Торт медовик – 9 рецептів

На Русі в кінці трапези було прийнято подавати ласощі, що включають в свій склад мед. Імператриця Єлизавета не любила цей інгредієнт. Придворні кухарі, знали про це, щоб не потрапити в немилість до Її Величності, ніколи не готували ласощі з медовим нектаром. Як-то в палац на службу прийшов новий кухар-кондитер. Йому не повідомили про смакових пристрастях імператриці. Він приготував ніжне сметано-заварне ласощі з медових коржів. Спробувавши, государиня залишилася задоволена. Коли дізналася складу, то здивувалася, що в ньому присутня мед. Молодий кухар був нагороджений, а торт отримав назву «медовик».

Торт медовик — класичний рецепт з заварним кремом на молоці

Цей десерт, придбаний у магазині, часто трапляється з сухими коржами або з вмістом жирного крему. Після вживання ласощі настає розчарування. Тому варто приготувати торт, застосовуючи класичний рецепт медівника, в якому легкий заварний крем ніжно просочує коржі.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 90 гр.;
  • Молоко – 750 гр. для крему;
  • Яйце – 6 шт.;
  • Крохмаль – 4 ч. ложки для крему;
  • Масло вершкове – 430 гр. для крему;
  • Сода – 3 ч. ложки;
  • Яйце – 2 шт. для крему;
  • Борошно – 7 ст. л. для крему.
  • Горілка – 3 ч. ложки;
  • Цукор – 185 гр. для крему;
  • Мед – 6 ч. ложки;
  • Цукор – 190 гр.;
  • Борошно – 700 гр.

Приготування:

  • Тісто необхідно приготувати на водяній бані. Взяти дві ємності. Менша зобов’язана поміщатися у велику і торкатися води, яка кипить.
  • У малу ємність всипати цукор. Покласти масло. Помістити у велику ємність.
  • В піалу вбити яйця. Розмішати виделкою.
  • Зняти невелику каструльку. Залити яйця. Налити мед і горілку. Розмішати.
  • Помістити назад. Всипати соду.
  • Перемішувати. Рідина побіліє і більше рази в два.
  • Перелити в миску.
  • Просіяти борошно.
  • Насипати в рідину. Тісто замісити. За структурою воно вийде еластичним. Скачати в кульку.
  • Розрізати на вісім рівних частин.
  • Скачати кульки.
  • Стіл присипати борошном. Куля розкачати в пласт тонкого розміру.
  • Перемістити на деко. Змащувати не треба.
  • Помістити в духову шафу.
  • Запікати чотири хвилини при 180 гр. Виймати слід відразу, як з’явився яскравий відтінок. З дека корж швидко прибрати, інакше він стане сухим і розкришиться.
  • Повторити цю процедуру з кожним кулею.
  • Приготування крему:

  • У жароміцну ємність насипати борошно, цукор і крохмаль. Розмішати. Вбити яйця. Збити.
  • Помістити на водяну баню. Залити молоко.
  • Заважаючи довести до загустіння.
  • Остудити масу. Якщо мало часу, то можна помістити в таз з холодною водою.
  • Масло покласти в піалу, розігріти в мікрохвильовій печі. Остудити. Температура повинна стати кімнатної.
  • Коли крем охолов змішати з маслом. Розмішати.
  • Помістити в миску воду.
  • Повністю остившім кремом промазати коржики і весь торт.
  • Обрізати краю, надавши рівну форму.
  • Змастити кремом.
  • Обрізки розкришити, можна руками, в ступці або в блендері.
  • Обсипати всю поверхню десерту.
  • Щоб торт вийшов ідеальним, необхідно максимально тонко розкачати коржі, а крем навпаки повинен бути дуже густим.

    Рецепт приготування зі сметаною

    Щоб приготувати випічку багато меду не треба. Але, незважаючи на невеликий склад компонентів, виходять ароматні, смачні коржі з насиченим медовим присмаком.

    Дивіться також:  Горіховий торт – 9 дуже смачних рецептів

    Інгредієнти:

    • Масло вершкове – 150 гр.;
    • Яйця – 2 шт.;
    • Чорнослив – 110 гр. для крему;
    • Борошно – 550 гр.;
    • Цукор-пісок – 225 гр. для крему;
    • Сода – 1,5 ч. ложки;
    • Мед – 3 ст. ложки;
    • Цукор-пісок – 310 гр.;
    • Сметана – 700 гр. для крему.

