Торт Норка крота (Маульвурфторте) – 7 рецептів, як приготувати дуже смачний торт німецької кухні

Десерт – це фінальний акорд будь-якої трапези. Це та яскрава нота, яка створює настрій і формує загальне враження. Тому кожна господиня прагне зробити цю страву цікавим, смачним і незвичайним. Торт «Норка крота» – унікальний у своїй простоті і вражає вишуканістю смаку. Така дивна назва пов’язана з незвичайним зовнішнім виглядом десерту, нагадує будиночок крота.

Класичний торт «Норка крота» з бананами і сиром

Класична рецептура являє собою поєднання насиченого шоколадного бісквіта, ніжного вершково-сирного крему і бананової свіжості.

Для приготування шоколадного бісквіта вам знадобиться:

  • 5 яєць;
  • Стакан цукру;
  • Пів склянки борошна;
  • Пів склянки какао;
  • 1 ч. л. розпушувача.

В окремій ємності збити яйця з цукром. У результаті повинна вийти пишна світла маса. У другій ємності змішати борошно, какао і розпушувач. Потім акуратно віночком або силіконової лопаткою ввести сухі інгредієнти в яєчно-цукрову суміш.

Увага! Не рекомендується використовувати міксер на етапі введення сухих інгредієнтів, оскільки це може порушити легкість тесту.

Отримане бісквітне тісто викласти в форму. Її необхідно попередньо змастити вершковим маслом. Випікати бісквіт необхідно в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 35-50. Готовність бісквіта визначається шпажкою. Вона повинна бути суха.

Поки випікається бісквіт, є можливість приготувати сирний крем.

Необхідні інгредієнти:

  • Сир 9% 300г;
  • Вершки 33-35% 150г;
  • Цукрова пудра-3 ст. л.;
  • Желатин 10г;
  • Шоколад на смак.

Желатин необхідно залити холодною водою до повного набухання. Сир можна використовувати як звичайний, так і м’який (пастоподібний). Якщо використовується зернистий сир, то його необхідно протерти через сито для отримання однорідної консистенції.

Жирні вершки збити з цукровою пудрою до отримання міцних піків. Отриманий вершковий крем змішати з сиром до однорідної консистенції. Набряклий желатин розпустити на водяній бані до рідкого стану і ввести в вершково-сирну суміш. За бажанням в крем можна додати шоколадну крихту. Для цього необхідно натерти на тертці молочний або гіркий шоколад.

Дивіться також:  Вафлі: 7 рецептів для электровафельницы

Готовий бісквіт остудити. Потім необхідно зрізати верхівку і видалити весь м’якуш таким чином, щоб вийшла своєрідна чаша. У неї на дно викласти порізаний великими шматочками банан. Зверху викласти сирний крем. Решту м’якоть подрібнити в крихту і посипати їй торт зверху.

Після складання необхідно прибрати торт в холодильник мінімум на 6-8 годин, в ідеалі на ніч.

Торт «Норка крота» з бананами дуже ніжний і припаде до смаку кожному.

«Маульвурфторте» в мультиварці

У торта «Норка крота» є ще друга назва «Маульвурфторте». На сьогоднішній день багато господинь задаються питанням, як приготувати цей незвичайний торт в мультиварці.

Кардинальних відмінностей в приготуванні не існує. Різниця полягає лише в тому, що бісквіт випікається не в духовці, а в мультиварці.

Рецепт шоколадного бісквіта для приготування в мультиварці:

  • Борошно 2 склянки;
  • Цукор 2 склянки;
  • Яйце 2 шт;
  • Какао 6,5 ст. л.;
  • Сода 1,5 ч. л.;
  • Молоко 1 склянка;
  • Рослинна олія 1/3 склянки;
  • Окріп 1 склянку.

Яйця необхідно збити з цукром до отримання пишної маси білого кольору. Додати туди рослинне масло і склянку молока. Все перемішати до однорідності. Сухі інгредієнти змішати в окремій ємності і потім у 3 етапи ввести в рідку масу. Акуратно все перемішати віночком до отримання однорідної маси. Отримане тісто перелити в чашу мультиварки, яку необхідно попередньо змастити олією. Випікати 60 хвилин в режимі «Випічка».

