Торт «Пломбір» – 6 дуже смачних рецептів ніжного торта

Морозиво – освіжаючий, ніжне і неймовірно смачне ласощі, улюблене всіма дорослими і дітьми. На його основі готують різні солодощі або вживають його як окремий десерт. Для сімейного чаювання можна зробити легкий, повітряний і гарний торт «Пломбір» зі смаком популярного морозива, який дуже сподобається всім домашнім і приємно здивує запрошених гостей.

Торт з кремом «Пломбір» на сметані

Пломбирный торт складається з пишного і ніжного бісквіту крему, що нагадує своїм ароматом холодне, тане ласощі. Готується він зовсім нескладно із простих і доступних продуктів.

Вже через недовгий час можна отримати чудовий десерт з неповторним смаком!

Необхідні компоненти:

  • какао-порошок – 23 г;
  • борошно – 0,2 кг;
  • сода – 8 г;
  • цукор-пісок – 0,18 кг;
  • сметана (25%) – 0,6 кг;
  • два яйця;
  • жовтки яєць – 4 шт.;
  • желатин (швидкорозчинний) – 17 г;
  • пудра з цукру – 0,15 кг;
  • банку згущеного молока;
  • молоко (незбиране) – 0,25 л

Готуємо:

  • Спочатку необхідно спекти бісквітні коржі. Для цього в блендер залити сирі яйця, додати до них згущене молоко і ретельно збити.
  • Отриманий склад з’єднати з какао, содою і просіяним борошном. Потім суміш ретельно розмішати до утворення напіврідкого тесту.
  • Борошняну основу розділити на три частини і одну з них налити в форму, застелену пекарським папером. Потім поставити її в гарячу духовку (185 градусів) і випікати протягом п’яти хвилин.
  • З решти тіста спекти ще два коржі, після чого всі вироби остудити.
  • Щоб приготувати крем, потрібно з’єднати яєчні жовтки з цукром і інтенсивно збовтати їх.
  • Желатин покласти в гарячу воду і перемішати до повного розчинення.
  • Після цього закип’ятити молоко, налити в нього солодку суміш з яєць і проварити одну хвилину. Потім ввести розведений желатин, добре розмішати і вимкнути плиту.
  • Цукрову пудру зі сметаною збити з допомогою міксера і додати в остиглий крем. Після чого ще раз розтерти до отримання щільної, повітряної маси.
  • Змастити коржі готовим кремом, потім скласти їх один на одного і покрити збитою сумішшю весь торт.
  • Тепер відправити виріб в прохолодне місце на три-чотири години для просочення.

Застиглий десерт рекомендується прикрасити шоколадною стружкою і посипати кунжутним насінням. Торт зі смаком морозива потрібно подавати охолодженим в поєднанні з улюбленими напоями.

Готуємо з вершками

Солодке частування, приготоване за цим рецептом, має настільки ніжну текстуру, що кожен його шматочок буквально тане в роті, залишаючи приємний післясмак. Вершковий торт «Пломбір» виходить ситним, смачним і може стати відмінним сніданком перед початком трудового дня.

Необхідні компоненти:

  • варена згущене молоко – 380 г;
  • три яйця;
  • пшеничне борошно – 0,22 кг;
  • розпушувач – 7 г;
  • ваніль – 2 г;
  • молоко (2,5%) – 0,4 л;
  • щіпка солі;
  • масло вершкове (82%) – 0,1 кг;
  • крохмаль – 20 г;
  • вершки (30%) – 0,15 л;
  • цукровий пісок – 175 р.
Дивіться також:  З чого роблять білий шоколад: склад. 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Готуємо:

  • Розбити в глибоку миску яйця, налити до них згущене молоко і добре все збити. Потім ввести борошно, засипати розпушувач і активно перемішати складу до однорідності.
  • З готового тіста спекти чотири невеликих коржа круглої форми. Готувати їх треба в духовці близько семи хвилин при температурі 180 градусів.
  • Щоб отримати крем, потрібно у молоко додати цукор, потім засипати борошно і картопляний крохмаль. Поставити суміш на плиту і варити при слабкому кипінні, поки вона не загусне. Після чого відставити і охолодити.
  • Додати теплі вершки ванілін, олію і ретельно збити. Потім отриману масу ввести в молочний крем і розмішати.
  • Всі коржі добре просочити одержаним складом і сформувати з них торт. Потім декорувати його шматочками білого шоколаду, арахісом та кондитерської посипкою.

