Торт Ніжність – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Торт «Ніжність» — поєднання ніжних, «тануть» текстур, що відрізняються не нудотним карамельно-вершковим смаком. Це повітряні охолоджені торти, нагадують улюблене морозиво.

Торт «Ніжність» зі згущеним молоком

Склад:

Крем:

  • жовтки – 2;
  • масло вершкове – 170 г;
  • какао – 40 г;
  • крохмаль – 15 г;
  • згущене молоко карамельна – 250 мл (півбанки + 2 ст. л.);
  • молоко коров’яче – 0,2 л.

Тісто:

  • згущене молоко – півбанки (150 г);
  • борошно – 0,2 кг;
  • масло вершкове – 130 г;
  • яйця – 3;
  • розпушувач – 15 г;
  • какао – 1 ч. л. або 1 ст. л. (на свій смак);
  • цукор — 0,15 кг

Просочення:

  • готову каву (не гарячий) – 0,1 л.

Етапи приготування:

  • Влаштовують водяну баню (для крему): у каструлі кип’ятять воду, ставлять у неї ємність (не на дно).
  • В ємності на бані прогрівають добре перемішану суміш трьох компонентів: жовтків, згущеного молока, молока.
  • Крем не перестаючи помішувати, злегка збивати, очищаючи ложкою стінки посуду, щоб маса не горіла.
  • Через 4 хв. вливають суміш крохмалю з 1 ст. л. води, продовжують варити на слабкому вогні (помішуючи).
  • Духовку ставлять на 180 °С.
  • Щоб отримати пухкий бісквіт, збивають суміш з яєць, 2 г солі, цукру, доводячи складу до консистенції піни-безе (протягом 8 хв.).
  • Вводять у масу масло (тепле), згущене молоко.
  • Над заготівлею просівають борошно, какао, розпушувач. Все збивають, щоб вийшло ніжне однорідне тісто.
  • В спеціальній «бісквітної» формі розрівнюють тісто і залишають його в духовці.
  • Через 30 хв. перевіряють корж за допомогою дерев’яної палички: якщо тісто на ній не залишається – бісквіт готовий.
  • Закінчують процес приготуванням крему: какао, тепле масло 1 хв. збивають. В масло потроху підливають заварний крем, продовжуючи збивати. Суміш повинна бути однорідною. Якщо потрібен більш густий крем, залишають на 3 хв. у морозилці.
  • Ділять ниткою коржі на три пластини, рівномірно кожен поливають теплою кавою.
  • Отриманим кремом покривають коржі і поверхня торта.
  • Для просочення бісквітів достатньо 1-2 год (краще в холодильнику).

У торта м’який карамельно-кавовий смак, приємна ніжна і волога текстура. У ньому немає нудотності, твердих шматочків, контрастів смаків.

Покроковий рецепт від бабусі Емми

Склад:

Крем:

  • желатин – 0,5 пакетика (на 10-12 м);
  • білий шоколад – 230 г;
  • жовтки – 6;
  • вершки (жирність 35%) – 0,9 л;
  • цукор – 2 ст. л і 1 ч. л. (з верхом).

Бісквіт:

  • олія – 0,1 кг;
  • борошно – 0,3 кг;
  • жовтки – 3;
  • яйця – 5;
  • ванільний цукор – 20 г (3 ч. л. без верху);
  • цукор – 0,25 кг

Просочення:

  • цукор і вода – по 110 г (півсклянки).

Етапи приготування:

  • Духовку ставлять на 180 °С.
  • Яйця з додатковими жовтками і цукром доводять міксером до пишної маси без крупинок.
  • Суміш розігрівають на водяній бані, збиваючи 1 хв. (до 40 °С).
  • Суміш знімають з лазні, збивають міксером на максимальній потужності (12 хв.).
  • Над яєчної піною просівають борошно, перемішують ложкою від країв до центру, не порушуючи пишність маси.
  • В рідке масло додають 2 ложки яєчного тіста, перемішують і переливають в основне тісто, акуратно ретельно перемішують.
  • На пергаментний папір з тонким шаром масла виливають заготовку.
  • В духовці тісто готується 40 хв.
  • Перед розрізанням варто залишити тісто в кімнаті на пару годин, щоб охололо, «відпочило».
  • Готують просочення: цукор і воду розмішують (до розчинення крупинок), варять кілька хвилин.
  • Одночасно ставлять желатин набухати у воді (по інструкції на пакетику), розтоплюють шматки шоколаду на водяній бані (помішуючи), окремо кип’ятять частина заготовлених для крему вершків (300 мл).
  • Решту 600 мл вершків охолоджують в холодильнику (або в морозилці, але не до замерзання).
  • Для карамелі розтоплюють і кип’ятять цукор в каструлі (отримують коричневу масу).
  • У киплячу карамель вливають закипевшие вершки, розмішують, прибирають з вогню.
  • Жовтки перетирають до однорідності, підливаючи потроху карамель. Ставлять склад на вогонь, прогрівають, помішуючи, до 180 °С.
  • Відразу з вогню, цей соус збивають до остужения.
  • Вливають у соус теплий шоколад, збивають 2 хв.
  • На водяній бані набряклий желатин повністю розтоплюють, вливають в крем, перемішують.
  • Холодні вершки доводять до міцної піни (5 хв.).
  • Вершки по частинах вливають в крем, акуратно розмішуючи кожну порцію.
  • Торт збирають: розділяють ниткою бісквіт на 3 рівні пластини, кожну змащують третю складу крему, покривають їм верх з боками.
  • Торт витримують в холодильнику 4 ч.
  • Готовий виріб густо покривають злегка золотистим мигдалевими пелюстками, прикрашають смужками шоколаду і вершків.
Дивіться також:  Сирні пончики — 9 рецептів приготування

