Торт «Наполеон» класичний – 10 найкращих і найпростіших рецептів

Класичний торт «Наполеон» – це смачний та привабливий десерт для вашого домашнього чаювання чи святкового столу. Приготувати знаменитий торт можна у різний спосіб. Найкращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас у нашій перевіреній добірці із десяти найпростіших рецептів з покроковими фотографіями.

Класичний торт “Наполеон” радянського часу

Класичний торт «Наполеон» радянського часу виходить дуже смачним та привабливим. Такий десерт ідеально доповнить чашку гарячого чаю чи кави. Для приготування традиційного Наполеона використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Борошно – 3.5 ст.
  • Олія вершкове – 350 гр. (82,5%)
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Вода – 1 ст.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для крема заварного:
  • Молоко коров’яче – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Олія вершкове – 200 гр. (82,5%)
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Як приготувати торт “Наполеон” за класичним рецептом радянського часу? Спочатку приготуємо заварний крем. У каструлю або сотейник вливаємо молоко, додаємо яйця, цукор і ванілін. Вимішуємо за допомогою віночка та ставимо посуд на водяну баню. Прогріваємо на помірному вогні до загусання. Забираємо з лазні та занурюємо сюди вершкове масло, перемішуємо.

Готовий крем переливаємо в контейнер і закриваємо кришкою, залишаємо на час.

Тепер займемося приготуванням коржа. Вершкове масло|мастило| і муку|борошно| рубаємо до утворення дрібної крихти.

Сюди занурюємо яйце, вливаємо воду, додаємо лимонну кислоту та сіль. Вимішуємо все до однорідності.

Відщипуємо тісто на один корж, інше прибираємо в холодильник. Розкочуємо корж у тонкий пласт і викладаємо на лист з пергаментом.

Відправляємо в розігріту до 220 ° духовку і випікаємо до появи яскравого рум’янцю.

Перекладаємо корж на круглу тарілку і даємо йому охолонути.

Обережно обрізаємо корж по краях, надаючи круглу форму.

Складаємо коржі один на одного, обмазуємо кремом. Також обмазуємо всю поверхню торта.

Посипаємо частування крихтою тіста, що залишилася. Забираємо в холодильник на 12 годин для просочення.

Класичний торт “Наполеон” радянського часу готовий. Поділіть на порційні шматочки і подавайте до столу!

«Наполеон» із заварним кремом у домашніх умовах

«Наполеон» із заварним кремом у домашніх умовах – це ідеальний десерт для вашого свята чи чаювання. Торт порадує цікавим смаком та привабливим зовнішнім виглядом. Спробуйте приготувати його за нашим перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 10 годин

Час приготування – 50 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Мука – 700 гр.
  • Олія вершкове – 250 гр.
  • Сметана – 230 г.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Для крема заварного:

  • Молоко коров’яче – 2 л.
  • Яєчний жовток – 7 шт.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Мука – 3 ст.л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування коржів.

Крок 2. Борошно ділимо на дві частини. В одну миску всипаємо дві третини, в другу миску невелику частину борошна, що залишилася.

Крок 3. У велику миску з мукою розбиваємо куряче яйце.

Крок 4. Борошно з яйцем розтираємо до утворення крихти.

Крок 5. Далі сюди натираємо заморожене вершкове масло.

Крок 6. Ще раз розтираємо все в дрібну крихту.

Крок 7. В окремій мисці гасимо лимонним соком соду. Також можна використовувати оцет.

Крок 8. Вводимо гашену соду в тісто.

Крок 9. Викладаємо також сметану і поступово вводимо борошно, що залишилося.

Крок 10. Вимішуємо м’яке однорідне тісто.

Крок 11. Кладемо його в целофановий пакет і забираємо в морозилку на 30 хвилин.

Крок 12. Тепер підготуємо всі потрібні продукти для заварного крему.

Крок 13. У глибоку миску занурюємо яєчні жовтки.

Крок 14. Всипаємо трохи цукру до них.

Крок 15. Збиваємо продукти міксером до однорідності.

Крок 16. Тепер вводимо цукор, що залишився.

Крок 17. Вливаємо 500 мл молока. Решту молока прогріваємо в каструлі з товстим дном.

Крок 18. Тепер крем вводимо борошно.

Крок 19. Також всипаємо вказану кількість крохмалю.