Вживати торт з кремом «Пломбір» бажано через 4 – 5 годин після приготування – за цей час він просочиться і стане ще смачніше.

До нього можна запропонувати чорний кава і домашнє варення.

Ласощі зі смаком морозива

Якщо є бажання спробувати щось новеньке, можна зробити незвичайний десерт з печива і «Пломбіру». Готується він буквально за двадцять хвилин, оскільки не вимагає випічки і складних маніпуляцій під час підготовки продуктів.

Необхідні компоненти:

  • шоколадне печиво – 0,3 кг;
  • морозиво «Пломбір» – 0,5 кг;
  • вівсянка (пластівці) – 20 г;
  • молоко згущене – 100 г;
  • консервована полуниця, малина – для декору.

Готуємо:

  • Печиво покласти в целофановий пакет і потовкти з допомогою качалки.
  • Потім з’єднати здобну крихту зі згущеним молоком, додати пластівці і ретельно розім’яти.
  • На дно глибокого страви покласти невелику кількість солодкої маси, зверху додати шар морозива. Потім повторити ці дії ще два рази.
  • Тепер залишилося прикрасити десерт ягодами, розклавши їх на його поверхні у вигляді візерунка, і відправити у морозильну камеру.

Коли пломбирный торт затвердіє, його слід порізати на квадратні шматочки і відразу подати до столу. Зберігати таке ласощі потрібно тільки в морозилці.

Десерт з кремом з морозива «Пломбір»

Ще один цікавий рецепт солодкого частування, яке складається з безлічі коржів, сполучених кремом з пломбирного морозива. Таке ласощі підніме настрій і зарядить позитивними емоціями під час недільного чаювання в колі рідних і друзів.

Необхідні компоненти:

  • сметана (середньої жирності) – 0,65 кг;
  • білий цукор – 0,26 кг;
  • п’ять яєць;
  • борошно – 0,6 кг;
  • щіпка ванілі;
  • молоко – 500 мл;
  • сода – 3 г;
  • масло – 40 г;
  • морозиво «Пломбір» – 200 р.
Дивіться також:  Желе з калини – 7 рецептів, як приготувати смачне і корисне желе

Готуємо:

  • Соду погасити оцтом, потім влити її в сметану і перемішати. Додати три сирих яйця, засипати ванілін, цукор і поступово підсипаючи борошно, вимісити м’яке тісто.
  • Тепер необхідно розділити борошняну основу на дванадцять шматочків і скачати з них кульки. Поставити круглі заготовки в холодильник на чотири години.
  • Після закінчення цього часу, тісто дістати і розкачати кожну кульку в корж товщиною 1,5 див.
  • Спекти коржики в духовці при температурі 190 градусів протягом шести хвилин.
  • Щоб отримати крем, треба гарненько збити яйця (2 шт) з цукровим піском. Потім в пишну масу підсипати трохи борошна (30 г), викласти підтануло морозиво і добре розтерти ще раз.
  • Молоко поставити на вогонь, довести до кипіння, після чого з’єднати зі збитою масою і варити до загустіння.
  • У гарячий крем додати вершкове масло, ретельно перемішати і охолодити.
  • Після цього всі коржі просочити кремом і зібрати з них торт. Готовий виріб рекомендується прикрасити мармеладом і шоколадними квадратиками.

Шикарний торт зі смаком морозива готовий. Перед подачею його слід настояти в холоді, а потім порізати на порції і пригостити всіх присутніх.

З дзеркальної білою глазур’ю

Цей десерт своїм чудовим виглядом і незрівнянним смаком підкорить серця навіть досвідчених ласунів. Торт з кремом «Пломбір», вкритий блискучою поливою, збере багато компліментів і викличе захоплення у всіх гостей за святковим столом.

Компоненти для тіста:

  • маргарин – 0,1 кг;
  • сіль – 2 г;
  • молоко – 0,27 л;
  • пшеничне борошно – 0,67 кг;
  • оцет – 32 мл;
  • яйце;
  • цукор білий – 0,2 кг;
  • ванілін – 3 р.