    Приготування:

  • Взяти каструлю невеликого розміру. Помістити мед, масло, цукор.
  • Поставити на водяну баню. Нагріти. Повинен стати однорідний колір. Помістити соду. Хвилину готувати.
  • Прибрати з плити, вбити яйця і моментально їх збити. Діяти слід швидко, інакше яйця зваряться.
  • Борошно просіяти. Засипати в рідину. Замісити.
  • Помістити в холод. Дістати через півгодини.
  • Скачати ковбаску з тіста. Зробити вісім розрізів. Вийде дев’ять частин, з яких необхідно скачати кулі.
  • Кожну кульку розкачати. Вийде дуже тонке тісто.
  • Взяти форму бажаного розміру і вирізати коло потрібного діаметру.
  • Помістити шар у форму.
  • Запекти п’ять хвилин в духовій шафі при 180 гр. Дістати з форми відразу!
  • Повторити вісім разів.
  • Приготування крему:

  • Для крему використовувати сметану великий жирності.
  • Помістити її в миску. Приєднати цукор. Збити, використовуючи міксер.
  • Чорнослив промити. Нарізати. Помістити в масу.
  • Промазати всі коржі, укладаючи шарами. Коли торт буде зібраний, залишки крему розподілити по всій його поверхні.
  • Обрізки подрібнити в крихту. Обсипати торт. Медовик зі сметаною готовий.
  • З кавово-шоколадним кремом

    Якщо хочеться медовик, але набрид звичний крем, то приготуйте ласощі з кремоподібної масою, до складу якої входить кава.

    Інгредієнти:

    • Сода – 2,5 ч. ложки;
    • Згущене молоко – 450 гр. для крему;
    • Розчинна кава – 4 ч. ложки для крему;
    • Масло вершкове – 50 гр.;
    • Мед – 4 гр.;
    • Вершки жирні – 750 гр. для крему;
    • Борошно – 750 гр.;
    • Масло вершкове для глазурі – 70 гр.;
    • Гіркий шоколад – 250 гр. для глазурі;
    • Яйце – 3 шт.;
    • Цукор – 240 гр.;
    • Розчинна кава – 6 ч. ложечок;
    • Вершки жирні – 250 мл для глазурі.

    Приготування:

  • Зробити водяну баню. У ємність невеликого розміру помістити мед, масло, цукор, кава, яйця, соду.
  • Розмішати. Томити п’ять хвилин. Засипати склянку борошна. Розмішати вінчиком.
  • Засипати залишилася норму борошна. Замісити.
  • Розрізати тісто так, щоб вийшло дев’ять частин. Скрутити кулі.
  • Викласти на тарілку. Накрити рушником.
  • Залишити на півгодини.
  • Кожну кульку розкачати. Має вийти круг, товщина якого не перевищує три міліметри. Краще підготувати відразу всі коржі, тому що згодом тісто підсихає і стає важко його розкачати.
  • З розкатаного тіста вирізати коло рівний діаметру форми.
  • Помістити в духову шафу. Випекти. Коли верх зарум’яниться, відразу дістати і перекласти на тарілку.
  • Випекти всі частини при температурі 180 гр.
  • Приготування крему:

  • Розігріти дві столові ложки вершків. З’єднати з кавою. Розмішати. Кава має повністю розчинитися. Остудити.
  • Вершки збити. Вийде пишна, густа маса. Ввести кави і згущене молоко.
  • Перемішати на мінімальному режимі міксера.
  • Зібрати торт. Змащуючи коржі і укладаючи їх шарами.
  • Для глазурі закип’ятити вершки, додати шоколад і масло. Остудити. Залити тортик. Можна взяти силіконову пензлик і промазати всю поверхню.
  • З вареним згущеним молоком

    Саме складне в приготуванні торта – це підготовка коржів. Необхідно витратити час, щоб приготувати і пропекти коржі. Але результат того вартий.

