Святковий і смачний торт «Санчо Панчо» – це бісквітний десерт зі сметанним кремом. Рецепт оригінальної випічки засекречений, однак приблизну рецептуру знають багато майстри кондитерської справи і не проти поділитися секретами приготування в домашніх умовах.
Торт «Санчо Панчо» зі сметанним кремом
Класичний рецепт приготування передбачає підготовку наступних продуктів:
Для тіста:
- яйце – 2 шт.;
- цукор – 200 г;
- сметана – 250 мл;
- борошно – 240 г;
- какао – 50 г;
- розпушувач – 5 р.
Для крему:
- сметана – 800 г;
- цукор – 120 р.
Схема виконання рецепта полягає в наступному:
- Збиваються яйця з цукром.
- Коли утворюється стійка піна, в яєчну масу вводяться сметана і какао.
- Маса в черговий раз збивається після чого в ємність просіюється борошно і розпушувач.
- Замешенная борошняна маса виливається в выстеленную пекарської папером форму, яка відправляється в духовку на півгодини.
- Коли корж охолоне, бісквіт ділиться навпіл.
- Одна половина залишається під основу, друга розрізається на невеликі шматочки розміром з половину сірникової коробки.
- З сметани з цукром готується сметанний крем, ⅔ якого змішуються з бісквітними шматочками.
- Фрагменти бісквіту з кремом поміщаються в миску, выстеленную харчовою плівкою, зверху накриваються основою.
- Ємність відправляється в холодильник.
- Через 10 годин заготівля торта перевертається на блюдо і змащується залишилися кремом.
З ананасом і волоським горіхом
Святковий десерт з оригінальними добавками, готується з:
- 900 г сметани;
- 600 г цукру;
- 2 яєць;
- 320 г борошна;
- 10 г соди;
- 50 г какао;
- 200 г консервованих ананасів;
- 100 г волоських горіхів.
Етапи приготування:
- У глибокій ємності змішуються 200 г сметани, третина цукрового піску, 5 г соди, половина подрібнених горіхів і яйце.
- В отриману масу водиться половина просіяного борошна.
- Форма наповнюється однорідним тестом і відправляється в духову шафу, розігрітий до 190°C, на 20 хвилин.
- Другий корж готується подібним чином, але з додаванням какао.
- З решти сметани і цукру збивається ніжний крем.
- Після того, як коржі охолонуть, світлий бісквіт ділиться на дві половини, одна з яких залишається під основу.
- Друга частина світлого коржа і весь коричневий ріжуться кубиками по 4 див.
- Кубики змішуються з половиною крему.
- Основа торта змащується 60 г крему, на які викладається ⅔ ананасів.
- Далі гіркою викладається ⅔ кубиків, покриваються залишилися ананасами.
- У фіналі у вигляді конуса викладаються останні кубики.
- Отримана гірка заливається кремом.
Готуємо в мультиварці
Швидко і смачно приготувати торт в мультиварці, якщо взяти:
- 800 г сметани;
- 450 г цукру;
- 6 яєць;
- 200 г борошна;
- 10 г розпушувача;
- банку консервованих ананасів.
У процесі створення десерту:
- З борошна, розпушувача, 250 г цукрового піску і яєць готується однорідна маса для бісквіта, який випікається в змащеній маслом чашу мультиварки на відповідній програмі.
- Від отриманого бісквіта відділяється ⅓ частина, яка просочується сиропом від ананасів.
- Після просочення основа змащується кремом із збитої сметани з цукром, на який викладаються ⅔ ананасів.
- З більшого коржа готуються кубики, змішуються з рештою кремом і ананасами.
- Сметанно-бісквітна суміш викладається у формі гірки на основу.
- Торт подається до столу через тригодинний інтервал знаходження в холодильнику.
«Санчо Панчо» з вишнею
Користується успіхом варіація рецепта ніжного торта, для виконання якої потрібні:
- 750 г сметани;
- 550 г цукру;
- 4 яйця;
- 200 г борошна;
- 5 г розпушувача;
- 20 г какао;
- 150 г консервованої вишні;
- 60 мл сиропу від вишні.