Десерт німецької кухні з вершками

Для тих, хто не любить сирний смак в десертах існує кілька альтернативних рецептів. Одним з таких є торт німецької кухні з кремом на основі збитих вершків.

Для приготування крему з вершків потрібно:

  • Вершки 33-35% жирності 500 мл;
  • Цукрова пудра половина склянки.
  • Шоколадна крихта.
Дивіться також:  Здобне тісто для булочок – найсмачніше ніжне, 6 рецептів приготування

Жирні вершки необхідно добре охолодити. Помістити в ємність, додати цукрову пудру і збивати до появи твердих піків. Потім додати шоколадну крихту. Крем готовий. Для додаткового загущення крему можна використовувати желатин.

Увага! Кількість цукрової пудри для приготування крему умовно. Можна змінювати кількість згідно зі смаком.

Торт «Норка крота» з маскарпоне

Ще одним цікавим варіантом приготування цього десерту є рецепт з використанням крему на основі сиру маскарпоне. Унікальність цього рецепту так само полягає в тому, що крем тут виходить шоколадним.

Інгредієнти:

  • Маскарпоне 500г;
  • Жирні вершки 500г;
  • Цукрова пудра половина склянки;
  • Гіркий шоколад 100г.

Охолоджені вершки необхідно збити з цукровою пудрою до міцних піків і акуратно змішати з маскарпоне.

Увага! Сир маскарпоне не можна збивати міксером, оскільки це може призвести до утворення масла замість крему.

Шоколад розтопити на водяній бані і ввести в вершково-сирну суміш. Все перемішати до однорідності.

З полуницею

Фруктове наповнення торта «Норка крота» так само може бути різноманітним. Одним з цікавих смакових поєднань буде приготування цього торта з полуницею. Рецептура крему і бісквіта залишається класичною, а ось на дно бісквітної «чаші» замість бананів викладається полуниця. Спочатку бісквіт змащують шаром полуничного варення або джему, що в свою чергу дасть необхідну солодкість десерту. Зверху викладаються ягоди свіжої полуниці, а вже потім вершково-сирний крем.

Як приготувати зі згущеним молоком

Згущене молоко при приготуванні цього торта може використовуватися як у кремлі, так і в самому бісквіті.

Рецепт шоколадного бісквіта на згущеному молоці:

  • Борошно 1,5 склянки;
  • Яйце 2 шт;
  • Цукор 1 склянка;
  • Згущене молоко 200г;
  • Сметана 20% 1 склянка;
  • Сода 1 ч. л.;
  • Какао 4 ст. л.;
  • Оцет 2 ч. л.
Дивіться також:  Лимонний курд – що це? 8 рецептів з лимонним курдом

Яйця збити з цукром, додати згущене молоко і сметану. Все перемішати до однорідності. Сухі компоненти змішати в окремій ємності і потім поступово ввести в рідку суміш. У фіналі додасть оцет і ще раз все перемішати. Випікати при температурі 180 градусів 40 хвилин.

Рецепт вершкового крему зі згущеним молоком:

  • Згущене молоко 1 банка;
  • Жирні вершки 500 мл

Вершки збити зі згущеним молоком до щільної консистенції. Можна використовувати желатин для більш стійкої структури.

Торт «Норка крота» без бананів

Іноді виникає питання, чи можливо приготувати торт «Норка крота» без бананів. Однозначну відповідь «Так». Існує 2 варіанти рішення цієї задачі. У першому випадку можна просто не класти банани на дно торти. У такому разі десерт буде складатися тільки з шоколадного бісквіта і вершкового крему. У другому випадку замість бананів можна використовувати інші ягоди та фрукти. Сюди добре підійдуть персики, ананаси, вишня, полуниця і навіть малина.

Торт німецького походження «Норка крота» є достойним гостем на столах. Його ніжність і легкість не залишать байдужим жодного гостя. Він по праву може стати коронним блюдом вашої трапези.

Прокрутка до верху