Якщо ваша дитина дуже любить цього мультяшного героя, то можна порадувати його тематичним гостиною на день народження. Торт «Людина павук» сподобається будь-якому хлопчикові. Давайте розглянемо найпопулярніші варіанти його приготування.
Торт людина-павук з мастики своїми руками
Для нашого торта знадобляться три групи продуктів: для створення мастики, крему і власне, самого бісквіта.
Мастика:
- маршмеллоу – 100г;
- цукрова пудра – ½ кг;
- трохи вершкового масла.
Бісквіт:
- ½ Кг борошна;
- 350 г сметани;
- ¼ Кг цукру;
- 6 яєць;
- ванілін.
Крем:
- 350 г сметани;
- ½ Ст. цукру;
- ванілін.
Почнемо з бісквіту.
- Спочатку змішуємо всі продукти, крім сметани, і гарненько збиваємо міксером на великих оборотах.
- Тепер додамо сметану і ще раз все змішаємо.
- Виливаємо отриману масу в заздалегідь підготовлену форму і ставимо в прогріту до t 200 °С духовку на дві третини години.
Відкривати духовку під час випічки бісквіта заборонено. Контролювати готовність можна тільки через віконце і спираючись на зазначений час.
Коли бісквіт охолоне, розріжте його вздовж на 2 – 3 частини, залежно від того, наскільки добре він піднявся.
Крем готується дуже просто. Збиваємо міксером сметану з цукром і додаємо трохи ваніліну. Після, промазуємо одержаним складом коржі.
Перед тим, як купувати маршмеллоу, варто визначитися з картинкою, яку ми будемо створювати. Краще всього купити в кондитерському магазині харчові барвники потрібних кольорів і взяти маршмеллоу білого або світлого відтінку.
З мастики червоної можна створити основний фон. Синя стане прекрасною основою для заднього плану, біла – для відмінної павутинки.
- Маршмеллоу кладемо в глибоку, повністю суху ємність, додаємо туди ложку масла і ставимо посуд на півхвилини в мікрохвильовку. Якщо потрібно, можна почекати довше, адже маса повинна збільшитися і стати однорідною.
- Як тільки ємність була вийнята з мікрохвильовки, відправляємо в неї пудру. Спочатку заважаємо ложкою, після можна і руками, коли маса охолоне.
- Якщо плануєте додавати барвники, то масу ділимо за кількістю квітів і в кожну ємність додаємо необхідний відтінок. Маленький шматочок залиште білим – він стане в нагоді для павутини і віконець на будівлях.
Приступимо до складання торта.
- Розкачуємо мастику в пласт потрібної товщини. Потім вирізаємо заготовки, наприклад, будиночки. Ними прикрасимо краю торта з боків.
- Для того щоб отримати гарну Людину-павука, потрібно попередньо зробити заготовку з паперу. Картинку можна намалювати від руки, або ж роздрукувати, а потім прикласти до мастики і акуратно пластиковим ножем чи будь-яким зручним предметом продавити на ній обрис. Коли все буде готово, можна вирізати фігурку.
- Пласт основного кольору потрібно розкачати так, щоб він міг повністю укрити торт. Викладаємо мастику на десерт, акуратно підганяючи її форму. По боках виставляємо заздалегідь вирізані з заготівлі іншого кольору будиночки. Віконця ліпимо з того маленького шматочка білого кольору.
Верх прикрашаємо Людиною-павуком і розкачуємо тонкі ниточки, які вкладаємо у вигляді павутини.
Торт «Людина павук» з мастики готовий і сподобається всім маленьким гостям.
Як приготувати з крему
Якщо не любите мастику чи просто не хочете з нею зв’язуватися, такий тортик можна повністю оформити кремом. Головне, заздалегідь запастися барвниками і добре продумати реалізацію ідеї. Пропонуємо зробити торт у вигляді голови Людини-павука. Приступимо.
Для бисквитика:
- 4 яйця;
- 0,5 ст. цукру;
- 100 г борошна;
- 20 г крохмалю (кукурудзяного).
Для крему:
- 100 г масла;
- 100 г згущеного молока;
- цукрової пудри – 40 г;
- барвники;
- ваніль.
Почнемо з бісквіту.
- Відділити жовтки від білків.
- Після, жовток збивається з цукром (80 г) до загустіння.
- Білки збиваємо з рештою солодким піском, поки маса не перетвориться в однорідну, стоячу. Тепер два готових складу можна об’єднати.
- Борошно просіюється і в неї засипається крохмаль.
