Торт «Снікерс» – це дивовижний десерт, який легко можна приготувати на власній кухні, вкладаючи всю свою любов і турботу. Ласощі поєднує в собі безліч компонентів, які прекрасні і самі по собі, але в сукупності викликають справжнє захоплення гастронома! Як основа зазвичай використовується пористий і ніжний бісквіт, який доповнюється обсмаженим арахісом, карамеллю, а також безе або сирним кремом.
Торт «Снікерс» – класичний рецепт у домашніх умовах
Класичний торт «Снікерс» в домашніх умовах готується з насичених шоколадних коржів, великої кількості смаженого арахісу, хрумкого безе та ніжного крему. Спробувавши таке поєднання компонентів, ви назавжди відмовитеся від покупних десертів із незрозумілими складами.
Інгредієнти:
на – 8 порції
- Для бісквіту:
- Какао-порошок – 3 ст.л.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Борошно – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 150 мл.
- Олія – 3 ст.л.
- Розпушувач – 2.5 ч.л.
- Ванільний цукор – 1.5 ч.л.
- Окріп – 100 мл.
- Олія вершкове – для змащування
- Для безе:
- Білки – 3 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Для начинки:
- Арахіс – 250 гр. (несолений)
- Варена згущене молоко – банка
- Олія вершкове – 180 гр.
- Для ганаша:
- Темний шоколад – 200 гр.
- Вершки – 200 мл. (33%)
- Для просочення бісквіту:
- Вода – 4 ст.л.
- Вершки – 5 ст.л.
Процес приготування:
Класичний торт Снікерс легко можна приготувати в домашніх умовах. Почнемо з безе: у глибоку чашу виливаємо холодні білки і починаємо збивати за допомогою міксера, потроху всипаючи цукровий пісок. Добиваємося густої та стабільної консистенції.
Деко вистилаємо листом пекарського паперу і олівцем обводимо, повторюємо коло тарілки, діаметром 22 сантиметри. Змащуємо вершковим маслом та лопаткою перекладаємо білки, не виступаючи за лінії, шар вирівнюємо.
Забираємо вогнетривкий посуд у духовку і випікаємо протягом 2-2,5 години при температурі 110-120 градусів. Потім безе витягаємо з духовки і залишаємо до повного остигання.
Тим часом готуємо бісквіт: борошно, розпушувач та какао-порошок просіюємо та перемішуємо з двома видами цукру.
В іншій тарілці збиваємо яйце до утворення пінки, змішуємо з олією та молоком.
У кілька етапів вводимо суху суміш у рідку, щоразу вимішуючи міксером до гладкості та однорідності.
В масу підливаємо окроп і не втрачаючи ні секунди, активно працюємо віночками до появи бульбашок повітря на поверхні.
Виливаємо тісто у форму, попередньо змащену вершковим маслом (22 сантиметри) і випікаємо 40-50 хвилин (180 градусів). Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Остиглий бісквіт розрізаємо вздовж.
Переходимо до начинки: очищені горіхи висипаємо на суху сковороду та підсушуємо на помірному полум’ї близько 10 хвилин.
З охолодженого арахісу знімаємо лушпиння, висипаємо в чашу блендера і включаємо ножі на кілька секунд.
Для приготування крему м’яке вершкове масло збиваємо міксером 60-120 секунд.
До масла відправляємо згущене молоко і об’єднуємо компоненти.
Починаємо складання: на дно сервірувального блюда кладемо один корж, просочуємо сумішшю вершків та води.
Четверту частину крему прибираємо убік, залишки ділимо навпіл і половиною промазуємо основу.
Розподіляємо жменьку горішків.
Викладаємо безе, присмачуємо кремом та рубаним арахісом.
Далі укладаємо другий корж і просочуємо його, аналогічно першому. Відкладеним кремом вирівнюємо боки виробу, при необхідності зрізавши надлишки безе.
Робимо ганаш: шоколад рубаємо на дрібні шматочки і висипаємо в чашу з високими бортами.
Гарячими вершками заливаємо подрібнений шоколад.
Активно перемішуємо інгредієнти до однорідності.
Вирівнюємо верхівку та борти торта гарячим складом та декоруємо на свій смак.
