Торт на весілля – 8 красивих і оригінальних рецептів

Торт — невід’ємний елемент весільного меню, його подають на десерт, і він стає кульмінацією святкового застілля. До вибору торта молодята підходять серйозно. Кондитери за готовий торт попросять значну суму. Чи готові ви до таких витрат? Або ви мрієте спекти торт на весілля своїми руками, але не знаєте підходящий рецепт? Ми познайомимо вас з неймовірно смачними і по-сучасному елегантно оформлені десертами.

Як розрахувати вага торта в залежності від кількості гостей

Напередодні весілля, коли запрошення розіслані, йде підготовка до застілля. Потрібно заздалегідь розрахувати, скільки потрібно солодощів, щоб усім вистачило. Якщо готувати економно, досить приготувати по 1 шматку торта на кожного гостя. Для щедрого застілля рекомендують 3 шматка, причому різати торт потрібно тонко. Розташовують торти на спеціальних підставках і красивих тарілках. Прикрашають квітами з крему, весільними фігурками і свіжими бутонами троянд.


Двох’ярусний торт на 5 кг можна розділити на 50-55 порцій. У середньому шматочки нарізають масою 100-150 р. Таким чином, розрахувати вага торта нескладно. Якщо передбачається піч маленькі кекси (капкейки), з ними все просто, з тортом трохи складніше. Для точності, заздалегідь печуться коржі. В остившем вигляді потрібно визначити їх вагу, плюс крем, начинка і прикраси. У підсумку, одержуємо потрібний вага торта.

Приміром, якщо спекти 1,5 кг бісквіта на його обмазку піде 900 г крему, якщо начинити його полуницею 500 г і прошарком безе 100-150 р. Вийде торт вагою близько 3 кг Відповідно, розділити цю вагу можна на 25-30 порцій. При підрахунку варто враховувати тип торта, медовик і бісквіт за обсягом будуть відрізнятися. Фруктові начинки роблять випічку важче, повітряний крем візуально збільшує його.

Добре, якщо на весіллі будуть кілька видів тортів. Їх можна красиво розрізати на шматочки і ефектно викласти.

Традиційні прилади для торта на весілля

Столові прилади і пристосування для весільного столу залежать від типу торта і кількості передбачених у меню солодощів. Зазвичай для сервірування та подавання використовують такі прилади для торта на весілля:

  • звичайні стійки для торта;
  • стійки на кілька ярусів;
  • крутяться стенди;
  • підноси;
  • ніж для нарізки;
  • лопатка для роздачі;
  • десертні тарілки;
  • вилки для торта;
  • ажурні серветки;
  • паперові підставки;
  • формочки для капкейків;
  • прикраси, серветки.


Буде незайвим подбати про контейнерах для гостей, куди можна помістити солодощі. Багато молодих пар задаються питанням, в якій кількості їх купувати? Все залежить від кількості гостей, не кожен подужає з’їсти шматочок торта, але при цьому не відмовиться забрати його додому.

Самий оригінальний весільний торт

Молоді пари люблять дивувати, тому варто спробувати створити торт на весілля без мастики, який буде виглядати оригінально. Не потрібно зайвих хитрощів, слід спекти торт за цим рецептом. Обмазати кремом і оформити його свіжими квітами у весільній тематиці. Розрахований торт на 24 порції. Розмір: 30х40 див. На його приготування піде приблизно 2 години.

Необхідні інгредієнти для бісквіта:

  • яйця — 9 шт.;
  • 1, 5 чашки борошна;
  • 1/2 чашки крохмалю;
  • 3 ложки холодної води;
  • рослинного 3 ложки олії;
  • 1,5 чашки цукру;
  • 2 ч. ложки пекарського порошку.
Дивіться також:  Торт «Три молока» (Tres Leches) – 7 покрокових рецептів приготування

для кокосового крему:

  • пачка кокосової стружки;
  • 1 чашка молока;
  • яйця— 2 шт.;
  • 1 ст. цукру;
  • 240 р. масла;
  • ваніль.


