У дуже багатьох людей у спогадах залишився смачний домашній торт «Наполеон», який готувався їх мамами або бабусями. Для крему використовували згущене молоко або робили заварний крем. Можна було зробити листкові коржі, а можна – звичайні. Їх готували в духовці або на сковорідці. Торт любили не тільки діти, але і дорослі. Смачний торт наполеон з заварним кремом, рецепт, який переходить з покоління в покоління, і подобається всім ласунам.
Можна експериментувати з рецептом. Існує багато її варіантів. За одним способом він може бути сухим і щільним, а по-іншому більш ніжним. Рецепт можна використовувати навіть для закусочного «Наполеона», в якому використовується гостра начинка з сиром, грибами і горішками. Кожна господиня може вибрати для себе улюблений рецепт торта наполеон з заварним кремом, яким буде користуватися для здивування гостей.
Торт «Наполеон» є безпрограшним варіантом при зустрічі гостей. А під час експериментів можна домогтися нового, цікавого смаку.
Торт наполеон класичний з заварним кремом
Час приготування – 2 ч.
Кількість порцій – 8.
Склад продуктів для торта наполеона класичного із заварним кремом:
Приготування торта наполеона класичного із заварним кремом
Продукти для приготування тіста потрібно максимально охолодити. Борошно висипається на рівну суху поверхню. Масло вершкове (300 г) нарізати на кубики і викладається зверху борошна. Маса розтирається в крихту, масло не має розтанути.
Після приготування крихти, в борошні робиться невелика лунка, в яку наливається холодна вода з сіллю та горілкою. Для пишноти коржів в борошно можна додати 1 ч. л. оцту. Тісто потрібно намагатися замішувати швидко. З тіста робимо 12 однакових кульок. Вони викладаються на блюдо, накриваються плівкою і відправляються в холодне місце на 60 хвилин.
Щоб не втрачати час, поки тісто охолоджується можна приготувати крем. Для цього молоко виливається в каструлю і доводиться до кипіння. Яйця змішують з цукром (половина склянки), і збиваються віночком. Потім до них додається борошно і добре перемішується. В масі не повинно бути грудок.
Після цього до них вливається тепле молоко (половина склянки). Суміш доводиться до однорідності і вливається в молоко, яке кипить на плиті. На невеликому вогні крем постійно перемішується. Він повинен загуснути, але до кипіння його доводити не можна. Крем повинен охолонути.
Після охолодження крему, виливаємо його в глибоку посудину. В окремій мисці збивається м’яке вершкове масло, цукор і ванілін за допомогою блендера або міксера. Повинна вийти пишна маса. Потрібно стежити, щоб масло не розшарувалося. В масло потроху додається крем. Інгредієнти продовжують збиватися вже разом.
Для випікання коржів добре розігріваємо духовку. Кульки тіста дістаються з холодного місця по одному. Кожен кульку необхідно розкачати в круглий пласт і відправити випікатися в духовку. Щоб корж не здувся, наколюємо його виделкою. Корж пропікається приблизно за 7 хвилин.
Кожен коржик змащується підготовленим кремом. По боках тортик також бажано промазати кремом. Запечені обрізки торта можна використовувати для прикраси. Робимо з них крихту і посипаємо тортик.
По такому рецепту виходить дуже смачний торт наполеон з заварним кремом, який порадує не лише малечу, але й дорослих. Його можна подавати з чаєм, кавою або іншим напоєм за смаком.