Торт “Снікерс” в домашніх умовах готовий! Забираємо десерт на кілька годин у холод для просочення, а потім нарізаємо та подаємо до столу. Приємного чаювання!
Торт «Снікерс» з карамеллю та арахісом
Торт «Снікерс» з карамеллю та арахісом – це неймовірно смачне частування, яке сподобається всім настільки, що у вас будуть просити не лише добавки, а й поділитися рецептом! Шматок такого десерту подарує вам справжнє задоволення гастрономів – гарантовано.
Час приготування – 4 год.
Час приготування – 1 год.
Порції – 7.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Олія вершкове – 120 гр.
- Молоко – 460мл.
- Яйця – 4 шт.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Цукор ванільний – 20 гр.
- Борошно – 380 гр.
- Какао-порошок – 140 гр.
- Розпушувач – 15 гр.
- Сода – 4 грн.
- Сіль – 2 гр.
Для карамелі:
- Олія вершкове – 60 гр.
- Цукор-пісок – 170 гр.
- Сіль – 4 гр.
- Вода – 30мл.
- Сироп інвертний – 30мл.
Для крему:
- Олія вершкове – 240 гр.
- Цукор-пісок – 190 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Білки яєчні – 4 шт.
Для начинки:
- Арахіс смажений – 200 гр.
- Мед – 30 грн.
- Арахісова паста – 80 гр.
- Вершки 33% – 240 мл.
- Сіль – 1 гр.
- Арахіс для декору – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування бісквіту, яйця кімнатної температури з’єднуємо з двома видами цукру та розм’якшеним вершковим маслом – збиваємо міксером близько 5 хвилин. Паралельно дно кільця роз’ємного вистилаємо пергаментом. В окремій ємності змішуємо борошно із сіллю, содою, розпушувачем та какао-порошком.
Крок 2. У збиту яєчно-цукрову суміш поступово вводимо сухі компоненти та молоко. Готове тісто ділимо на три рівні частини та випікаємо по черзі: півгодини при 160 градусах.
Крок 3. Готові коржі витягаємо з форми лише через 15 хвилин після закінчення теплової обробки, остудити на решітці. Очищаємо та промиваємо горіхи, насухо промокуємо паперовими рушниками і в один шар викладаємо на лист.
Крок 4. Підрум’янюємо арахіс 12-15 хвилин при тих же 160 градусах, даємо час повністю охолонути і поділяємо на рівні рівні частини.
Крок 5. 1/3 горіхів рубаємо ножем на середні шматочки, другу частину пробиваємо в блендері з додаванням меду, олії та солі, а використовуючи третю частину, варимо карамель. У сотейник відправляємо горішки, воду, сироп та цукор.
Крок 6. Не перемішуючи компоненти, проварюємо до світло-коричневого відтінку та обережно втручаємо вершки, м’яке вершкове масло, сіль. Забираємо з конфорки та остуджуємо, частину залишаємо для декору.
Крок 7. Для приготування крему перемішуємо білки з двома видами цукру, поміщаємо суміш на водяну баню і нагріваємо до 60 градусів. Починаємо збивати міксером.
Крок 8. Не припиняючи роботу віночків, поступово вводимо кубики розм’якшеного вершкового масла. У пишну суміш підмішуємо арахісову пасту. 3-4 столові ложки складу викладаємо в кондитерський мішок.
Крок 9. Зрізаємо верхівки з коржею і переходимо до збирання. Перший коржик викладаємо на тарілку і змащуємо кремом, посипаємо горішками та поливаємо карамеллю. Все те ж саме повторюємо з іншими компонентами, присмачивши останній шар і боки кремом, арахісом та карамеллю.
Крок 10. Ніжний та ефектний десерт ставимо в холодильну камеру на 2-3 години та витягуємо за півгодини до подачі. Смачного!
Торт «Снікерс» з кремом чиз та карамеллю
Торт «Снікерс» з кремом чиз та карамеллю – це десерт, що володіє неймовірним смаком та вишуканим ароматом. Приготуйте такі ласощі до дня народження і всі ваші близькі люди прийдуть у захват від зовнішнього вигляду і текстури, бо це щось неземне!
Час приготування – 10 год.
Час приготування – 60-80 хв.
Порції – 2,2 кг.