для арахісового крему:

  • 560 г подрібненого арахісу;
  • 200 р масла;
  • 1 чашка цукру.

для просочення і оформлення:

  • стакан солодкого чаю;
  • 1/2 чашки горілки (коньяку);
  • 2 ст. ложки кокосових пластівців.

Послідовність приготування:

  • Збиваємо для початку білки. Повільно додаємо норму цукру і жовтки. Далі влити воду з маслом. Продовжувати активно збивати.
  • Змішайте борошно разом з пекарським порошком, додайте цю масу в яйця. Ще раз перемішайте. Спекти три коржі при температурі 180 градусів.
  • Тепер готуємо кокосовий крем. Вилийте в каструлю молоко, додайте туди стружку і варіть на приубавленном вогні протягом декількох хвилин. Остудіть. Покладіть яйця в металеву миску і помістіть її на киплячу водяну баню.

  • Повільно додавайте норму цукру в яйця і помішуйте лопаткою, поки нагрівається маса не загусне. Зніміть масу з вогню, перемішувати до тих пір, поки вона не прохолоне.
  • Коли охолоне, додати масло. Влити алкоголь, все ще раз перемішати.
  • Далі готуємо арахісовий крем. М’яке масло розтерти з цукром. Додати дрібно подрібнений і попередньо обсмажений арахіс. Все перемішайте і злегка остудіть.
  • Наступним етапом слід збірка пирога. Змішайте солодкий чай з горілкою, просочіть цим складом верх коржів.
  • Помістіть кокосову масу на нижній бісквіт, накрийте другим коржем. Зверху арахісову начинку і бісквіт. Вимазати залишилася кокосову масу зверху і з боків торта.
  • Прикрасити живими квітами.

Торт повинен настоятися в холодильнику, прикрашають квітами безпосередньо до подачі. Щоб квіти не зів’яли, використовуйте спеціальні контейнери з водою.

Багатоярусний шедевр своїми руками

Необхідні інгредієнти:

для бісквіта:

  • 14 яєць;
  • 2 чашки цукру;
  • 10 ст. ложок борошна;
  • 0,5 чашки какао;
  • 2 ч. ложки пекарського порошку.

для лимонного пудингу:

  • 400 г масла;
  • 6 шт. яєчних жовтків;
  • 1 чашка цукру;
  • ароматизатор;
  • за 2,5 ст. ложки борошна і крохмалю;
  • 2 пакета згущувача;
  • 3 лимона;
  • вода.

для кремової маси:

  • 1 літр жирної сметани;
  • 8 ст. ложок цукрової пудри;
  • коньячні краплі для аромату.


додатково:

  • 800 г персиків у власному соку;
  • шоколадний топпінг;
  • фруктовий чай.

Послідовність приготування:

  • Білки відокремлюють в окремий посуд від жовтків, збивають до міцної піни, разом з цукром.
  • Потім вливають по одному жовтки, додаючи просіяне заздалегідь борошно, какао і пекарський порошок.
  • Викласти в прямокутну форму половину отриманої бісквітної маси.
  • Не забуваємо користуватися папером для випічки. Випікати близько 40 хвилин.
  • Після охолодження перший корж розрізати навпіл. З отриманих частин вирізати круглої виїмкою або за допомогою тарілки 2 круглих основи для низу торта. Інші шматочки бісквіта нам знадобляться.
  • З другого коржа вирізаємо меншого обсягу два кола. У підсумку, у нас повинен вийти триярусний торт, що складається з шести коржів.
  • Потім готуємо лимонний пудинг. З лимонів вичавити сік, додати норму води та солодощі для цукор. Ставимо на піч, доводимо основу пудингу до кипіння.
  • Збиваємо яйця з борошном, крохмалем і згущувачем. Вливаємо масу тонкою цівкою в лимонну воду. Помішуючи, даємо загуснути. Знімаємо з вогню.
  • Коли охолоне, додати злегка м’яке масло, після чого слід все ретельно збити.
  • Збийте сметану з цукром, додайте коньячні краплі для аромату.
  • Промащувати торт, чергуючи сметанний крем і лимонний пудинг. Верхні коржі повинні бути покриті лимонної масою, краю торта сметанною.
  • Кожен шар прокладаємо шматочками залишився бісквіта і персиками, а коржі для м’якості просочуємо фруктовим чаєм.
  • Збираємо торт на триярусною підставці. Оформляємо шоколадним топпінгом і жовтими квітами з мастики.
Дивіться також:  Крем з вершків для торта – 10 рецептів


