Торт Лялька – 5 рецептів, як зробити святковий торт для дівчинки своїми руками

Будь-яка дівчинка зрадіє ляльці в розкішній сукні. Особливо якщо всю цю красу можна з’їсти, а лялька залишиться на згадку про свято. Торт «Лялька» – неймовірне задоволення: ефектний сюрприз, солодке частування та приємний подарунок.

Як зробити торт у вигляді ляльки

Ідея торта фантастично проста. Десерт оформляють у формі гірки, а його вершину вставляють до пояса ляльку. Всі разом декорують кремом чи мастикою, створюючи ефект пишного плаття на криноліні. Найчастіше використовують ляльку Барбі в образі принцеси. Витончена іграшка не перевантажить торт, а її висота дозволяє приготувати десерт достатнього для дитячої компанії розміру.

Кілька нюансів:

  • Ляльку попередньо миють і оформляють її зачіску. Розпущене волосся піднімають нагору на час роботи з тортом.
  • З гігієнічних міркувань фігурку обертають до пояса харчовою плівкою.
  • Торс покривають невеликою кількістю крему, замінюючим ліф сукні. Для торту, покритого мастикою, ліф або боді теж виконують з мастики.
  • Володіючи хорошими навичками ліплення, голову, тулуб і руки можна повністю виліпити з мастики.
  • Для невеликого тортика можна придбати спеціальну ляльку-муляж без ніг.
  • Якщо потрібен торт великого розміру, ляльку в солодкому плаття встановлюють на підставку, як верхній ярус торта.

«Сукня» можна приготувати будь-яку:

  • Найчастіше, кілька шарів бісквіта прослаивают кремом і злегка обрізають зверху, надаючи заготівлі конічну форму. Можна відразу випекти коржі різних розмірів, скласти їх пірамідкою і вирівняти зазори кремом.
  • Можна зробити коржі з пісочного або листкового тіста, і навіть з млинців. Важливо, щоб вони добре «схопилися» кремом, і заготівля вийшла стійкою.
  • Глибоку миску застелити тонким шаром бісквіта, створюючи бортики. Всередину викласти велику кількість мусу, перекладаючи його тонкими пластинами бісквіта. Останній шар повинен бути з бісквітного коржа. Застиглий торт добре тримає форму.
  • Основу можна сформувати як торт без випічки» зліплених разом шматочків печива або бісквіта в кремі.

На основі шоколадних тістечок

Приклад приготування основи для торта «Лялька» – шоколадний бісквіт, прослоенний білково-заварним кремом.

Для бісквіта:

  • п’ять яєць;
  • 100 г борошна;
  • 60 г какао;
  • 200 г цукру.

Бісквіт вийде прекрасним: пишним і легким, незважаючи на відсутність соди або жирів.

  • Збити білки з половиною цукру. Кружечком лимона знежирити посуд і віночок, де будуть збиватися білки.
  • Збити жовтки з цукром.
  • Ложкою змішати обидві маси, не порушуючи структуру білкової піни.
  • Частинами ввести просіяне борошно і какао.
  • Форму змастити і обсипати борошном.
  • Випікати півгодини при 180 º с.

Для крему:

  • 150 мл води;
  • 450 г цукру;
  • 5 г лимонної кислоти;
  • шість білків.
Дивіться також:  Творожно-яблучний пиріг – 8 рецептів приготування в духовці і мультиварці

Крему вистачає, щоб вирівняти і прикрасити двокілограмовий торт.

  • Зварити сироп, не дозволяючи йому пригорати. Перевірка якості: крапля сиропу в холодній воді повинна тримати форму. Від сиропу залежить рельєфність кремових прикрас.
  • Білки охолодити і збити до міцних піків.
  • Не вимикаючи міксер, влити гарячий сироп.
  • Збивати, поки крем не стане щільним і глянсовим.
  • Працювати з ним швидко, через 2 години прибрати на холод.

Коли крем підсихає, він стає трохи схожим на зефір, і прикраси не втратять форму.

Збираючи торт, можна просочити коржі солодким сиропом, а на крем викласти вишню і мелені волоські горіхи.