Готується десерт наступним чином:
- Для приготування ніжного бісквіту борошно, какао і розпушувач змішуються в одній посуді, в іншій збиваються яйця, 250 г цукру, після чого все об’єднується.
- Корж випікається протягом 40 хвилин при 180°C, після чого залишається для «відпочинку» на 6 годин.
- Від коржа відділяється пласт товщиною в 1,5 см для основи майбутнього торта.
- Решта нарізається кубиками.
- У глибокому посуді збивається зі сметани і залишився цукрового піску крем.
- Береться сферична форма, яка вистилається плівкою.
- На дно викладаються 5-6 обмакнутых в крем кубиків, на які викладається трохи вишень.
- Таким чином викладаються всі бісквітні кубики і вишні.
- Вміст форми накривається коржем, попередньо просоченим сиропом.
- Торт перевертається на блюдо і відправляється в холодильник.
- Через 5 годин торт виймається, звільняється від харчової плівки і змащується залишилися кремом.
Торт з бананом
Нескладний варіант чудесного тортика, який складається з:
- 200 г борошна;
- в 2 рази більшої кількості цукру;
- 4 яєць;
- пакетика розпушувача;
- 2 бананів;
- 500 р сметани.
Спосіб втілення рецепта в життя:
- Яйця збиваються міксером з половиною цукру, після чого в масу при постійному помішуванні вводяться борошно і розпушувач.
- З отриманого тіста випікають в духовці протягом 30 хвилин бісквіт, який після остигання ділиться на дві половини.
- Одна половина викладається на блюдо в якості основи і змащується товстим шаром крему, приготованої за допомогою міксера з сметани і цукру, що залишився.
- Далі на крем шарами викладаються змащені кремом кубики і кружечки бананів.
- У фіналі торт заливається залишилися кремом.
Простий рецепт без випічки
Торт з готовими коржами – знахідка для зайнятих господинь, які хочуть побалувати ласунів ласощами.
Для приготування знадобиться:
- бісквітні коржі – 1 упаковка з 3 штук;
- 200 г горіхів;
- банку ананасів;
- 800 г сметани;
- 150 г цукру.
Схема підготовки проста:
- З сметани і цукру збивається крем.
- Горіхи подрібнюються.
- 2 коржа ламаються і змішуються з кремом.
- У напівсферичну форму, вислану плівкою викладаються шарами кубики з кремом, горіхи і ананаси.
- Вміст форми накривається цілим коржем.
- Торт перевертається і на 30 хвилин відправляється в холодильник.
Зі згущеним молоком
Любителям згущеного молока доведеться за смаком рецепт, для виконання якого знадобиться склад:
Для тіста:
- яйце – 5 шт.;
- цукор – 400 г;
- борошно 550 г;
- какао – 80 г;
- розпушувач – 10 р.
Для крему:
- сметана – 450 г;
- згущене молоко – 1 банка;
- вишня – 250 р.
Покрокове приготування:
- Тісто замішується шляхом збивання яєць з цукром та подальшого введення в яєчну масу продуктів, що залишилися.
- Корж випікається 45 хвилин при 180°C.
- З сметани і згущеного молока збивається крем, в який додаються вишні без кісточок.
- Від бісквіта відділяється основа під торт товщиною в 1,5 див.
- Залишився корж ділиться на кубики, які змішуються з кремом і викладають гіркою на основу.
Як красиво оформити торт «Санчо Панчо»
Існує кілька популярних способів прикрасити торт:
- шоколадною глазур’ю, яка готується з шматочка масла, ложки какао і 80 г цукру;
- розтопленим шоколадом;
- фруктами і ягодами, виклавши вишні і кільця ананасів за «схилах гори»;
- глазур’ю з ½ банки згущеного молока, 2 ложок какао, 2 ложок цукру і шматочка вершкового масла.
Таким чином, рецептів приготування відомого торта існує безліч, що дає можливість експериментувати і втілювати різні кулінарні ідеї у життя.