Правильно приготований торт-суфле – ніжне ласощі. При бажанні з ним впорається навіть недосвідчена господиня. Головне, озброїтися вдалими рецептами.
Торт-суфле «Пташине молоко»
Склад продуктів:
- молоко – 60 мл;
- яйця – 2 шт.;
- ванільний екстракт – 1 мал. ложка;
- пекарський порошок – 1 мал. ложка;
- борошно – 170 г;
- вершковий жир – 100 р – тісто, 150 г – суфле;
- шоколадний лікер – за бажанням;
- згущене молоко – 1 ст.;
- сік лайма/лимона – 1 мал. ложка;
- цукор – 1 ст.;
- білки яєць – 7 шт.;
- вершки для збивання – 1 ст.;
- гіркий шоколад – 2 стандартні плитки.
Приготування:
- Вміст сирих яєць обробити віночком разом з молоком і ванільним екстрактом.
- Окремо з’єднати всі сухі компоненти. Додати до них м’який вершковий жир. Перемішати.
- З’єднати маси з 1 і 2 кроки. Все збити, щоб суміш стала однорідною.
- Форму покрити жиром, вилити в неї тісто. Пекти в духовці трохи менше 30 хвилин при 180°.
- Замочити желатин по інструкції. Потім присипати невеликою кількістю піску і прогріти на плиті, не даючи кипіти.
- Окремо збити масло зі згущеним молоком.
- В іншому посуді змішати білки з соком цитруса. Додати трохи цукру. Збити до стійкості суміші.
- Не вимикаючи блендер/міксер, влити негорячий желатин. Перемішати
- З’єднати маси з 6 і 8 кроку.
- Корж розрізати на дві частини. За бажанням просочити лікером.
- Укласти їх один на одного. Між коржами розташувати половину суфле. Решту його частина вилити зверху.
- Шоколад розтопити з вершками.
Залити отриманою глазур’ю торт-суфле «Пташине молоко».
Фруктовий десерт
Склад продуктів:
- яйця – 3 шт.;
- яблуко – 1 шт.;
- цукор – 10 десертних ложок + 200 м для суфле;
- борошно – 8 десертних ложок;
- какао – 3 десертні ложки;
- вода – 7 десертних ложок;
- пекарський порошок – ½ малий. ложки;
- сир – 90 – 100 г;
- сметана – 1 ст.;
- вершки – 2 ст. (більше 30%);
- молоко – 100 мл;
- будь-які фрукти (порізані часточками) – 200 г;
- желатин – 20 р.
Приготування:
- Розділити яйця на складові. Жовтки збити з піском до щільності. Щоб перевірити готовність маси, потрібно спробувати зробити гострі піки. Якщо вони відразу ж опадають, потрібно і далі продовжувати збивання.
- Змішати масу з рідкими білками віночком.
- Додати до неї борошно, просіяне з какао і пекарським порошком.
- Від яблука залишити тільки чистий м’якоть. Дуже дрібно порізати і перемішати з тестом.
- Випікати корж в духовій шафі близько 40 хвилин при 190°. Остудити і розрізати на 2 частини.
- Фруктові шматочки перемішати з цукром. Відправити на плиту. Довести до закипання і відразу зняти з вогню.
- Желатин полити холодним молоком. Дати «відпочити» 8 – 9 хвилин. Потім розігріти на водяній/паровій бані.
- Сир збити. Змішати з желатинової і фруктовою масою. Додати пісок і залишилися молочні продукти. Вершки при цьому повинні бути збитими до густоти.
- Отриманою масою промазати коржі посередині і зверху.
Прикрасити готовий торт-суфле з фруктами за власним смаком. Можна взяти шматочки свіжих/консервованих плодів.
З сиру та желатину
Склад продуктів:
- борошно – 1 ст.;
- яйця – 3 шт.;
- цукор пісок – 2 ст.;
- сир – 400 г;
- вершковий жир – 130 – 150 м;
- ананаси – 1 банка;
- желатин – 2 ст. л.;
- стиглий банан – 1 шт.
Приготування:
- Пісок (половину) збити з піском до побіління. Додати борошно. Міксером домогтися однорідності тесту.
- Вилити його в промаслений форму з силікону. Піч трохи менше півгодини при 190°.
- Желатин залити 1 ст. сиропу від ананасів. Дати набрякнути. Розтопити на плиті на повільному вогні, але не дати закипіти.
- Сир, м’яке масло і залишився пісок розтерти до однорідності.
- Додати в масу дрібно порізані консервовані і свіжі фрукти.
- Влити охолоджений желатин.
- Все перемішати.
- Вилити масу на остигнула основу-бісквіт. Зручніше за все робити це в рознімної формі.
