Торт-морозиво – святкова альтернатива звичайній випічці. Безе, бісквіт, фрукти, хрусткі шматочки (попкорну, шоколаду, горіхів) – разом з морозивом-кремом все це створює гармонію смаків. Кислі, солодкі, м’які і хрусткі шари можна доповнювати оригінальними добавками, шматочками-сюрпризами.
Шоколадний торт-морозиво
Склад:
- покупної бісквітний корж – 1;
- невеликі бісквіти-палички – 0,3 кг;
- жирні вершки – 0,6 л;
- гіркий шоколад – 85 м;
- жовтки – 6;
- молоко – 0,25 л;
- цукор – 0,2 кг;
- бренді – 35 г (2 ст. л.);
- ваніль – на кінчику ч. л.;
- гірка шоколадна крихта – 85 г (4 ст. л.);
- какао – 65 г (3 ст. л.).
Етапи приготування:
- Молоко кип’ятять з ваніллю.
- Цукор розчиняють у жовтках з допомогою міксера, доводять до міцної піни.
- В жовткову масу вводять тепле молоко, ставлять на вогонь, збивають під час слабкого кипіння, поки маса не стане щільною, як крем.
- Ставлять посуд з кремом в холодну воду, помішують.
- Бренді і остиглий крем розмішують, залишають в морозилці.
- На водяну баню ставлять скибочки шоколаду, щоб растопились.
- Збивають вершки.
- У 0,5 вершків вводять шоколад.
- Половину порції морозива (крему) змішують з вершками з шоколадом.
- Другу половину морозива змішують з «чистими» вершками.
- Збирають торт: розрізане поперек печиво викладають на бісквіт, покривають світлим морозивом, залишають у холодильнику (2 год).
- Заливають світлий шар темним морозивом, кладуть у холодильник (2 год).
- Прикрашають сумішшю какао та шоколадних крихт.
Торт з домашнього крему-морозива з вологими бісквітами має насичений вершково-карамельний смак, який доповнюється гірчинкою темного шоколаду.
Святковий десерт з пломбіру з ягодами
Склад:
- покупне (світле) морозиво – 0,6 кг;
- вишня (заморожена/свіжа) – 3 ст. л.;
- будь-які яскраві (не дуже кислі) ягоди (малина, чорниця) – 3 ст. л.;
- купівельна бісквітна випічка (без наповнювачів) – 3 ст. л.;
- магазинні тонкі трубочки (з кремом) – 6;
- цукор – 2,5 ст. л.;
- коньяк – 55 мл
Етапи приготування:
- Морозиво в мисці залишають розм’якшуватися в кімнаті.
- Ягоди замішують з цукром, прогрівають при слабкій температурі, помішуючи, 7 хв.
- Вводять в ягоди коньяк, кип’ятять.
- Бісквіт тонко ріжуть.
- Споруджують десерт: на дно – 2 ст. л. морозива, далі – бісквіт і ягоди (з сиропом). Повторюють шари 3-4 рази.
- Вершки, бісквітний «пісок» використовують як прикрасу.
Торт-морозиво з ягодами – це швидкий варіант домашнього листкового десерт із фруктами і купівельними ласощами. Морозиво – основа смаку, тому варто подбати про його високу якість, натуральність.
Покроковий рецепт від Юлії Висоцької
Склад:
- магазинне морозиво (з ваніллю, без добавок) – 1 кг;
- шоколадне морозиво – 0,6 кг;
- сметана (30%) – 0,4 л (можна густий йогурт);
- смородинове варення – 0,1 кг;
- печиво «Орео» — 18-20 шт.;
- горіховий шоколад – 120 г;
- попкорн (карамельний) – маленька упаковка (або на свій смак).
Етапи приготування торти з морозива своїми руками:
- Глибоку форму покривають (на дні) шаром шоколадного морозива.
- У нього занурюють печиво, окремі хрусткі «зерна» попкорну.
- Ставлять 1 «корж» в морозилку.
- Залишок морозива злегка збивають із сметаною (йогуртом).
- 0,5 порції морозива зі сметаною залишають чистої (можна посилити смак ваніллю).
- У 0,5 сметани і морозива додають варення, роблять ложкою красиві візерунки (не перемішуючи до однорідності).
- Підморожений 1 корж заливають «чистим» морозивом, заморожують 15 хв.
- На двошарове морозиво викладають попкорн, шматочки шоколаду, притискають.
- Заливають два шари третім – ванільно-ягідним (з вкрапленнями).
- Ставлять в морозилку виріб, дістають, посипають попкорном.
- Обгортають виріб харчової батогом, закривають в морозилці.
Через 25 хв все буде готово. Всі смаки, різні текстури (кремові, хрусткі) торта доповнюють один одного. Барвистість і шматочки-сюрпризи всередині виробу сподобаються дітям.
Муссовый торт-морозиво
Склад:
- масло вершкове (мяке) – 3 ст. л.;
- пісочна випічка (без добавок) – 0,2 кг;
- вершки (жирність – від 30%) – 0,6 л;
- пломбір – 0,35 л;
- цукрова пудра – 75 г (4 ст. л.);
- вода – 4 ст. л.;
- желатин – 12 р.
Етапи приготування:
- Розтерте в пісок печиво, тепле масло вимішують (як тісто).
- Кулінарне кільце покривають шаром «тесту».
- «Корж» заморожують 25 хв.
- Желатин залишають набухати у воді, далі – розтоплюють його на водяній бані.
- З вершків і пудри роблять щільний крем (міксером).
- Пломбір м’який, желатин, 0,5 порції вершків (збитих), обережно змішують (не збивають).
- «Корж» покривають мусом з морозива.
- Заморожують виріб 2 ч.
- Зверху торт «розмальовують» вершками (можна з барвниками).
Це відкритий торт-«кошик», заповнений пломбіром з вершками. Пісочне тісто добре поєднується з повітряним мусом.
Полуничне насолода
Склад:
- полуниця (обов’язково — соковиті, солодкі ягоди) – 0,6 кг;
- вершки (від 34%) – 0,5 л;
- цукор – 165 г;
- жовтки – 4.
Етапи приготування:
- Полуницю перетирають на пюре (з 2/3 цукру) в блендері.
- 1/5 пюре відставляють.
- Жовтки, залишок цукру збивають під час прогрівання на водяній бані. Поки маса охолоджується, її продовжують швидко збивати.
- Холодні вершки доводять міксером до консистенції густого крему.
- 4/5 полуничного пюре, жовтки, вершки змішують.
- 0,5 отриманого крему розподіляють у формі для кексу (на харчовій плівці).
- Заморожують крем 25 хв.
- Залишком полуничного пюре змазують заморожений шар, заморожують 20 хв.
- Зверху на заготівлю викладають решта 0,5 крему.
- Зібране виріб заморожують 5 ч.
- Виймають торт, зануривши форму в окріп (на кілька сек.).
- На торті розподіляють (у вигляді прикрас) пару ягід полуниці, розмальовують вершками.
Насиченість смаку торта залежить від якості ягід. Смак ягідного морозива підкреслюється прошарком-сюрпризом з «чистого» ягідного пюре.
З ананасами і вершками
Склад:
- стиглі соковиті ананаси (середні) – 2шт.;
- цукор – 0,2 кг;
- яєчні білки – 3 шт.;
- вершки (від 33%) – 0,75 л;
- гіркий шоколад – 160 р.
Етапи приготування:
- М’якоть ананаса (без твердої серцевини) розрізають кубиками.
- Дають закипіти 1 л. води.
- Шматки ананаса всипають в шумівку (порціями) і тримають в киплячій воді за 30 сек.
- ¼ Ананасів залишають шматками, решта перетирають на пюре блендером.
- З третини вершків (холодних) збивають крем.
- Білки, цукор, доводять до текстури крему, змішують з вершками.
- Ананасовим пюре, вершки з білками злегка збивають, вводять шматки ананаса.
- Заморожують масу протягом ночі під харчовою плівкою.
- Шоколад натирають.
- Залишок вершків ставлять на вогонь, перемішуючи, вводять тертий шоколад.
- Шоколад в гарячих вершках повністю розчиняють, помішуючи.
- Остуджують в кімнаті, ставлять у холодильник на ніч.
- Через ніч, шоколадні вершки збивають.
- Форму з тортом кілька секунд розігрівають в окропі, торт виймають.
- Торт покривають шоколадним кремом, заморожують 4 години.
Основа смаку цього торта – соковиті ананаси. Вершковий шоколад добре доповнює ананасовим морозиво.
Бісквітний торт з кремом з морозива
Склад тіста:
- цукор, борошно – 1 скл. і 4 ст. л.;
- яйця – 6;
- ваніль – на кінчику ст. л.
Сироп (просочення):
- вода, цукор – 1 скл.
- лимонний сік – 2,5 ст. л.
Для змащення коржа:
- абрикосове варення (густе) – 5 ст. л.
Крем:
- сухе морозиво – 1 пакетик;
- сметана – 0,4 л;
- цукор – 100 р.
Прикраса:
- стружка шоколадна, кокосова.
Етапи приготування:
- Збивають цукор з яйцями в міцну піну (4 хв).
- Ставлять духовий шафа на 160℃, щоб прогрівся.
- Далі збивають масу, вводячи потроху борошно (вибирають насадку для тіста).
- Запікають масу 40 хв, виймають з форми.
- 0,5 цукру (для сиропу) розплавляють в сотейнику, помішуючи.
- Включають мінімальний вогонь, повільно вводять в карамель воду (помішують).
- В карамельну рідина досипають залишок цукру, варять 15 хв, додають сік лимона.
- Сироп залишають остигати.
- Готовий розрізаний бісквіт просочують сиропом, покривають абрикосовим варенням.
- З сметани з цукром збивають крем, вводять сухе морозиво, збивають 5 хв.
- На варення викладають 0,5 крему-морозива, закривають коржем.
- Покривають торт залишком морозива, шоколадною сумішшю і кокосової стружки.
- Ставлять виріб для просочення на холод на 5 годин.
Шари вологого бісквіта, крему-морозива, варення з кислинкою доповнюють один одного. Цей торт з прошарком повітряного морозива, джему подають з соком, холодним чаєм.
Торт з домашнього морозива підійде для дитячих та дорослих свят. Такі багатошарові десерти в замороженому вигляді добре тримають форму, але і в розм’якшеному вигляді це відмінне ніжне ласощі.