Торт-морозиво – 7 рецептів приготування своїми руками

Торт-морозиво – святкова альтернатива звичайній випічці. Безе, бісквіт, фрукти, хрусткі шматочки (попкорну, шоколаду, горіхів) – разом з морозивом-кремом все це створює гармонію смаків. Кислі, солодкі, м’які і хрусткі шари можна доповнювати оригінальними добавками, шматочками-сюрпризами.

Шоколадний торт-морозиво

Склад:

  • покупної бісквітний корж – 1;
  • невеликі бісквіти-палички – 0,3 кг;
  • жирні вершки – 0,6 л;
  • гіркий шоколад – 85 м;
  • жовтки – 6;
  • молоко – 0,25 л;
  • цукор – 0,2 кг;
  • бренді – 35 г (2 ст. л.);
  • ваніль – на кінчику ч. л.;
  • гірка шоколадна крихта – 85 г (4 ст. л.);
  • какао – 65 г (3 ст. л.).

Етапи приготування:

  • Молоко кип’ятять з ваніллю.
  • Цукор розчиняють у жовтках з допомогою міксера, доводять до міцної піни.
  • В жовткову масу вводять тепле молоко, ставлять на вогонь, збивають під час слабкого кипіння, поки маса не стане щільною, як крем.
  • Ставлять посуд з кремом в холодну воду, помішують.
  • Бренді і остиглий крем розмішують, залишають в морозилці.
  • На водяну баню ставлять скибочки шоколаду, щоб растопились.
  • Збивають вершки.
  • У 0,5 вершків вводять шоколад.
  • Половину порції морозива (крему) змішують з вершками з шоколадом.
  • Другу половину морозива змішують з «чистими» вершками.
  • Збирають торт: розрізане поперек печиво викладають на бісквіт, покривають світлим морозивом, залишають у холодильнику (2 год).
  • Заливають світлий шар темним морозивом, кладуть у холодильник (2 год).
  • Прикрашають сумішшю какао та шоколадних крихт.

Торт з домашнього крему-морозива з вологими бісквітами має насичений вершково-карамельний смак, який доповнюється гірчинкою темного шоколаду.

Дивіться також:  Тісто для печива — 10 рецептів і секретів приготування!