Торт «Три шоколада» – 7 рецептів в домашніх умовах

Красивий, ніжний і легкий десерт, який отримав назву торт «Три шоколада», цілком можна приготувати своїми руками. Пропонуємо декілька різноманітних варіантів виготовлення цього надзвичайно смачного і цікавого на вигляд ласощі.

Класичний торт «Три шоколада»

Для бісквітної основи візьміть:

  • борошно в/c – третину склянки;
  • пекарський порошок – полпакетика;
  • порошок какао – ложка;
  • цукор-пісок – третину склянки;
  • масло – 50 грам;
  • яйце;
  • ванілін – третина ч. л.

3 види мусів будуть готуватися з трьох видів шоколаду, взятих у рівній кількості (по 100 грам).

Також вам знадобляться:

  • 600 мл 35% вершків;
  • 30 г желатину;
  • три великих яйця;
  • три окремих жовтка;
  • 90 г цукру.

Покрокове опис створення торта:

  • Першим ділом готуємо бісквіт. Збиваємо на великій швидкості яйце з ваніллю і цукром – маса збільшиться в розмірах, що стане повітряної і світлою. Потім розтоплюємо масло, даємо трохи охолонути і вводимо в яєчно-цукрову масу, але перемішуючи вже лопаткою або ложкою. Вводимо просіяне борошно, розпушувач, какао і замішуємо тісто.
  • Залишається тільки змастити форму (приблизно 20 см в діаметрі) маслом і вилити в неї тісто. Випікати при 180 º с за чверть години.

Тепер пора приготувати муси. Для цього потрібно взяти 3 окремих глибоких посудини, розділити між ними желатин і залити його парою ложок води. Потім залишити набухати. Інші продукти, крім шоколадок, теж розділити на 3 частини.

Для кожного мусу початковий процес буде повторюватися:

  • Збиваємо міксером на швидкості від середньої до високої вершки до стійкої густоти. Окремо слід збити солодку яєчну масу з додатковим жовтком і цукром.
  • Розтоплюємо на водяній або паровій бані першу шоколадку. Желатин в першій мисці розмішуємо до повного розчинення, вливаємо топлений шоколад і яєчну масу. Все добре збиваємо. Залишається викласти вершки і акуратно перемішати до рівномірної структури.
  • У форму з готовим коржем по бічній стороні вставити ацетатную плівку (її можна замінити промасленим пергаментом), влити перший мус (він повинен бути темний) і поставити форму в морозилку приблизно на 15 хвилин.
  • Аналогічно приготувати молочний мус і вилити на темний, який вже повинен застигнути.
  • Останнім розподіляється білий шар.

Готовий торт декоруємо за своїм бажанням

З дзеркальної глазур’ю

Торт з дзеркальною глазур’ю виглядає дуже святково.

Для глазурі знадобиться:

  • 50 мл води;
  • 50 г цукру;
  • 10 г меду;
  • 30 г шоколаду без начинки;
  • 3 г желатину.
Дивіться також:  Дріжджове тісто для пампушок – 5 смачних рецептів

Приготування глазурі:

  • Желатин заливаємо ложкою – двома води на час, достатній, щоб він наситився.
  • Топимо шоколадку разом з цукром і медом, помішуючи лопаткою.
  • Желатин розвести і вливаємо в шоколадно-медову масу.

Рекомендується залити глазур’ю поверхню торта, приготованого як в класичному варіанті.

Але в цьому моменті є важливий нюанс – торт повинен повністю застигнути, а глазур – бути майже гарячою, інакше при контакті з холодною поверхнею вона може нерівномірно застигнути.

Покроковий рецепт від Енді Шефа

Покроковий рецепт від Енді шефа починається з приготування основи:

  • білок – 50 г;
  • цукрова пудра – 25 г + 60 м;
  • жовток – 30 г;
  • ціле яйце;
  • борошно – 20 г;
  • какао – 20 р.

Приготування:

  • Збиваємо яєчний білок і меншу частину пудри до піків.
  • Потім збиваємо яєчно-пудровую піну з жовтком, додаємо какао, борошно, і продовжуємо працювати міксером. Потім перекладаємо білкові піки і їх змішуємо.
  • Випікаємо корж при 160ºС близько третини години.

