Торт Лунтик – 5 рецептів, як приготувати дитячий торт

Торт Лунтик – гарна ідея для маленьких шанувальників місячного створення з веселого мультфільму. Як приготувати і святково оформити ласощі – нижче кращі рецепти, поради щодо оформлення та кулінарні секрети для успішної реалізації ідеї.

Торт «Лунтік» з мастики

Мастика – унікальний кондитерський матеріал, який дозволяє втілити будь-які фантазії в оформленні торта. Приготувати торт з мастики можна за наступним рецептом.

Інгредієнти:

  • 100 г меду;
  • 200 г натурального вершкового масла;
  • 3 курячих яйця;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 1 склянка цукру;
  • 4 склянки борошна;
  • розпушувач.

З підготовлених інгредієнтів замісити тісто, тонко розкачати коржі і випікати при температурі 180-200 градусів протягом 15-20 хвилин. Технологія приготування тіста нижче.

  • Розтопити на пару мед і масло.
  • Окремо збити яйця з цукром. Краще використовувати пудру – коржі виходять легшим і швидше просочуються.
  • Влити яєчну суміш, поступово вмішуючи в ємність з розтопленим маслом і медом.
  • Постійно помішуючи всипати 1/2 підготовленої борошна, подрібнені горіхи і розпушувач.
  • Злегка охолодити і ретельно вимішати з другою половиною борошна.
  • Охолодити тісто і випікати коржі товщиною до 10 мм Чим тонше буде корж, тим швидше він просочиться кремом.

Крем готується з наступних інгредієнтів:

  • жирної сметани (0,5 л);
  • 1 склянки цукру.

Коли все буде готово, можна наносити крем і збирати торт. Завершальна частина – прикраси.

  • Спочатку обтягнути листом мастики торт.
  • Окремо виліпити фігурку Лунтика.
  • Окремо додаткові елементи декору – цифру, квіти.
  • Розташувати і зафіксувати фігурки та інші складові декору з допомогою кондитерського клею.

Готовий торт з мастики відправити в холодильник на 6-8 годин, після чого можна приступати до вживання.

Кремовий десерт

Альтернативний варіант – торт з крему з бісквітною основою, який можна приготувати в 2 рази швидше, а для оформлення не потрібно вміти працювати з мастикою.

Дивіться також:  Профітролі – 7 рецептів приготування з різними кремами!

Інгредієнти для коржів:

  • 6 яєць;
  • 2 склянки цукру;
  • 2-2,5 склянки борошна;
  • розпушувач.

Тісто готується швидко – потрібно збити цукор і яйця до стану піни, не вимикаючи міксера підмішати борошно і розпушувач. Готове, рідке тісто вилити у форму і відправити в духовку, попередньо нагріту до 200 градусів. Випікати до готовності (20-25 хвилин). Поки торт випікається, можна приготувати крем для коржів і прикрас.

Інгредієнти крему для коржів:

  • вершки (0,5 л);
  • 2 склянки цукру.

Збити до піни, а коли готові і розрізані коржі охолонуть – змастити їх і зібрати торт. Для прикраси слід використовувати білковий заварний крем.

  • Збити білки з цукром з розрахунку 1 стакан на 10 яєць.
  • Продовжувати збивати протягом 5-7 хвилин на водяній бані.
  • Охолодити, додати ще трохи цукру, лимонний сік і барвники.
  • Повторно збити.

З отриманого крему за допомогою різних насадок кондитерського шприца слід зробити основу – повністю покрити торт. Намалювати контури Лунтика і всередині заповнити кольоровим кремом, промальовував інші елементи.

Готуємо з пряниками

Найшвидший варіант – торт з пряників, який можна тематично прикрасити фігурками з мастики, вафельної картинкою або кремовим декором у стилі Лунтика.

Інгредієнти:

  • 500 грам пряників;
  • 400 мл сметани;
  • загущувач для крему;
  • 100 грам цукру;
  • банан;
  • ½ Склянки волоських горіхів.

Покроковий рецепт приготування:

  • Розрізати пряники уздовж на половинки.
  • Збити сметану з цукром і згущувачем.
  • Укласти шар пряників у форму, застелену харчовою плівкою.
  • Густо змастити кремом.
  • Укласти шар банана, порізаної кружечками.
  • Знову змастити кремом.
  • Укласти фінальний шар пряників і залити залишками крему.
  • Відправити на 2 години в холодильник.

Коли торт затвердіє можна перевернути його на блюді, зняти форму і харчову плівку і приступити до прикраси.

Дивіться також:  Пиріг з яблучним варенням – 8 рецептів на швидку руку

Торт у вигляді Лунтика

Дитячий торт у вигляді Лунтика можна приготувати за класичним рецептом з бісквіту з фруктовою начинкою. Після випікання вирізати відповідну форму гострим ножем, а декорувати за допомогою мастики.

Покрокова інструкція.

  • Випекти 2 бісквіта в круглій формі – маленький і великий.
  • Розрізати, змастити і укласти начинку як на 2 окремих торта.
  • Маленький торт використовувати для формування голови, а великий – тулуба.
  • З обрізків сформувати руки, ноги і вушка.

Коли торт буде зібраний, слід приготувати мастику наступних кольорів:

  • рожева (основна, її потрібно багато);
  • трохи білої (для очей, рук і ніг);
  • малинової (оформити руки, ноги, рум’янець і вушка);
  • чорної для очей.

Інші кольори мастики можна використовувати в якості доповнення. Основну рожеву масу необхідно розігріти і розкачати – нею обтягнути торт. Після обрізки сформувати інші елементи.

З їстівної картинкою

Для тих, кому не просто малювати кремом або працювати з мастикою, є просте рішення – готові яскраві картинки, які потрібно просто наклеїти на верхній корж. Торт з Лунтіком і його друзями, нанесеними на вафельну картинку, може бути виготовлений з будь-якого рецепту.

Важливо, щоб крем на верхньому коржі був вершковим або білковим – на інші суміші картинка не приклеїться, і існує ризик, що вона розмокне.

Покрокова інструкція по нанесенню картинки.

  • Підрівняти картинку, якщо вона не підходить за розміром.
  • Акуратно наклеїти на поверхню торта (відразу на крем).
  • Покрити кондитерським гелем.
  • Обробити краї кольоровим або білим кремом.

Картинка на торті не змінює колір, що не розмокає, якщо вона нанесена за всіма правилами.

Як красиво оформити торт

Оформлення торта для дитячого свята – завершальна частина. Починати декорувати основний десерт необхідно не пізніше, ніж за 2 години до свята.

Дивіться також:  Торт «Черепашка» – 9 рецептів приготування

Для цього потрібно визначити:

  • сюжет;
  • дизайн (придумати самостійно або скопіювати готову ідею);
  • тип оформлення (крем, мастика чи готовий декор).

Реалізувати можна будь-яку ідею, але важливо пам’ятати про те, щоб продукти, використані для декору, поєднувалися з основним складом торта. Натхнення, творчість і старання допоможуть зробити незабутній десерт для дитини, який надасть святу казкову атмосферу!

Прокрутка до верху