Для званої вечері можна швидко і просто приготувати смачний десерт. Для нього навіть не буде потрібно духова шафа. Представляємо різноманітні варіанти тортів на сковороді.
Простий торт на сковороді зі згущеним молоком
Інгредієнти: банку невареной згущеного молока, яйце, 3,5 – 4,5 ст. борошна, 1 ч. л. пекарського порошку, 1,5 ст. густої сметани, 4 ст. л. цукрового піску.
- Згущене молоко переливається в глибоку миску. Туди ж відправляється вміст сирого яйця. Компоненти перемішуються.
- Частинами всипається просеянная борошно. Відразу додається розпушувач.
- Замішують некруте тісто. Коли воно перестане прилипати до пальців, можна ділити масу приблизно на 8 рівних частин.
- Кожен шматочок не тонко розкочується. Він повинен вийти по діаметру рівний сковороді.
- В кількох місцях коржа робляться проколи вилкою.
- Заготовки смажаться на сухій поверхні з обох сторін.
- Готові коржі укладаються один на один і обрізаються за розміром.
- Для крему збивається сметана з піском.
- Торт промащується кремом з минулого кроку і збирається.
Вийшов торт на сковороді зі згущеним молоком прикрашається крихтою з обрізків від коржів.
Готуємо шоколадний десерт
Інгредієнти: 1,5 ст. борошна найвищого гатунку, повний стакан молока, 2 яйця, склянка з гіркою цукру-піску, 310 г вершкового масла, малий. ложка харчової соди, 45 г какао, банку невареной згущеного молока.
- Спочатку вміст сирих яєць виливається в миску. Зверху висипається цукор. Маса збивається. Солодкі крупинки мають розчинитися.
- Вводиться 70 г розтопленого вершкового масла, какао-порошок. Слідом можна порціями додавати борошно з негашеним содою. Замішують густе тісто. Воно повинно бути як для смаження оладок.
- Коржі випікаються на добре розігрітій сковорідці, змащеній свіжим салом. Готуються під закритою кришкою. Через пару хвилин кожен корж перевертається. Друга сторона обсмажується вже без кришки близько половини хвилини.
- У підсумку на тарілці повинно виявитися 8 – 9 коржів.
- Решту вершкове масло розм’якшується і з’єднується зі згущеним молоком. Маса збивається. Їй перемазуються залишилися коржі.
Одержаний шоколадний торт на сковороді повинен постояти в прохолоді пару годин.
Наполеон на сковороді — смачно і просто
Інгредієнти: 3 ст. найвищого гатунку борошна, 2 склянки цукру-піску,310 г вершкового масла, ½ ч. л. гашеного соди, щіпка солі, 1 л молока, 6 яєць, пакетик ванільного цукру.
- Половина склянки борошна відразу відсипається. Залишився продукт змішується з 60 г розм’якшеного вершкового масла, половиною всього цукру, 3 яйця, содою, сіллю.
- Замішується дуже м’яке ніжне тісто. Воно залишається полежати на півгодинки.
- Крем готується з решти інгредієнтів, крім олії. Борошна буде достатньо 2 ст. л. Інша годиться для розкочування готових коржів.
- Спочатку крем доводиться до кипіння. Далі на повільному вогні він нудиться до загустіння. Як тільки це відбудеться, маса знімається з вогню. У трохи остиглий крем втручається залишився розм’якшене вершкове масло.
- Тісто ділиться на 15 грудочок. Кожен розкачується в коло, присипається борошном і смажиться на гарячій сковорідці. Головне, щоб коржі не згорали, так як вони печуться дуже швидко. У гарячих коржів ножицями обрізають краї.
- Отримані основи густо промащуються теплим кремом і укладаються один на одного.
Одержаний «Наполеон» на сковороді можна прикрасити будь-якими подрібненими горіхами. Бажано, щоб він наполягав на холоді 12 – 14 годин.
Медовик швидкого приготування
Інгредієнти: півпачки вершкового масла, 90 г рідкого меду, 760 г жирної сметани, 1 мал. ложка ванільного цукру і 300 г звичайного піску, 410 г борошна, 3 яйця, 1 мал. ложка харчової соди, лимон.
- Все масло нарізати шматочками і відразу викладається в сотейник. До нього вирушає звичайний цукор (120 г) і бджолиний мед. На плиті на маленькому вогні маса прогрівається до однорідності і повного розчинення солодких крупинок. Не можна доводити суміш до кипіння.
- Ще в гарячу масу в сотейнику вводиться сода. Основа тіста повинна посвітліти і злегка вспінитися.
