Оригінальний торт Барбі зробить дитяче свято справжньою подією. Два в одному – ласощі + іграшка доставлять радість дівчинці, а якщо торт зроблений власноруч із якісних домашніх продуктів, то це подвійне задоволення для всіх учасників торжества.
Як зробити торт у вигляді ляльки Барбі
Задум незвичайного частування простий: головним декоративний елемент торта — справжня лялька Барбі, вставлена по центру в пишну «спідницю», що складається з декількох коржів, прослоенних кремом. Різноманітні цукрові прикраси і хитромудрі деталі з крему або мастики додають їстівного поряд вишуканості і правдоподібності.
Зверніть увагу на важливі нюанси щодо складання торта:
- Випікайте коржі відразу різного діаметру, щоб покласти їх у вигляді піраміди. Інший спосіб: випекти 1 або 2 високих коржа і розрізати їх уздовж на потрібну кількість шарів.
- Тісто для основи будь: бісквітне, медове заварне, пісочне або листкове.
- Готові коржі промажте кремом і зберіть у вигляді гірки, залиште в холодильнику на ніч, щоб вони просочилися.
- Вранці займіться вирівнюванням торта Барбі, своїми руками обрізаючи його у вигляді округлої піраміди або півсфери. Обрізки розімніть виделкою і використовуйте для замащування нерівностей і щілин.
- Розмір торта повинна відповідати висоті ляльки, щоб були дотримані необхідні пропорції.
- Якщо планується маленький торт, для цих цілей потрібно підібрати відповідний муляж ляльки (без нижньої частини) або знайти модель іграшки, у якої можна від’єднати торс.
- При використанні ляльки цілком, її нижню частину необхідно обернути харчовою плівкою, щоб виключити контакт пластику з готовим продуктом.
- По центру піраміди з коржів зробіть отвір круглого діаметра, куди вставити Барбі.
- Прикрасьте торт у відповідності з власним смаком і обраним рецептом.
Торт «Лялька Барбі» з крему, для дівчинки
Це найдоступніший з частини продуктів і простий у виконанні варіант, його приготує навіть кондитер-новачок. Вам знадобиться:
Для бісквіта:
- 6 яєць;
- 2/3 ст. цукру;
- 1 ст. борошна;
- ванілін – 1 уп.;
- жир для змащування форми.
Важливо! На великий торт кількість продуктів треба перерахувати.
Для масляного крему «Шарлот»:
- 3 ст. молока;
- 3 ст. цукру;
- 3 яйця;
- 0,5 кг вершкового масла (хорошої якості — спред!).
Рада! Дістаньте продукти з холодильника за кілька годин до початку готування, щоб вони мали однакову температуру. Бісквіт бажано випекти заздалегідь, щоб він встиг відпочити 5-6 ч. перед складанням.
- Збийте яйця в піну, поступово додаючи цукор. В кінці збивання покладіть в суміш ванілін.
- Після того, як маса стане світлою, густою і однорідною (цукор повністю розчиниться) вводите в 2-3 прийоми, просіяне борошно, обережно перемішуючи.
- Форму для випічки змастіть жиром і злегка подпылите борошном, після чого викладіть в неї бісквітну суміш. Випікайте в духовці при 180°С близько 40 хвилин, не відкриваючи дверцята шафи в перші 20 хв.
- Охолоджений бісквіт розріжте на шари за допомогою міцної нитки або тонкого довгого ножа.
- Для крему візьміть каструлю з товстим дном і розігрійте в ній молоко.
- Додайте цукор і доведіть суміш майже до кипіння.
- В іншому посуді добре збийте яйця і, не припиняючи збивання, вливайте в них тонкою цівкою гарячий молочно-цукровий сироп.
- Коли все перемішається, ставте каструлю з сумішшю на водяну баню і повільно прогрівайте до загустіння маси, не даючи їй закипіти. Охолодіть.
- Розм’якшене масло збийте в міксері, поступово додаючи в нього отриману суміш. Перемішавши, поставте крем в холодильник на 1-1,5 год. Після цього можна приступати до складання торта.
- Перед прикрасою вироби намажте його поверхню тонким шаром крему і знову охолодіть. Використовуйте кондитерські насадки різних форм і розмірів для створення красивого рельєфу поверхні торта.
З мастики своїми руками
Головна відмінність рецепту від попереднього – це спосіб прикраси готового торта. Один нюанс: якщо захочете використовувати інші варіанти, то знайте, що декор з мастики не сумісний з вологими кремами, а значить сметанний, молочний заварний або крем з вершків не підійдуть, потрібен саме масляний.
Альтернатива: зробіть щільну обмазку торта розм’якшеним маслом, щоб виключити контакт мастики з кремом із прошарку.
Рецепт мастики
- 200 г маршмеллоу;
- 250 г цукрової пудри;
- 100 г кукурудзяного крохмалю;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 1-2 ч. л. лимонного соку.
Якщо потрібна мастика різного кольору, введіть в рецепт харчові барвники на етапі розігріву в СВЧ печі. Сухі – спочатку розведіть в невеликій кількості води. Не вносьте багато фарби – від них мастика стає менш пластичною.