Для Англійської крему візьміть:

  • 70 г цукру;
  • 290 мл молока 3,5 %;
  • 90 г жовтка;
  • 5 г желатину.

Підготовка крему:

  • Замочити желатин холодною водою.
  • Віночком збити жовтково-цукрову масу до однорідності.
  • Підігріти молоко, але не до гарячого стану.
  • Половину вилити в желточную масу, вводячи рідина тонкою цівкою і помішуючи віночком. Маса повинна рівномірно прогрітися молоком.
  • Всі разом зливаємо до залишків молока і знову ставимо на прогрівання, але найменше. Масу помішуємо, поки не з’являться ознаки загустіння.
  • Желатин залишається віджати, покласти в крем і розвести його.

Залишаємо крем під кришкою і бажано, прикривши рушником.

Мус:

  • вершки 33% – 700 г;
  • сирно-вершковий сир – до 300 р.

Кольорові шари:

  • білий: плитка шоколаду, третина англійської крему, третина мусу;
  • молочний: пара плиток молочного шоколаду, крему і мусу – аналогічно попередньому шару;
  • шоколадний: плитка чорного шоколаду і залишився крем з мусом.

Для мусу збити вершки, щоб вийшли піки, ввести м’який сир і на маленькій швидкості міксера перемішати масу.

Кольорові шари:

  • Для білого шоколаду розламати плитку і залити її гарячим англ. кремом. Помішуючи, розтопити і ввести належну частину мусу. Перемішати лопаткою.
  • Таким же чином приготувати решта 2 шари.
  • Шари оформляємо, починаючи з темного шоколаду. Заливаємо його у форму з основою і заморожуємо протягом години – півтори в морозилці.
  • Далі діємо за принципом класичного рецепту, тільки даючи верствам трохи більше часу на заморозку.
Дивіться також:  Як приготувати пахлаву в домашніх умовах – 7 рецептів

Зберігання допускається в морозильній камері терміном до 3-х тижнів.

На замітку. Желатин «схоплює» при температурі 15 ° С і нижче. Поки крем не на основі, він повинен бути рідким.

Муссовый торт

Муссовый торт «Три шоколаду» – це десерт з легкою ноткою лікеру і мигдальною стружкою.

Бісквітна основа:

  • пара яєць;
  • ⅓ Склянки цукру;
  • ⅓ Склянки борошна;
  • 4 ст. л. какао-порошку;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 50 мл вершкового лікеру;
  • жменя мигдалю.

Муси:

  • з 1 плитці 3х видів шоколаду;
  • півлітра вершків (від 33%;
  • 50 мл вершків для желатину;
  • желатин або інший згущувач;
  • 150 мл злив. лікеру;
  • до 100 грам масла.

Глазур:

  • 100 г білого шоколаду;
  • 50 мл вершків;
  • до 50 грам масла.

Основу робимо так:

  • Збити яйця і цукор.
  • З’єднати сухі компоненти, мигдаль подрібнити в блендері, додати борошняну суміш в рідку. Отримуємо в’язке тісто.
  • Готуємо корж в духовці при 180 º с протягом третини години, перевіряючи готовність зубочисткою – якщо виходить суха, значить основа готова.
  • Пензликом гарненько просочуємо корж лікером і залишаємо в холодильнику на 30 хв.

Муси робляться однаково, різниця лише в тому, який покласти шоколад. Починати потрібно з темного шару, далі слідуючи класичним алгоритмом.

Інше ділимо на 3 частини:

  • Вершки в меншій кількості використовуємо для замочування желатину.
  • Тим часом розтоплюємо шоколад, злегка остуджуємо і з’єднуємо з лікером.
  • Желатин трохи нагріваємо, щоб він розтанув, але не кип’ятимо, інакше він не буде «схоплювати». Вливаємо його в шоколад і розмішуємо.
  • Опрацьовуємо міксером вершки. Якщо віддаєте перевагу дуже солодкі десерти – всипте пудру.
  • Вводимо вершки в шоколад.