Ніжний карамельно-вершковий крем добре поєднується з вологими коржами. Відсутність контрастних смаків і кремова текстура всього торта виправдовують його назва – «Ніжність».

З бісквітних коржів

Склад:

  • неварені згущене молоко – 120 мл;
  • м’який сир – 0,6 кг;
  • борошно – 170 г;
  • цукор – 220 г (1 склянка і 1 ст. л.);
  • яйця – 5;
  • розпушувач на кінчику ч. л.;
  • ваніль – 2,5 пакетика;
  • цукрова пудра – 5 ст. л. (з верхом);
  • персики (з банки) – 0,2 кг;
  • білий шоколад – 1 середня плитка.

Етапи приготування:

  • Вибирають температуру в духовці 180 °С.
  • Цукор з ваніліном і яйцями доводять міксером до щільної піни.
  • Просіюють над піною борошно, змішану з розпушувачем, вмішують в яєчну піну (від країв до центру акуратними рухами).
  • Бісквіт буде готовий в духовці через 30 хв. Його виймають, поділяють на рівні пластини.
  • Цукрову пудру, згущене молоко, ваніль розтирають, вводять в перетертий через сито сир, збивають.
  • Коржі покривають персиковим сиропом, кремом, зверху на кожен шар викладають порізані персики.
  • На поверхні торта розрівнюють крем, шоколадну стружку.
  • Залишають для просочення на 3 ч.

Бісквітний торт «Ніжність» – це карамельно-пишний сирний крем на вологих бисквитах, які доповнюються аромат персиків. Тонкий смак, ніжна текстура, помірна солодкість – головні «фішки» торта.

«Повітряна ніжність» з ківі і бананом

Склад:

Коржі:

  • цукор – 0,4 кг;
  • яйця – 9 шт.;
  • ванільний цукор – 2 ч. л.;
  • сіль – на кінчику ч. л.;
  • борошно – 0,4 кг

Крем:

  • некисла сметана (високої жирності) – 0,8 л;
  • згущене молоко – 0,4 л (банку).

Просочення:

  • вода — 10 ст. л.;
  • цукор – 9 ст. л.

Начинка:

  • великий банан – 3 шт.;
  • великі ківі – 4 шт.
Дивіться також:  Апельсиновий торт – 7 рецептів приготування

Етапи приготування:

  • Ставлять духовий шафа на 170 °С.
  • Кожен білок обережно виливають в маленьку миску, перевіряють, щоб у ньому не було крапель жовтка, переливають у загальну ємність.
  • Жовтки і цукор розтирають і доводять міксером до світлого кремового кольору.
  • Білки обережно перекладають у жовтки (якщо навпаки – піна осяде), збивають 4 хв.
  • Просіяне 1 раз борошно ще раз просіюють над яєчної піною, розмішують знизу в верх.
  • Розподіляють заготовку на промасленому пергаменті в листі, відправляють випікатися.
  • Через 30 хв варто перевірити дерев’яною шпажкою готовність здоби.
  • Бісквіт прикривають плівкою, щоб не пересихав, витримують 4 ч. (чи ніч) в кімнаті.
  • Крем готують з сметани з ваніллю, згущеним молоком. Їх збивають, щоб вийшла міцна повітряна маса.
  • «Просочення» варять з цукру і води (до карамельного кольору та відсутності крупинок). Остиглий сироп ставлять на холод.
  • Ріжуть фрукти.
  • Корж ділять на 3 пампушки, змазують холодним сиропом, обробляють кремом.
  • На кожному шарі розподіляють ряди бананів або ківі (по черзі).
  • Промащують товстим шаром крему поверхню з боками.
  • Дають торту постояти 5 годин (краще на ніч).

Це дуже м’який торт-тістечко з фруктово-карамельним смаком. Поверхня випічки можна залити шоколадом (краще – молочним або білим), присипати соковитою кокосовою стружкою.

