Торт на сковороді зі згущеним молоком — 6 швидких рецептів приготування

Торт на сковороді зі згущеним молоком – ідеальний варіант, коли хочеться чогось солодкого, але немає особливого бажання возитися з приготуванням або ж йти у магазин.

Торт «Хвилинка» зі згущеним молоком на сковороді

Цей десерт вважається, мабуть, одним з найбільш простих і швидких, але це не заважає йому бути смачним.

Необхідні продукти для коржів:

  • 0,5 кг борошна;
  • одне яйце;
  • 5 мл оцту;
  • банку згущеного молока.

Необхідні продукти для крему:

  • німого ванілі;
  • два яйця;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 0,2 кг цукру;
  • 0,5 літра молока;
  • три ложки борошна.

Процес не викличе ніяких складнощів:

  • З’єднуємо всі зазначені компоненти тіста і доводимо до однорідної маси.
  • Ділимо її на вісім однакових куль і розгортаємо в пласти, щоб за розміром вони були трохи більше вашої сковороди. Відправляємо їх на суху поверхню і обсмажуємо з обох сторін приблизно по хвилині. Зайве з боків зрізаємо, але не викидаємо.
  • З’єднуємо тепер всі продукти із списку для крему, крім олії, і нагріваємо. Коли маса стане густішою, додаємо масло розтоплюємо його.
  • Кожен корж добре промазуємо ще теплим кремом і присипаємо зрізаними і подрібненими залишками. Торт «Хвилинка» на сковороді готовий!

Рецепт з вареним згущеним молоком

Необхідні продукти для тіста:

  • банку вареного згущеного молока;
  • 0,5 кг борошна;
  • одне яйце;
  • 10 грам розпушувача.

Продукти для крему:

  • 0,2 кг вершкового масла;
  • банку вареного згущеного молока.

Процес приготування:

  • Всі інгредієнти для тіста з’єднуємо (борошна, можливо, знадобитися трохи менше або навпаки більше, дивіться по консистенції). Повинен вийти щільний клубок.
  • Поділіть його на вісім частин, розкачайте кожну дуже тонко і обсмажте з двох сторін на сухій сковороді по парі хвилин.
  • Міксером збиваємо масло до пишного стану і додаємо згущене молоко, продовжуємо збивати, поки суміш не стане густою. Намазуємо їй кожну заготовку, формуємо торт.
Дивіться також:  Пиріг зі смородиною – 10 рецептів приготування в мультиварці і в духовці

Зверху можна присипати його залишками від коржів або горіхами і прибрати в холодильник, щоб десерт настоявся.

Шоколадний торт зі згущеним молоком на сковороді

Необхідні продукти для коржів:

  • 2 яйця;
  • банку згущеного молока;
  • 0,4 кг борошна;
  • три ложки какао і стільки ж цукру;
  • щіпка соди.

Продукти для крему:

  • 0,1 кг сметани;
  • 200 грам згущеного молока;
  • дві ложки какао;
  • 0,1 кг масла.

Процес приготування:

  • З’єднайте зазначені продукти для коржів, але спочатку без борошна. Ретельно вимісіть і тільки потім почніть її вводити, щоб не всипати занадто багато. Доведіть до необхідного щільного стану і розділіть тісто на 8 шматків.
  • Розкачайте їх в дуже тонкі пласти і обсмажте на сухій сковороді з двох сторін не більше двох хвилин, інакше вони стануть дуже твердими.
  • Змішайте сметану і масло, збийте, потім додайте згущене молоко, какао і ще трохи попрацюйте міксером, так щоб не було грудок.
  • Отриманим кремом добре промазуємо кожну заготовку і збираємо торт.

Зверху можна прикрасити горіхами.

При бажанні, замість какао можна використовувати і справжній шоколад. Вибирайте темні сорти — в них більше какао і вони краще плавляться.

Як швидко приготувати «Наполеон»

Швидкий торт за цим рецептом, звичайно, виходить не зовсім такий, як в оригінальному варіанті, але і робиться він набагато простіше.

Необхідні продукти:

  • 0,3 кг цукру;
  • 60 грам вершкового масла;
  • 10 грам соди;
  • 0,7 кг борошна;
  • банку згущеного молока;
  • три яйця;
  • пакетик ванільного цукру;
  • 0,5 літра молока.