Далі чинимо за вже звичною схемою. Виливаємо перший шар на основу і ставимо в морозилку на 30 хв. Повторюємо процедуру для кожного шару.

Для прикраси робимо глазур: топимо шматок масла разом з вершками, а потім, повільно прогріваючи склад, додаємо шматочки шоколаду. Не кип’ятимо! Заливаємо отриманої солодкою масою готовий торт і даємо їй застигнути в холодильнику.

Готуємо з бісквітних коржів

Коржі-основи:

  • 2/3 пачки масла;
  • 2/3 склянки цукру;
  • 3 яйця;
  • 3 ст. л. молока;
  • неповний склянку борошна;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • ваніль;
  • по 50 г кожного виду шоколаду;
  • 1 ст. л. какао + 2 ст. л. молока.

Крем:

  • пара пачок масла;
  • півкіло розм’якшеного вершкового сиру;
  • ваніль;
  • солодкої пудри – за смаком;
  • по плитці всіх трьох видів шоколаду;
  • 1 ч. л. какао + 2 ст. л. какао.
Дивіться також:  З чого роблять білий шоколад: склад. 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Приступаємо до приготування коржів:

  • М’яке масло опрацювати з цукром, ввести яйця, молоко, борошно, ваніль і розпушувач. Збивати 1 – 2 хвилини після додавання кожного продукту.
  • Розділити заготовку на приблизно рівні 3 частини.
  • Топимо окремо шоколадки, вливаємо тісто повинно вийти 3 види).
  • Більшу частину розводимо какао в молоці і додаємо в саме темне тісто. Розмішуємо.
  • Печемо коржі однакових розмірів за 170º с 25 – 30 хвилин.

Крем:

  • Збиваємо разом всі продукти, крім шоколаду. Вийде заготівля для крему, пишна і гладка маса.
  • Окремо топимо шоколад. Крем ділимо на 3 тарілки, в кожну вливаємо «свій» шоколад – буде три різних крему. У темний ще додаємо какао.

Збираємо торт:

  • Складаємо торт і крему за кольорами аналогічно раніше описаним десертів.
  • Залишаємо в холоді на 30 хв.
  • Залишки крему використовуємо в якості декору.

Десерт з агар-агаром

Агар-агар – аналог желатину, виготовлений на основі водоростей. Професійні кулінари в приготуванні десертів часто віддають перевагу саме йому.

Торт з використанням агар-агару практично не відрізняється від муссового торта.

Але все ж до його приготування є кілька рекомендацій:

  • Основа не обов’язкова. Можна зробити виключно муссовый торт, ніжний і легкий.
  • Лікер можна не додавати.
  • Агар-агар готується аналогічно желатину – спочатку заливається холодною рідиною для набухання, а потім прогрівається для розчинення.

Ласощі з суфле з мастикою

Для вирівнювання:

  • 100 г згущеного молока;
  • пачка масла;
  • 100 г печива з пісочного тіста.

Для прикраси потрібно упаковка кольоровий мастики.

Торт попередньо збираємо традиційним способом. Для того щоб прикрасити десерт мастикою, його потрібно вирівняти. Для цього готуємо масу густої консистенції зі згущеного молока, масла і печива. За допомогою прямої кондитерської лопатки вирівнюємо боки і верх торта, обмазуючи солодкою масою.

Мастику залишається тільки розкачати і вирізати з неї коло для верху, а потім і для боків. Обтягнути зібраний торт.

Як прикрасити торт «Три шоколаду»

Прикрашати десерт «Три шоколаду», як і будь-який інший, що не має претензій на фірмовий стиль, можна як завгодно:

  • оформити глазур’ю;
  • присипати какао;
  • приготувати кольорові креми та розмалювати десерт за допомогою кондитерського рукава;
  • скористатися мастикою;
  • «приклеїти» шоколадні фігурки.

Але по суті, якою б декор не був обраний, головне, щоб десерт вийшов смачним. А з нашими рецептами ви можете бути в цьому впевнені!

Прокрутка до верху