Торт «Спартак» нагадує медовик. Обидва десерту готують за схожими технологіями. Родзинка «Спартака» — шоколадні коржі, завдяки яким десерт стає особливим.
Класичний рецепт
Пропонуємо зробити найпопулярніший варіант шоколадного торта «Спартак». Щоб смак вийшов ідеальним, обов’язково просочіть ласощі в холодильнику, залишивши на 13 годин.
Знадобиться:
- 430 г борошна;
- 2 яйця;
- 185 г цукру (для крему);
- 2 жовтка;
- 750 мл молока;
- 115 г цукру;
- 1,5 ч. ложки соди;
- 80 г спреду;
- 25 г какао;
- 75 г борошна (для крему);
- 65 мл меду.
Як готувати:
- Розтопіть спред. Влийте мед і посипте цукром. Нагрівайте до розчинення цукрових кристаликів. Введіть соду. Маса побіліє.
- Посипте какао. Влийте яйця. Моментально перемішайте, інакше білок згорнеться. Додайте борошно. Вимісіть.
- Скачайте 6 куль. Заморозьте. Через півгодини по черзі розкочуйте і випікайте коржі. Режим духовки 180 градусів.
- У налийте молоко жовтки. Збийте. Насипте цукор. Додайте борошно. Збийте. Поставте на вогонь. Проваріть. Знадобиться густа маса.
- Коржі остудити. Промажте кремом. Підрівняйте краю. Обрізані частини подрібніть і посипте ласощі.
Як зробити з вершками
У запропонованій варіації ви дізнаєтеся, як спекти торт «Спартак», щоб він вийшов м’яким і ніжним.
Знадобиться:
- 1,5 ч. ложки гашеної соди;
- 2 яйця;
- 310 г борошна;
- 210 мл вершків (10%);
- 1 банку згущеного молока;
- 50 г меду;
- 100 г спреду;
- 400 мл сметани;
- 180 г коричневого цукру;
- 50 г какао.
Як готувати:
- Розплавте спред, але не кип’ятіть. Залийте мед. Підсипте цукор. Розмішайте.
- Влийте яйця. Перемішайте.Введіть соду.
- Залийте вершки. Насипте какао, потім борошно. Вимісіть. Заховайте в холодильник.
- У сметану додайте згущене молоко і збийте.
- Розкачайте 8 пластів. Випікайте в духовий печі (185 градусів). Охолодіть. Промажте сметанною масою.
Зі сметанним кремом
Торт на день народження краще готувати самим. Замість спреду можна використовувати маргарин або вершкове масло.
Знадобиться:
- 2 яйця;
- 180 г цукрової пудри;
- 120 г спреду;
- 620 г борошна;
- 210 г цукру;
- 5 ст. ложок какао;
- 1,5 ч. ложки соди;
- 750 мл сметани;
- 2 ст. ложки меду.
Як готувати:
- У мед засипте цукор і додайте спред. Встановіть ємність на водяну баню. Прогрійте. Влийте яйця і миттєво перемішайте. Насипте соду. Перемішуючи проваріть 6 хвилин. Кипіння не допускайте.
- Посипте борошном. Введіть какао. Замісіть. Загорніть в пакет і відправте охолоджуватися.
- Розріжте на 9 частин заготовку. Розкачайте і випікайте в духовій печі (190 градусів).
- Пудру залийте сметаною. Розмішайте.
- Промажте остиглі коржі сметанною масою.
Торт «Спартак» з пломбіром
Приголомшливо смачний тортик, який підкорить всіх з першої ложки.
Знадобиться:
- 1,5 ч. ложки соди;
- 110 г спреду;
- 180 г цукру;
- 3 ст. ложки меду;
- 320 г борошно;
- 4 ст. ложки какао;
- 2 яйця.
Для крему:
- 4 жовтка;
- шоколад;
- 170 г цукру;
- ванілін;
- 560 мл молока;
- 55 г вершкового масла;
- 420 мл вершки;
- 2 ст. ложки крохмалю.
Як готувати:
- Проваріть цукор з медом. Влийте яйця і додайте спред. Постійно перемішуючи варіть 7 хвилин. Насипте соду. Додайте борошно і вимісити. Охолодіть.
- У жовтки насипте цукровий пісок. Додайте крохмаль. Збийте. Влийте молоко. Зваріть. Крем вийде густим. Закиньте масло. Розмішайте.Охолодіть.
- Збийте вершки. Використовуйте тільки високої жирності. Введіть в крем. Посипте ваніліном. Перемішайте.