Крок 20. Знову все збиваємо до однорідності зникнення грудочок.

Крок 21. У кипляче на плиті молоко тонким струменем вливаємо наш крем підготовлений. Проварюємо 2 хвилини вимикаємо вогонь. Крем закриваємо харчовою плівкою та залишаємо остуджуватись.

Крок 22. З морозилки дістаємо тісто і ліпимо ковбаску. Поділяємо її на частини за кількістю коржів.

Крок 23. У нас вийшло 12 коржів, відправляємо їх ненадовго до холодильника.

Крок 24. Далі кожен шматочок розкочуємо в тонке коло.

Крок 25. Випікаємо коржі 5 хвилин|мінути| при температурі 180°.

Крок 26. Акуратно підрізаємо коржі по краях, щоб надати форму кола. Складаємо ці кола один на одного, обмазуючи кремом. Також кремом поливаємо весь торт і зверху посипаємо крихтою із залишків тіста. Забираємо частування в холодильник для просочення на 6-8 годин.

Крок 27. «Наполеон» із заварним кремом у домашніх умовах готовий. Можна куштувати!

Класичний «Наполеон» зі згущеним молоком

Класичний «Наполеон» зі згущеним молоком виходить дуже яскравим за смаком і привабливим. Частування, що тане в роті, точно нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями. Порадуйте себе та близьких!

Дивіться також:  Овсяноблін класичний - 10 рецептів приготування вівсянобліну для правильного харчування (ПП)

Час готування – 10 годин

Час приготування – 50 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Мука – 600 гр.
  • Вода – 150 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія вершкове – 400 гр.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.

Для крему:

  • Молоко коров’яче – 350 мл.
  • Молоко згущене варене – 370 гр.
  • Вершки 33% – 500 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Почнемо з приготування коржів. У глибокій мисці збовтуємо яйце зі щіпкою солі.

Крок 2. У холодній воді розчиняємо оцет, перемішуємо його.

Крок 3. Воду з оцтом вливаємо в яйце, перемішуємо та забираємо в холодильник.

Крок 4. Підморожене вершкове масло рубаємо на невеликі кубики і складаємо у глибоку миску.

Крок 5. Всипаємо сюди 550 г просіяного борошна.

Крок 6. Розтираємо борошно з олією до утворення крихти.

Крок 7. Робимо в нашій заготовці поглиблення та вливаємо сюди суміш із яйця, води та оцту. Перемішуємо до вбирання вологи.

Крок 8. Підсипаємо борошно, що залишилося, і формуємо однорідне тісто.

Крок 9. Тісто ділимо на 10 рівних частин і прибираємо їх у холодильник на півтори години.

Крок 10. Далі кожен шматок тіста розгортаємо в тонке коло. На тісто кладемо тарілку вгору дном і обрізаємо тісто за контуром тарілки. Обрізки не прибираємо, а залишаємо на пергаменті.

Крок 11. Круглий корж проколюємо вилкою по всьому периметру.

Крок 12. Відправляємо його випікатися на 5 хвилин|мінути| в розігріту до 220° духовку.

Крок 13. Також випікаємо всі коржі та їх обрізки.

Крок 14. Тепер приготуємо крем. Молоко доводимо до кипіння. В іншому посуді збиваємо віночком яйце та крохмаль. Також сюди всипаємо цукор звичайний та ванільний.

Крок 15. До яєчно-цукрової суміші тонким струменем вливаємо половину молока, що закипіло, і добре все вимішуємо.

Крок 16. Переливаємо суміш у молоко, що залишилося і ставимо на невеликий вогонь. Проварюємо до загусання.

Крок 17. Потім крем остуджуємо і занурюємо сюди варене згущене молоко.

Крок 18. Продовжуємо помішувати віночком до однорідності.

Крок 19. В окремому посуді збиваємо холодні жирні вершки до отримання густої маси.

Крок 20. До збитих вершків порційно додаємо основну частину крему. Вимішуємо до однорідності.

Крок 21. Починаємо формувати торт. На плоску тарілку складаємо коржі один на одного та обмазуємо їх кремом.

Крок 22. Усю заготівлю також поливаємо кремом.

Крок 23. Обсипаємо торт крихтою із залишків коржа і забираємо в холодильник для просочення на 8 годин.

Крок 24. Класичний «Наполеон» зі згущеним молоком готовий. Нарізайте десерт та подавайте до столу!