- Після, все поміщається в яєчну масу і змішалась від краю до центру буквально пару секунд. Якщо залишилися в тесті грудочки, можна розім’яти їх руками.
Завдяки крохмалю бісквіт буде пишним і повітряним.
Духовку гріємо до t 200 °С. У форму, застелену пергаментом, виливаємо тісто. Воно має рівномірно влягтися на дні. Печеться основа торта до півгодини. По готовності не поспішаємо виймати бісквіт – залишимо його на півгодини у відкритій духовці охолонути. Коли повністю охолоне, нарізаємо заготівлю поперек на 3 частини гострим ножем.
Крем для прикраси ідеально підійде масляний. Тому заздалегідь витягнемо з холодильника масло, щоб воно размягчилось.
- Кладемо його в ємність, додаємо пудру і ванілін.
- Тепер зіб’ємо отриману масу до однорідності.
- Тільки потім додамо згущене молоко і знову взобьем.
- Далі розділимо отриманий склад на потрібну кількість частин для додавання барвників.
- Введемо в кожну ємність потрібний колір і знову попрацюємо міксером. У нашій задумом необхідний чорний і червоний барвники. Для білого залишимо незабарвлений крем. Їм же можна промазати середину торта.
Приступимо до формування голови Людини-павука:
- Беремо бісквіт і вирізаємо з круглої форми овал. Бажано заздалегідь намалювати форму на папері і використовувати її в якості трафарету.
- Коли голова вирізана, можна змастити шари кремом. Також можете додати фрукти за смаком. Відмінно з масляним кремом поєднується вишня.
- Беремо червоний крем і повністю промазуємо їм «голову». Для того щоб маса лягала на поверхню бісквіта красиво, можна використовувати кондитерську лопатку. Якщо такої немає під рукою, то беремо кондитерський мішок, заповнюємо його потрібним кремом і починаємо наносити основу точково, розташовуючи точки поруч один з одним.
- Коли червона основа готова, відтворимо очі і саму маску. Знову ж таки, картинку можна взяти з інтернету і просто змалювати її. Робимо контур очей і павутину від центру особи до країв по поверхні всієї маски. Очі заповнюємо білим кремом.
Торт «Людина павук» з крему готовий!
Дитяче частування з картинкою
Для приготування такого торта нам потрібен бісквіт, просочення, крем і, звичайно, цукрова картинка. Її ми готувати не станемо, а замовимо в будь-пекарні, що займається виробництвом тортів. Картинку можна підібрати самостійно. Вона буде ефектно виглядати на десерт і порадує маленького іменинника.
Щоб приготувати бісквіт, візьмемо:
- яйця – 5 шт.;
- цукор і борошно по 1 ст.;
- 1 ч. л. розпушувача.
Випічка бісквіта – справа зовсім не клопітка:
- Відділити білки від жовтків. Яйця попередньо відправимо в холодильник. Віночки міксера бажано теж охолодити.
- Спочатку збиваємо білки, після додаємо цукор. Знову збиваємо і тільки потім кладемо борошно, жовтки і розпушувач. Можна випікати.
- Збиваємо Крем стандартний – масло та згущене молоко, як описано в рецепті вище. Якщо є задумка по колірній гамі, додаємо барвники.
- Просочуємо коржі. З цією метою можна використовувати цукровий сироп з невеликою кількістю ваніліну або будь-який інший.
- Коли торт просякнутий і змащений кремом усередині, можна приступати до прикраси зовні. Для цього використовуйте кондитерський шприц. Тут вже можна дати волю фантазії.
- Поверх торта кладемо цукрове зображення і тільки потім прикрашаємо його краю.
Торт людина-павук з пряниками
Приготувати торт можна з будь-якого описаним рецептом. Для нас найголовніше – прикраса, яке будемо в цей раз робити з пряників.
Для них підготуємо:
- ¼ Л меду;
- ¼ Кг масла;
- 400 г цукру;
- 850 г борошна;
- 4 яйця;
- ч. л. соди;
- пару ч. л. імбиру і кориці.
Тісто потрібно приготувати заздалегідь. В холодильнику після приготування йому доведеться стояти ще 8 годин.
- Мед і спеції потрібно розігріти в сотейнику, доводячи до кипіння на повільному вогні.
- Знімаємо з плити і кладемо в нього масло. Відставляємо в сторону щоб рідина охолола.
- А поки займемося яйцями. В окремій ємності збиваємо їх з цукром.
- Додаємо медову суміш потроху.
- Після, засипається борошно з содою і акуратно все вимішується. Тісто рідкувате, але в холодильнику дійде до потрібної консистенції.
