Торт Монастирська хата з вишнею – 7 покрокових рецептів приготування

Торт «Монастирська хата» з вишнею, зобов’язаний назвою подібності зі зрубом, являє собою чудовий десерт. І хоча процес приготування не можна назвати швидким і простим, результат у вигляді найсвіжішого ласощі з чудовим смаком перевершить всі очікування і стане причиною загальної похвали кулінарних вмінь господині.

Класичний торт «Монастирська хата» з вишнею

Торт з ніжним і вишуканим смаком припаде до душі навіть вередливому гурману.

Для приготування потрібні:

  • 700 р борошна;
  • пачка вершкового масла вагою 250 г;
  • 850 мл сметани;
  • 150 г цукру;
  • сода, гашене оцтом;
  • ½ Кг консервованих вишень.

Спосіб приготування:

  • У глибоку ємність всипається через сито борошно.
  • У гірці робиться поглиблення для розтопленого масла.
  • Потім додаються 250 мл сметани, ⅓ заявленої кількості цукру і сода.
  • Вимішується досить туге тісто, з якого після годинного охолодження готуються 17 однакових частин.
  • Із заготовок розкочуються пластини, які по всій довжині укладаються попередньо відкинуті на друшляк вишні.
  • Формуються рулетики, які відправляються в духовку для запікання.
  • З решти сметани і цукру блендером збивається крем.
  • Остиглі «колоди» викладаються у вигляді зрубу, покриваючись в процесі кремом.
  • Готова «Хата» поміщається в холодильник на 24 години.

Десерт з шоколадом

Щоб вразити домочадців своїми кулінарними талантами, варто приготувати домашній торт, скориставшись:

  • 800 г борошна;
  • пачкою масла вагою 250 г;
  • 850 мл сметани;
  • 250 г цукру;
  • пакетиком розпушувача;
  • 1 кг вишень;
  • майже цілою плиткою шоколаду.

Хід роботи:

  • З розтопленого масла, 250 мл сметани і п’ятої частини цукру готується однорідна маса, в яку через сито всипати борошно з розпушувачем.
  • Після вимішування і знаходження в холодильнику близько півгодини еластичний борошняний пласт ділиться на 15 кульок, які розкочуються у вигляді подовжених прямокутників.
  • В ряд по центру геометричних фігур з тіста викладаються вишні, після чого скочуються «бруси» майбутньої «Хати». Заготовки, що випікається при 180 °C духовці близько 20 хвилин.
  • Остиглі рулетики викладаються по спадної шарами. Перший формують 5 штук, останній – одне «колода» для створення форми хати.
  • Прошарком служить крем зі збитих залишків сметани і цукру.
  • Шоколад розтоплюється і наноситься поверх крему у вигляді прикраси.
  • Перед подачею десерт просочується в холодильнику.
Дивіться також:  Шоколадна глазур з шоколаду – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Зі сметанним кремом

Ще одна смачна варіація приготування десерту з вишнею зі сметанним кремом.

Необхідні:

  • 400 г борошна;
  • 120 мл кефіру;
  • 400 г вишень;
  • 120 г вершкового масла;
  • 150 г цукру;
  • 300 мл сметани;
  • пакетик ваніліну.

Черговість дій:

  • З олійною стружки, просіяного борошна, кефіру і третини цукру вимішується однорідне тісто.
  • Загорнута в харчову плівку борошняна маса з еластичною структурою відправляється на 1 годину на холод.
  • З тіста готують тонкі і досить довгі прямокутники, по центру яких в ряд викладають вишні.
  • Скочуються трубочки, які відправляються на деко в духовку для підрум’янення.
  • Коли вироби охолонуть, з них формується «зруб», рясно смазывающийся сметанним кремом. Останній збивається міксером з решти сметани, ваніліну і цукрового піску.

З замороженої вишнею

«Монастирська хата» – десерт, улюблений багатьма, не тільки за ніжний смак таять у роті шматочків, але і за досить низьку калорійність, в порівнянні з іншими подібними ласощами.

Для створення торта необхідні:

  • 400 г борошна;
  • пачка вершкового масла вагою 250 г;
  • 1 л сметани;
  • 450 г цукру;
  • ½ Пакетика розпушувача;
  • 400 г заморожених вишень.