Торт “Наполеон” з печива “Вушка”

Торт «Наполеон» із печива «Вушка» виходить привабливим та цікавим за смаком. Такий десерт точно нікого не залишить байдужим та ідеально підійде для вашого свята. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним покроковим рецептом з фотографіями.

Час готування – 2 години 40 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Печиво листкове “вушка” – 400 гр.
  • Яєчний жовток – 7 шт.
  • Молоко коров’яче – 900 мл.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Екстракт ванілі – 1 ст.л.
  • Мука – 100 гр.
  • Олія вершкове 82,5% – 200 гр.
  • Ягоди – до смаку.
  • Фрукти, ягоди для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо крем. У каструлю або сотейник відправляємо яєчні жовтки, цукор і потім всипаємо борошно. Вимішуємо все до однорідності та вливаємо 100 мілілітрів молока.

Крок 2. Молоко, що залишилося, окремо прогріваємо і тонким струменем вливаємо сюди суміш із жовтків. Проварюємо пару хвилин до загусання.

Крок 3. Забираємо крем з вогню та занурюємо сюди вершкове масло, вимішуємо.

Крок 4. Закриваємо харчовою плівкою та прибираємо його в холодильник.

Крок 5. Починаємо формувати наш торт. У тарілку викладаємо шар печива та заливаємо кремом. Так повторюємо шари та формуємо торт, прибираємо його в холодильник на 2 години.

Крок 6. Печиво, що залишилося, подрібнюємо в крихту і прикрашаємо їй наш торт.

Крок 7. Торт “Наполеон” з печива “Вушка” готовий. Прикрашайте ягодами та фруктами!

Простий рецепт торта «Наполеон» з готового листкового тіста

Простий рецепт торта «Наполеон» з готового листкового тіста виходить цікавим за смаком та привабливим. Такий десерт ідеально доповнить чашку гарячого чаю чи кави. Для приготування швидкого Наполеона своїми руками використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 9 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Тесто слоеное бездрожжевое – 500 гр.
  • Вершки 33% – 400 мл.
  • Молоко згущене – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожуємо листкове тісто та розрізаємо його на смуги. Ці смуги відправляємо в розігріту до 220 ° духовку на 15 хвилин.

Крок 2. У цей час візьмемося приготуванням крему. Збиваємо холодні жирні вершки до утворення невеликих піків.

Дивіться також:  Хворост хрусткий класичний - 10 простих і смачних рецептів приготування

Крок 3. Вливаємо до вершків згущене молоко невеликим струменем і продовжуємо збивати на невеликій швидкості.

Крок 4. Отримуємо ніжний крем однорідний. Невелику частину крему відкладаємо – його використовуватимемо для обмазування торта після просочення.

Крок 5. Починаємо формувати торт у глибокій формі. Застилаємо її плівкою і на дно виливаємо шар із крему.

Крок 6. На крем викладаємо листкові палички і знову поливаємо кремом.

Крок 7. Так ми збираємо весь торт і поливаємо зверху кремом.

Крок 8. Забираємо торт у холодильник на 8 годин або на ніч, потім акуратно витягаємо його з форми.

Крок 9. Обмазуємо торт залишками крему з боків.

Крок 10. Шаровані палички, що залишилися, подрібнюємо до стану крихти і посипаємо ними наш десерт.

Крок 11. Простий рецепт торта «Наполеон» з готового листкового тіста готовий. Подавайте до столу!

Швидкий та смачний торт «Наполеон» на сковороді

Швидкий та смачний торт «Наполеон» на сковороді порадує вас не лише нескладним кулінарним процесом, а й яскравим цікавим смаком. Такі ласощі ідеально підійдуть для ваших свят та дружних чаювання в родинному колі. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 7 годин

Час приготування – 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 460 грн. + для розкочування тіста
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.

Для крему:

  • Молоко коров’яче – 700 мл.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Мука – 2,5 ст.л.
  • Олія вершкове 82,5% – 120 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо необхідну кількість борошна і заздалегідь дістаємо з холодильника масло, щоб воно розм’якшилося. З борошном перемішуємо сіль та розпушувач.

Крок 2. В окремій мисці збиваємо яйця із цукром. Додаємо сюди м’яке вершкове масло та збиваємо ще раз. З’єднуємо суміш із борошном і вимішуємо однорідне тісто.