Для крему і глазурі:

  • літр молока;
  • борошно – 55 г;
  • вершки (28%) – 0,2 л;
  • три яєчних жовтки;
  • масло – 0,12 кг;
  • згущене молоко – 70 мл;
  • цукор-пісок – 0,25 кг

Готуємо:

  • Цукровий пісок збовтати разом з яйцями до появи повітряної піни.
  • Нагріти на плиті молоко, потім розтопити в ньому шматочки вершкового масла, з’єднати зі збитими яйцями і активно розтерти.
  • Після цього влити в склад оцет і ввести невеликими порціями борошно. У результаті повинно вийти ніжне тісто з однорідною текстурою, яку потрібно розділити на 12 – 14 частин і розкачати в тонкі, однакові за розміром коржі.
  • Тепер коржі необхідно наколоти виделкою (щоб вони зберіг свою форму під час теплової обробки) і спекти по черзі в духовці, розігрітій до 175 градусів, протягом десяти хвилин.
  • Для приготування крему потрібно з допомогою міксера збовтати яєчні жовтки разом з ваніллю і цукровим піском. Після чого засипати борошно, ввести вершки і знову розтерти.
  • У жароміцну ємність налити молоко, нагріти його і додати збиту масу. Потім, регулярно помішуючи, прокип’ятити складу на мінімальному вогні вісім хвилин.
  • Заварний крем остудити, додати порізане масло і розмішати. Потім перелити невелику кількість солодкої маси (200 г) в окремий посуд.
  • Тепер рясно покрити всі коржі теплим кремом, одночасно формуючи з них торт.
  • Щоб приготувати глазур, необхідно залишену частину крему з’єднати зі згущеним молоком, ретельно перемішати і залити десерт цією сумішшю.
  • Потім посипати виріб з боків кондитерської посипкою, залишаючи його поверхню незайманою, щоб була видна дзеркальна глазур.
Дивіться також:  Сирний крем для торта – 9 рецептів приготування

Пломбирный торт поставити в холодильник на всю ніч. Коли ніжне ласощі повністю просочиться, залишиться лише порізати його трикутниками і подати з гарячими напоями.

Торт «Наполеон» з кремом «Пломбір»

Чудовий торт «Наполеон» з прошарками з пломбирного крему стане головною прикрасою столу на урочистому банкеті. Щоб його смак був по-справжньому приголомшливим, рекомендується використовувати тільки свіжі продукти дуже хорошої якості.

Компоненти для тіста:

  • борошно – 0.7 кг;
  • сіль – 3 г;
  • оцет столовий – 20 мл;
  • велике яйце;
  • холодна вода – 100 мл;
  • масло з вершків – 0,38 р.

Для крему:

  • яйця – 2 шт.;
  • цукор-пісок – 185 г;
  • два жовтки;
  • крохмаль (кукурудзяний) – 65 г;
  • олія – 0,1 кг;
  • молоко (4%) – 0,6 л;
  • вершки (середньої жирності) – 0,27 мл

Готуємо:

  • Нарізати брусочками масло, покласти в каструлю і засипати борошном. Потім гарненько розім’яти складу з допомогою рук або великої ложки.
  • В отриману масу ввести яйце, налити оцет і засипати велику сіль. Після чого підлити воду і замісити пружне тісто.
  • Готову основу порізати на десять шматочків, посипати борошном, накрити плівкою і відправити на півгодини в холодильник.
  • Тепер треба зробити пломбірну заправку. Для цього яйця слід з’єднати з крохмалем, потім ввести цукор і розтерти з допомогою міксера.
  • Гріли на плиті молоко і влити в нього яєчну суміш. Варити, періодично помішуючи, три хвилини, потім зняти з вогню і покласти кубики масла.
  • Приготовлений крем, розмішати і охолодити. Потім інтенсивно збити його з додаванням вершків до пишноти.
  • Дістати тісто і розкачати кожен шматочок в круглий коржик.
  • Духовку розжарити до 195 градусів і спекти в ній коржі для «Наполеона». Одну з випечених коржів необхідно розтовкти в дрібну крихту – вона знадобиться для прикраси вироби.
  • Тепер залишилося лише ретельно покрити коржі кремом і зібрати з них торт. Після цього обсипати його бісквітної крихтою і виставити на холод.

Вживати такий «Наполеон» бажано через вісім годин після приготування. До нього можна запропонувати зелений чай, кава з молоком або біле вино. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху