Якщо ви ще не досконало володієте кулінарним мистецтвом, але хочете самостійно приготувати домашній торт, виберіть нескладний рецепт під назвою «Південна ніч». Його легко готувати і всі його інгредієнти можна легко знайти в холодильнику. Апетитний на вигляд і приємний на смак десерт приємно здивує вас і ваших друзів.
Класичний рецепт торта « Південна ніч»
Існує безліч варіацій на тему торта, але цей рецепт самий вдалий і тому досить поширений.
Для приготування класичного варіанту не знадобиться багато часу, він економічно вигідний і гідно займе місце у вашому рецептурному довіднику, а потім і на вашому столі.
Приготування торта завжди починається з підбору необхідних інгредієнтів.
Вам знадобиться:
- 300 г пшеничного борошна;
- 300 г вершкового масла;
- 200 г цукрового піску;
- 200 мл молока;
- 10 г розпушувача;
- 2 яйця;
- 5 ст. л. какао;
- 150 г згущеного молока;
- 100 г шоколаду.
Етапи виконання:
- Починаємо кулінарний процес з’єднання з сухих компонентів: борошна (очищеної і насиченою киснем завдяки просівання) з розпушувачем і какао порошком. Їх норма повинна відповідати рецептурі.
- Потім в окремій ємності потрібно збити м’яке масло (150 г) з цукром (200 г), до яких поступово по одному вводяться два яйця. Отримана суміш повинна бути максимально однорідною.
- Після з’єднання сухих і вологих сумішей в останню чергу потрібно додати молоко. Вливати його потроху, регулюючи тим самим правильну консистенцію тесту – вона повинна бути не дуже густий, щоб легко виливався у форму.
- Виливши тісто в заздалегідь підготовлену форму (її потрібно змастити будь-яким наявним в господарстві маслом), відправити в духовку, розігріту до 180°. Випікатися тісто має до готовності, в середньому 20-30 хвилин.
- Готовий корж обов’язково охолоджується і тільки потім розрізається великим гострим ножем уздовж середини м’якушки, щоб отримати два коржа, один з яких змастити кремом.
Приготування крему
- Для крему збити в рівних пропорціях (по 150 г), вершкове масло і згущене молоко. Також можна додати трохи лимонного соку.
- Тепер з’єднуємо торт. На помазаний кремом нижній шар торта можна укласти другий, акуратно притиснувши його.
- Останнім штрихом у приготуванні буде глазур.
- Вона готується елементарно: залишок вершкового масла потрібно з’єднати з шоколадом, розтопивши суміш над парою.
- Поки глазур не охолоне, її потрібно рівномірно нанести на торт.
- Готовий продукт відправляється в холодильник мінімум на годину і тільки потім його можна подавати до столу.
Корисна порада
Деякі господині в тісто замість розпушувача додають соду, а молоко закисляють оцтом. Але далеко не всі люблять запах соди у випічці, і в таких випадках розпушувач цілком справляється зі своїм завданням.
Десерт з чорносливом
Щоб вдосконалити та урізноманітнити «Південну ніч» в домашніх умовах потрібно використовувати смаколики, які є у вас під рукою, наприклад горіхи, родзинки, мармелад, свіжі ягоди малини, смородини, а також вишню, абрикоси, сливи і так далі.
Особливо смачним виходить торт «Південна ніч» з чорносливом, для нього знадобиться:
- борошно – 300 г;
- масло вершкове – 250 г;
- цукор – 200 г;
- яйця – 2 шт.;
- розпушувач – 10 г або сода – половина чайної ложки;
- оцет – 1 ч. л.;
- молоко – 200-240 г;
- какао – 80 г;
- чорнослив – 150 г;
- одна плитка шоколаду (100 г).
Крем можна використовувати з класичного рецепту або будь-який інший (заварний, наприклад).
Готуємо торт:
- Збиваємо масло з цукром і яйцями (по черзі вводячи їх).