Відправити сирний торт-суфле застигати в холод. Досить буде приблизно півгодини.
Торт-суфле без випічки
Склад продуктів:
- несолодкий йогурт (натуральний) – 1 ст.;
- вершковий сир – 100 г;
- цукор-пісок – 40 – 70 г;
- печиво – 130 – 150 м;
- желатин – 5 г;
- вершкове масло – 2 ст. л.
Приготування:
- Печиво руками або будь-яким кухонним помічником перетворити в крихту. Розтерти з м’яким маслом.
- Викласти отриману масу. Утрамбувати. Це буде основа торта.
- Окремо змішати сир з піском. Збити блендером.
- Влити в масу заздалегідь розчинений у гарячій воді желатин і йогурт. Добре все перемішати.
- Залити вийшов крем поверх коржа з печива.
Відправити торт-суфле без випічки в холод мінімум на 3,5 години.
«Три шоколаду»
Склад продуктів:
- яйця – 4 шт.;
- шоколад трьох кольорів – по 150 г;
- кулінарні вершки (жирні) – 450 мл;
- харчовий желатин – 30 г;
- борошно – 1,5 склянки;
- цукор – 1 ст.;
- какао-порошок – 2 ст. л.;
- вершковий жир – 150 г;
- пекарський порошок – 10 г;
- какао – 2 ст. л.
Приготування:
- Перебити яйця з піском. Засипати до них всі сипучі компоненти, крім желатину. Перемішати.
- Спекти корж з тіста в силіконовій формі в духовці при 170°. На цей процес піде близько півгодини.
- Укласти основу частування в роз’ємну форму.
- Желатин, масло і вершки поділити на 3 частини. Кожну порцію сухого продукту в окремій посуді залити 2 – 3 ст. л. теплої води. Дати настоятися і набрякнути.
- Кожну порцію кольорового шоколаду окремо розтопити 50 г масла. Змішати їх з желатином, попередньо процідженим через сито.
- Спочатку на основу-корж потрібно вилити масу з чорним шоколадом, потім – з молочним і, нарешті – з білим.
Відправити шоколадний торт в холод на всю ніч.
Як зробити з йогурту
Склад продуктів:
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 190 г;
- борошно – 60 г;
- будь сироп – для бісквіта;
- желатин – 25 г;
- вода – ½ ст.;
- вершки (більше 30%) – 1 ст.;
- йогурт без добавок – півлітра;
- будь-які свіжі/заморожені ягоди для прикраси.
Приготування:
- Білки яєць збити з 40 г піску до стійкості. Не вимикаючи блендер, влити решту яєчні частини.
- Засипати до взбиваемой суміші борошно (невеликими порціями).
- Тісто відправити у форму з пергаментом. Піч основу для десерту трохи менше півгодини при 180°.
- Готовий бісквіт розділити на 2 частини. Просочити будь-яким сиропом.
- Щоб приготувати суфле, желатин полити холодною водою. Дати розбухнути. Потім розтопити і процідити.
- Збити вершки до густоти. Змішати їх з рештою цукром і йогуртом. Ще раз обробити міксером/блендером.
- Промазати коржі отриманим суфле посередині і зверху.
Залишити ласощі в холоді на ніч. Вранці прикрасити обраними ягодами.
Полуничний торт-суфле
Склад продуктів:
- курячі яйця – 6 шт.;
- борошно – 150 – 170 г;
- цукор – 300 г;
- полуниця – 700 г;
- вершки (33%) – 2 ст.;
- желатин – 15 г;
- сік лайма/лимона – 2 десертні ложки.
Приготування:
- Жовтки і 1/3 цукру збити до стану білого густого крему.
- Додати половину борошна.
- Білки збити до твердих піків. Додати 50 г піску. Продовжити працювати міксером, поки маса не ущільниться і не стане блискучою.
- З’єднати обидві маси з складових яєць. Додати решту борошно.
- Тісто перекласти в кондитерський мішок і видавити з нього печиво-пальчики на деко, застелене пергаментом. Їх повинно вийти близько 20 шт.
- Тісто вилити у форму, застелену пергаментом. Випікати трохи менше півгодини при 180°.
- Половину свіжих ягід перебити блендером. Додати решту цукру.
- Желатин розчинити у гарячій воді згідно з інструкцією. Потім нагріти, отудить і процідити.
- Змішати з ягідним пюре.
- Залишилася полуницю порізати дрібними шматочками (кілька ягід залишити для прикраси). Вершки збити. Ці інгредієнти змішати з пюре з ягід. Прибрати масу на півгодини в холодильник.
- За бажанням просочити бісквіт і «пальчики» будь-яким сиропом.