- Розкачайте 8 кіл. Випікайте при 175 градусах. Охолодіть.
- Просочіть кремовою масою кожну заготовку. Прикрасити розтопленим шоколадом.
Без додавання меду
Приготувати торт «Спартак» можна без меду.
Знадобиться:
- 7 ст. ложок молока;
- 190 г цукрової пудри;
- 1 яйце;
- 1 ч. ложка соди;
- 400 г борошна;
- 250 г цукру;
- 450 мл сметани;
- 45 г какао;
- 50 г вершкового масла.
Як готувати:
- Прогрійте молоко. Додайте масло і цукор. Проваріть. Влийте яйце. Перемішуючи варіть хвилину. Насипте соду. Варіть 4 хвилини.
- Насипте какао. Додайте борошно. Вимісіть. Охолодіть.
- Розкачайте 4 пласта. Покладіть на деко. Запікайте в духовий печі (180 градусів).
- У сметану насипте пудру. Перемішайте. Промажте коржі.
З карамельним кремом і бананами
Ніжний карамельний смак начинки ідеально поєднується з м’якоттю бананів. Десерт порадує ніжністю і ідеальної просоченням.
Знадобиться:
- 1 яйце;
- борошно;
- 2 ст. ложки меду;
- 7 ст. ложок молока;
- 50 г спреду;
- 2 ч. ложки какао;
- 1 ч. ложка соди;
- 210 г цукрового піску.
Для крему:
- 240 мл молока;
- 2 яйця;
- пачка вершкового масла;
- 5 бананів;
- 85 г борошна;
- 1 банку вареного згущеного молока.
Як готувати:
- Прогрійте спред. Влийте молоко. Додайте мед. Підсолодіть. Помістіть яйце. Перемішуючи проварити 3 хвилини. Насипте соду. Поваріть 3 хвилини. Насипте какао. Перемішайте. Борошно додавати поступово. Маса повинна бути щільна. Потримайте в холодильнику годину. Розкачайте 8 кіл. Випікайте в духовці (180 градусів).
- Збийте яйця. Насипте цукор. Перемішайте. Насипте борошно. Розмішайте. Влийте молоко. Проваріть. Помістіть згущене молоко. Проварити 3 хвилини. Остудіть. Збийте з маслом. Банани наріжте.
- Промажте кремом запечений коло. Розкладіть бананові кружечки. Укрийте другим коржем. Повторюйте, поки продукти не закінчаться.
Торт «Спартак» з прошарками зі згущеного молока
Порадуйте себе та ніжним оксамитовим смаком десертом.
Знадобиться:
- 1 ч. ложка соди;
- 600 г борошна;
- 2 банки вареного згущеного молока;
- 120 г спреду;
- 45 г какао;
- 3 ст. ложки меду;
- 250 г вершкового масла;
- 210 г цукру;
- 2 яйця.
Як готувати:
- У мед засипте цукровий пісок і закиньте спред. Прогрійте. Влийте яйця. Варіть кілька хвилин. Насипте соду. Прогрівайте 5 хвилин. Вогонь повинен бути найменшим.
- Засипте борошно. Додайте какао. Вимісіть. Потримайте півтора години на холоді. Розкачайте і приготуйте духовий печі 8 коржів (185 градусів).
- Збийте масло. Поступово додайте згущене молоко. Збийте.
- Просочити коржі. Підрівняйте краю. Прикрасьте обрізками.
З заварним кремом
Якщо ваші друзі захоплюються футболом, порадуйте їх тортом для вболівальника «Спартака».
Знадобиться:
- 100 г спреду;
- 1,5 ч. ложки соди;
- 525 г борошна;
- 2 ст. ложки борошна (в крем);
- 230 мл згущеного молока;
- 160 г цукру;
- 2 ст. ложки меду;
- 230 г вершкового масла (в крем);
- 2 яйця;
- 130 мл молока;
- 1 яйце;
- 60 г какао.
Як готувати:
- Прогрійте спред. Налийте мед і посипте цукром. Проваріть. Коли продукти повністю розчиняться, влийте яйця. Насипте соду. Варіть поки маса не осяде.
- Насипте какао, слідом – борошно. Вимісіть.
- Розкачайте з тіста 8 кіл. Запікайте в духовий печі (180 градусів).
- У влийте молоко згущене молоко і яйця. Розмішайте. Насипте борошно. Збийте. Проваріть. Коли маса стане досить густа, помістіть масло. Збити. Остудити. Промазати коржі.