- Розкачуємо на посипаному борошном столі пласт до 5 мм і вирізаємо обрис Людини-павука.
- Кладемо його на деко, устеленный пергаментом, і випікаємо при температурі 170 °С чверть години. Якщо плануєте пряники робити на паличках, то попередньо замочіть їх у воді і вставте в тісто до випікання.
- Прикрашати десерт глазур’ю потрібно після повного остигання. Глазур готується з цукрової пудри і яєчного білка з додаванням барвників. На 1 білок беремо 180 грам пудри і збиваємо. Додаємо паралельно барвник потрібного відтінку. Прикрашаємо!
На основі шоколадного торта
Будь-яка вищезгадана ідея торта може бути виготовлена і на шоколадній основі.
Візьмемо:
- 4 яйця;
- 150 г цукру;
- 100 г борошна;
- 60 г какао.
Цукор ділимо навпіл. Одну частину збиваємо з білками, іншу – з жовтками. Після, об’єднуємо отримані склади. Борошно просеем і додамо в неї какао, тільки потім почнемо підсипати до яєчної суміші.
Важливо не заважати білки і жовтки довго, навіть після засипання в них борошна. Це робиться лопаткою в кілька прийомів по 5 – 10 секунд.
Переливаємо складу у форму і випікаємо при температурі 180 °С 40 хвилин. От і все. Далі прикрашаємо будь описаним вище способом.
З медових коржів
Медові коржі – відмінна основа для дитячого торта.
Для них знадобиться:
- 150 р масла;
- ¾ Склянки цукру;
- ¼ Ст. меду;
- 4 ст. борошна;
- 2 яйця;
- 1 ст. л. розпушувача.
Алгоритм дій:
- Розтопіть масло в сотейнику, додати цукор, потім, трохи пізніше, – мед і розпушувач.
- В окремій ємності збийте яйця і після додайте їх до маслу, коли воно майже повністю охолоне. Все змішайте.
- Ставимо на вогонь, варимо хвилин 7. Він повинен поміняти колір на карамельний. Тепер засипаємо борошно і швидко змішати до отримання однорідної маси.
- Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде близько 10 коржів. Кожен випікається приблизно 4 хвилини.
- Змащуємо заготовки кремом і прикрашаємо у вигляді Людини-павука. Можна скористатися цукрових печаткою, розмістивши картинку зверху, а по краях прикрасивши торт масляним кремом.
Двох’ярусний торт людина-павук
Дуже оригінальні торти для хлопчиків у вигляді Людини-павука, виходять з двох ярусів. Якщо планується велике свято і багато гостей, здивувати їх саме таким творінням.
За задумом, можна зробити нижній корж звичайним бісквітним, а верхній – шоколадним. Також поекспериментуйте з начинкою. Сам торт може бути прикрашений мастикою чи масляним кремом, а всередині зручно використовувати смачний білковий крем з фруктами і цукрову просочення.
Для начинки візьмемо білковий заварний крем. Нам знадобиться:
- ¼ Кг цукрової пудри;
- 4 білка;
- 0,5 ст. води;
- 20 мл лимонного соку.
Готуємо так:
- Змішуємо в ємності, яку можна помістити на газ, пудру з водою. Ставимо на вогонь. Видавлюємо сік лимона. Цедим крізь згорнуту марлю. Коли сироп закипів, варимо ще хвилин 10.
- Білки охолоджуємо і збиваємо до стійкої маси.
- Продовжуючи працювати міксером, вливаємо цукровий сироп у білки. Туди ж відправляємо сік лимона. Збиваємо ще 7 хвилин, поки маса не буде густий і стійкою.
- Можна у крем додати малину, полуницю, персики або інші фрукти, попередньо дрібно нарізані. Смачно поєднується такий крем і з шоколадною крихтою.
Як прикрасити десерт для хлопчиків
Дитячий торт повинен виглядати дуже оригінально і привабливо. Для прикраси завжди використовуйте яскраві відтінки харчових барвників. Декорувати його можна різними способами: мастикою, кремом, пряниками.
Крім того, у спеціалізованих кондитерських магазинах можна купити їстівні намистини та інші прикраси, які дозволять зробити справжній шедевр із звичайної випічки.
Супергерої – улюблені теми прикраси тортів на хлоп’ячі дні народження. Крім Людини-павука, можна використати образи Бетмена, Трансформерів, Щенячого Патруля і інших популярних героїв.
Головне, визначитися з ідеєю і колірним рішенням. Все залежить від вашої фантазії, а ідеї завжди можна знайти в Мережі.