Торт Рафаелло може стати вершиною вашого кулінарного майстерності. Ніжний вершковий смак, приємний аромат мигдалю і кокосової стружки лягли в основу цього чудового десерту, який кружляє голову навіть самим вибагливим гурманам.
Класичний торт Рафаелло з білих коржів
Всім шанувальникам цукерок Рафаелло неодмінно варто приготувати повітряний десерт з кокосовим смаком. Торт з однойменною назвою – це пухкий бісквіт, ніжний вершковий крем, прошарок з мигдалю і кокосової стружки.
Інгредієнти для бісквіта:
- 600 г борошна;
- 200 г цукру;
- 5 яєць;
- 120 р масла;
- пакетик розпушувача.
Для крему:
- 500 мл жирної сметани;
- пакетик ванілі;
- 220 г цукрового піску;
- 70 г кокосової стружки.
Спосіб приготування:
- Яйця розтираємо з цукром, вливаємо розтоплене масло, додаємо розпушувач і борошно. Ретельно замішуємо тісто, воно повинно стати м’яким, але не рідким. Ділимо його на шість частин і кладемо їх у холодильник на 30 хвилин. Охолоджені заготовки розкачуємо тонкими коржами і по черзі випікаємо з них білі коржі при температурі 200 градусів.
- Для крему перемішуємо сметану з цукром, ваніллю і стружкою кокоса, залишивши трохи останнього для прикраси.
- Як тільки коржі охолонуть, змащуємо їх кремом, між шарами можна зробити мигдальне прошарок. Добре обмазуємо верх торта і боки, обсипаємо кокосовою стружкою. Для прикраси красиво використовувати готові цукерки Рафаелло.
- Даємо десерту годину постояти в теплі, а потім ставимо його в холодильник на 6 годин.
З заварним кремом
Заварний крем є одним з кращих для бісквітних тортів, завдяки своїй легкій і ніжною текстурою. Для його приготування необхідно використовувати тільки натуральні продукти високої якості. Молоко повинно бути не менше 3,2% жирності, а масло, як мінімум, 72%.
Інгредієнти для тіста:
- ½ Кг борошна;
- 5 яєць;
- ч. ложка розпушувача;
- 220 г цукру;
- пачка сиру;
- ванілін.
Для крему:
- ½ Л молока;
- 220 г цукру;
- пачка масла вершкового;
- 50 г борошна;
- ванілін, стружка кокоса.
Спосіб приготування:
- Для тіста яйця розтираємо з цукром і дрібкою солі, додаємо розпушувач, борошно й сир. Ретельно все змішуємо до однорідної маси. Тісто розкачуємо, вирізаємо круглі коржі і готуємо їх в духовці не більше 10 хвилин.
- У ємність вбиваємо яйця, змішуємо їх з цукровим піском і вливаємо молоко, висипаємо борошно і ваніль. Ставимо суміш на малий вогонь і починаємо варити. Крем Рафаелло потрібно постійно помішувати, поки він не загусне. Доводимо його до кипіння, але не кип’ятимо, а відразу знімаємо з плити і, додавши вершкове масло, все добре змішуємо.
- Коржі змащуємо остившім заварним кремом і зі всіх сторін обсипаємо торт кокосовою стружкою. Готовий десерт наполягаємо в холодильнику кілька годин.
Готуємо в мультиварці
Приготування десертів завжди вимагає чимало часу, але сьогодні насолодитися ніжним смаком солодкої випічки під силу кожному, у кого в будинку є мультиварка. У ній легко приготувати і торт Рафаелло зі згущеним молоком і волоськими горіхами. У бісквіт можна додати трохи коньяку, що додасть десерту неповторний аромат.
Інгредієнти для тіста:
- 5 яєць;
- 220 г цукру;
- 30 мл коньяку;
- 400 г борошна;
- ваніль;
- сіль, розпушувач.
Для крему:
- ½ Кг кисломолочного сиру;
- 100 мл згущеного молока;
- ½ Л вершків.
Для начинки:
- пачка вафельних коржів;
- мигдальні горіхи;
- 200 мл згущеного молока;
- пачка вершкового масла.
Спосіб приготування:
- До однорідної маси збиваємо яйця з цукром і сіллю. Вводимо борошно з розпушувачем, додаємо рослинне масло (3 столових ложки), коньяк і замішуємо тісто.
- Чашу мультиварки змащуємо маслом, а на дно викладаємо коло з пергаментного паперу. Виливаємо тісто і включаємо режим «Випічка» на одну годину. Як тільки пролунає звуковий сигнал, не варто відразу виймати бісквіт, а краще залишити його на 20 хвилин в режимі «Підігрів».