Основні етапи підготовки:

  • Розморожується вишня вночі, поміщена в друшляк.
  • Розм’якшене масло збивається, після чого в ємність додаються 200 г цукру.
  • Після введення в склад при постійному помішуванні 200 мл сметани в однорідну масу всипати борошно і розпушувач.
  • Вимішане тісто після вилучення їх холодильника, де воно «відпочивало» 2 години, ділиться на 15 кульок, кожен з яких розкачується в прямокутну пластину.
  • По всій довжині прямокутники покриваються в центральній частині вишнями, після чого згортаються у вигляді рулетиків і запікаються в духовці близько 20 хвилин.
  • Коли основа торта охолоне, із неї формується «зруб», який перемазывается повітряним кремом. Останній готується з решти сметани і цукру, збитих міксером.
Дивіться також:  Пиріг Зебра – 7 покрокових рецептів

Ласощі зі згущеним молоком

Щоб солодке «будова» було більш міцним, можна скористатися вареним згущеним молоком. Для «Хати» стандартного розміру буде потрібно 400 г ароматного «клею».

Також необхідні:

  • 400 г борошна;
  • 200 г маргарину;
  • стільки ж вершкового масла;
  • 250 мл сметани;
  • вишня.

Щоб приготувати торт:

  • На стільницю борошно просіюється, в яку втручається рубаний маргарин і сметана.
  • Отриманий шар тіста поміщається на 60 хвилин на холод, а по закінченні цього часу ділиться на частини.
  • Всі шматочки тіста розкочуються в формі прямокутників, на які викладаються вишні таким чином, щоб підготувати «поліна».
  • Вироби випікаються в духовці 15 хвилин при 200 °C.
  • Крем готується шляхом збивання масла і згущеного молока.
  • «Поліна» укладаються на блюдо гіркою, яка добре скріплюється і покривається кремовою масою.
  • Торт відправляється на просочення в холодильник.

З пісочного тіста

Неможливо передати словами насолода, одержувана при вкушении такого повітряного і ароматного десерту, як «Монастирська хата».

Для втілення рецепта в життя слід мати під руками:

  • 200 г маргарину;
  • 200 г вершкового масла;
  • 500 г борошна;
  • 1,2 л сметани;
  • 250 г цукру;
  • ½ Пакетика розпушувача;
  • 800 г консервованої вишні.

Спосіб виконання:

  • 1 л сметани збивається з ¾ заявленої кількості цукру, перетвореного в пудру, до повітряної консистенції.
  • Потім в кремоподібну масу втручається міксером розм’якшене масло.
  • З рештою сметани, маргарину, ¼ цукру, борошна і розпушувача замішують пісочне тісто, яке охолоджується в холодильнику близько 1 години.
  • З пружного шару скочуються 15 кульок під прямокутну основу для трубочок.
  • По центру геометричних фігур по всій довжині викладаються вишні, після чого вже скручені рулетики випікаються в духовці.
  • Коли «поліна» охолонуть, з них формується гірка у вигляді хати, яка рясно присмачується попередньо підготовленим сметанним кремом.
Дивіться також:  Пиріг з сиром в мультиварці – 6 рецептів приготування

«Монастирська хата» від Алли Ковальчук

За словами Алли Ковальчук, вишневий десерт можна створити не більш ніж за 1 годину.

Переконатися в цьому легко, підготувавши лише:

  • 500 г вершкового масла;
  • 500 г борошна;
  • 850 мл сметани;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 30 мл лимонного соку;
  • ½ Кг консервованої вишні.

Основні кроки приготування:

  • 200 г масла перетираються з борошном, після чого додаються 250 мл сметани і трохи цукру.
  • Тісто на півгодини відправляється в холод, а потім ділиться на рівні частини, які розкочуються в вигляді прямокутників довжиною в 25 див.
  • На тісто в ряд викладаються вишні без рідини, після чого вже згорнуті в трубочку «колоди» відправляються на деку випікатися при 180 °C до рум’яності. Щоб крем вийшов пишним, при підготовці у збиту масу зі сметани, цукрової пудри і масла додається лимонний сік.
  • Остиглі «колоди» викладаються на блюдо по спадної вже описаним способом.
  • Кожен шар, включаючи верхівку, покривається товстим шаром крему.
  • Просочування триває в холодильнику не менше 12 годин.

«Монастирська хата» – вишукане ласощі, яке один раз з’явившись на святковому столі, стане родзинкою кожного урочистості.

Прокрутка до верху