкої пудрою до утворення сильної пухкої структури. Ввести сир, терту лаймову цедру і сік (з 1 фрукта) і відправити в холод на час.
  • Карамелізувати горіхи. Для цього з’єднати пудру і ложку води до розчинення порошку. Перемішувати склад не рекомендується, слід обертати саму антипригарну посуд. Як суміш закипить, додати горіхи і трохи солі. Вийняти горіхи на лист пергаменту і дати їм застигнути.
  • Зібрати торт, промазавши кожен корж глазур’ю. Прикрасити цедрою і горіхами.

Торт «Колібрі» від Джеймі Олівера готовий!

Муссовое ласощі

Склад інгредієнтів:

  • 3 коржа, приготованих за класичним рецептом торта «Колібрі»;
  • 350 г сиру;
  • 30 г пудри з цукру;
  • 400 мл жирного чорничного йогурту;
  • 15 г желатину, замоченого в 80 мл води.

Спосіб приготування:

  • Сир збити з цукровою пудрою.
  • Набряклий желатин підігріти, але не кип’ятити.
  • Остиглу масу змішати з йогуртом і поступово ввести в сирну суміш.
  • Зібрати торт за допомогою кондитерського кільця. Спочатку покласти перший корж, по поверхні якого рівномірно розподілити крем. Відправити в холод для застигання.
  • Аналогічно вчинити з рештою кремом і коржами.

Під час складання необхідно стежити за консистенцією невитраченого крему – він не повинен сильно загуснути.

Дивовижний торт «Колібрі» від Енді Шефа

Склад інгредієнтів:

  • 250 г ананасів;
  • 390 г борошна;
  • 400 г цукру;
  • по 1 ч. ложці соди, кориці, екстракту ванілі і мускатного горіха;
  • 2 банана;
  • 100 г горіхів пекан;
  • 180 мл оливкової олії;
  • 600 г крему на основі вершкового сиру.
Дивіться також:  Муссовий торт – 12 рецептів приготування

Спосіб приготування:

  • Ананаси нарізати на дрібні кубики, банан розім’яти блендером.
  • Змішати сухі інгредієнти з фруктами, поступово вбити яйця і рослинне масло. За бажанням можна додати горіхи.
  • Випекти коржі при 180 º с до сухої сірники.
  • Дати основ торта трохи охолонути і зрізати верхівки. Вони будуть мати трохи вологу структуру завдяки поєднанню бананів і масла.
  • Зібрати торт і прикрасити за смаком. Дивовижний торт «Колібрі» готовий.

Від «Я ТОРТодел»

Склад інгредієнтів:

  • 3 коржа, приготованих за класичним рецептом торта «Колібрі» з додаванням волоських горіхів;
  • 350 г сиру;
  • 30 г пудри з цукру;
  • 400 мл жирних вершків;
  • 15 г желатину, замоченого в 80 мл води.

Спосіб приготування:

  • Сир змішати з цукровою пудрою.
  • Набряклий желатин розтопити в мікрохвильовці.
  • Збити охолоджені вершки до щільної маси, поступово ввести в сирний продукт і додати остиглий желатин.
  • Готові коржі промазати кремом і зібрати торт. Краще це робити в кільці, тоді банановий торт вийде з рівними краями.

Рецепт від Андрія Рудькова

Склад інгредієнтів:

  • 3 класичних коржі для торта «Колібрі»;
  • 0,5 л молока;
  • 200 мл жирних вершків;
  • стручкова ваніль;
  • 2 яйця;
  • 30 г крохмалю (кукурудзяного);
  • 50 г натурального вершкового масла;
  • 100 г цукру.

Спосіб приготування:

  • Прокип’ятити молоко з ваніллю. Окремо змішати яйця, крохмаль і цукор.
  • При постійному помішуванні акуратно перелити молоко в яєчну суміш і знову прогріти до загустіння.
  • Додати масло, дочекатися, коли воно розчиниться, і зняти з плити. Накрити плівкою і прибрати крем на пару годин в холодильник.
  • Збити вершки до стану густої піни і обережно перемішати їх з заварним кремом.
  • Промазати коржі і скласти їх рівною стопкою. Верх і боки торта також покрити кремом. Прикрасити десерт за смаком.

Торт «Колібрі» від Юлії Смолл

Склад інгредієнтів:

  • 100 г цукру і 30 г горіхів для праліне;
  • 1 лайм, 3 жовтки, 150 мл молока, 40 г цукру, 5 г замоченого у воді желатину для крему;
  • 1 стакан кокосового молока, 300 г вершків, 90 г цукру, 3 жовтки, 14 р замоченого у воді желатину для мусу;
  • 100 г ананаса, 70 г цукру, 200 мл ананасового соку (підійде сироп з банки), 1 ст. ложка лимонного соку, 12 г крохмалю, 10 г замоченого желатину для ананасовій прошарку;
  • за 85 г борошна і цукру, 1 банан, 1 яйце, 20 г горіхів, 60 мл рослинного масла, по дрібці розпушувача та кориці для бісквіта.
Дивіться також:  Пиріжки з капустою в духовці – 6 рецептів

Спосіб приготування:

  • Приготувати бісквіт із зазначених компонентів.
  • Для приготування крему закип’ятити молоко, вершки і цедру лайма.
  • Окремо розтерти яйця з цукром і додати молочну суміш, знову відправити на вогонь і проварити до загустіння. Кип’ятити склад не можна.
  • Готовий крем пропустити через сито, ввести в ще гарячу масу желатин і сік.
  • Вилити крем у форму і відправити її в морозилку.
  • Приготувати прошарок: змішати цукор з крохмалем, додати нарізані ананаси і сік, прокип’ятити кілька хвилин. Дати масі трохи охолонути і додати желатин. Остудити і влити у форму поверх крему.
  • Приготувати мус: закип’ятити молоко, яйця розтерти з цукром. Не припиняючи збивання, тонкою цівкою влити молоко і уварити до легкого загустіння. Додати желатин і пропустити через сито. Дати крему охолонути і змішати зі збитими вершками.
  • За допомогою кулінарного кільця зробити з бісквіту рівний коло діаметром 18 див.
  • Половину мусу вилити в окрему форму і втопити в ньому заморожені крем і ананасову прошарок. Зверху рівномірно розподілити залишився мус, а поверх нього – бісквіт. Прибрати на ніч в морозилку.
  • Прикрасити десерт праліне і дзеркальною глазур’ю.

Ідеї декорування торта «Колібрі»

Для прикраси торта підійдуть майже всі види декору десертів:

  • квіти з масляного крему;
  • шоколадна або дзеркальна глазур;
  • праліне;
  • шоколад;
  • свіжі ягоди;
  • часточки фруктів.

Поєднуючи зазначені прийоми можна і без того смачний торт перетворити в справжній кулінарний шедевр.