Готуємо без випічки

Склад:

«Коржі» з печива:

  • підсолений крекер – 0,25 кг

Крем:

  • яйця – 4;
  • ваніль – на кінчику ч. л.;
  • згущене молоко – 0,25 л;
  • молоко – 0,4 л;
  • масло – 0,2 кг.

Глазур:

  • какао – 6 ст. л. (без верху);
  • цукор – 5 ст. л.;
  • молоко – 9 ст. л.

Етапи приготування:

  • Яйця збивають зі згущеним молоком, ваніллю, розводять молоком до однорідності.
  • Варять заготовку на слабкому вогні 3 хв, помішуючи і перевіряючи дно ложкою (щоб суміш не налипала).
  • Відставляють складу застигати.
  • Цукор змішують з какао, розтоплюють суміш в молоці, варять 2 хв.
  • Тепле масло збивають до текстури крему, перемішують з остиглої солодкою масою, збивають.
  • На пергаменті в глибокій посуді розподіляють крекери, далі – крем.
  • Роблять шари, поки не закінчаться продукти.
  • Покривають заготівлю глазур’ю.
  • Можна ласувати виробом, настоявшимся 3 год в холодильнику.

Їдять такий торт-тістечко ложкою з-за дуже м’якої текстури. Солодкий крем добре поєднується з солоною прошарком. У холодному вигляді молочно-карамельний крем нагадує морозиво.

З безе в домашніх умовах

Склад:

Безе:

  • цукрова пудра – 1,5 скл.;
  • білки (з холодильника) – 6;
  • ванільний цукор – 25 р.
Дивіться також:  Заливний пиріг з фаршем – 7 перевірених рецептів

Начинка:

  • чистий золотистий арахіс – 0,5 скл. + 2 ст. л.;
  • вершки (від 36%) – 0,7 л;
  • цукрова пудра – 75 г (4 ст .л.).

Прикраса:

  • 35 г шоколадної стружки (2,5 ст. л.);
  • полуниця – 0,7 скл. (більше половини).

Етапи приготування:

  • У сухому посуді збивають білки (без крапель жовтка).
  • Духовку включають на 120 °С.
  • Білки доводять міксером до прозорої піни, всипаємо по ложці пудру, продовжують збивати 10 хв. (до міцних піків).
  • Виливають 0,5 безе на одну пергаментний папір на деко, другу частину – на другий лист з пекарської папером.
  • Безе готується при 100 °З 1 ч. 30 хв. (все це час не відкривають шафу).
  • Сухість і кремовий колір коржів – показник готовності.
  • Золотистий (прогрітий на деку) арахіс розминають на великі крупинки качалкою.
  • Холодні вершки збивають, підсипають пудру, повторюють процес.
  • Перестають збивати, як тільки вершки стануть щільними, не будуть розтікатися на ложці.
  • Шари торта: корж, крем, горіхи (2 рази).
  • На поверхню торта викладають нарізані пелюстками шматочки полуниці.
  • Відразу після складання торт буде хрустким, а через 12 год перетвориться в ніжний мус. Вибирають варіант на свій смак.

У цьому варіанті торта «Ніжність» немає борошна або печива, що робить текстуру ще більш ніжною. Безе з вершками та полуницею, охолоджені до температури м’якого морозива – ще одна смачна варіація цього десерту.

Сирний торт «Ніжність»

Склад:

  • пісочне печиво (мелене) – 0,3 кг;
  • масло – 110 г;
  • борошно – 55 г (3 ст. л);
  • яйця – 2 (і жовток);
  • цукор – ½ скл. (і 3 ст. л);
  • сметана (жирність – від 20%) – 0,2 ст. л;
  • нежирний (майже рідкий) сир – 0,4 кг

Крем:

  • ванільний і звичайний цукор – по 1 ст. л.;
  • сметана – 0,25 л

Етапи приготування:

  • Духовку включають 170 °С.
  • З масла роблять стружку, яку розтирають до однорідної кашки з печивом, залишають в холоді.
  • Яйця розтирають, додають цукор, доводять міксером до текстури крему.
  • Перемішують сметану і борошно.
  • Сир пропускають через сито (до ніжної пасти).
  • Змішують яєчний крем, сметану, сирну пасту.
  • Склад печива викладають на пергамент у глибокий лист, притискують до дна і стінок.
  • В цю форму з печива виливають сирну пасту.
  • Печуть виріб 45 хв.
  • Ванільний і звичайний цукор вводять в сметану, розтирають, щоб не було крупинок.
  • Солодкою сметаною поливають торт, повертають в духовку, через 5 хв. десерт готовий.

Цей торт-чізкейк під сметаною подають остившім (або теплим). Виріб можна покрити горішками, фруктами (посипаними пудрою з ваніллю).
Особливість видів торта «Ніжність» укладена в карамельно-вершковий смак і коржів, і крему. Розм’якшені пампушки стають злегка кремового відтінку. Це одне із самих ніжних солодких ласощів.

Прокрутка до верху