Торт «Москва» – 4 рецепта приготування в домашніх умовах

Приготуйте для своїх близьких чудовий десерт – торт «Москва», який став символом нашої столиці. Для його створення потрібні час і деякі кулінарні навички, але це ласощі коштує витрачених зусиль!

Історія появи торта «Москва»

Влада столиці оголосили конкурс на створення іменного, фірмового столичного торта «Москва». Ідея була дуже вдалою, і на заклик відгукнулося дуже багато кондитерів. У голосуванні брало участь близько 200 тисяч осіб.

Сьогодні іменний торт столиці випускає багато виробників. Під Новий рік у столиці був ажіотаж – торт «Москва» продавався у величезних кількостях. У торгових точках шикувалися черги, щоб купити цей шедевр кулінарного мистецтва.

Класичний рецепт

Торт готується з бісквітно-горіхових коржів, які перемазуються кремом на основі згущеного молока. Невід’ємна частина класичного десерту – блискуча глазур, на якій білим шоколадом написано ім’я російської столиці.

Для приготування основи:

  • 250 г білків;
  • стакан цукру з гіркою;
  • неповний склянку горіхів.

Приступаємо:

  • Для випічки коржів потрібно спочатку білки збити з цукром до крутий піни. Зазвичай достатньо збивати 10 хвилин.
  • Не припиняючи збивати, поступово вводимо горіхи, попередньо подробленные. Разом з ними масу збиваємо ще 2 хвилини.
  • Отриманий склад ділимо на 4 частини. Випікаємо кожну в металевому кільці, встановленому на деко, застелений промасленим пергаментом.
  • Готуємо при 150 градусах спочатку 5 хвилин, а потім при 100 градусах – 2 години. Приготовлені коржі охолоджуємо.

Бісквітно-горіхові заготовки промащують кремом.

Для його створення будуть необхідні:

  • півтори пачки масла;
  • три банки вареного згущеного молока;
  • 300 грамів фундука;
  • дві чарки коньяку.

Приготування крему:

  • Щоб зробити фірмовий крем, потрібно збити розм’якшене масло і додати згущене молоко. Збиваємо до однорідності.
  • На закінчення додаємо протертий горіх і коньяк.

Кожен корж промазуємо кремом і збираємо торт. Майже готовий десерт залишаємо на холоді на півтора-два години.

Залишається тільки приготувати смачну глазур, якою облитий фірмовий торт «Москва».

Будуть необхідні:

  • 150 г білого шоколаду;
  • 100 г кондитерського гелю;
  • 4 г барвника.

Для приготування глазуровки спочатку на бані розпускають шоколад, а потім додають в нього гель і фарбу. Глазур в гарячому стані ретельно розмішують.

Охолоджений торт покривають приготовленої глазур’ю і прикрашають білим шоколадом.

Дивіться також:  Торт Лунтик – 5 рецептів, як приготувати дитячий торт

Готуємо з екзотичним мусом

Любителі незвичайних, екзотичних смаків можуть спробувати приготувати фірмовий московський торт з заморськими фруктами. Яскравий, збалансований смак обов’язково сподобається всім, кому випаде щастя спробувати цей незвичайний десерт.

Деякі господині намагаються готувати менш калорійний, пісний торт «Москва», але ми ж залишимо ці вишукування тим, хто надто стурбований фігурою. А наш десерт являє собою справжній рай для ласунів! Тільки для виконання цього рецепта доведеться заздалегідь потурбуватися про інгредієнтах.

Для бісквітних коржів знадобиться:

  • 50 – 55 г білків;
  • півсклянки цукру;
  • 10 – 12 г мигдальної крихти;
  • 2 ст. л. кокосової стружки;
  • 10 г борошна.

Желе:

  • стакан малини;
  • 20 г цукру;
  • 10 – 12 г желатину.

Екзотичний мус:

  • 450 г пюре екзотичних плодів;
  • 10 г желатину;
  • 150 г вершків;
  • 45 г білків;
  • 20 мл води;
  • 45 г цукру.

Готуємо:

  • Спочатку треба зайнятися бісквітом. Духовку включити на 160ºС, деко простелити калькою. До твердих піків збити білок і цукор, борошно з’єднати з горіхами і змішати отримані склади. Цю масу рівномірно розподілити по листу, сформувавши коло (21 см в діаметрі, якщо слідувати нормам). Час запікання – 12 хвилин.
  • Поки запікається бісквіт, потрібно зайнятися желе і мусом. Замочити желатин, а малину з’єднати з цукром і прогріти, не даючи закипати. Коли цукор розпуститься, ввести желатин. Масу перелити у форму і відправити на холод.
  • Для приготування мусу з’єднати цукор і воду, закип’ятити. Окремо збити білки і, збиваючи, ввести сироп.
  • Желатин замочити. Пюре прогріти, не допускаючи кипіння і влити в нього набряклу желатинову масу. До піків збити вершки і ввести у охолоджене пюре і потім додати білки.
  • Залишилася тільки збірка десерту. У форму покласти корж, зверху розподілити пюре і залити його мусом. Охолоджувати торт три години.

З мигдалем і малиною

Поєднання смаків малини і мигдалю нікого не залишить байдужим! Рецепт розрахований на приготування торта вагою 1,4 кг

Для коржів будуть потрібні:

  • 250 г білків;
  • 2/3 ст. цукру;
  • півсклянки мигдальної муки;
  • 40 – 45 г борошна пшеничного в/с.