Інгредієнти:
Для бісквіту:
- Яйця великі – 6 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Борошно – 110 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
- Какао-порошок – 30 гр.
- Молоко тепле – 30мл.
- Олія вершкове розтоплене – 25 мл.
Для нуги:
- Желатин – 4 грн.
- Вода – 20мл. + 50 мл.
- Білок яєчний – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сироп глюкозний – 30мл.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Арахісова паста – 30 гр.
- Арахіс подрібнений – 50 гр.
Для карамелі:
- Сироп глюкозний – 30 грн.
- Вода – 20мл.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Вершки жирні – 120 мл.
- Сіль – 1 щіпка.
- Арахіс – 150 гр.
Для крем-чизу:
- Шоколад чорний – 240 гр.
- Олія вершкове – 25 гр.
- Вершки 33% (гарячі) – 100 мл.
- Какао-порошок – 1 ст.
- Сир сирний – 400 гр.
- Пудра цукрова – 50 грн.
- Вершки 33% (холодні) – 300мл.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування тіста насамперед розтоплюємо та остуджуємо вершкове масло. Паралельно збиваємо яйця з цукровим піском та сіллю, поміщаємо на водяну баню та прогріваємо до розчинення кристалів.
Крок 2. Прибравши ємність з водяної лазні, починаємо працювати міксером, поступово збільшуючи оберти, досягаючи пишної та світлої маси.
Крок 3. Борошно просіюємо з|із| додаванням какао-порошку і розпушувача, вводимо в яєчну піну і змішуємо лопаткою.
Крок 4. Вводимо молоко та вершкове масло – замішуємо тісто.
Крок 5. Переливаємо масу у форму і кілька разів постукуємо про робочу поверхню.
Крок 6. Готуємо бісквіт протягом 60-80 хвилин при 160 градусах і після закінчення випікання залишаємо у вогнетривкій формі ще на 15 хвилин.
Крок 7. Потім витягаємо з форми та залишаємо на решітці для охолодження. Далі розрізаємо на 4 коржі однакової товщини.
Крок 8. Переходимо до нуги: желатин заливаємо водою і забираємо у бік для набухання. У каструлі з товстим дном поєднуємо сироп, цукор та воду, поміщаємо на помірний вогонь і, не помішуючи, доводимо до кипіння. Продовжуємо варіння до нагрівання 140-145 градусів.
Крок 9. Не гаючи часу, збиваємо білки з сіллю до стійких піків, не вимикаючи міксер, тонким струменем вливаємо сироп, що кипить.
Крок 10. Вводимо в масу арахісову пасту і збиваємо до однорідної консистенції, потім додаємо желатин і рубані горіхи, заважаємо за допомогою лопатки.
Крок 11. Переливаємо готову нугу в роз’ємне кільце, попередньо устелівши дно плівкою, а борти тефлоновим килимком.
Крок 12. Відправляємо всю ніч в морозильну камеру і витягаємо тільки перед складання.
Крок 13. Готуємо карамель: у сотейнику змішуємо сироп, цукор та воду – на середньому вогні уварюємо до повного розчинення цукру, не помішуючи. Далі нахиляємо ємність із боку в бік до одержання карамельного відтінку.
Крок 14. Вимикаємо нагрівання і поступово виливаємо гарячі вершки, щоразу ретельно вимішуючи склад.
Крок 15. Доповнюємо склад вершковим маслом та сіллю, прогріваємо на плиті ще 60 секунд.
Крок 16. Виливаємо суміш у тарілку і висипаємо рубані горіхи, заважаємо та залишаємо до повного остигання.
Крок 17. Шоколад і вершкове масло кладемо в миску і розтоплюємо будь-яким зручним способом. Окремо змішуємо гарячі вершки з какао та виливаємо у розтоплений шоколад.
Крок 18. В іншій ємності змішуємо сирний сир і цукрову пудру, підливаємо вершки з холодильника і збиваємо міксером до стабільних піків.
Крок 19. Виливаємо шоколадний склад та знову перемішуємо.
Крок 20. Починаємо складання: перший коржі просочуємо молоком з арахісової пастою або просто молоком/вершками. Потім покриваємо кремом і робимо борти, кладемо половину карамелі з горіхами і змащуємо тонким шаром крему.
Крок 21. Викладаємо складові в наступній послідовності: корж, просочення, крем, нуга, борти та верхівка з крему.
Крок 22. Ще раз повторюємо шари і, накривши торт, прибираємо на всю ніч на полицю холодильника.
Крок 23. Вранці «звільняємо» тортик, вирівнюємо кремом і декоруємо.
Крок 24. Неймовірно смачний торт подаємо до столу та насолоджуємось. Смачного!
Бенто торт «Снікерс»
Бенто торт Снікерс – це частування, призначене на 1-4 чоловік, яке подається, як правило, в маленькій красивій коробці з запаленою свічкою. Здивуйте своїх домочадців неймовірно смачним частуванням, яке вражає своїми смаковими характеристиками та приємним горіховим ароматом.
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3-4.
Інгредієнти:
Для бісквіту:
- Борошно – 100 гр.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Какао-порошок – 25 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Сіль – 4 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Молоко – 120мл.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Олія – 30 мл.
Для карамелі:
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Сіль – 2 щіпки.
- Вершки 33% – 80 мл.
- Олія вершкове – 50 гр.
Для крему:
- Сир сирний – 240 гр.
- Пудра цукрова – 50 грн.
- Олія вершкове – 80 гр.
- Екстракт ванілі/ванілін – ½ ч.л./2 гр.
- Арахіс смажений – 20 гр.
Для глазурі:
- Шоколад чорний – 150 гр.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Почнемо з тіста: сухі інгредієнти змішуємо та просіюємо через сито з дрібними отворами. Додаємо два види олії, яйце та молоко – перемішуємо до отримання гладкої та однорідної маси.
Крок 2. Переливаємо масу в невелику жароміцну форму і випікаємо при 170 градусах близько 40-50 хвилин.
Крок 3. Остиглий бісквіт розрізаємо на три коржі, надаємо правильну форму потрібного діаметра (10-12 сантиметрів), зрізавши надлишки.
Крок 4. Переходимо до карамелі: висипаємо потрібну кількість цукру в каструлю з товстим дном і прогріваємо до світло-коричневого відтінку, поступово вводимо вершкове масло.
Крок 5. Доповнюємо склад сіллю та теплими вершками, заважаємо та прибираємо з плити. Даємо час трохи охолонути.
Крок 6. Для приготування крему, міксером збиваємо м’яке вершкове масло|мастило| з|із| цукровою пудрою, додаємо сирний сир і екстракт ванілі або пакетик ваніліну – ще трохи працюємо віночком і викладаємо повітряну масу в кондитерський мішок.
Крок 7. Перший корж кладемо на плоску тарілку і змащуємо кремом, потім відсаджуємо крем по периметру, викладаємо в центр трохи карамелі і смажених горіхів.
Крок 8. Повторюємо все те саме з другим коржем і нариваємо третім, вирівнюємо тортик залишками крему і відправляємо в холодильник на кілька годин для стабілізації.
Крок 9. Готуємо глазур: розтоплюємо темний шоколад і змішуємо з олією, покриваємо торт і декоруємо горішками.
Крок 10. Подаємо до столу та негайно знімаємо пробу. Смачного!
Торт «Снікерс» з шоколадним бісквітом
Торт Снікерс з шоколадним бісквітом, безе, арахісом і вареним згущеним молоком – це справжнісіньке буйство смаків і ароматів, зібраних в єдине ціле з однією метою: дарувати людям незабутню насолоду. Побалуйте себе та своїх домочадців чимось вишуканим!
Час приготування – 8 год.
Час приготування – 1 год.
Порції – 6-8.
Інгредієнти:
- Яйця – 3 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сметана – 200 грн.
- Пудра цукрова – 130 гр.
- Борошно – 200 гр.
- Какао-порошок – 2 ст.
- Арахіс обсмажений – 200 гр.
- Сода – 1,5 ч.л.
- Оцет – 1,5 ст.
- Згущене молоко варене – 400 гр.
- Олія вершкове – 180 гр.
- Шоколад чорний – 100 гр.
- Молоко/сметана – 2-3 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Акуратно розбиваємо яйця та відокремлюємо білки від жовтків. Білки прибираємо в холодильну камеру, а жовтки виливаємо в миску та всипаємо цукор.
Крок 2. Збиваємо за допомогою міксера до білого.
Крок 3. Додаємо соду, гашену оцтом та сметану.
Крок 4. Двічі просіюємо какао з борошном і кілька етапів вводимо в яєчний склад, вимішуємо ложкою.
Крок 5. Переливаємо тісто у форму (діаметр 20-22 сантиметри), вистелену пергаментом і прибираємо в духовку, прогріту до 170 градусів. Засікаємо 30-35 хвилин, готовність перевіряємо зубочисткою. Після остигання розрізаємо на два коржі.
Крок 6. Тим часом збиваємо охолоджені білки в піну і висипаємо цукрову пудру, продовжуємо роботу віночків до стабільних піків.
Крок 7. На листі пергаменту малюємо коло, що дорівнює вогнетривкій формі, в якій випікається бісквіт. Лопаткою викладаємо білкову масу, розрівнюючи.
Крок 8. Випікаємо від 60 до 90 хвилин при 100 градусах, безе має хрумтіти.
Крок 9. Займемося кремом: згущене молоко збиваємо з розм’якшеним вершковим маслом і потім змішуємо зі 100 гр. обсмажених горіхів.
Крок 10. Приступаємо до збирання десерту: перший корж зрізом нагору поміщаємо на плоску страву, змащуємо половиною крему.
Крок 11. Зверху кладемо безе.
Крок 12. Обережно змащуємо білковий шар кремом і накриваємо другим коржем (корж укладаємо скоринкою догори).
Крок 13. Для декору розтоплюємо темний шоколад на водяній бані і змішуємо з гарячим молоком або сметаною, поливаємо виріб і посипаємо залишками арахісу.
Крок 14. Відправляємо торт у холод на кілька годин для просочення, а потім дегустуємо. Смачного!
Домашній торт “Снікерс” з печива без випічки
Домашній торт Снікерс з печива без випічки – це прості в приготуванні ласощі, які можна запросто «змайструвати», навіть якщо ваша духова шафа несправна. Такий тортик розлетиться з тарілок миттєво, тому заздалегідь готуйте із запасом!
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 30-40 хв.
Порції – 6-8.
Інгредієнти:
- Печиво – 270-300 гр.
- Згущене молоко варене – 1 банка.
- Олія вершкове – 50 гр. + 130 гр.
- Арахіс – 250 гр.
- Молоко – 50мл.
- Шоколад гіркий – 200 грн.
- Олія – 2 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продуктовий набір.
Крок 2. Горіхи висипаємо на суху сковорідку та обсмажуємо на середньому вогні 8-10 хвилин.
Крок 3. Позбавляємося лушпиння.
Крок 4. Печиво висипаємо в чашу блендера та перемелюємо.
Крок 5. У сотейник відправляємо молоко і 50 г вершкового масла, ставимо на конфорку.
Крок 6. Коли масло розтануло, додаємо шоколад і перемішуємо до однорідності.
Крок 7. Отриману суміш перемішуємо з піщаною крихтою.
Крок 8. Для крему міксером збиваємо 130 гр. вершкового масла кімнатної температури та згущене молоко.
Крок 9. У пишний крем втручаємо половину горіхів.
Крок 10. На підкладку встановлюємо роз’ємне кільце, третину «тесту» утрамбовуємо, формуючи дно.
Крок 11. Викладаємо половину апетитного крему та розрівнюємо.
Крок 12. Повторюємо шари та в останню чергу розподіляємо крихту, прибираємо десерт на 60 хвилин у холодильну камеру.
Крок 13. Шоколад розтоплюємо на водяній бані та змішуємо з олією, склад перекладаємо в кондитерський мішок.
Крок 14. Прикрашаємо торт шоколадною глазур’ю та арахісом. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!
Як приготувати торт «Снікерс» з безе
Як приготувати торт Снікерс? Саме безе готується настільки елементарно, що вийде навіть у школяра, проте навіть досвідченому кулінару потрібен час, щоб підготувати складові та зібрати їх в єдиний кондитерський виріб. Тому, не втрачаючи жодної хвилини, приступаємо!
Час приготування – 6 год. 40 хв.
Час приготування – 1 год. 40 хв.
Порції – 6-8.