- Суміш перелити в миску для замішування тіста. Коли вона трохи охолоне, можна по одному вводити яйця, активно перемішування інгредієнти віночком.
- Додається сметана (60 г). В кінці вводиться пару раз просеянная борошно.
- Тісто вимішується кописткою до гладкості. Воно вийде густим і липким. Але більше борошна додавати не потрібно. Миска з тестом покривається плівкою і забирається мінімум на 4 години, щоб воно ущільнилася. Чудово, якщо є можливість залишити його на всю ніч.
- Підготовлене тісто ділиться на 7 рівних частин. Кожна розкочується і припыляется невеликою кількістю борошна. Коржі обсмажують на сухій сковорідці з товстим дном до легкого рум’янцю з обох сторін, після чого акуратно обрізаються. Залишилися шматочки перемелюються в крихту.
- Залишилися сметана, два види цукру, цедра і сік цитруса перемішуються. Збиваються віночком до однорідності і розчинення цукру.
Коржі промащуються кремом і прикрашаються крихтою з обрізків. Торт буде настоюватися в прохолоді не менше 4 годин.
Торт «Сметанник»
Інгредієнти: повний стакан сметани низької жирності і 2 склянки жирного молочного продукту, 2 склянки цукрового піску, 1 ч. л. негашеного соди, щіпка ваніліну, 3 – 3,5 ст. борошна.
- Нежирна сметана змішується з половиною піску і негашеного содою. Додається відразу все борошно. Замішується еластична маса.
- Тісто ділиться на 9 кульок. Кожен розкочується за розміром сковороди і печеться на сухій її поверхні з двох сторін.
- Для крему збиваються залишилися компоненти.
Торт Сметанник збирається з остиглих коржів, промазанных кремом. Для обсипання ласощі використовуються подрібнені обрізки коржів або терте пісочне печиво.
Варіант приготування з заварним кремом
Інгредієнти: 7 столових яєць, 3 ст. цукру-піску, 4 ст. найвищого гатунку борошна, пачка вершкового масла, 2 ст. л. вершкового маргарину, 620 мл молока, 2/3 ч. харчової соди, гашеного оцтом, щіпка солі, 1 ч. л. ванільного цукру.
- Три сирих яйця збиваються з 1/3 від усього заявленого кількості цукру. Додається дрібка солі, розм’якшений маргарин, гашене сода. Продукти знову збиваються.
- Мінімальними порціями засипається просеянная борошно (3,5 ст.).
- Замішане тісто буде «відпочивати» під харчовою плівкою прямо на столі трохи менше півгодини.
- Для заварного крему змішується цукор, що залишився, решта яйця і борошно. Компоненти збиваються блендером, після чого до них виливається півсклянки молока.
- Молоко, що залишилося, нагрівається. Тонкою цівкою в нього вливається суміш з четвертого кроку. На маленькому вогні крем доводиться до кипіння і відразу знімається з вогню. Його потрібно постійно помішувати.
- У вже остиглий крем вводиться розм’якшене масло і ванільний цукор. Він добре збивається.
- З тіста розкочуються тонкі коржі, проколюються виделкою і обсмажують з двох сторін.
- Всі вони щедро промащуються трохи остившім кремом і укладаються один на одного.
Хвилинка
Інгредієнти: 1 банку невареной згущеного молока, 3 ст. борошна найвищого гатунку, 1 ч. л. гашеного соди, 760 мл молока, пачка вершкового масла, 1,5 ст. цукрового піску, 3 яйця, пакетик ваніліну.
- Добре збивається яйце (одне) з гашеного будь-яким зручним способом содою (лимонним соком, оцтом). Додається згущене молоко, вся борошно (крім 3 ст. л.).
- Продукти добре перемішуються. Тісто ділиться на 8 приблизно рівних частин. Кожна розкочується, рівне обрізається і обсмажується на сковороді.
- Залишилися шматочки качалкою перетворюються в крихту.
- Всі інші інгредієнти, крім олії, змішуються в сотейнику і варяться до загустіння.
- Останнім додається вершкове масло. Воно має повністю розчинитися в кремі.
Традиційним чином збирається торт. Кожен корж щедро поливається кремом. Зверху ласощі прикрашається крихтою з обрізків.
Рецепт млинцевого ласощі
Інгредієнти: 16 – 18 млинців (діаметром 22 см), 40 г молочного шоколаду і 160 г темного, 3 ст. жирних вершків, 6 жовтків, 140 г цукру-піску, 3 яблука, 3 ст. л. вершкового масла.