Крем:

  • 100 мл молока;
  • 80 г жовтків;
  • неповний стакан цукру;
  • брусочок масла грам на 50;
  • 50 г білків;
  • півсклянки води.
Дивіться також:  Варення з калини — 6 рецептів приготування на зиму

Желе:

  • стакан свіжої малини;
  • до 100 грам малинового пюре;
  • півтори ложки цукру;
  • 10 – 11 г желатину.

Покриття:

  • близько 100 грам малинового пюре;
  • ложка цукру;
  • 6 – 7 г желатину.

Готуємо запаморочливий десерт:

  • Почнемо, безумовно, з основи. Духовку прогріти до 180ºС. Деко простелити калькою. До піків збити білки, сполучені з цукром. Мигдалеву борошно і звичайну змішати і, продовжуючи працювати ложкою, ввести білки. Маса буде дуже повітряної.
  • Тісто перенести на кальку, зробити 4 круглих заготовки і запікати їх 20 хвилин. Охолодити.
  • Готуємо желе. Желатин замочити і залишити на 5 хвилин. Малину з’єднати з пюре, додати цукор, додати ваніль за смаком і довести до кипіння. Додати до ягідної маси желатин. Готове желе має охолоджуватися три години.
  • Готуємо крем. У молоко додати за бажанням ваніль і довести до кипіння. Окремо з’єднати жовток і цукор (половину), змішати з киплячим молоком. Розчинити у воді цукор, що залишився і зварити сироп.
  • Білки збити, ввести киплячий сироп і збивати, поки він не охолоне. Також збити м’яке масло, ввести його в крем і з’єднати з заварними білками.

Збираємо торт:

  • В окремі кондитерські мішки розкласти крем і желе.
  • У форму покласти корж, видавити на нього по черзі желейну і кремової маси.
  • Закрити другим коржем і знову викласти прошарок. Повторювати, поки не закінчаться коржі.
  • Торт помістити в холод на три години.

Залишилося зайнятися декором десерту.

  • Для заливки желатин замочують у великому обсязі води.
  • Малинове пюре з’єднують з цукром і варять. В ягідну масу вводять желатин.
  • Поверхня торта заливають охолодженою заливкою і знову поміщають десерт на холод.
  • Прикрашають готове ласощі мигдалевими горіхами.

Фисташково-вишневий

Цей рецепт торта розрахований на приготування десерту вагою 2,4 кг

Заздалегідь підготуйте для бісквіта стандартний набір продуктів і ще стакан вишні.

А для соусу на півкіло вишні знадобляться:

  • 50 г цукру;
  • 20 г крохмалю;
  • 15 г желатину.

Мус будемо робити з двох плиток білого шоколаду, півлітра вершків і наступного продуктового набору:

  • 2/3 склянки молока;
  • 50 г збитих жовтків;
  • ложка цукру;
  • дві ложки фісташкової пасти;
  • 5 г желатину;
  • зелений барвник.
Дивіться також:  Пиріг з яблуками в мультиварці – 9 вдалих рецептів

Крихта:

  • по 50 грам масла, борошна і цукру;
  • ложка пасти з фісташок;
  • 25 г какао-масла;
  • зелений барвник.

Готуємо:

  • Почнемо, традиційно, з бісквіту. Засипати все борошно в білки, збиті з цукром, додати вишню. Прогріти духовку до 170º с і на кальку, выстеленную на деко, викласти заготівлю круглого коржа. Випікати до 20 хвилин.
  • А поки готуємо соус. Проварити ягоду з цукром до появи соку. Відокремити плоди від соку і ввести в нього крохмаль. Постійно помішувати суміш, поки вона буде варитися. Ввести попередньо замочений желатин і повернути вишню.
  • Прийшла черга мусу. Трохи прогріти молоко і ввести в нього сполучені з цукром жовтки. Проварити склад, помішуючи, і додати розмочений желатин. Додати барвник і в кінці – розпушений шоколад. Збити вершки і частинами ввести в майже готовий мус.
  • Справа залишилася за малим. Робимо крихту. Розм’якшити масло і ввести в нього какао. Потім всипати борошно, а також цукор, пасту і фарбу. Масу викласти на кальку і запекти при 170 градусах не більше чверті години. При запіканні слід періодично помішувати суміш.
  • І, нарешті, збірка. На корж викласти соус, потім мус і прикрасити крихтою. Готово!

Як приготувати дзеркальну глазур для торта

Прикрасити торт «Москва» по тому самому, традиційним рецептом слід спеціальної дзеркальної глазур’ю.

Склад:

  • 2/3 ст. цукру;
  • 25 г желатину;
  • 5 мл фарби;
  • 150 мл патоки;
  • 110 мл згущеного молока;
  • 150 г білої шоколадки;
  • 75 – 80 мл води.

Готуємо майбутню красу так:

  • Розмочити желатин. Ввести цукор у воду, потім патоку, а після розчинення солодких кристалів – желатин.
  • В іншому посуді розпустити шоколад. Від його якості залежить, якою буде глазур!
  • Влити в шоколад, згущене молоко і слідом – сироп.
  • Ввести фарбу і збити. Бульбашок повинно бути як можна менше.

Залишається тільки прикрасити торт, заливши його отриманою масою зверху.

Описаний торт навряд чи можна назвати простим. І тим не менш, його під силу кожній господині, яка дружить з приготуванням десертів. Пробуйте, і результат вас приємно здивує!

Прокрутка до верху