Крок 3. Ком тіста закриваємо плівкою і залишаємо на 20 хвилин при кімнатній температурі.

Крок 4. Для крему збиваємо яйця із звичайним цукром та ванільним, також додаємо борошно. Поступово вливаємо молоко і ставимо це на слабкий вогонь. Проварюємо до загусання і даємо охолонути.

Крок 5. Вершкове масло|мастило| для крему ріжемо кубиками і залишаємо на робочій поверхні.

Крок 6. Тісто ділимо на дев’ять рівних частин і кожну розгортаємо в коло. Кожен корж обсмажуємо на сухій сковороді до рум’янцю з обох боків.

Крок 7. З одержаних коржів акуратно зрізаємо нерівні краї.

Крок 8. Повертаємось до крему. Додаємо сюди вершкове масло і добре все збиваємо міксером.

Крок 9. Починаємо формувати торт. Складаємо коржі один на одного, обмазуємо кремом. З залишків робимо крихту та обсипаємо їй десерт. Забираємо в холодильник для просочення.

Крок 10. Швидкий та смачний торт «Наполеон» на сковороді готовий. Нарізайте шматочками та пригощайтеся!

Найпростіший «Наполеон» із готових коржів

Найпростіший «Наполеон» з готових коржів – це чудова кулінарна ідея для вашого свята чи сімейного чаювання. Десерт порадує вас не лише нескладним кулінарним процесом, а й цікавим смаком. Обов’язково спробуйте приготувати торт за нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час приготування – 6 годин 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Коржі із листкового тіста – 300 гр.
  • Сир Маскарпоне – 250 гр.
  • Молоко згущене – 120 гр.
  • Посипання кондитерське – 1 пачка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Для крему у глибоку миску викладаємо сир маскарпоне.

Крок 3. Вливаємо до нього молоко, що згущує|згущає|.

Крок 4. Добре вимішуємо продукти до однорідності.

Крок 5. Дістаємо з упаковки готові коржі для Наполеона.

Крок 6. Обмазуємо кремом перший корж.

Крок 7. Кладемо на нього другий корж і так збираємо весь торт.

Крок 8. Один корж відкладаємо та подрібнюємо його в крихту.

Крок 9. Цією крихтою посипаємо наш десерт.

Крок 10. Також частування можна прикрасити кондитерською посипкою. Забираємо торт для просочення в холодильник на 6 годин або більше.

Крок 11. Найпростіший «Наполеон» із готових коржів готовий. Частуйтесь!

Смачний сирний «Наполеон»

Смачний сирний Наполеон відрізняється ніжним і приємним смаком. Такий десерт точно нікого не залишить байдужим та ідеально підійде для вашого свята. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним покроковим рецептом з фотографіями.

Час готування – 9 годин

Час приготування – 1 год.

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Мука – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сир жирний – 500 гр.
  • Сода – 1,5 ч.л.
  • Сік лимонний/оцет яблучний – 1,5 ст.л.

Для крему:

  • Молоко коров’яче – 1 л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Мука – 80 гр.
  • Олія вершкове 82,5% – 400 гр.
  • Сир вершковий – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Збиваємо яйця з цукром та сіллю до отримання пишної маси.

Дивіться також:  Пиріжки з капустою - 10 смачних рецептів приготування пиріжків з капустяною начинкою

Крок 2. Необхідну кількість сиру перетираємо через дрібне металеве сито. Окремо гасимо соду лимонним соком чи оцтом. Підготовлену соду вимішуємо із сиром.

Крок 3. З’єднуємо сир із яєчною масою і просіюємо сюди борошно. Вимішуємо однорідне тісто, ділимо його на 15 рівних частин і забираємо в холодильник на 30 хвилин.

Крок 4 Для крему збиваємо яйця з цукром і додаємо сюди борошно. Окремо доводимо до кипіння молоко.

Крок 5. У кипляче молоко тонким струменем вводимо яєчну суміш. Варимо крем до загусання.

Крок 6. В отриманий крем викладаємо шматочки вершкового масла і добре все збиваємо.

Крок 7. Дістаємо тісто з холодильника і кожен шматочок розкочуємо в тонке коло. Акуратно обрізаємо краї. Їх також необхідно запекти. Усі коржі та обрізки випікаємо по 3-5 хвилин при температурі 180°.

Крок 8. Формуємо торт. Коржі складаємо один на одного, обмазуємо кремом.