- На круглу основу викласти в охолоджений крем-суфле для торта.
- Прикрасити торт по периметру печивом пальчиками. Для стійкості закріпити стрічкою.
Прикрасити ласощі тонкими слайсами із залишених ягід.
Готуємо з бананами
Склад продуктів:
- банан – 5 шт.;
- яйця – 5 шт.;
- борошно – 1 ст.;
- цукор – 2 ст.;
- желатин – 11 г;
- сметана (20%) – 1 л;
- сік лайма/лимона – з одного фрукта.
Приготування:
- Білки перебити блендером з половиною піску.
- Жовтки обробити міксером окремо.
- Змішати дві маси. Всипати борошно.
- Тісто вилити в промаслений форму і випікати 20 хвилин при 180°. Готову основу розрізати на 2 частини.
- Полити желатин 1 ст. холодної води. Дати настоятися. Потім підігріти, охолодити і процідити.
- Сметану збити з рештою піском. Додати в неї прогріту желатинову суміш і розім’яті банани (2 шт.). Все збити разом.
- Решта фрукти порізати кружальцями. Викладати їх між коржами і зверху майбутнього торта. Заливати банани сметанним кремом.
Дати ласощів застигнути в холодильнику.
З бісквітними коржами
Склад продуктів:
- готові бісквітні коржі (шоколадні) – 2 шт.;
- ягідний питний йогурт – 2 ст.;
- молоко – 150 мл;
- сметана (15-20%) – 160 мл;
- цукор – 8 ст. л.;
- розморожена полуниця – 1 ст.;
- какао – 3 ст. л.;
- вершковий жир – 60 г;
- желатин – 20 р.
Приготування:
- Залити желатин молоком. Дати набрякнути. Відправити масу на вогонь – розчинити, охолодити і процідити.
- Желатин з’єднати з йогуртом і сметаною (100 мл). Додати 2 ст. л. цукру.
- Перемішати інгредієнти з розмороженими ягодами (разом з соком).
- Вийшло викласти суфле між двома бісквітними коржами.
- Прибрати ласощі в холод на кілька годин.
- З’єднати масло, цукор, що залишився, сметану і какао в сотейнику. Прогріти до розчинення інгредієнтів і однорідності.
Вийшла глазур’ю залити верхівку десерту. Знову охолодити.
Ніжний торт-суфле з персиками
Склад продуктів:
- свіжі персики – 350 – 400 г;
- печиво-пальчики – 12 шт.;
- вода і жирні вершки – по пів-літра;
- цукор-пісок – 150 – 170 г;
- желатин – 1,5 ст. л.;
- цукрова пудра – 3 ст. л.
Приготування:
- Зрізати з персиків шкірку, вирізати кісточки. Цілим залишити тільки один фрукт.
- Порізати персики шматочками.
- Зварити сироп з води (400 мл) і цукру. Викласти у нього фруктові скибочки.
- Поварити суміш 6-7 хвилин.
- Остудити. Викласти фрукти на сито.
- У решти рідини розвести желатин. Дати постояти 6 хвилин. Розчинити його на водяній бані і процідити.
- Фруктові шматочки пюрировать без сиропу. Змішати з желатином.
- Окремо збити вершки з пудрою до густоти. В процесі ввести до них персиково-желатинову масу.
- Покласти печиво у що залишився від фруктів сироп. Викласти в роз’ємну форму.
- Зверху викласти персиково-вершкову масу. Прибрати в холод на 2,5 години.
Прикрасити готовий десерт шматочками залишеного свіжого персика.
З малинным смаком
Склад продуктів:
- яйця – 2 шт.;
- цукрова пудра – 7 ст. л.;
- вершковий жир – 150 г;
- цукор-пісок – 150 г;
- пекарський порошок – 2 ч. л.;
- борошно – 1,5 склянки;
- малина – 350 г;
- какао – 3 ст. л.;
- дуже жирні вершки – 500 г;
- вода – 100 мл;
- малиновий йогурт – 1 ст.;
- шоколад — 2 плитки.
Приготування:
- Яйця збити до пишної маси. Повторити збивання після додавання цукру.
- Ввести какао, борошно, розпушувач. Випікати основу для десерту 35 – 40 хвилин при 180°.
- Готовий остиглий бісквіт розрізати на 2 частини.
- Малину перебити блендером. Протерти через сито.
- Окремо збити охолоджені вершки з пудрою (залишити трохи вершків для глазурі). Влити до густої маси ягідне пюре і йогурт. Знову збити.
- Желатин розвести у воді. Дати набрякнути. Розтопити на плиті, процідити.
- Відправити желатин в масу з п’ятого кроку.
- На половину коржа вилити все малинове суфле.
