Торт Монастирська хата — 6 покрокових рецептів

Рецепт торта «Монастирська хата» відомий не багатьом. Це ласощі можна зустріти на прилавках магазинів, проте десерт, приготований самостійно в рази смачніше. Пропонуємо 6 варіацій на вибір.

Торт «Монастирська хата» з вишнею і сметанним кремом

Хочете поласувати вишуканим десертом, приготуйте його з вишнею та зі сметанним кремом. Ягоду можна використовувати в свіжому або замороженому вигляді. У десерт додаються ягоди без кісточок.

Для приготування знадобиться склад продуктів:

  • ягода — 0,5 кг;
  • сметана — 0,6 кг;
  • шоколад — 50 г;
  • маргарин — 0,2 кг;
  • цукровий пісок — 8 ст. л.;
  • ванільний екстракт — 1 пакетик;
  • вершки — 1 склянку;
  • сіль — 3 г;
  • борошно — 650 г;
  • розпушити — 5 р.

Приготування:

  • Першим ділом потрібно приготувати тісто, воно повинно вийти тугим. Для цього змішуємо підталий маргарин з ванільним екстрактом, 4 ст. л. цукрового піску з 300 грамами сметани, сіллю і розпушувачем. Добре збиваємо і додаємо борошно. Відправляємо тісто в холодильну камеру на 1 годину.
  • Тісто ділимо на 3 рівні частини, розкачуємо його. Кожен пласт повинен вийти 30 см в ширину і 50 см в довжину. Після чого кожну смужку знову розрізаємо. Остаточний розмір повинен вийти 10 і 30 див.
  • У кожен шар викладаємо ягоду в ряд.
  • Акуратно загортаємо тісто трубочкою. Слідкуйте за краями, їх потрібно повністю закрити, інакше просочиться сік.
  • Розігріваємо духовку до 180°С.
  • Деко застеляємо кондитерської папером, викладаємо трубочки. Відправляємо в духовку на 30 хвилин.
  • За цей час трубочки встигнуть підрум’янитися, даємо час їм охолонути. Повинно вийти 15 трубочок.
  • Приступаємо до приготування сметанного крему. Міксером збиваємо вершки, додаємо цукор, що залишився і сметану. Працюємо міксером, поки крем не стане густою консистенцією.
  • На підносі розкладаємо 5 трубочок, змащуємо їх сметаною. З кожним шаром кількість трубочок зменшується на одну, все повинно вийти 5 шарів, кожну трубочку промазуємо кремом.
  • Коли «хата» буде побудована, прибираємо її в холодильну камеру на пару годин. Торту потрібно дати час просочитися, від цього залежить смак.
Дивіться також:  Хмиз тонкий – 7 хрустких рецептів

Готове ласощі нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу.

Рецепт від Юлії Висоцької

Рецепт десерту від Юлії Висоцької максимально наближений до класичного варіанту. Спекти торт просто, але не швидко, в особливих випадках варто побалувати себе смачним ласощами.

Інгредієнти:

  • вершкове масло — 0,2 кг;
  • жирна сметана — 0,4 кг;
  • сода — ½ ч. л.;
  • куряче яйце — 3 шт.;
  • мак — 100 г;
  • борошно — 400 г;
  • цукор — 400 р.
  • волоський горіх — 0,2 кг;
  • ягода — 600 г;
  • шоколад;
  • оцет.

Рецепт:

  • Жовтки відокремити від білків. Білок охолодити, змішати з 200 грамами цукру і збити віночком.
  • На водяній бані розтоплюємо масло, прибираємо його в холод. З’єднуємо масло з жовтками і 200 грамами сметани.
  • Гасимо оцтом соду, з’єднанням її з борошном. До борошна додаємо сметану. Замішуємо тісто.
  • З тіста повинно вийти 28 однакових кульок. Прибираємо кульки в прохолодне місце на півгодини.
  • Розкачуємо кульки так, щоб за розміром кожен вийшов 20х3 див.
  • У кожен брусочок викладаємо ягоду, змішану з волоським горіхом.
  • Тісто згортаємо у формі трубочки і випікаємо в духовій шафі 15 хвилин при 180°С.
  • Збиваємо сметану з цукровим піском. Невеликою кількістю отриманого крему змащуємо дно блюдця, в якому будемо подавати десерт.
  • Приступаємо до будівництва «хати». Перший шар складається з 7 трубочок, з кожним шаром прибираємо 1 трубочку, весь торт заливаємо сметаною.
  • В якості прикраси для торта використовуємо тертий шоколад. Прибираємо десерт в холодильник на добу.

Через добу торт повністю просочився, а це значить, можна приступати до пробі оригінального ласощі.

З заварним кремом

Смачне ласощі з ніжним заварним кремом можна приготувати маю під рукою наступні інгредієнти:

  • борошно — 520 г;
  • олія — 0,3 кг;
  • цукор — 0,1 кг;
  • яйця — 4 шт.;
  • молоко — 0,5 мл;
  • сметана — 1 склянка;
  • розпушити — 1 ч. л.