Ідеї прикраси десерту

Заготівлю вирівнюють щільним кремом: білково-заварним або масляним. Прикраси можна зробити з нього ж: багатоярусні кольорові рюші, дрібні розетки або гладкий фон.

Торт можна гладко обтягнути мастикою і барвисто оформити. Можна нарізати полотно з мастики на широкі смуги, щоб створити складки і ефект драпірування для більш динамічного образу.

Обов’язково потрібно приділити увагу деталям: мереживам з айсинга або шоколаду, їстівним бусинам, бантиків, оборкам та іншим жіночним атрибутів.

Яскравим акцентом образу може бути:

  • гірлянда дрібних квітів на сукню;
  • широкий розріз спереду і мереживні нижні спідниці в ньому;
  • довгий шлейф;
  • стрічка через плече з вітальним написом;
  • величезний бант ззаду;
  • райдужне колірне оформлення.

Торт для дівчинки буде оцінюватися в першу чергу за красу!

Важливо враховувати вік гостей. Для маленьких дітей потрібно підбирати найбільш якісні барвники, повністю їстівні та безпечні прикраси, контролювати кількість цукру.

Дорослі дівчатка, від 12 до 15 років, вже думають про фігуру, тому оцінять тонкий шар мастики і живу троянду біля пояса, замість кілограма масляного крему на сукню.

З мастики своїми руками

Для роботи з мастикою потрібна качалка, праска, гострий ніж, стек і пензлик.

Для обтягування використовують більш еластичні види мастики.

Наприклад, пастилаж:

  • 200 г цукрової пудри;
  • 60 мл води;
  • 10 г желатину;
  • 5 мл лимонного соку.

Для ліплення дрібних деталей краще підходить мастика з маршмеллоу:

  • 400 г пудри;
  • 200 г розтопленим цукерок маршмеллоу;
  • 5 мл лимонного соку.

Барвники потрібні водорозчинні. Вони додаються в готову масу.

  • Мастику розкочують в лист товщиною до 0,5 см. На торт його переносять, намотавши на качалку.
  • Дрібні деталі вирізають по шаблонах, наприклад, пелюстки або частини орнаменту.
  • На мастиці можна зробити рельєф за допомогою стека.
  • Дрібні деталі приклеюються простою водою. Їй же можна згладити рельєф або місце з’єднання деталей.
Дивіться також:  Пиріжки з капустою в духовці – 6 рецептів

Торт «Лялька Барбі» з крему – для дівчинки

В центрі торта роблять глибоку виїмку, щоб лялька вільно помістилася. В м’який бісквіт її можна просто увіткнути. Ляльку занурюють у заготовку по пояс, до стегна або до коліна, в залежності від моделі сукні. Оформлення кремом починають з ліфа.

  • Ця частина десерту суто декоративна, витрачати багато крему не варто. Тому сукня роблять максимально відкритим.
  • Можна зробити з крему тонкі бретелі, щоб приховати плечове з’єднання у ляльки.
  • Шию прикрашають кремовою підвіскою, намистом, стрічкою з квіткою. Для цієї мети, а також для прикраси волосся, чудово підійде іграшкова біжутерія.

Нерівну поверхню заготовки можна загрунтувати сумішшю з бісквітної крихти і крему.

  • Основу торта вирівнюють кремом і охолоджують.
  • Якщо все плаття буде вкрите рюшами, шар крему для вирівнювання мінімальний.
  • Якщо більша частина поверхні буде гладкою, наносять другий, більш товстий шар. Білково-масляний крем додасть сукні глянець шовку. Інгредієнти: 150 г масла, 150 г пудри, 2 білка, ванільний екстракт. Білки з пудрою прогріти на водяній бані, збити до піків, потім частинами вбити розм’якшене масло.
  • Гострим стеком схематично відзначають розташування деталей і складок на сукню, щоб не було неприємних несподіванок. Виправити малюнок з крему не дуже просто.
  • Слід запастися кількома видами насадок для кондитерського мішка, щоб виконувати елементи різної товщини і форми.
  • Спочатку виконують нижній шар складок, які будуть визирати з-під сукні або з розрізів. Верхній край злегка згладжують серветкою.
  • Оборки починають малювати з нижніх ярусів, щоб верхній прикривав місце з’єднання.
  • Зазор навколо ляльки ущільнюють, щоб вона не рухалася, і декорують кремовим поясом.

«Лялька Ельза» для дівчинки

Улюблена багатьма героїня мультфільму «Холодне серце» не носить пишні спідниці. Навпаки, сукня підкреслює тендітну фігурку принцеси Ельзи. Доведеться застосувати максимум фантазії, щоб створити достовірний образ і при цьому досита нагодувати гостей тортом.

Можна «приготувати» сукня з тюрнюром, а спереду зробити довгий розріз, що виставляє на огляд стрункі ніжки. Це додасть сукні більш сучасний вигляд.

Для м’яких складок сукні приготувати мастику на молоці.

Пропорції:

  • 320 г пудри;
  • 400 мл згущеного молока;
  • 320 г сухого молока.

Більшу частину пофарбувати в блакитний колір. Залишити трохи білої, для заснування і сніжинок.

  • Випекти бісквіт у формі з круглим дном, щоб верхній корж вийшов рельєфним.
  • Розділити бісквіт на коржі і промазати кремом. Висота торта повинна бути рівно до згину стегна ляльки.
  • Зрушити всю стопку, щоб з одного боку утворився пологий нахил, а з іншого боку – перевернута драбинка з коржів.
  • З боку «драбинки» вирізати з заготівлі клин, шириною не більше чверті.
  • Покрити торт кремом. Охолодити.
  • Вирізати для Ельзи блакитне боді з мастики. Щоб воно добре трималося, ляльку змочити водою, а заготівлю полотно щільно притиснути до тулуба.
  • Обтягнути основу для сукні блакитний мастикою. Підставку для торта декорувати білої мастикою, створюючи ефект снігу.
  • Ляльку поставити у виїмку в торті. Одну ногу обернути смужкою мастики і приклеїти до торту.
  • Другу ногу трохи виставити вперед. Зробити для неї черевичок.
  • Задрапірувати все плаття хвилястими смужками блакитний мастики. Кожна складка підклеюється за допомогою води.
  • Останній смугою обернути стегна, щоб приховати місця кріплення всіх інших складок.
  • Надати рукам природне положення і обернути їх рукавами. Всі шви згладити мокрим пензликом.
  • Прикрасити сукню кількома ажурними сніжинками.
  • За допомогою сріблястого кандурина надати сукні лиск.
Дивіться також:  Мокре безе – 4 рецепта білкового крему

Торт «Лялька Лол»

Лялечка L. O. L. всього 9 см у висоту, а її сестричка L. I. L. ще менше. Великий торт не приготувати, зате вони ідеально підійдуть для тістечок у кенді-бар. Кожна лялечка в колекції має свій стиль, набір аксесуарів і нарядів. Оформлювати для них сукні найзручніше з мастики, слідуючи оригінальному дизайну.

Щоб кожному гостю дісталося тістечко L. O. L., знадобиться велика колекція ляльок.

Як варіант, можна приготувати торт у вигляді не розпакованого кулі L. O. L.

  • Спекти бісквіт в двох формах з круглим дном. Вирівняти верх, щоб вони складалися в рівний шар.
  • Кожну частину розрізати на два коржі. У центральних зробити виїмку. З’єднати коржі кремом, помістивши в отвір куля з цією іграшкою. Звичайно, його потрібно загорнути в харчову плівку.
  • Вирівняти поверхню бісквіта кремом.
  • Роздрукувати з інтернету зображення лялечки та логотипу в потрібному масштабі. Вирізати за трафаретом всі деталі з кольорового мастики і з’єднати їх водою.
  • Обтягнути куля мастикою.
  • Наклеїти на нього фігурку ляльки, слово L. O. L., блискавку, білі цятки, знак питання і так далі, щоб створити максимально достовірний макет.

Найбільше варіацій має сукню принцеси. Чому його не прикрасити – все ляльці до лиця. Впізнавані героїні, в деталях повторюють прототипи з мультфільмів, доставляють набагато більше клопоту, але і в рази більше задоволення для дітей.

Прокрутка до верху