Вибираючи рецепт весільного торта потрібно враховувати пору року, влітку краще уникати масляних кремів, взимку — прикрашаючи торт свіжими квітами, не варто забувати про морозі.

Красивий десерт з мастикою

Необхідні інгредієнти:

  • 250 г розплавленого масла;
  • 280 г крекеру або печива;
  • 2 ст. цукрової пудри;
  • 1 ст. арахісового масла;
  • рожева мастика;
  • збиті вершки молочні і полуничні.

Послідовність приготування:

  • Додати подрібнене печиво розтоплене масло і перемішати. Потім додайте цукор і арахісове масло, змішайте все гарненько.
  • Отриману масу викласти у форму, низ застелити пергаментом (це полегшить витяг десерту).
  • Добре розрівняти, притиснути руками, щоб основа скрепилась.
  • Поставити в холодильник, щоб усе застигло, вийняти і зняти кільце з форми.


Розкачати тонко рожеву мастику, накрити їй десерт. Обрізати краю, оформити збитими вершками, чергуючи рожевий і білий колір.

Шоколадне ласощі на весілля

Необхідні продукти:

  • 150 мл води;
  • 50 г какао;
  • шоколадні батончики — 2 шт.;
  • 155 г арахісове масло;
  • 105 мл рослинного сорти масла;
  • 125 г цукру;
  • яйця— 3 шт.;
  • 290 г борошна;
  • 2 ч. ложечки пекарського порошку;
  • шоколадний топпінг.

Послідовність приготування:

  • Розчиняємо какао на воді, доводимо масу до кипіння, після чого залишаємо остигати.
  • Розріжте батончики на дрібні шматочки.
  • Змішайте арахісове і рослинне масло, всипте цукор. Збийте охолоджені яйця і поступово додайте їх до масі.
  • Все змішайте.
  • Просійте борошно вищого сорту, додайте соду або розпушувач і какао порошок. Всипте її в масляну суміш.

  • Все перемішати, в кінці потрібно додати нарізані батончики. Тісто виходить досить густим.
  • Помістіть тісто у форму, змащену маслом. Випікати до готовності.

Після випічки все повинно охолонути. Верх рясно посипаємо какао та оформляємо шоколадним топпінгом. Нарізаємо невеликими квадратами, подаємо на плоскому блюді.

Муссовый торт на торжество

Необхідні інгредієнти:

  • 300 г темного сорти шоколаду;
  • 50 г молочного сорти шоколаду;
  • 175 р масла;
  • екстракт ванілі;
  • 8 яєць;
  • по 100 г звичайного і коричневого цукру;
  • м’ята, малина.