- Покладіть в ємність маршмеллоу, розтоплене вершкове масло і лимонний сік, поставте в мікрохвильову піч на 1 хв. Шматочки повітряного зефіру збільшаться вдвічі і стануть м’якими. Вимісіть масу до однорідного стану.
- Просійте цукрову пудру і крохмаль через дрібне сито. Додайте до них гарячу зефірно-цукрову суміш і замісити мастику. Вимішуйте до тих пір, поки маса не перестане липнути до рук.
- Загорніть мастику в харчову плівку і залиште на півгодини.
На що звернути увагу при роботі з мастикою:
- Починаючи працювати з мастикою, охолодіть виріб в холодильнику, а ще краще – у морозильній камері.
- Поверхня «спідниці» загрунтуйте особливо ретельно – мастика виявляє найменші нерівності.
- Використовуйте для приготування мастикової маси цукрову пудру самого дрібного помелу, інакше при розкочуванні крупинки цукру порвуть шар.
- Охолоджена мастика погано формуется, щоб повернути колишню еластичність, поставте її на 1 хв. в мікрохвильовку.
- Розгортайте мастичную масу на крохмалі або пудрі.
- Великі або довгі фрагменти переносите, намотавши на качалку.
- Всі дрібні деталі приклеюйте з допомогою води – 1-2 краплі на пензлику, не більше.
Порядок прикраси торта Барбі з мастики:
- Спочатку обтягніть на ляльці їстівний «корсет».
- Виріжте з розкатаної мастики довгу вузьку смугу з фестонами по краю – це буде нижня оборка «сукні». Прикріпіть її по низу торта, закладаючи рівномірними фалдами.
- Для основи «сукні» зробіть великий круг (R= відстань від вершини піраміди до її заснування). Накладіть коло на торт – гладко обтягуючи у верхній частині і утворюючи складки в нижній.
- Кількість, довжина і колір верхніх спідниць залежать від вашого бажання.
- Стик «спідниці» і «корсета» замаскуйте пояском з мастики, цукрових намистин, або інших дрібних їстівних прикрас.
Це лише один з варіантів торта, прикрашеного мастикою, але ніщо не заважає вам проявити креативний підхід і дизайнерську кмітливість.
На основі шоколадних тістечок
Звичайно, якщо ви додасте в рецепт бісквітного тіста пару ложок какао-порошку, вийде щось «шоколадне», але зробіть інакше: використовуйте в масляному бісквіті натуральний шоколад, а конкретно – звичайну плитку темного гіркого з самим високим вмістом какао-бобів, яку тільки знайдете. І ви не пошкодуєте!
Отже, знадобиться:
- 0,5 ст. борошна;
- 100 г вершкового масла;
- 0,5 ст. цукру;
- 4 яйця;
- 1 уп. ваніліну (5 м);
- 1 плитка (100 г) гіркого шоколаду;
- 10 г розпушувача.
Перед початком роботи розігрійте духовку, просійте борошно з розпушувачем і відокремте білки від жовтків.
Далі по порядку:
- Змішайте м’яке масло з ваніліном.
- Розламайте плитку шоколаду на часточки і поставте посуд з ним на водяну баню, розтопіть до рідкого стану, а потім охолодіть до кімнатної температури.
- Змішайте шоколад з маслом і ваніллю.
- В шоколадну масу, при помішуванні введіть по одному жовтки.
- Збийте охолоджені білки до щільної піни.
- Поступово додавайте борошно в шоколадно-масляну суміш, ретельно вимішуючи.
- Білкову піну вмешивайте в масу невеликими порціями.
- Тепер саме час змастити жиром форму для торта, подпылить її борошном і викласти туди шоколадне тісто.
- Випікати при 180-200°С протягом півгодини.
Незрівнянний аромат натурального шоколаду сповістить вас про те, що бісквіт готовий. Крем для прошарку коржів зробіть на свій смак ніжний — заварний з молока, простий – зі згущеним молоком, вишуканий – зі збитих вершків. Декор торта Барбі виконується з масляного крему або мастики з вищенаведених технологій.
З їстівної картинкою
Незвичайний торт для дівчаток можна зробити, використовуючи харчовий папір – вафельну або цукрову, на яку нанесений малюнок з улюбленими персонажами.
Їстівну картинку спочатку наклейте на основу з тонкого шару мастики за допомогою спеціального харчового гелю або горілки. Робіть все сухими руками, т. к. випадково потрапила крапля вологи може зіпсувати малюнок.
Старанно розгладьте долонею або спеціальним праскою поверхню харчової паперу, щоб не було бульбашок. Потім обріжте виступаючі краї мастики точно по контуру їстівної картинки. Перенесіть деталі на папір для випічки і залишити підсихати на строк не більше доби.
Далі можна приступати до фінального оформлення торта. Пам’ятайте про те, що мастика не повинна стикатися з вологими поверхнями, тому для обмазування верхнього шару виробу використовуйте тільки крему на масляній основі. По краях виробу нанесіть патьоки з ганаша або прикраси з крему за допомогою кондитерської насадки «зірочка».