    Дивіться також:  Кыстыбый з картоплею – 7 рецептів

    Інгредієнти:

    • Сода – 1,5 ч. ложки;
    • Борошно – 720 гр.;
    • Цукор – 320 гр.;
    • Молоко для просочення – 150 мл;
    • Згущене молоко варене – 600 гр. для крему;
    • Вершкове масло – 150 гр.;
    • Яйце – 4 шт.;
    • Мед – 6 ч. ложечок;
    • Масло вершкове – 320 гр. для крему;
    • Горіх волоський – 120 гр. для крему.

    Приготування:

  • Масло розрізати. Покласти в ємність. Насипати цукор, залити мед.
  • Помістити на водяну баню. Всипати соду. Продукти побіліють і збільшаться. Прибрати з конфорки.
  • Охолодити.
  • Ввести яйця, збити.
  • Борошно засипати в рідину. Замісити.
  • Розрізати так, щоб вийшло дев’ять частин. Скрутити в кулі.
  • Розкачати. Вирізати коло.
  • Взяти вилку і наколоти тісто. Підготувати всі кулі. Тісто випікається швидко, і щоб не втрачати час, треба ставити відразу наступний корж.
  • Помістити в духову шафу. Температура 180 гр. Готувати за п’ять хвилин кожну частину.
  • Горіхи і один корж подрібнити.
  • Приготування крему:

  • Для крему необхідно м’яке масло, для цього варто заздалегідь вийняти його з холодильника. Помістити у блендер додавши згущене молоко. Збити.
  • Кожен коржик просочувати молоком і змащувати кремом. Коли всі частини зібрані, змастити ласощі кремом і посипати крихтами з горіхами.
  • Прибрати в холод.
  • З сирним кремом

    Медові коржі добре поєднуються з кремом із сиру.

    Інгредієнти:

    • Вершкове масло – 6 ч. ложечок;
    • Ванілін – 1 пакет для крему;
    • Цукор – 300 гр.;
    • Сир – 1000 гр. для крему;
    • Вода – 5 ст. ложок;
    • Сода – 1,5 ч. ложки;
    • Сметана – 250 гр. для крему;
    • Яйце – 3 шт.;
    • Борошно – 750 гр.;
    • Мед – 5 ст. ложок;
    • Лимонна цедра для крему;
    • Цукор – 300 гр. для крему.

    Приготування:

  • Мед покласти в каструльку. Почекати поки закипить.
  • Додати цукор, воду, соду.
  • Після збільшення маси дочекатися, коли вона забарвиться в насичений помаранчевий колір. Цей процес займе близько двох хвилин.
  • Зняти з плити.
  • Покласти масло. Перемішати. Остудити.
  • Насипати борошно, дрібно, додаючи поступово вимішуючи тісто. Борошна може знадобитися більше або менше. Вийде еластична маса, яка не липне т до рук.
  • Помістити в каструлю. Накрити кришкою. Відставити на півгодини.
  • Скачати ковбасу. Розділити так, щоб вийшло сім частин. Скачати кулі.
  • Розкачати кулю в пласт. Відправити в духову шафу. Температура 180 гр. Випекти.
  • Приготування:

  • Взяти сито. Пропустити сир. Насипати цукор, ванілін. Додати сметану. Додати цедру.
  • Розмішати. Якщо вийшла сухувата маса, то додати ще сметани.
  • Зібрати торт, промазавши кожен корж кремом. Обрізати краю, надавши бажану форму. Подрібненої обрізанням обсипати десерт.
  • Готуємо торт в мультиварці

    Інгредієнти:

    • Сметана – 600 мл;
    • Ванілін;
    • Мед – 4 ст. ложки;
    • Розпушувач – 1,5 ч. ложки;
    • Загущувач для вершків – 10 гр.;
    • Цукор – 150 гр.;
    • Яйце – 4 шт.;
    • Борошно – 300 гр.;
    • Пудра – 4 ст. ложки.

