Торт Лунтик – гарна ідея для маленьких шанувальників місячного створення з веселого мультфільму. Як приготувати і святково оформити ласощі – нижче кращі рецепти, поради щодо оформлення та кулінарні секрети для успішної реалізації ідеї.
Торт «Лунтік» з мастики
Мастика – унікальний кондитерський матеріал, який дозволяє втілити будь-які фантазії в оформленні торта. Приготувати торт з мастики можна за наступним рецептом.
Інгредієнти:
- 100 г меду;
- 200 г натурального вершкового масла;
- 3 курячих яйця;
- 100 г волоських горіхів;
- 1 склянка цукру;
- 4 склянки борошна;
- розпушувач.
З підготовлених інгредієнтів замісити тісто, тонко розкачати коржі і випікати при температурі 180-200 градусів протягом 15-20 хвилин. Технологія приготування тіста нижче.
- Розтопити на пару мед і масло.
- Окремо збити яйця з цукром. Краще використовувати пудру – коржі виходять легшим і швидше просочуються.
- Влити яєчну суміш, поступово вмішуючи в ємність з розтопленим маслом і медом.
- Постійно помішуючи всипати 1/2 підготовленої борошна, подрібнені горіхи і розпушувач.
- Злегка охолодити і ретельно вимішати з другою половиною борошна.
- Охолодити тісто і випікати коржі товщиною до 10 мм Чим тонше буде корж, тим швидше він просочиться кремом.
Крем готується з наступних інгредієнтів:
- жирної сметани (0,5 л);
- 1 склянки цукру.
Коли все буде готово, можна наносити крем і збирати торт. Завершальна частина – прикраси.
- Спочатку обтягнути листом мастики торт.
- Окремо виліпити фігурку Лунтика.
- Окремо додаткові елементи декору – цифру, квіти.
- Розташувати і зафіксувати фігурки та інші складові декору з допомогою кондитерського клею.
Готовий торт з мастики відправити в холодильник на 6-8 годин, після чого можна приступати до вживання.
Кремовий десерт
Альтернативний варіант – торт з крему з бісквітною основою, який можна приготувати в 2 рази швидше, а для оформлення не потрібно вміти працювати з мастикою.
Інгредієнти для коржів:
- 6 яєць;
- 2 склянки цукру;
- 2-2,5 склянки борошна;
- розпушувач.
Тісто готується швидко – потрібно збити цукор і яйця до стану піни, не вимикаючи міксера підмішати борошно і розпушувач. Готове, рідке тісто вилити у форму і відправити в духовку, попередньо нагріту до 200 градусів. Випікати до готовності (20-25 хвилин). Поки торт випікається, можна приготувати крем для коржів і прикрас.
Інгредієнти крему для коржів:
- вершки (0,5 л);
- 2 склянки цукру.
Збити до піни, а коли готові і розрізані коржі охолонуть – змастити їх і зібрати торт. Для прикраси слід використовувати білковий заварний крем.
- Збити білки з цукром з розрахунку 1 стакан на 10 яєць.
- Продовжувати збивати протягом 5-7 хвилин на водяній бані.
- Охолодити, додати ще трохи цукру, лимонний сік і барвники.
- Повторно збити.
З отриманого крему за допомогою різних насадок кондитерського шприца слід зробити основу – повністю покрити торт. Намалювати контури Лунтика і всередині заповнити кольоровим кремом, промальовував інші елементи.
Готуємо з пряниками
Найшвидший варіант – торт з пряників, який можна тематично прикрасити фігурками з мастики, вафельної картинкою або кремовим декором у стилі Лунтика.
Інгредієнти:
- 500 грам пряників;
- 400 мл сметани;
- загущувач для крему;
- 100 грам цукру;
- банан;
- ½ Склянки волоських горіхів.
Покроковий рецепт приготування:
- Розрізати пряники уздовж на половинки.
- Збити сметану з цукром і згущувачем.
- Укласти шар пряників у форму, застелену харчовою плівкою.
- Густо змастити кремом.
- Укласти шар банана, порізаної кружечками.
- Знову змастити кремом.
- Укласти фінальний шар пряників і залити залишками крему.
- Відправити на 2 години в холодильник.
Коли торт затвердіє можна перевернути його на блюді, зняти форму і харчову плівку і приступити до прикраси.
Торт у вигляді Лунтика
Дитячий торт у вигляді Лунтика можна приготувати за класичним рецептом з бісквіту з фруктовою начинкою. Після випікання вирізати відповідну форму гострим ножем, а декорувати за допомогою мастики.
Покрокова інструкція.
- Випекти 2 бісквіта в круглій формі – маленький і великий.
- Розрізати, змастити і укласти начинку як на 2 окремих торта.
- Маленький торт використовувати для формування голови, а великий – тулуба.
- З обрізків сформувати руки, ноги і вушка.
Коли торт буде зібраний, слід приготувати мастику наступних кольорів:
- рожева (основна, її потрібно багато);
- трохи білої (для очей, рук і ніг);
- малинової (оформити руки, ноги, рум’янець і вушка);
- чорної для очей.
Інші кольори мастики можна використовувати в якості доповнення. Основну рожеву масу необхідно розігріти і розкачати – нею обтягнути торт. Після обрізки сформувати інші елементи.
З їстівної картинкою
Для тих, кому не просто малювати кремом або працювати з мастикою, є просте рішення – готові яскраві картинки, які потрібно просто наклеїти на верхній корж. Торт з Лунтіком і його друзями, нанесеними на вафельну картинку, може бути виготовлений з будь-якого рецепту.
Важливо, щоб крем на верхньому коржі був вершковим або білковим – на інші суміші картинка не приклеїться, і існує ризик, що вона розмокне.
Покрокова інструкція по нанесенню картинки.
- Підрівняти картинку, якщо вона не підходить за розміром.
- Акуратно наклеїти на поверхню торта (відразу на крем).
- Покрити кондитерським гелем.
- Обробити краї кольоровим або білим кремом.
Картинка на торті не змінює колір, що не розмокає, якщо вона нанесена за всіма правилами.
Як красиво оформити торт
Оформлення торта для дитячого свята – завершальна частина. Починати декорувати основний десерт необхідно не пізніше, ніж за 2 години до свята.
Для цього потрібно визначити:
- сюжет;
- дизайн (придумати самостійно або скопіювати готову ідею);
- тип оформлення (крем, мастика чи готовий декор).
Реалізувати можна будь-яку ідею, але важливо пам’ятати про те, щоб продукти, використані для декору, поєднувалися з основним складом торта. Натхнення, творчість і старання допоможуть зробити незабутній десерт для дитини, який надасть святу казкову атмосферу!