- Мигдаль смажимо на сухій сковороді і подрібнюємо ножем. Вафельні коржі вирізаємо з розміром приготованих бісквітів, а залишки кришимо.
- Тепер збиваємо два крему – для вафельних коржів і для бісквіта. Для коржів збиваємо згущене молоко з вершковим маслом. Отриманим обмазуємо кремом коржі з двох сторін.
- Для бісквіта з’єднуємо згущене молоко з вершками, сирним сиром і ваніліном.
- Збираємо торт: бісквіт розрізання навпіл і змащуємо перший корж готовим кремом. Зверху кладемо вафельний корж, посипаємо його крихтами і робимо поверх них кремовий шар разом з горіхами. Ще раз промазуємо вершковим кремом і кладемо другий бісквіт. Верх і боки торта обмазуємо кремом і прикрашаємо кокосовою стружкою.
М’який і дуже смачний торт
Білосніжний бісквіт з кремом з білого шоколаду і горішками зробить торт Рафаелло кращим подарунком для всіх жінок.
Для крему краще використовувати натуральні вершки, а для прикраси – повітряні кондитерські. Це додасть десерту особливий смак та легкість.
Спосіб приготування:
- За допомогою блендера подрібнюємо 200 г кокосової стружки. Половину залишаємо для крему, а другу будемо використовувати в приготуванні тіста.
- Беремо 6 яєць, відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо білки в густу піну разом з 2-ма столовими ложками цукрової пудрою і лимонним соком. Жовтки розтираємо з цукром (200 г). З’єднуємо дві отриманих суміші, додаємо до них 200 г борошна, перемелену стружку кокоса і кілька крапель екстракту ванілі.
- Все перемішуємо, викладаємо тісто у форму і ставимо в духовку на 45 хвилин, попередньо розігрівши її до 180 градусів.
- У ємність наливаємо 300 мл кокосового молока і ставимо її на вогонь. Як тільки молоко підігріється, але не закипить, висипаємо 30 г крохмалю, 80 г цукру і трохи ванілі. Починаємо варити крем до набуття їм густої консистенції. Як тільки він загусне, знімаємо з плити і перемішуємо з залишилася стружкою.
- Плитку білого шоколаду потрібно розтопити на водяній бані. Окремо збити 300 мл жирних вершків з 80 г цукру. Потім з’єднати їх з шоколадом і кокосовим кремом.
- Готовий бісквіт розрізаємо на три частини. Кожен корж просочуємо кремом і робимо прошарку з подрібненого мигдалю. Готовий торт прикрашаємо цільними горіхами, білосніжною стружкою і відправляємо десерт в холодильник на кілька годин.
Рецепт від бабусі Емми
Відома видеоблогер бабуся Емма ділиться своїм рецептом приготування обговорюваного торта. Десерт виходить пишним, з яскраво вираженим смаком кокоса. Особливість рецепту в тому, що в ньому немає ні грама борошна. Для приготування крему бабуся Емма використовують вершки, а для прикраси – ягоди і м’яту.
Спосіб приготування:
- На водяній бані розтоплюємо 300 г цукру і розтираємо його з сіллю і яйцями. Їх нам знадобиться 6 штук. Змішуємо масу з кокосовою стружкою, перемішуємо і виливаємо тісто на деко. Готуємо кокосовий бісквіт в духовці 15 хвилин при 180 градусах.
- Беремо 700 мл вершків, наливаємо їх в сотейник і ставимо на вогонь. В підігріті вершки додаємо 400 г подрібненого білого шоколаду і перемішуємо до повного його розчинення.
- Остиглий бісквіт просочуємо кремом, присипаємо стружкою і прикрашаємо ягодами з листочками м’яти. Перед подачею торт повинен добре просочитися, тому його потрібно поставити в холод на 10 – 12 годин.
З начинкою з Маскарпоне
Торт Рафаелло з начинкою з Маскарпоне обов’язково оцінять всі любителі ніжних і легких десертів.
Саме італійський сир робить бісквіт таким соковитим і м’яким. Головне, не шкодувати крему, адже він робить торт чудовий на смак і надає йому презентабельний зовнішній вигляд.
Спосіб приготування:
- У глибокій ємності збиваємо 6 жовтків з 100 г цукру і окремо розтираємо білки з такою ж кількістю цукрового піску. З’єднуємо отримані склади, додаємо 150 г борошна і ретельно все змішуємо.
- Форму для випічки застеляємо пергаментом і викладаємо на нього тісто. Готуємо бісквітну основу 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
- Тепер готуємо крем. Для цього збиваємо 200 мл вершків, перемішуємо їх з італійським сиром (300 г), стружкою (100 г) і згущеним молоком (100 мл).