    Приготування:

  • Щоб коржі вийшли вдалими, використовуйте яйця не з холодильника. Засипати до них цукор. Збити. Маса збільшитися в три рази. За структурою стане пишною і гладкою.
  • Мед розтопити. Можна використовувати водяну баню, а можна просто на плиті, але він не повинен закипіти. Остудити. Ввести в яєчну масу. Збити.
  • Всипати розпушувач і борошно.
  • Виходить тісто, як на оладки. Перелити в чашу від мультиварки, яку заздалегідь змастили маслом.
  • Включити режим випічка. Готувати 50 хвилин. Щоб тісто не осіло, кришку не відкривати.
  • Остудити.
  • Дивіться також:  Заварний крем для бісквіта – 7 рецептів

    Приготування крему:

  • Сметану охолодити. Помістити в миску.
  • Додати пудру, загусник, ванілін.
  • Збити.
  • Взяти довгий ніж. Бісквіт розрізати так, щоб вийшло три коржа.
  • Змастити кожну частину. Краї обрізати. Зайве розкришити. Посипати десерт.
  • Медовик з ванільним заварним кремом

    Бездоганний смак при простому приготуванні. З заварним кремом, який має аромат ванілі, медовик виходить ніжний, в міру солодкий.

    Інгредієнти:

    • Ваніль – 1 стручок для крему;
    • Борошно – 40 гр. для крему;
    • Борошно – 450 гр.;
    • Молоко – 400 мл для крему;
    • Цукор – 250 гр.;
    • Цукор – 75 гр. для крему;
    • Масло вершкове – 100 гр.;
    • Яйце – 3 шт.;
    • Мед – 4 ч. ложечки;
    • Жовток – 4 шт. для крему;
    • Сода – 1 ч. ложка.

    Приготування:

  • Взяти жароміцну ємність. Помістити олію, мед, цукор. Включити конфорку на мінімум. Все має закипіти.
  • Яйця розмішати.
  • Змішати з сумішшю.
  • Всипати борошно. Замісити.
  • Розрізати на п’ять частин.
  • Розкачати.
  • Випекти в духовій шафі при температурі 180 гр.
  • Приготування крему:

  • Молоко нагріти. Покласти ваніль. Всипати половину цукру. Закип’ятити.
  • Цукор і жовтки перемішати.
  • З молока дістати ваніль. Залити жовтки.
  • Проварити. Після загустіння прибрати з вогню.
  • Охолодити. Збити.
  • Промазати коржі. Зібрати шарами.
  • Охолодити шість годин.
  • Як приготувати торт на сковороді?

    Такий метод приготування не змінює смак десерту, але прискорює процес приготування.



    Інгредієнти:

    • Сода – 1 ст. ложка;
    • Мед – 3 ст. ложки;
    • Вершкове масло – 35 гр.;
    • Цукор – 320 гр. для крему;
    • Яйця – 3 шт.;
    • Сметанний продукт – 750 гр. для крему;
    • Борошно – 310 гр.;
    • Лимон для крему;
    • Цукор – 350 гр.

    Приготування:

  • Розтопити масло.
  • Розмішати з цукром. Влити мед.
  • Проварити на водяній бані.
  • Перемішуючи ввести яйця.
  • Проварити три хвилини.
  • Насипати тісто. Коли маса підніметься високо в ємності, відключити.
  • Всипати борошно. Замісити.
  • Розрізати, щоб вийшло дев’ять кульок.
  • Накрити рушником.
  • Розкачати по черзі.
  • Сковороду нагріти. Підсмажити кожну частину.
  • Приготування крему:

  • Лимон перетерти.
  • Сметану розмішати з цукром і лимоном.
  • Промазати кожен шматок.
  • Рецепт приготування пісного медовика

    Ця випічка підійде для тих, хто дотримується пісні дні.

    Інгредієнти:

    • Сіль;
    • Родзинки – пів склянки;
    • Розпушувач – 2 ч. ложки;
    • Горіхи – пів склянки;
    • Цукор – 15 гр.;
    • Вода – 250 мл;
    • Мед – 6 ч. ложок;
    • Ванілін – 2 ч. ложки;
    • Соняшникова олія – 125 мл;
    • Борошно – 300 гр.

    Приготування:

  • Залити окропом ізюм. Витримати вісім хвилин. Просушити.
  • Підсмажити цукор. Залити воду. Підсмажити. Остудити.
  • Ванілін, сіль, мед і масло перемішати. Залити карамель. Розмішати.
  • Засипати борошно, розпушувач. Вийде маса як сметана.
  • Горіхи засипати до масі. Додати родзинки.
  • Перекласти в ємність для запікання.
  • Переставити в духовку. Температура для випікання 180 гр.
  • Готувати годину.
  • Прокрутка до верху