Процес приготування:

  • Згущене молоко з’єднайте з яйцем, добре збиваємо, потім додаємо соду і три склянки борошна. Вимішуємо все до однорідності, ділимо на вісім частин і тонко розкачуємо їх.
  • Кожен підготовлений корж кладемо на суху сковороду на середньому вогні підсмажуємо за дві хвилини з двох сторін. Акуратно обрізаємо краю шматочки і подрібнюємо в крихту.
  • Залишилися яйця збиваємо з цукром, збиваємо, додаємо молоко, ванільний цукор і половину склянки борошна. Все це відправляємо на плиту і на самому мінімальному нагріві доводимо до загустіння, не перестаючи заважати. Після чого вводимо масло.
  • Цим кремом змащуємо кожен корж, зверху прикрашаємо дрібно і ставимо в холодильник перед подачею.
Дивіться також:  Булочки без дріжджів – 7 рецептів, як приготувати пишні і смачні булочки з бездріжджового тіста

Млинцевий торт

Необхідні продукти для «коржів»:

  • 30 мілілітрів масла рослинного;
  • одне яйце;
  • 0,5 літра молока;
  • щіпка солі;
  • 30 грам цукру;
  • 0,6 кг борошна.

Продукти для крему:

  • 200 грам вареної згущенки;
  • 100 грам пісочного печива;
  • 0,1 кг волоських горіхів.

Процес приготування:

  • Прогрійте молоко, з’єднайте з яйцем і цукром, перемішайте.
  • Додайте туди ж сіль, вказану кількість рослинного масла, борошно і доведіть до однорідності. Можна скористатися міксером, щоб не було грудок, маса повинна стати досить рідкою.
  • На гарячій сковороді з маслом посмажте як зазвичай млинці. Їх повинно вийти близько 20 штук.
  • Печиво перетворіть в крихту за допомогою блендера або качалки, волоські горіхи трохи обсмажте.
  • Викладіть на тарілку один млинець, промажте згущеним молоком, присипте подрібненим печивом, а зверху викладіть горіхи, які теж потрібно порізати. Знову накрийте млинцем і в тому ж порядку викладіть всі продукти. Робіть так, поки всі млинці не закінчаться. Зверху можете прикрасити чим завгодно за своїм смаком.

Цей варіант торта можна модифікувати незліченну кількість разів.

Міняйте начинку по своєму смаку, додаючи варення, мед, фрукти і цукати, сири і ягоди.

Кавовий торт зі згущеним молоком

Необхідні продукти для коржів:

  • п’ять грамів соди;
  • 0,6 кг борошна;
  • два яйця;
  • 0,1 кг вершкового масла;
  • 18 грам розчинної кави;
  • 0,25 кг згущеного молока;
  • дві ложки води.

Продукти для крему:

  • 0,2 літра молока;
  • 50 грам чорного шоколаду;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 0,2 кг вареного згущеного молока;
  • 50 грам цукру;
  • борошно – 50 грам.

Процес приготування:

  • Починаємо з коржів. Змішуємо яйце з содою, злегка збиваємо. Додаємо в цю суміш топлене масло.
  • Розчиняємо кави в зазначеній кількості теплої води і вливаємо до решти інгредієнтів, відразу ж додаємо згущене молоко.
  • Викладаємо борошно і починаємо замішувати масу до щільної консистенції, після чого кладемо її на 20 хвилин у холодильник.
  • Ділимо основу на вісім рівних частин, печемо їх на сухій сковороді буквально за дві хвилини з кожного боку. Акуратно обрізаємо коржі, надаючи їм суворо круглу форму. Обрізки подрібнюємо, не викидаємо.
  • Переходимо до крему: змішуємо молоко з тертим шоколадом, шматочками масла і борошном. Все це нагріваємо на плиті і чекаємо, коли суміш загусне.
  • Після охолодження додаємо сюди ж варену згущенку і збиваємо міксером. Промазуємо кожен корж приготованим кремом, збираємо торт і прикрашаємо на свій смак.
Дивіться також:  Марципан – що це? 5 рецептів приготування марципана в домашніх умовах

Як бачите, не завжди приготування торта займає багато часу і потребує для реалізації величезного списку продуктів. Прості десерти на сковороді припадуть до речі в непогожий день, коли немає бажання йти в магазин і сил на приготування випічки в духовці.

Прокрутка до верху