Крок 9. Посипаємо частування крихтою з обрізків тіста і забираємо в холодильник на ніч для просочення.

Крок 10. Смачний сирний Наполеон готовий. Подайте десерт до столу!

Ледачий «Наполеон» у домашніх умовах

Лінивий «Наполеон» у домашніх умовах – це простий та швидкий десерт для вашого свята чи чаювання. Торт порадує цікавим смаком та привабливим зовнішнім виглядом. Спробуйте приготувати його за нашим перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 4 години

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Тесто слоеное бездрожжевое – 750 гр.
  • Молоко коров’яче – 300 мл.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Мука – 5 ст.л.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Листкове тісто заздалегідь розморожуємо.

Крок 2. Для крему з’єднуємо борошно з цукром, ваніліном та сіллю. Вливаємо холодне молоко і ретельно вимішуємо.

Крок 3. Прогріваємо заготівлю на слабкому вогні, постійно помішуючи. Варимо до загусання і занурюємо сюди вершкове масло. Потім крем закриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 1 годину.

Крок 4. Листкове тісто розрізаємо на прямокутники та випікаємо при температурі 220° протягом 20 хвилин.

Крок 5. Остуджуємо наші заготовки та акуратно розбираємо їх на шари.

Крок 6. Складаємо шари тіста один на одного, обмазуємо кремом.

Крок 7. Залишки рум’яного тіста подрібнюємо в крихту і посипаємо десерт. Забираємо в холодильник на 3 години для просочення.

Крок 8. Ледачий «Наполеон» у домашніх умовах готовий. Подавайте до столу, прикрасивши ягодами чи фруктами!

Найкращий торт «Наполеон» від бабусі Емми

Найкращий торт «Наполеон» від бабусі Емми виходить неймовірно смачним та привабливим. Такий десерт ідеально доповнить чашку гарячого чаю чи кави. Для приготування найсмачнішого “Наполеона” використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 10 годин

Час приготування – 1 год.

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Мука – 600-650 гр.
  • Олія вершкове – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода – 150 мл.
  • Оцет яблучний 6% – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для крему:

  • Молоко коров’яче – 1 л.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Яєчний жовток – 8 шт.
  • Мука – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Холодну воду вимішуємо з оцтом.

Крок 3. У глибокій мисці збиваємо яйця до пишної піни.

Крок 4. Вливаємо сюди воду з оцтом і додаємо сіль, перемішуємо.

Крок 5. Холодне вершкове масло натираємо на великій тертці.

Крок 6. На робочу поверхню висипаємо борошно.

Крок 7. На борошно викладаємо терте вершкове масло.

Крок 8. Борошно з олією рубаємо ножем до утворення крихти.

Крок 9. В отриманій масі робимо поглиблення та вливаємо сюди яйця з водою та оцтом.

Крок 10. Замішуємо однорідне тісто.

Крок 11. Далі тісто ділимо на 10-12 рівних кульок.

Крок 12. Закриваємо кульки харчовою плівкою та забираємо в холодильник на 1 годину.

Крок 13. Потім кожну кульку тонко розкочуємо і викладаємо на пергамент.

Крок 14. З цих коржів вирізаємо акуратні кола. Обрізки не викидаємо, їх випікаємо.

Крок 15. Проколюємо наші заготовки вилкою по всій поверхні і забираємо в розігріту до 180 ° духовку на 8 хвилин.

Крок 16. У каструлі або сотейнику доводимо до кипіння молоко.

Крок 17. В окремій мисці розтираємо жовтки зі звичайним цукром та ванільним до утворення білої маси.

Крок 18. У жовтки вводимо муку|борошно| і перемішуємо.

Крок 19. Сюди вливаємо гаряче молоко і знову все перемішуємо.

Крок 20. Прогріваємо заготовку на невеликому вогні та варимо до загусання.

Крок 21. Перший випечений корж викладаємо на тарілку або спеціальну форму.

Крок 22. Обмазуємо його кремом.

Крок 23. На крем викладаємо ще один корж. У такий спосіб збираємо весь торт.

Крок 24. Обрізання коржів подрібнюємо у блендері до одержання крихти. Цією крихтою посипаємо наш десерт і прибираємо його в холодильник для просочення на 6-8 годин.

Крок 25. Найкращий торт «Наполеон» від бабусі Емми готовий. Можна пригощатись!