- 2 ст. вершків доводяться до кипіння, але не кип’ятити.
- 4 яєчних жовтки розтираються з 40 г піску. У цю масу невеликими порціями вливається рідина з першого кроку. Потрібно вливати вершки буквально по ложечці, щоб не зварити жовтки.
- Далі суміш відправляється на водяну баню і нудиться до загустіння, після чого до неї додається 110 г темного шоколаду. Крем вимішується до однорідності і залишають остигати.
- Вершковий жир прогрівається на сковорідці разом з цукром (80 г). Коли почне утворюватися карамель, додаються мініатюрні шматочки яблук без шкірки. Фрукти смажать до напівготовності.
- Коржі для торта на сковороді по цьому рецепту замінять млинці. Їх потрібно ретельно промащувати кремом з третього кроку. Також на кожен млинець викладається трохи обсмажених яблук.
Залишилися компоненти з’єднуються і нудяться на плиті до загустіння. Вийшла глазур виливається на вже зібраний млинцевий торт.
Торт «Світлана» без випічки на сковороді
Інгредієнти: банку згущеного молока, 730 мл жирного молока, пачка вершкового масла, 3 столові яйця, 3 ст. + 3 ст. л. борошна, 1,5 ст. цукру, по 1 ч. л. соди і оцту.
- Три склянки борошна змішують з яйцем, гашеного оцтом содою, всієї згущеним молоком. Вийде еластичне ніжне тісто, яке потрібно розділити на 8 частин.
- Кожна порція розкачується в коржик і з двох сторін швидко обсмажується на сковороді до рум’яності. Коржі рівне обрізаються. Решту частини перетворюються в крихту.
- Для крему змішуються всі інші компоненти, крім олії. Вони розчиняються в гарячому, але не киплячому молоці. Вершкове масло додається в уже готовий крем.
- Ще теплою масою промащуються всі коржі.
Готовий десерт присипається крихтою і настоюється близько години при кімнатній температурі.
З сирним кремом і ягодами
Інгредієнти: 3 яйця, 360 г знежиреного сиру, пачка вершкового масла, 160 г сметани, половина банки згущеного молока, 90 г маргарину, 1 ст. цукру, 140 мл молока, щіпка солі, 8 г розпушувача, 2 ст. борошна, 1 ст. ягід.
- Маргарин розтоплюється і остуджується.
- Яйця збиваються з половиною цукру і сіллю.
- У масу з минулого кроку додається сметана, борошно з розпушувачем і охолоджений рідкий маргарин.
- Вийшло густе тісто розводять молоком.
- З нього на промасленим розігрітій сковорідці випікаються коржі з обох сторін. Отримані «коржі» повністю остуджувати.
- Для крему сир перебивається блендером. Розм’якшене масло збивається, змішується зі згущеним молоком, цукром. У масу додається розтертий сир. Вона добре збивається до повного розчинення піску.
- Кожен остиглий корж змащується кремом. По ньому довільно розсипаються ягоди. Найбільш рівні і красиві з них будуть розташовуватися на останньому коржі.
Готове ласощі забирається в прохолоду настоюватися на кілька годин.
Торт «Смарагдова черепаха»
Інгредієнти: стандартна пачка сиру, 3 яйця, 2 ст. цукру звичайного цукру щіпка ванільного, 380 г борошна, 1 ч. л. соди, оцет для її гасіння, півлітра жирного молока, щіпка дрібної солі, 140 г вершкового масла, 5 великих м’яких ківі.
- Два яйця і 1 ст. піску збиваються міксером разом. Маса повинна стати однорідною. Особливої пишноти домагатися не потрібно. Поступово в масу додається борошно невеликими порціями, і щіпка солі (80 г).
- Молоко виливається в сотейник і нагрівається на невеликому вогні. Почала закипати рідина виливається до збитої суміші з першого кроку. Далі вона повертається в сотейник з-під молока і ставиться на водяну баню.
- Крем нагрівається. При цьому його треба продовжувати збивати, але вже віночком. Коли маса загусне, він перемішується лопаткою. До неї додається ванільний цукор.
- Готовий крем залишають остигати під кришкою. Періодично його потрібно перемішувати. В охолоджену суміш додається окремо збите розм’якшене вершкове масло.
- Для тіста сир перебивається блендером разом з цукром і яйцем. В отриману масу втручається гашене сода.
- Поступово додається вся залишилася борошно.
- Тісто ділиться на 6 – 7 частин, кожна з яких розкачується в коло і викласти на сковорідку. Заготівля в кількох місцях проколюють виделкою.