- Остиглий бісквіт розрізаємо на три коржі, кожен просочуємо кремом і посипаємо рубаним мигдалем. Боки і верх добре промазуємо і ставимо десерт в холодильник.
Торт Рафаелло без випічки печива
Для тих, хто не хоче возитися з тестом і витрачати свій час на випічку коржів, ми пропонуємо рецепт швидкого приготування десерту без випічки. Торт виходить соковитим, ніжним і дуже смачним.
Спосіб приготування:
- У сотейник наливаємо 300 мл молоко, додаємо 80 г цукрового піску, 30 борошна, і стільки ж крохмалю. Кілька крапель екстракту ванілі додасть десерту приємний аромат. Варимо крем на невеликому вогні до повного загусання, не забуваємо постійно помішувати, щоб не було грудочок. У остиглий крем додаємо 100 г м’якого масла і перемішуємо отриманий склад.
- Беремо круглу ємність – у ній ми будемо збирати торт. На дно викладаємо ложку крему і розподіляємо його по поверхні. Поверх нього маємо рівним шаром будь печиво (пісочне, галетне). Намазуємо основу згущеним молоком і розміщуємо ще один шар печива.
- Тепер викладаємо залишився крем і рівномірно розподіляємо його. Для того щоб торт вийшов соковитим, робимо фруктовий шар, тут можна використовувати банан, сливу або будь-який інший фрукт з м’якоттю.
- Поверх торта наносимо вершковий крем. Для його приготування збиваємо 200 мл вершків разом з цукровою пудрою (80 г). Розрівнюємо крем по всій поверхні десерту.
Готовий торт прикрашаємо косовий стружкою або посипаємо тертим шоколадом.
Ягідний десерт
Для всіх ласунів ми пропонуємо смачний десерт з ніжним вершковим кремом і ягідною начинкою. Для приготування можна використовувати будь-які ягоди, свіжі або заморожені.
Інгредієнти для тіста:
- 450 г борошна;
- 2 яйця;
- 220 г цукру;
- 220 мл вершків (жирних);
- 2 упаковки ванільного цукру;
- розпушувач.
Для крему:
- 220 мл вершків;
- 220 мл сметани;
- 3 упаковки ванільного цукру;
- 70 г цукру.
Для начинки:
- 300 г ягід;
- 7 цукерок Raffaello.
Спосіб приготування:
- Для приготування бісквіта потрібно розтерти яйця з цукром і ваніліном. Додати борошно і розпушувач, все змішати.
- Форму для випічки змащуємо маслом або застеляємо пергаментом. Виливаємо в неї тісто і випікаємо в духовці 25 хвилин при температурі 160 градусів. Готовий бісквіт потрібно остудити і розрізати на дві частини.
- Для крему збиваємо вершки зі сметаною, цукром і ваніліном. Перший корж просочуємо кремом і викладаємо поверх нього будь-які ягоди. Якщо у приготуванні використовуються заморожені, то їх не варто розморожувати.
- Ягоди вкриваємо тонким шаром подрібнених в блендері цукерок і накриваємо другим коржем. Боки і верх торта добре змащуємо залишилися кремом і прикрашаємо його стружкою кокоса.
Як приготувати з сиром
Один з варіантів випічки оригінального десерту є торт Рафаелло з сиром. Десерт виходить не тільки смачним, але і дуже повітряним і ніжним.
Для рецепту краще знайти справжній сільський сир, він добре збивається і надає ласощів тонкий вершковий смак.
Інгредієнти:
- пачка сиру;
- 4 яйця;
- ½ Кг борошна;
- 300 г цукру;
- 220 г вершкового масла;
- ½ Л молока;
- кокосова стружка, сода, сіль.
Спосіб приготування:
- За допомогою віночка збовтуємо два яйця зі склянкою цукрового піску. Кладемо сир, дрібку солі, соду і борошно. Добре все змішуємо ложкою і ставимо тісто в холодильник на 1 годину.
- Решта 2 яйця потрібно збити з цукром, додати в отриману суміш пару ложок борошна і влити молоко. Перемішуємо склад і ставимо на вогонь. Як тільки крем закипить, вимикаємо нагрівання і відразу додаємо в гарячу масу масло і перемішуємо до повного його розчинення.
- Беремо охолоджене тісто, ділимо на кілька частин і розкочуємо. Кожен корж випікаємо 10 хвилин при 180 градусах.
- Готові коржі промазуємо кремом і прикрашаємо десерт.
Торт можна також спекти у вигляді квадрата, а перед подачею порізати на маленькі порції. Такі білосніжні тістечка приємно здивують ваших гостей на будь-якому торжестві.