Приготування:

  • 450 грам борошна перетираємо з 200 грамами олії. До борошна додаємо сметану і розпушити, замішуємо тісто. Ховаємо його в холодильник на півгодини.
  • З’єднанням жовтки з цукровим піском і 2 склянками молока.
  • Решту молока змішуємо з борошном, з’єднанням із сумішшю з яєць і маслом.
  • Суміш готується на водяній бані, поки не загусне.
  • Розкачуємо тісто, нарізаємо його брусочками. Начиняємо заварним кремом, звертаємо в трубочку і відправляємо в духовку на 10 хвилин.
  • Викладаємо, змащуємо залишками крему. Прибираємо в холодильник на 3 години.
Дивіться також:  Вершкова помада — 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Торт, приготований по самому простому рецептом, готовий.

Ніжний торт «Монастирська хата» зі згущеним молоком

Тісто, приготоване за цим рецептом, виходить тонким, від цього смак начинки відчувається ще сильніше. «Монастирська хата» зі згущеним молоком — це смачна варіація торта складається з «колод».

Склад для тіста:

  • маргарин — 150 г;
  • сіль — 1 г;
  • сода — 1 ч. л.;
  • цукор — 1,5 ч. л.;
  • ванілін — 4 г;
  • борошно — 0,5 кг;
  • сметана — 0,2 кг.

Начинка:

  • цукровий пісок — 9 ч. л.;
  • ягода — 0,5 кг.

Крем:

  • масло вершкове — 9 ст. л.;
  • згущене молоко — 0,6 кг.

Етапи приготування:

  • Готуємо тісто. Змішуємо всі інгредієнти, прибираємо на годину в холод.
  • Вимішене тісто розділяємо на 3 рівні частини, які ділимо ще на 6 частин. Кожну частину перетворюємо в прямокутник, розміром 30х7 див.
  • З’єднуємо ягоду і цукровий пісок, викладаємо начинку, защипуємо краї тіста і переміщаємо в духову шафу, поки «колоди» не стануть рум’яними.
  • Змішуємо інгредієнти для крему, перемішуючи до однорідності.
  • Будуємо хату, перший шар складається з 6 «колод», далі прибираємо 1 «колоді». Кожен шар змащуємо згущеним кремом. Залишаємо ласа страва на ніч, щоб воно просочилося.

Надзвичайно смачний торт готовий!

З готового листкового тіста

Брак часу змушує господинь використовувати готове тісто.

Продукти:

  • вишня — 500 г;
  • згущене молоко — 1 банка;
  • покупне тісто — 0,8 кг;
  • сир маскарпоне — 0,4 кг

Приготування:

  • Розкачуємо тісто і нарізаємо смужками. Викладаємо вишню і загортаємо трубочками. Випікаємо в духовці 20 хвилин при 180°С.
  • Збиваємо згущене молоко з сиром.
  • Викладаємо «колоди», перший шар 4 «колоди», кожне змащуємо кремом.
  • Через 4 години кондитерський виріб просочиться, і його можна подавати до столу.

Таким десертом може поласувати сім’я з 10 чоловік.

Дивіться також:  Фісташкова паста -3 рецепта, як зробити в домашніх умовах.

Млинцеві ласощі

Оригінальна страва, що складається з млинців не соромно подати до святкового столу.

Для млинцевого торта потрібно:

  • молоко — 0,7 л;
  • борошно — 260 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • ягода — 40 г;
  • жирні вершки — 0,3 л;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • цукрова пудра — 2 ст. л.

Приготування:

  • Збиваємо яйця з цукром, вливаємо тепле молоко. Поступово вводимо муку.
  • Сковороду змащуємо маслом. Випікаємо млинці, поки вони не стануть рум’яними.
  • У готові вироби викладаємо вишню, звертаємо трубочкою.
  • З’єднанням вершки і цукрову пудру, перемішуємо.
  • Укладаємо вироби на тарілку гіркою, густо змащуємо кремом.
  • Прибираємо в холодильну камеру на пару годин.

Розрізаємо млинцевий торт порційними шматочками і подаємо до столу.

Чим можна замінити вишню в приготуванні десерту

Деякі кулінари замінюють вишню черешнею, чорносливом і навіть ананасами. Також начинку можна зробити шоколадною, з горіхами або сухофруктами. Оригінальна начинка вийде, якщо змішати мак, чорнослив і волоський горіх. Начинити торт можна різними продуктами, але у цьому питанні слід спиратися на свої смакові уподобання.

Як прикрасити торт

Ласощі можна прикрасити шоколадною глазур’ю. Готується глазур просто, потрібно змішати гаряче молоко, какао, цукор і вершкове масло. Полити цією сумішшю так, щоб він набув вигляд будиночка, намалювати вікна, дверцят і дах.

Також в якості прикраси можна використовувати кондитерську посипання, покупну або зроблену своїми руками. Зробити її можна з цукатів, подрібнених горіхів і мигдальних пластівців.

Розтопити плитку шоколаду на водяній бані і використовуйте її як прикраса. Покрийте отриманим кремом торт і проведіть по ньому виделкою, створюючи візерунок, що нагадує дерев’яне поліно.

Торт «Монастирська хата» — це справжня насолода, яскраве завершення святкової вечері. За яким би рецептом не був приготований торт, він надовго запам’ятається гостям.

Прокрутка до верху