- Дати основі застигнути і накрити її другим коржем.
Розтопити шоколад з вершками. Полити їм готовий десерт.
З лимонним курдом
Склад продуктів:
- готові бісквітні коржі – 2 шт. (світлі);
- сік лимона – 150 мл;
- цукор – 100 г;
- молоко – 350 мл;
- крохмаль – 150 г;
- терта цедра лимона – 3 ст. л.;
- желатин – 30 г;
- яйця – 5 шт.;
- вершки (30%) – півлітра.
Приготування:
- Сік цитруса (100 мл), 1 ст. л. цедри, 50 г цукру змішати в сотейнику. Довести до кипіння.
- Збити сирі яйця (3 шт). Поступово ввести їх у сотейник, постійно активно помішуючи масу. Варити 4 – 5 хвилин, не припиняючи роботу віночком.
- Коли курд загусне, зняти його з вогню і накрити плівкою.
- В крохмаль відправити залишився цукор і яйця. Збити.
- Окремо закип’ятити борошно. Тонким струменем влити його в масу з четвертого кроку. На маленькому вогні довести до загустіння.
- Покрити вийшов крем плівкою і охолодити.
- Желатин залити рештою соком лимона. Залишити набухати.
- Нагріти желатинову масу до розчинення, процідити, вилити до заварному крему. Додати в суміш збиті до густоти вершки і цедру.
- Коржі промазати ще теплим кремом. Зверху залити торт цитрусовим курдом.
Залишити ласощі в прохолоді до повного застигання.
Чорничний торт-суфле
Склад продуктів:
- готові бісквітні коржі – 2 шт. (світлі);
- желатин – 15 г;
- сир – 1 ст.;
- чорничний йогурт – 1 ст.;
- чорниця – 1 ст.;
- цукор – ½ ст.;
- сметана – 2/3 ст.
Приготування:
- Розвести желатин по інструкції.
- У блендері змішати всі молочні продукти і цукор до однорідності.
- Окремо подрібнити ягоди. Відправити їх в суміш з другого кроку.
- Акуратно влити підігріте до повного розчинення і проціджений желатин.
- Отриману густу масу розподілити між коржами.
Дати ласощів застигнути і прикрасити його.
Вершковий десерт
Склад продуктів:
- будь бісквіт – 2 шт.;
- дуже жирні вершки -1 ст.;
- маскарпоне – півкіло;
- цукрова пудра – 100 г;
- желатин – 6 ч. л.;
- цукор – 4 ст. л.;
- вода – 1 ст.;
- вершковий лікер – 3 ст. л.;
- свіжі ягоди – півкіло.
Приготування:
- Половину желатину замочити в ½ склянки води. Потім нагріти в мікрохвильовій печі до розчинення.
- Процідити і змішати зі свіжими ягодами, перетертими через дрібне сито. Додати весь цукор. Вилити у форму за розміром коржа. Відправити на 4 години на холод.
- Збити маскарпоне з вершками до густоти. У масу відправити лікер і пудру. Знову збити.
- Залишився желатин залити водою. Підігріти, процідити і з’єднати його з 1/3 частиною мусу з третього кроку. Перемішати. Додати решту мус.
- Перший бісквіт покрити половиною повітряної вершкової маси. Дати мусу застигнути.
- Зверху викласти готове ягідне желе.
- Закрити залишилися мусом. Після його застигання зверху розташувати другий бісквіт.
Прибрати ласощі охолоджуватися на всю ніч.
Апельсинове ласощі
Склад продуктів:
- Вершки (жирні) – 300 мл;
- ванільний бісквіт – 2 шт.;
- йогурт – 300 мл;
- апельсини – 3 шт.;
- цукор – 50 г;
- желатин – 25 г;
- апельсинове желе – 1 пакет.
Приготування:
- Желатин залити холодною водою на півгодини.
- З 2 фруктів видавити сік. Додати в нього цукор. Прогріти до повного розчинення солодких крупинок.
- Також і желатин нагріти до розчинення. Додати в нього солодкий сік.
- Остудити і процідити.
- Вершки збити до густоти з йогуртом. Змішати з желатином і соком.
- У форму з боків укласти часточки залишився апельсина.
- Зверху розмістити 1 корж. Залити суфле.
- Дати застигнути і накрити другим коржем.
Прикрасити торт приготовленим по інструкції апельсиновим желе. Дати настоятися в холоді.
Для вдалого приготування таких тортів потрібно використовувати якісні інгредієнти, особливо – желатин. Він повинен бути якісним і быстрозастывающим. Будь набряклий желатин після нагрівання бажано проціджують через дрібне сито, щоб у ньому не траплялися грудочки.