- Змішуємо борошно з розпушувачем і какао.
- При відсутності розпушувача його можна замінити содою, погашеної оцтом.
- Поєднавши обидві суміші і гарненько вымешав, отримуємо гладке тісто кремоподібної консистенції, яке переливаємо в деко для випічки (змащені маслом або жиром).
- Випікаємо торт в гарячій духовій шафі (температура повинна бути не нижче 180°) до готовності, за часом це займе 20-25 хвилин.
- Як і в попередньому рецепті, розрізаємо отриманий бісквіт навпіл, нижню частину змащуємо улюбленим кремом, зверху рівномірно викладаємо подрібнений чорнослив і закриваємо верхній його частиною.
- Прикрасити торт можна глазур’ю з розтопленої шоколадки або кремом, який можна засипати фруктами, горіхами або натертим на тертці шоколадом. Доречно доповнити торт половинками чорносливу і великої стружкою шоколаду. Такий варіант десерту прикрасить навіть самий святковий стіл.
Незвичайний варіант десерту
Пропонуємо ще один оригінальний варіант торта «Південна ніч». Його незвичайність полягає в тому, що він готується без яєць (що підходить навіть алергікам), а вершкове масло замінено рослинним. Ще в ньому використовується розчинну каву. Цей десерт має чудовий шоколадно-ванільний смак і ніжну текстуру.
Необхідні для торта компоненти:
- один з половиною склянку чистої борошна;
- какао хорошої якості – три повні (з гіркою) столових ложки;
- половина столової ложки соди;
- сіль (на кінчику ножа);
- стакан цукру;
- чверть склянки олії на рослинній основі;
- неповний склянку води;
- ванільний екстракт (неповна чайна ложка);
- половина десертної ложки винного оцту;
- чайна ложка натурального кави дрібного помелу.
Спосіб приготування:
- Заздалегідь ставимо за духовку на розігрів (180°).
- Готуємо форму.
- З’єднуємо зазначені в рецептурі борошно, соду, какао, кава і сіль.
- Окремо з’єднуємо і збиваємо блендером воду, цукор, оцет, масло і екстракт ванілі.
- Потім обидві суміші змішують до однорідності.
- Тісто зливається в форму і ставиться на випічку, це займе 30-38 хвилин, але краще зайвий раз перевірити його на готовність.
- Випечений і охолоджений бісквіт розрізаємо звичайним способом, наносимо крем і прикрашаємо верхню його частину улюбленими ласощами.
Торт з насиченим шоколадним смаком готовий!
Торт «Південна ніч» з печива
Для тих, хто боїться не впоратися з випічкою торта, або ж просто не бажає включати духовку в спекотні літні дні, існує особливий рецепт улюбленого десерту. Торт з печива – це швидко, недорого і смачно.
Знадобляться такі продукти:
- печиво – 200-250 м;
- три плитки шоколаду (чорного або молочного);
- масло вершкове – 150 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- вершки високої жирності — 200-230 р.
Готувати його дуже просто:
- Печиво висипається в зручну ємність і кришиться, потім заливається 2/3 розтопленого шоколаду і добре перемішується.
- Ця суміш викладається у форму (застелене маслянистим пергаментом) і надсилається для охолодження в холодильну камеру.
- Через пару годин її можна буде дістати і залити добре збитою сумішшю з масла та вершків з ваніллю.
- Після чергового двогодинного охолодження торт виймається, викладається на підготовлену для подачі тарілку, обмазується розтопленим шоколадом (залишилася плиткою), при бажанні прикрашається фруктами або шматочками мармеладу і все, торт готовий!
Не бійтеся експериментувати з продуктами, і навіть перевірені класичні рецепти розбавляйте своїми стравами, наприклад білим шоколадом, фруктовим кремом, лісовими ягодами, цукатами або м’ятою. Це буде авторська «Південна ніч».