Торт Спартак: класичний рецепт і 7 варіантів приготування

Торт «Спартак» нагадує медовик. Обидва десерту готують за схожими технологіями. Родзинка «Спартака» — шоколадні коржі, завдяки яким десерт стає особливим.

Класичний рецепт

Пропонуємо зробити найпопулярніший варіант шоколадного торта «Спартак». Щоб смак вийшов ідеальним, обов’язково просочіть ласощі в холодильнику, залишивши на 13 годин.

Знадобиться:

  • 430 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 185 г цукру (для крему);
  • 2 жовтка;
  • 750 мл молока;
  • 115 г цукру;
  • 1,5 ч. ложки соди;
  • 80 г спреду;
  • 25 г какао;
  • 75 г борошна (для крему);
  • 65 мл меду.

Як готувати:

  • Розтопіть спред. Влийте мед і посипте цукром. Нагрівайте до розчинення цукрових кристаликів. Введіть соду. Маса побіліє.
  • Посипте какао. Влийте яйця. Моментально перемішайте, інакше білок згорнеться. Додайте борошно. Вимісіть.
  • Скачайте 6 куль. Заморозьте. Через півгодини по черзі розкочуйте і випікайте коржі. Режим духовки 180 градусів.
  • У налийте молоко жовтки. Збийте. Насипте цукор. Додайте борошно. Збийте. Поставте на вогонь. Проваріть. Знадобиться густа маса.
  • Коржі остудити. Промажте кремом. Підрівняйте краю. Обрізані частини подрібніть і посипте ласощі.

Як зробити з вершками

У запропонованій варіації ви дізнаєтеся, як спекти торт «Спартак», щоб він вийшов м’яким і ніжним.

Знадобиться:

  • 1,5 ч. ложки гашеної соди;
  • 2 яйця;
  • 310 г борошна;
  • 210 мл вершків (10%);
  • 1 банку згущеного молока;
  • 50 г меду;
  • 100 г спреду;
  • 400 мл сметани;
  • 180 г коричневого цукру;
  • 50 г какао.

Як готувати:

  • Розплавте спред, але не кип’ятіть. Залийте мед. Підсипте цукор. Розмішайте.
  • Влийте яйця. Перемішайте.Введіть соду.
  • Залийте вершки. Насипте какао, потім борошно. Вимісіть. Заховайте в холодильник.
  • У сметану додайте згущене молоко і збийте.
  • Розкачайте 8 пластів. Випікайте в духовий печі (185 градусів). Охолодіть. Промажте сметанною масою.

Зі сметанним кремом

Торт на день народження краще готувати самим. Замість спреду можна використовувати маргарин або вершкове масло.

Дивіться також:  Випічка на швидку руку — 20 рецептів до чаю

Знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 180 г цукрової пудри;
  • 120 г спреду;
  • 620 г борошна;
  • 210 г цукру;
  • 5 ст. ложок какао;
  • 1,5 ч. ложки соди;
  • 750 мл сметани;
  • 2 ст. ложки меду.

Як готувати:

  • У мед засипте цукор і додайте спред. Встановіть ємність на водяну баню. Прогрійте. Влийте яйця і миттєво перемішайте. Насипте соду. Перемішуючи проваріть 6 хвилин. Кипіння не допускайте.
  • Посипте борошном. Введіть какао. Замісіть. Загорніть в пакет і відправте охолоджуватися.
  • Розріжте на 9 частин заготовку. Розкачайте і випікайте в духовій печі (190 градусів).
  • Пудру залийте сметаною. Розмішайте.
  • Промажте остиглі коржі сметанною масою.

Торт «Спартак» з пломбіром

Приголомшливо смачний тортик, який підкорить всіх з першої ложки.

Знадобиться:

  • 1,5 ч. ложки соди;
  • 110 г спреду;
  • 180 г цукру;
  • 3 ст. ложки меду;
  • 320 г борошно;
  • 4 ст. ложки какао;
  • 2 яйця.

Для крему:

  • 4 жовтка;
  • шоколад;
  • 170 г цукру;
  • ванілін;
  • 560 мл молока;
  • 55 г вершкового масла;
  • 420 мл вершки;
  • 2 ст. ложки крохмалю.

Як готувати:

  • Проваріть цукор з медом. Влийте яйця і додайте спред. Постійно перемішуючи варіть 7 хвилин. Насипте соду. Додайте борошно і вимісити. Охолодіть.
  • У жовтки насипте цукровий пісок. Додайте крохмаль. Збийте. Влийте молоко. Зваріть. Крем вийде густим. Закиньте масло. Розмішайте.Охолодіть.
  • Збийте вершки. Використовуйте тільки високої жирності. Введіть в крем. Посипте ваніліном. Перемішайте.
  • Розкачайте 8 кіл. Випікайте при 175 градусах. Охолодіть.
  • Просочіть кремовою масою кожну заготовку. Прикрасити розтопленим шоколадом.

Без додавання меду

Приготувати торт «Спартак» можна без меду.

Знадобиться:

  • 7 ст. ложок молока;
  • 190 г цукрової пудри;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. ложка соди;
  • 400 г борошна;
  • 250 г цукру;
  • 450 мл сметани;
  • 45 г какао;
  • 50 г вершкового масла.

Як готувати:

  • Прогрійте молоко. Додайте масло і цукор. Проваріть. Влийте яйце. Перемішуючи варіть хвилину. Насипте соду. Варіть 4 хвилини.
  • Насипте какао. Додайте борошно. Вимісіть. Охолодіть.
  • Розкачайте 4 пласта. Покладіть на деко. Запікайте в духовий печі (180 градусів).
  • У сметану насипте пудру. Перемішайте. Промажте коржі.
Дивіться також:  Чізкейк з маскарпоне – 7 рецептів

З карамельним кремом і бананами

Ніжний карамельний смак начинки ідеально поєднується з м’якоттю бананів. Десерт порадує ніжністю і ідеальної просоченням.

Знадобиться:

  • 1 яйце;
  • борошно;
  • 2 ст. ложки меду;
  • 7 ст. ложок молока;
  • 50 г спреду;
  • 2 ч. ложки какао;
  • 1 ч. ложка соди;
  • 210 г цукрового піску.

Для крему:

  • 240 мл молока;
  • 2 яйця;
  • пачка вершкового масла;
  • 5 бананів;
  • 85 г борошна;
  • 1 банку вареного згущеного молока.

Як готувати:

  • Прогрійте спред. Влийте молоко. Додайте мед. Підсолодіть. Помістіть яйце. Перемішуючи проварити 3 хвилини. Насипте соду. Поваріть 3 хвилини. Насипте какао. Перемішайте. Борошно додавати поступово. Маса повинна бути щільна. Потримайте в холодильнику годину. Розкачайте 8 кіл. Випікайте в духовці (180 градусів).
  • Збийте яйця. Насипте цукор. Перемішайте. Насипте борошно. Розмішайте. Влийте молоко. Проваріть. Помістіть згущене молоко. Проварити 3 хвилини. Остудіть. Збийте з маслом. Банани наріжте.
  • Промажте кремом запечений коло. Розкладіть бананові кружечки. Укрийте другим коржем. Повторюйте, поки продукти не закінчаться.

Торт «Спартак» з прошарками зі згущеного молока

Порадуйте себе та ніжним оксамитовим смаком десертом.

Знадобиться:

  • 1 ч. ложка соди;
  • 600 г борошна;
  • 2 банки вареного згущеного молока;
  • 120 г спреду;
  • 45 г какао;
  • 3 ст. ложки меду;
  • 250 г вершкового масла;
  • 210 г цукру;
  • 2 яйця.

Як готувати:

  • У мед засипте цукровий пісок і закиньте спред. Прогрійте. Влийте яйця. Варіть кілька хвилин. Насипте соду. Прогрівайте 5 хвилин. Вогонь повинен бути найменшим.
  • Засипте борошно. Додайте какао. Вимісіть. Потримайте півтора години на холоді. Розкачайте і приготуйте духовий печі 8 коржів (185 градусів).
  • Збийте масло. Поступово додайте згущене молоко. Збийте.
  • Просочити коржі. Підрівняйте краю. Прикрасьте обрізками.

З заварним кремом

Якщо ваші друзі захоплюються футболом, порадуйте їх тортом для вболівальника «Спартака».

Знадобиться:

  • 100 г спреду;
  • 1,5 ч. ложки соди;
  • 525 г борошна;
  • 2 ст. ложки борошна (в крем);
  • 230 мл згущеного молока;
  • 160 г цукру;
  • 2 ст. ложки меду;
  • 230 г вершкового масла (в крем);
  • 2 яйця;
  • 130 мл молока;
  • 1 яйце;
  • 60 г какао.
Дивіться також:  Пиріг з фаршем – 8 рецептів приготування в духовці

Як готувати:

  • Прогрійте спред. Налийте мед і посипте цукром. Проваріть. Коли продукти повністю розчиняться, влийте яйця. Насипте соду. Варіть поки маса не осяде.
  • Насипте какао, слідом – борошно. Вимісіть.
  • Розкачайте з тіста 8 кіл. Запікайте в духовий печі (180 градусів).
  • У влийте молоко згущене молоко і яйця. Розмішайте. Насипте борошно. Збийте. Проваріть. Коли маса стане досить густа, помістіть масло. Збити. Остудити. Промазати коржі.

Прокрутка до верху