Торт-морозиво – святкова альтернатива звичайній випічці. Безе, бісквіт, фрукти, хрусткі шматочки (попкорну, шоколаду, горіхів) – разом з морозивом-кремом все це створює гармонію смаків. Кислі, солодкі, м’які і хрусткі шари можна доповнювати оригінальними добавками, шматочками-сюрпризами.
Шоколадний торт-морозиво
Склад:
- покупної бісквітний корж – 1;
- невеликі бісквіти-палички – 0,3 кг;
- жирні вершки – 0,6 л;
- гіркий шоколад – 85 м;
- жовтки – 6;
- молоко – 0,25 л;
- цукор – 0,2 кг;
- бренді – 35 г (2 ст. л.);
- ваніль – на кінчику ч. л.;
- гірка шоколадна крихта – 85 г (4 ст. л.);
- какао – 65 г (3 ст. л.).
Етапи приготування:
- Молоко кип’ятять з ваніллю.
- Цукор розчиняють у жовтках з допомогою міксера, доводять до міцної піни.
- В жовткову масу вводять тепле молоко, ставлять на вогонь, збивають під час слабкого кипіння, поки маса не стане щільною, як крем.
- Ставлять посуд з кремом в холодну воду, помішують.
- Бренді і остиглий крем розмішують, залишають в морозилці.
- На водяну баню ставлять скибочки шоколаду, щоб растопились.
- Збивають вершки.
- У 0,5 вершків вводять шоколад.
- Половину порції морозива (крему) змішують з вершками з шоколадом.
- Другу половину морозива змішують з «чистими» вершками.
- Збирають торт: розрізане поперек печиво викладають на бісквіт, покривають світлим морозивом, залишають у холодильнику (2 год).
- Заливають світлий шар темним морозивом, кладуть у холодильник (2 год).
- Прикрашають сумішшю какао та шоколадних крихт.
Торт з домашнього крему-морозива з вологими бісквітами має насичений вершково-карамельний смак, який доповнюється гірчинкою темного шоколаду.