Послідовність приготування:

  • Застелити форму діаметром 23-25 см пергаментом або обернути фольгою. Тісто буде випікатися за принципом водяної бані.
  • Розтопіть масло в чашці. Подрібніть шоколад, змішайте його з гарячим маслом і дайте постояти 2 хвилини. Після закінчення цього часу перемішайте до утворення густої шоколадної маси.
  • Помістіть яєчні жовтки і обидва цукру в миску. Збийте пухнасту жовткову масу.
  • Додайте для аромату ванільний екстракт. Влийте охолоджений шоколадний соус, продовжуйте збивати.
  • В окремій чашці збити білки в жорстку піну. Поступово білки потрібно вводити до шоколадної маси і перемішати.
  • Налийте тісто у вогнетривку форму, готуйте за принципом водяній бані приблизно 50 хвилин.
  • Готовий мус буде сухим зверху, а всередині вологим, з пористою структурою.
  • Зніміть форму з водяної бані, повністю остудіть і потім акуратно дістаньте мус.
Дивіться також:  Гур’євська каша – 4 рецепта приготування

Зверху шоколадне ласощі посипати цукровою пудрою, прикрасити малиною і гілочками м’яти.

Як зробити з капкейками

Необхідні інгредієнти:

  • 220 г масла;
  • 150 г цукру;
  • борошно — 210 г;
  • 1,5 ч. ложки пекарського порошку;
  • яйця— 4 шт.;
  • 0,5 чашки ложки какао;
  • екстракт ванілі;
  • 50 г шоколадної стружки.


для крему:

  • 300 г м’якого сиру;
  • пачка масла;
  • 1,5 чашки цукрової пудри;
  • харчовий барвник (на розсуд);
  • цукрові прикраси.

Послідовність приготування:

  • Розітріть масло з цукром. Додайте яйця один за іншим, продовжуйте збивати.
  • Всипте сухі інгредієнти, екстракт ванілі, перемішайте масу лопаткою. Додайте шоколадну стружку. Тісто готове!
  • Візьміть формочки для випікання маленьких кексів. Помістіть в кожен паперову форму.
  • Заповнювати форми на 3/4 їх висоти. Випікати близько 20 хвилин при температурі 170C. Перевіряти на суху паличку.
  • Далі, поки остигають капкейки, готуємо крем. Помістіть масло з цукром в миску, збивайте до тих пір, поки не утвориться пишна маса.
  • Поступово додайте м’який сир, весь час збивайте. Під кінець додайте барвник, перемішайте. Крем охолодити протягом 1 години.


Помістіть його в кондитерський рукав з конусоподібним кінцем, прикрасьте їм охолоджені кекси. Зверху посипати цукровим декором.

Майстер-клас: фігурки для торта на весілля

Прикрасою торта стануть обручки з мастики. Вони будуть символізувати подія, до якого приурочено свято. Кільця можна з’їсти на щастя, не побоюючись за своє здоров’я. Зробити їх дуже легко, завдяки майстер-класу, принцип їх виготовлення зрозуміє кожен.

Необхідні продукти:

  • мастика;
  • барвник.

Послідовність приготування:

  • Необхідно приготувати, або придбати готову мастику (звичайну або желатинову). Її колір повинен бути наближений до золота або срібла. Хоча якщо такий мастики немає, підійде жовтий колір, його буде легше пофарбувати золотою фарбою.
  • Мастику розгортаємо в джгут або видавлюємо з екструдера. Розмір майбутніх кілець залежить від торта і дизайнерського задуму. Краще всього заздалегідь підготувати з паперу зразок кілець (лекало).
  • Потім гострим ножем розрізаємо отриманий джгут уздовж. За зразком формуємо кільця, з’єднуємо краю. Залишаємо сушитися.
  • Потім їстівні весільні кільця для торта можна пофарбувати. Золотистий відтінок мастиці надає кандурин (харчовий барвник).
  • Його наносять на солодкі вироби пензлем. Щоб барвник ідеально лягав по поверхні, змастіть кільця маслом.

Виготовити фігурки для торта на весілля у формі лебедів, які символізують любов, вірність і чистоту. Роблять їх по паперовому шаблоном. Якщо з мастики розкачати невеликі кружечки, обернувши паличку, легко зліпити трояндочки. Підключивши фантазію можна прикрасити торт не гірше, ніж професіонали в кондитерській. Головне, він буде зроблений своїми руками і з любов’ю!

Прокрутка до верху