- Коржі випікаються по одному з обох сторін на сухій сковороді.
- Заготовки промащуються кремом і викладаються один на одного. Між ними розташовуються тонкі кружечки ківі.
- Один з фруктів ділиться навпіл. З нього вирізається голова і лапки черепахи.
- Залишилися тонкі кружечки ківі розкладаються і по поверхні отриманого торта.
Зовні частування буде нагадувати черепаху. Особливо сподобається таке ласощі маленьким ласунам.
Швидкий «Снікерс» з арахісом
Інгредієнти: 270 г арахісу, банку вареного згущеного молока, пів-літри дуже жирних вершків, стакан з гіркою цукру, 1.5 ст. натурального несолодкого йогурту, 1 ч. л. соди, пакетик ванільного цукру, дрібка солі, борошно.
- Йогурт з’єднується з двома видами цукру. Компоненти добре перемішуються.
- В основу для тіста висипається сода, додається сіль.
- Борошно всипається за фактом. Точне її кількість залежить від якості продукту. У результаті повинно вийти м’яке і еластичне тісто. Воно буде настоюватися під плівкою, поки готуються інші інгредієнти.
- Арахіс обсмажується на сухій сковороді, позбавляється від шкірки і перемелюється в блендері. Повинні залишитися шматочки різного розміру.
- Для крему жирні вершки збиваються міксером. До них додається згущене молоко. Збивання повторюється.
- Тісто ділиться на 6 шматочків. Кожен розкочується і обсмажується з двох сторін на сухій сковорідці до рум’янцю і появи пухирців.
- Остиглі коржі укладаються один на одного і рівно обрізаються.
- Кожен промащується кремом і присипається шматочками арахісу.
Верхівка прикрашається великою кількістю горіхів. Дуже важливо, щоб готовий торт настоявся в холодильнику.
Традиційний чак-чак
Інгредієнти: 320 г борошна, 3 великих яйця, 1,5 ст. л. якісної горілки, щіпка солі, склянку рафінованої олії, 3 ст. л. рідкого меду, 4 ст. л. цукру.
- Для тіста просеянная борошно вимішується з яйцями, сіллю та горілкою. Замішана маса покривається харчовою плівкою і настояти півгодини.
- Підготовлене тісто дуже тонко розкочується і нарізається спочатку смужками, а потім локшиною. Ширина кожного шматочка повинна вийти близько 3 мм.
- Локшина з тіста злегка підсушується на підносі, застеленому рушником, щоб вона не злипалися.
- В чавунній сковороді розігрівається масло. У ньому невеликими порціями обсмажується локшина з тіста. У підсумку вона повинна стати кремового кольору.
- Обсмажене тісто викладається на сито, щоб видалити зайве масло.
- На окремій сковороді розтоплюється цукор з медом. Коли пісок повністю розчиниться, суміш виливається до тесту.
- Інгредієнти акуратно перемішуються.
Мокрими руками десерт викладається на блюдо гіркою і злегка утрамбовується.
Морквяний торт швидкого приготування
Інгредієнти: яйце, 25 г вівсяних пластівців, стільки ж кукурудзяного крохмалю, 60 мл молока, 120 г соковитою солодкої моркви, 90 г цукру, 1 ч. л. пекарського порошку, 130 г м’якого сиру, щіпка тертої цедри лимона.
- Змішується молоко, половина цукру, яйце.
- Сюди ж висипаються вівсяні пластівці, крохмаль. Маса залишається на 10 – 12 хвилин для набухання.
- Додається пекарський порошок, крохмаль, дрібно терта морквина.
- Тісто виливається на широку сковороду. З двох сторін корж випікається.
- Для крему змішується сир, цукор, що залишився і лимонна цедра.
- Масою промащується корж.
- Далі він розрізає на 4 частини, які укладаються один на одного.
Пробувати торт можна вже через півгодини.
Млинцевий тортик з фруктами
Інгредієнти: 20 тонких млинців, повний стакан дуже жирних вершків, 260 г сиру Рікотта, 90 г цукру, 60 г молочного шоколаду, 320 г фруктів.
- З будь-якого придатного рецептом на сковорідці випікається 20 тонких млинчиків.
- Для крему вершки збиваються з сиром і піском.
- А отриману пишну масу з минулого кроку втручається тертий шоколад.
- Кожен млинець викласти на сковорідку один за іншим і щедро промащується кремом.
Готове ласощі прикрашається цукровою пудрою, будь-якими свіжими фруктами і ягодами.