Інгредієнти:
- Яйця – 5 шт.
- Цукор-пісок – 9 ст.
- Борошно – 3 ст.
- Какао-порошок – 3 ст.
- Розпушувач тесту – 1 год.
- Вода – 6 ст.
- Олія вершкове – 200 гр.
- Молоко варене, що згущує, – 1 банка.
Для безе, ганаша та прикраси:
- Яєчні білки – 3 шт.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Шоколад гіркий – 200 грн.
- Вершки 33% – 50 мл.
- Горіхи – 250 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Викладаємо на робочу поверхню компоненти, зазначені у списку. Горіхи підсушуємо на сухій сковороді і перетворюємо на велику крихту за допомогою товкача для картопляного пюре.
Крок 2. Для приготування безе збиваємо холодні яєчні білки з 250 грамами цукру до піків.
Крок 3. Рисуємо коло потрібного діаметру на пергаменті та лопаткою викладаємо рівний шар білкової маси, запікаємо близько 2-2,5 години при 110-120 градусах.
Крок 4. Для бісквіту розбиваємо 5 яєць та відокремлюємо білки від жовтків, білки розтираємо з 5 столовими ложками цукрового піску, поступово вводимо жовтки. В отриманий склад просіюємо розпушувач, какао та борошно.
Крок 5. Переливаємо тісто у форму та випікаємо при 180 градусах протягом 25-30 хвилин. Після остигання розрізаємо на коржі.
Крок 6. Займемося сиропом: 4 столові ложки цукру розчиняємо у воді прямо в сотейнику і доводимо до кипіння, даємо час трохи охолонути.
Крок 7. Готовий бісквіт просочуємо теплим сиропом.
Крок 8. Для приготування крему збиваємо міксером м’яке вершкове масло і додаємо банку згущеного молока, працюємо віночками до однорідності.
Крок 9. Щоб приготувати ганаш, 200 г шоколаду заливаємо добре прогрітими вершками і активно перемішуємо.
Крок 10. Збираємо кондитерський виріб: просочений бісквіт змащуємо кремом і ганашем, посипаємо горішками, кладемо другий корж і безе. Наносимо ще один шар крему та щедро посипаємо арахісом. Обрізаємо нерівні краї та декоруємо на свій смак.
Крок 11. Нарізаємо неймовірно апетитний торт порційними шматочками та знімаємо пробу. Смачного!
Мусовий торт «Снікерс»
Мусовий торт Снікерс готується з безлічі компонентів, які хороші як окремо, так і всі разом. З вказаної кількості компонентів, виходить десерт, якого вистачить для того, щоб захопити компанію з 6-7 осіб. Це має спробувати кожен!
Час приготування – 7 год.
Час приготування – 1 год.
Порції – 6-7.
Інгредієнти:
Для бісквіту:
- Яйця – 1 шт.
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Борошно – 30 гр.
- Олія – 20 мл.
- Розпушувач тесту – ½ ч.л.
- Какао-порошок – 10 гр.
Для арахісового шару:
- Арахісова паста – 100 гр.
- Арахіс – 60 гр.
- Молоко – 80мл.
- Желатин – 3 грн.
Для карамелі:
- Вершки 33-35% – 120 мл.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Олія вершкове 82,5% – 50 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Для мусу:
- Вершки 33-35% – 70 мл. + 210 мл.
- Молоко – 70мл.
- Шоколад молочний – 100 грн.
- Шоколад чорний – 60 гр.
- Желатин листовий – 6 грн.
Для глазурі:
- Сироп глюкози – 150мл.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Вода – 75 мл.
- Згущене молоко – 80 гр.
- Шоколад білий – 80 гр.
- Желатин листовий – 15 гр.
- Барвники – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо з бісквіту: у миску з високими бортами розбиваємо яйце і всипаємо цукровий пісок, збиваємо до білого. Тонким струменем вливаємо олію, не припиняючи роботу віночків.
Крок 2. Сухі компоненти змішуємо та просіюємо в яєчну масу, замішуємо тісто.
Крок 3. Однорідний склад виливаємо у форму діаметром 18 сантиметрів та випікаємо протягом 12-15 хвилин (180 градусів). Виймаємо бісквіт із форми та обрізаємо кільцем від 14 до 16 сантиметрів, остуджуємо та обертаємо в плівку, поміщаємо в морозилку до використання.
