Торт на сковороді – 15 рецептів приготування в домашніх умовах

Для званої вечері можна швидко і просто приготувати смачний десерт. Для нього навіть не буде потрібно духова шафа. Представляємо різноманітні варіанти тортів на сковороді.

Простий торт на сковороді зі згущеним молоком

Інгредієнти: банку невареной згущеного молока, яйце, 3,5 – 4,5 ст. борошна, 1 ч. л. пекарського порошку, 1,5 ст. густої сметани, 4 ст. л. цукрового піску.

  • Згущене молоко переливається в глибоку миску. Туди ж відправляється вміст сирого яйця. Компоненти перемішуються.
  • Частинами всипається просеянная борошно. Відразу додається розпушувач.
  • Замішують некруте тісто. Коли воно перестане прилипати до пальців, можна ділити масу приблизно на 8 рівних частин.
  • Кожен шматочок не тонко розкочується. Він повинен вийти по діаметру рівний сковороді.
  • В кількох місцях коржа робляться проколи вилкою.
  • Заготовки смажаться на сухій поверхні з обох сторін.
  • Готові коржі укладаються один на один і обрізаються за розміром.
  • Для крему збивається сметана з піском.
  • Торт промащується кремом з минулого кроку і збирається.

Вийшов торт на сковороді зі згущеним молоком прикрашається крихтою з обрізків від коржів.

Готуємо шоколадний десерт

Інгредієнти: 1,5 ст. борошна найвищого гатунку, повний стакан молока, 2 яйця, склянка з гіркою цукру-піску, 310 г вершкового масла, малий. ложка харчової соди, 45 г какао, банку невареной згущеного молока.

  • Спочатку вміст сирих яєць виливається в миску. Зверху висипається цукор. Маса збивається. Солодкі крупинки мають розчинитися.
  • Вводиться 70 г розтопленого вершкового масла, какао-порошок. Слідом можна порціями додавати борошно з негашеним содою. Замішують густе тісто. Воно повинно бути як для смаження оладок.
  • Коржі випікаються на добре розігрітій сковорідці, змащеній свіжим салом. Готуються під закритою кришкою. Через пару хвилин кожен корж перевертається. Друга сторона обсмажується вже без кришки близько половини хвилини.
  • У підсумку на тарілці повинно виявитися 8 – 9 коржів.
  • Решту вершкове масло розм’якшується і з’єднується зі згущеним молоком. Маса збивається. Їй перемазуються залишилися коржі.

Одержаний шоколадний торт на сковороді повинен постояти в прохолоді пару годин.

Наполеон на сковороді — смачно і просто

Інгредієнти: 3 ст. найвищого гатунку борошна, 2 склянки цукру-піску,310 г вершкового масла, ½ ч. л. гашеного соди, щіпка солі, 1 л молока, 6 яєць, пакетик ванільного цукру.

  • Половина склянки борошна відразу відсипається. Залишився продукт змішується з 60 г розм’якшеного вершкового масла, половиною всього цукру, 3 яйця, содою, сіллю.
  • Замішується дуже м’яке ніжне тісто. Воно залишається полежати на півгодинки.
  • Крем готується з решти інгредієнтів, крім олії. Борошна буде достатньо 2 ст. л. Інша годиться для розкочування готових коржів.
  • Спочатку крем доводиться до кипіння. Далі на повільному вогні він нудиться до загустіння. Як тільки це відбудеться, маса знімається з вогню. У трохи остиглий крем втручається залишився розм’якшене вершкове масло.
  • Тісто ділиться на 15 грудочок. Кожен розкачується в коло, присипається борошном і смажиться на гарячій сковорідці. Головне, щоб коржі не згорали, так як вони печуться дуже швидко. У гарячих коржів ножицями обрізають краї.
  • Отримані основи густо промащуються теплим кремом і укладаються один на одного.

Одержаний «Наполеон» на сковороді можна прикрасити будь-якими подрібненими горіхами. Бажано, щоб він наполягав на холоді 12 – 14 годин.

Медовик швидкого приготування

Інгредієнти: півпачки вершкового масла, 90 г рідкого меду, 760 г жирної сметани, 1 мал. ложка ванільного цукру і 300 г звичайного піску, 410 г борошна, 3 яйця, 1 мал. ложка харчової соди, лимон.

  • Все масло нарізати шматочками і відразу викладається в сотейник. До нього вирушає звичайний цукор (120 г) і бджолиний мед. На плиті на маленькому вогні маса прогрівається до однорідності і повного розчинення солодких крупинок. Не можна доводити суміш до кипіння.
  • Ще в гарячу масу в сотейнику вводиться сода. Основа тіста повинна посвітліти і злегка вспінитися.
  • Суміш перелити в миску для замішування тіста. Коли вона трохи охолоне, можна по одному вводити яйця, активно перемішування інгредієнти віночком.
  • Додається сметана (60 г). В кінці вводиться пару раз просеянная борошно.
  • Тісто вимішується кописткою до гладкості. Воно вийде густим і липким. Але більше борошна додавати не потрібно. Миска з тестом покривається плівкою і забирається мінімум на 4 години, щоб воно ущільнилася. Чудово, якщо є можливість залишити його на всю ніч.
  • Підготовлене тісто ділиться на 7 рівних частин. Кожна розкочується і припыляется невеликою кількістю борошна. Коржі обсмажують на сухій сковорідці з товстим дном до легкого рум’янцю з обох сторін, після чого акуратно обрізаються. Залишилися шматочки перемелюються в крихту.
  • Залишилися сметана, два види цукру, цедра і сік цитруса перемішуються. Збиваються віночком до однорідності і розчинення цукру.
Дивіться також:  Бісквіт на молоці – 6 рецептів приготування

Коржі промащуються кремом і прикрашаються крихтою з обрізків. Торт буде настоюватися в прохолоді не менше 4 годин.

Торт «Сметанник»

Інгредієнти: повний стакан сметани низької жирності і 2 склянки жирного молочного продукту, 2 склянки цукрового піску, 1 ч. л. негашеного соди, щіпка ваніліну, 3 – 3,5 ст. борошна.

  • Нежирна сметана змішується з половиною піску і негашеного содою. Додається відразу все борошно. Замішується еластична маса.
  • Тісто ділиться на 9 кульок. Кожен розкочується за розміром сковороди і печеться на сухій її поверхні з двох сторін.
  • Для крему збиваються залишилися компоненти.

Торт Сметанник збирається з остиглих коржів, промазанных кремом. Для обсипання ласощі використовуються подрібнені обрізки коржів або терте пісочне печиво.

Варіант приготування з заварним кремом

Інгредієнти: 7 столових яєць, 3 ст. цукру-піску, 4 ст. найвищого гатунку борошна, пачка вершкового масла, 2 ст. л. вершкового маргарину, 620 мл молока, 2/3 ч. харчової соди, гашеного оцтом, щіпка солі, 1 ч. л. ванільного цукру.

  • Три сирих яйця збиваються з 1/3 від усього заявленого кількості цукру. Додається дрібка солі, розм’якшений маргарин, гашене сода. Продукти знову збиваються.
  • Мінімальними порціями засипається просеянная борошно (3,5 ст.).
  • Замішане тісто буде «відпочивати» під харчовою плівкою прямо на столі трохи менше півгодини.
  • Для заварного крему змішується цукор, що залишився, решта яйця і борошно. Компоненти збиваються блендером, після чого до них виливається півсклянки молока.
  • Молоко, що залишилося, нагрівається. Тонкою цівкою в нього вливається суміш з четвертого кроку. На маленькому вогні крем доводиться до кипіння і відразу знімається з вогню. Його потрібно постійно помішувати.
  • У вже остиглий крем вводиться розм’якшене масло і ванільний цукор. Він добре збивається.
  • З тіста розкочуються тонкі коржі, проколюються виделкою і обсмажують з двох сторін.
  • Всі вони щедро промащуються трохи остившім кремом і укладаються один на одного.

Хвилинка

Інгредієнти: 1 банку невареной згущеного молока, 3 ст. борошна найвищого гатунку, 1 ч. л. гашеного соди, 760 мл молока, пачка вершкового масла, 1,5 ст. цукрового піску, 3 яйця, пакетик ваніліну.

  • Добре збивається яйце (одне) з гашеного будь-яким зручним способом содою (лимонним соком, оцтом). Додається згущене молоко, вся борошно (крім 3 ст. л.).
  • Продукти добре перемішуються. Тісто ділиться на 8 приблизно рівних частин. Кожна розкочується, рівне обрізається і обсмажується на сковороді.
  • Залишилися шматочки качалкою перетворюються в крихту.
  • Всі інші інгредієнти, крім олії, змішуються в сотейнику і варяться до загустіння.
  • Останнім додається вершкове масло. Воно має повністю розчинитися в кремі.

Традиційним чином збирається торт. Кожен корж щедро поливається кремом. Зверху ласощі прикрашається крихтою з обрізків.

Рецепт млинцевого ласощі

Інгредієнти: 16 – 18 млинців (діаметром 22 см), 40 г молочного шоколаду і 160 г темного, 3 ст. жирних вершків, 6 жовтків, 140 г цукру-піску, 3 яблука, 3 ст. л. вершкового масла.

  • 2 ст. вершків доводяться до кипіння, але не кип’ятити.
  • 4 яєчних жовтки розтираються з 40 г піску. У цю масу невеликими порціями вливається рідина з першого кроку. Потрібно вливати вершки буквально по ложечці, щоб не зварити жовтки.
  • Далі суміш відправляється на водяну баню і нудиться до загустіння, після чого до неї додається 110 г темного шоколаду. Крем вимішується до однорідності і залишають остигати.
  • Вершковий жир прогрівається на сковорідці разом з цукром (80 г). Коли почне утворюватися карамель, додаються мініатюрні шматочки яблук без шкірки. Фрукти смажать до напівготовності.
  • Коржі для торта на сковороді по цьому рецепту замінять млинці. Їх потрібно ретельно промащувати кремом з третього кроку. Також на кожен млинець викладається трохи обсмажених яблук.
Дивіться також:  Пряниковий будиночок – 2 рецепта

Залишилися компоненти з’єднуються і нудяться на плиті до загустіння. Вийшла глазур виливається на вже зібраний млинцевий торт.

Торт «Світлана» без випічки на сковороді

Інгредієнти: банку згущеного молока, 730 мл жирного молока, пачка вершкового масла, 3 столові яйця, 3 ст. + 3 ст. л. борошна, 1,5 ст. цукру, по 1 ч. л. соди і оцту.

  • Три склянки борошна змішують з яйцем, гашеного оцтом содою, всієї згущеним молоком. Вийде еластичне ніжне тісто, яке потрібно розділити на 8 частин.
  • Кожна порція розкачується в коржик і з двох сторін швидко обсмажується на сковороді до рум’яності. Коржі рівне обрізаються. Решту частини перетворюються в крихту.
  • Для крему змішуються всі інші компоненти, крім олії. Вони розчиняються в гарячому, але не киплячому молоці. Вершкове масло додається в уже готовий крем.
  • Ще теплою масою промащуються всі коржі.

Готовий десерт присипається крихтою і настоюється близько години при кімнатній температурі.

З сирним кремом і ягодами

Інгредієнти: 3 яйця, 360 г знежиреного сиру, пачка вершкового масла, 160 г сметани, половина банки згущеного молока, 90 г маргарину, 1 ст. цукру, 140 мл молока, щіпка солі, 8 г розпушувача, 2 ст. борошна, 1 ст. ягід.

  • Маргарин розтоплюється і остуджується.
  • Яйця збиваються з половиною цукру і сіллю.
  • У масу з минулого кроку додається сметана, борошно з розпушувачем і охолоджений рідкий маргарин.
  • Вийшло густе тісто розводять молоком.
  • З нього на промасленим розігрітій сковорідці випікаються коржі з обох сторін. Отримані «коржі» повністю остуджувати.
  • Для крему сир перебивається блендером. Розм’якшене масло збивається, змішується зі згущеним молоком, цукром. У масу додається розтертий сир. Вона добре збивається до повного розчинення піску.
  • Кожен остиглий корж змащується кремом. По ньому довільно розсипаються ягоди. Найбільш рівні і красиві з них будуть розташовуватися на останньому коржі.

Готове ласощі забирається в прохолоду настоюватися на кілька годин.

Торт «Смарагдова черепаха»

Інгредієнти: стандартна пачка сиру, 3 яйця, 2 ст. цукру звичайного цукру щіпка ванільного, 380 г борошна, 1 ч. л. соди, оцет для її гасіння, півлітра жирного молока, щіпка дрібної солі, 140 г вершкового масла, 5 великих м’яких ківі.

  • Два яйця і 1 ст. піску збиваються міксером разом. Маса повинна стати однорідною. Особливої пишноти домагатися не потрібно. Поступово в масу додається борошно невеликими порціями, і щіпка солі (80 г).
  • Молоко виливається в сотейник і нагрівається на невеликому вогні. Почала закипати рідина виливається до збитої суміші з першого кроку. Далі вона повертається в сотейник з-під молока і ставиться на водяну баню.
  • Крем нагрівається. При цьому його треба продовжувати збивати, але вже віночком. Коли маса загусне, він перемішується лопаткою. До неї додається ванільний цукор.
  • Готовий крем залишають остигати під кришкою. Періодично його потрібно перемішувати. В охолоджену суміш додається окремо збите розм’якшене вершкове масло.
  • Для тіста сир перебивається блендером разом з цукром і яйцем. В отриману масу втручається гашене сода.
  • Поступово додається вся залишилася борошно.
  • Тісто ділиться на 6 – 7 частин, кожна з яких розкачується в коло і викласти на сковорідку. Заготівля в кількох місцях проколюють виделкою.
  • Коржі випікаються по одному з обох сторін на сухій сковороді.
  • Заготовки промащуються кремом і викладаються один на одного. Між ними розташовуються тонкі кружечки ківі.
  • Один з фруктів ділиться навпіл. З нього вирізається голова і лапки черепахи.
  • Залишилися тонкі кружечки ківі розкладаються і по поверхні отриманого торта.
Дивіться також:  Сирні завитки в сметанній заливці – 4 рецепта

Зовні частування буде нагадувати черепаху. Особливо сподобається таке ласощі маленьким ласунам.

Швидкий «Снікерс» з арахісом

Інгредієнти: 270 г арахісу, банку вареного згущеного молока, пів-літри дуже жирних вершків, стакан з гіркою цукру, 1.5 ст. натурального несолодкого йогурту, 1 ч. л. соди, пакетик ванільного цукру, дрібка солі, борошно.

  • Йогурт з’єднується з двома видами цукру. Компоненти добре перемішуються.
  • В основу для тіста висипається сода, додається сіль.
  • Борошно всипається за фактом. Точне її кількість залежить від якості продукту. У результаті повинно вийти м’яке і еластичне тісто. Воно буде настоюватися під плівкою, поки готуються інші інгредієнти.
  • Арахіс обсмажується на сухій сковороді, позбавляється від шкірки і перемелюється в блендері. Повинні залишитися шматочки різного розміру.
  • Для крему жирні вершки збиваються міксером. До них додається згущене молоко. Збивання повторюється.
  • Тісто ділиться на 6 шматочків. Кожен розкочується і обсмажується з двох сторін на сухій сковорідці до рум’янцю і появи пухирців.
  • Остиглі коржі укладаються один на одного і рівно обрізаються.
  • Кожен промащується кремом і присипається шматочками арахісу.

Верхівка прикрашається великою кількістю горіхів. Дуже важливо, щоб готовий торт настоявся в холодильнику.

Традиційний чак-чак

Інгредієнти: 320 г борошна, 3 великих яйця, 1,5 ст. л. якісної горілки, щіпка солі, склянку рафінованої олії, 3 ст. л. рідкого меду, 4 ст. л. цукру.

  • Для тіста просеянная борошно вимішується з яйцями, сіллю та горілкою. Замішана маса покривається харчовою плівкою і настояти півгодини.
  • Підготовлене тісто дуже тонко розкочується і нарізається спочатку смужками, а потім локшиною. Ширина кожного шматочка повинна вийти близько 3 мм.
  • Локшина з тіста злегка підсушується на підносі, застеленому рушником, щоб вона не злипалися.
  • В чавунній сковороді розігрівається масло. У ньому невеликими порціями обсмажується локшина з тіста. У підсумку вона повинна стати кремового кольору.
  • Обсмажене тісто викладається на сито, щоб видалити зайве масло.
  • На окремій сковороді розтоплюється цукор з медом. Коли пісок повністю розчиниться, суміш виливається до тесту.
  • Інгредієнти акуратно перемішуються.

Мокрими руками десерт викладається на блюдо гіркою і злегка утрамбовується.

Морквяний торт швидкого приготування

Інгредієнти: яйце, 25 г вівсяних пластівців, стільки ж кукурудзяного крохмалю, 60 мл молока, 120 г соковитою солодкої моркви, 90 г цукру, 1 ч. л. пекарського порошку, 130 г м’якого сиру, щіпка тертої цедри лимона.

  • Змішується молоко, половина цукру, яйце.
  • Сюди ж висипаються вівсяні пластівці, крохмаль. Маса залишається на 10 – 12 хвилин для набухання.
  • Додається пекарський порошок, крохмаль, дрібно терта морквина.
  • Тісто виливається на широку сковороду. З двох сторін корж випікається.
  • Для крему змішується сир, цукор, що залишився і лимонна цедра.
  • Масою промащується корж.
  • Далі він розрізає на 4 частини, які укладаються один на одного.

Пробувати торт можна вже через півгодини.

Млинцевий тортик з фруктами

Інгредієнти: 20 тонких млинців, повний стакан дуже жирних вершків, 260 г сиру Рікотта, 90 г цукру, 60 г молочного шоколаду, 320 г фруктів.

  • З будь-якого придатного рецептом на сковорідці випікається 20 тонких млинчиків.
  • Для крему вершки збиваються з сиром і піском.
  • А отриману пишну масу з минулого кроку втручається тертий шоколад.
  • Кожен млинець викласти на сковорідку один за іншим і щедро промащується кремом.

Готове ласощі прикрашається цукровою пудрою, будь-якими свіжими фруктами і ягодами.

Прокрутка до верху