Крок 4. Переходимо до начинки: желатин заливаємо водою та залишаємо для набухання.
Крок 5. Молоко нагріваємо до гарячого стану, але не кип’ятимо. У гарячу рідину переливаємо желатин і ретельно перемішуємо. Отриманим розчином заливаємо арахісову пасту – заважаємо.
Крок 6. Вмішуємо горіхи та масу викладаємо в кільце такого ж діаметра, яким обрізали бісквіт – переміщуємо на полицю морозильної камери.
Крок 7. Переходимо до карамелі: цукровий пісок висипаємо в сотейник із товстим дном, на повільному вогні, похитуючи посуд, доводимо до світло-коричневого відтінку, не помішуючи.
Крок 8. Паралельно прогріваємо вершки, виливаємо до потемнілого цукру і через 20 секунд старанно перемішуємо і томимо ще 60-120 секунд. Потім, остудити масу до 90 градусів.
Крок 9. Додаємо кубики м’якого вершкового масла та проходимося занурювальним блендером, солимо. Виливаємо карамель на арахісову начинку, остуджуємо та повертаємо в морозилку.
Крок 10. На ранок замочуємо листовий желатин у воді для приготування мусу. 70 мл вершків нагріваємо практично до кипіння, з’єднуємо з желатином і молоком.
Крок 11. Перемішуємо до однорідності і заливаємо два види шоколаду, чекаємо на розплавлення і перемішуємо.
Крок 12. Вершки, що залишилися, охолоджуємо і гарненько збиваємо міксером. Об’єднуємо збиті вершки з шоколадним складом, що остигнув до 33-35 градусів.
Крок 13. Приступаємо до збирання частування: готуємо форму, устелівши її харчовою плівкою та ацетатною плівкою. Виливаємо близько 60-70 відсотків мусу, розподіляємо по центру начинку та заливаємо залишками мусу.
Крок 14. Злегка утоплюємо корж у мусі, відправляємо торт на всю ніч у морозилку.
Крок 15. Наступного дня готуємо глазур: желатин заливаємо холодною водою, а в сотейник відправляємо сироп глюкози, цукор та воду – ставимо на конфорку і доводимо до розчинення крупинок та кипіння.
Крок 16. Набряклий желатин разом з шоколадом і згущеним молоком викладаємо в чашу блендера і заливаємо гарячим сиропом. Через кілька хвилин додаємо кілька крапель коричневого барвника та пробиваємо блендером.
Крок 17. Остуджуємо масу до 37-39 градусів і виливаємо на торт, виріб слід поставити на ґрати. Переставляємо десерт на підкладку і подаємо до столу лише через 7-8 годин. Смачного!
Торт «Снікерс» з вареним згущеним молоком
Торт Снікерс з вареним згущеним молоком досить просто готується в домашніх умовах і своїми смаковими характеристиками дуже нагадує популярний імпортний батончик з арахісом і карамеллю. Ніжна текстура і яскравий солодкий аромат припадуть до смаку кожному!
Час приготування – 1 год. 40 хв.
Час приготування – 1 год. 20 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Яйця – 6 шт.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Розпушувач тіста – 15 гр.
- Борошно – 260 гр.
Для крему та глазурі:
- Згущене молоко варене – 400 гр.
- Арахіс – 300 гр.
- Крекери – 300 грн.
- Молоко – 100мл.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Какао-порошок – 50 гр.
- Олія вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо тісто для бісквіту: акуратно розбивши яйця, відокремлюємо білки від жовтків. Міксером збиваємо білки в пінку і висипаємо цукор разом з розпушувачем, перемішуємо і додаємо жовтки – продовжуємо роботу віночків.
Крок 2. Змішуємо склад із борошном і переливаємо у форму, вистелену пекарським папером – випікаємо протягом півгодини при 180 градусах.
Крок 3. Для крему гарненько збиваємо згущене молоко з м’яким вершковим маслом.
Крок 4. Очищений арахіс обсмажуємо на сухій сковорідці до рум’яності.
Крок 5. Крекери висипаємо в пакет і кілька разів проходимо качалкою. Об’єднуємо горіхи з печивом, а також із збитим згущеним молоком.
Крок 6. Остиглий бісквіт розрізаємо вздовж на коржі, кожен змащуємо кремом і укладаємо один на одного.
Крок 7. Прибираємо кондитерський виріб у холодильник і готуємо глазур: суміш із цукру, какао та молока проварюємо в сотейнику близько 10 хвилин на повільному вогні. Вводимо скибочку вершкового масла|мастила| і перемішуємо – покриваємо торт.
Крок 8. Нарізаємо частування порційними шматочками і негайно дегустуємо. Смачного!
Торт «Снікерс» із сирним сиром
Торт Снікерс із сирним сиром – це справжній витвір мистецтва в кондитерському світі, бо поєднання насиченого шоколадного бісквіту з домашньою карамеллю, сирним кремом та обсмаженими горіхами – це настільки смачно, що можна запросто з’їсти кілька шматочків!
Час приготування – 3 год.
Час приготування – 50 хв.
Порції – 8-10.
Інгредієнти:
Для бісквіту:
- Яйця – 3 шт.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Борошно – 80 гр.
- Какао-порошок – 20 гр.
- Молоко – 50мл.
- Олія – 30 мл.
- Розпушувач тесту – 1 год.
- Сіль – 1 щіпка.
Для карамелі:
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Вершки 33-35% – 150 мл.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Арахіс – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Для крему-чиз:
- Сир сирний/вершковий – 400 гр.
- Вершки 33-35% – 150 мл.
- Цукор ванільний – 1 ч.л.
- Пудра цукрова – 25 грн.
Для глазурі:
- Шоколад – 130 грн.
- Вершки 33-35% – 50 мл.
- Арахіс – 40 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Бісквіт: три яйця, 80 грамів цукрового піску і щіпку солі збиваємо до пишності на великій швидкості міксера (близько 8-10 хвилин).
Крок 2. У пишну масу підливаємо олію і перемішуємо. Прогріваємо духову шафу до 180 градусів.
Крок 3. Додаємо 50 мл молока кімнатної температури.
Крок 4. Суміш з борошна, какао та розпушувача просіюємо в рідкий склад та акуратно вимішуємо лопаткою.
Крок 5. Переливаємо тісто в роз’ємне кільце і випікаємо протягом півгодини. Дно та бортики рекомендується встелити пергаментом.
Крок 6. Бісквіт повністю остуджуємо на ґратах.
Крок 7. У гарячій духовці близько п’яти хвилин підсушуємо горіхи, потім очищаємо і рубаємо у крупну крихту.
Крок 8. Для приготування карамелі беремо каструлю з товстим дном і висипаємо пісок цукровий і плавимо його. В іншій ємності нагріваємо жирні вершки.
Крок 9. Розтоплений цукор перемішуємо та заливаємо вершками.
Крок 10. Вимішуємо до однорідної консистенції та зменшуємо нагрівання.
Крок 11. Забираємо ємність з плити і втручаємо вершкове масло з сіллю, виливаємо в тарілку.
Крок 12. Щоб приготувати крем-чиз, викладаємо в глибоку ємність охолоджений сир, виливаємо вершки та висипаємо ароматний цукор із цукровою пудрою.
Крок 13. Збиваємо до щільності та пишності.
Крок 14. Остиглий бісквіт розрізаємо на три коржики.
Крок 15. Починаємо складання: встановлюємо роз’ємне кільце на блюдо сервіровки, бортики встеляємо пергаментом. Викладаємо перший корж, змащуємо третиною крем-чизу.
Крок 16. Розподіляємо половину карамелі та горіхи.
Крок 17. Промазуємо тонким шаром крему та накриваємо другим коржем, повторюємо маніпуляцію. Накриваємо плівкою і на 1-2 години забираємо в холодильну камеру. Далі знімаємо кільце і вирівнюємо верхівку та борти залишками крему – охолоджуємо ще 10-15 хвилин.
Крок 18. Не гаючи часу, розтоплюємо шоколад, заливши його гарячими вершками і перемішавши до однорідності.
Крок 19. Підмішуємо близько 40 г горіхової крихти.
Крок 20. Покриваємо тортик глазур’ю.
Крок 21. Декоруємо верхівку та подаємо. Приємного чаювання!